IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• KOKO

mersi KOKO

Коментар

• Данъчен

Нормална практика е силно казано, никъде на запад не удържат от спечелините от теб пари, виж за косвено облагане да от тоя 4п спред 1п да ходи при държавата нямам нищо напротив. Но виждаш че търговията на БФБ е освободена и така трябва да бъде, може би и с форекс трябва да стане така, нещо повече държавата трябва медал да даде на всички които са спечелили че вкарват доход в страната.

Коментар

• malko forex

Канадеца според мен е обърнал вече платната и потвърждение за това ще бъде или ако не пробие 1.1890 -76.4% или ако пробие сериозно 1.2466. Кабела сигурно ще гони 1.9120 след което ще потегли отново надолу и може би нива около 1.8615 ще бъдат идеални за заемане на дълга позиция в ПаундКад
        Това не е препоръка а мнение на първо четене
        Успех

Коментар

• Отворено писмо до всички Инвестиционни посредници

Индианец, аз затова не се активизирам много, защото знам, че 99% от форекс трейдърите губят:-). Останалият 1% процент са такива като Петър Караиванов, които изнасят лекции как се играе на форекса :-)

Коко в нормалните държави подобни доходи се удържат при източника (ИП, банки и т.н.), защото поради банковите тайни за данъчните е доста сложно (но не и невъзможно!!!) да ги следят. Това би било и нормалната практика в БГ!

Коментар

правилната посока за кого? за бюрокпатите които карат скъпи държавни коли благодарение на твоите високи данъци? да си сменят компютвите DELL (забележи) всяка година въпреки че ги използват само за пасианси?

Коментар

Проблемът според мен не е трябва ли да се плащат данъци за форекс или не, а проблемът е че няма ясна нормативна база.
              В тази ситуация държавата и ИП като не могат да помотнат поне да не пречат. Всеки сам може да прецени дали да декларира доход или не и да понесе съответната отговорност, но аз не съм съгласен някакво ИП да решава че има правото да плати дължимите от мен данъци вместо мен, защо не ми плати и интернета и нафтата и наемите и вечерите е тогава няма да имам нищо напротив да предоставя тия 15% на него, че и бакшиш ще му дам. Скоро влизаме в ЕС и нещата ще тръгнат в правилната посока но дотогава....

Коментар

• malko forex

wse pak nqkoi igrae li s GBP/NZD : GBP/CAD interesni dvoiki osobeno vtorata kato e gledam na godishna grafika do kolko ima potencial paunda da se kachva blagodarq predvaritelno

Коментар

• Към индианеца

Към индианеца:
                  Разбирасе че ИП имат интерес да се разреши проблема. Ние всички можем да играем където решим но те могат да предлагат продукта си само тук и невярвам да искат да загубят инвестициите си.

Коментар

• данъчен-Доиде време за данъци.

Данъчен,
                    ако трейдърите трябва да плащат данъци при "бизнес" в който 99% от участниците фалират, бизнеса на родните ни форекс брокери също ще изпуши.

Коментар

Въпроса за данаците не е единствения проблем които стои пред тази държава лично аз съм възмотен от един случеи в моя град кадето на здравно усигурено лице му се искаха пари за всички операции които трябваше да спасят живота му. Понеже ставаше дума за опит за съмоубиство при молбата ни да ни се отпусне възможност да съберем пари за живота на този човек ни отказаха от министерство на културата точно поради това че било опит за самоубиство и какво излиза че първо човека е здравно осигурен но не му се полагат всички необходими лечения защото здравната ни система е бозава история и само се чудят как да те крадът а при опита да му помогнем друга част на държавата се обажда с това че било опит за самоубиство. Според мен проблема с данаците няма да се реши еднозначно имено защото тази държава не прави нищо за своите граждани и точно такива случеи ме карат да се замислям има ли изобщо смисъл аз да спонсорирам държава която по никъкав начин не е спонсорирала мен като си плащам данаците. Според мен тъжното в случея е това че аз съм едва на 17 а вече имам стимул да нарушавам законите на държавата. Надявам се всички тези недомислици да се оправят но лично се съмнявам. Докато законите в тази страна остават неясни все повече престъпници ще идват тук да си перат парите а все повече обикновени хора ще недоволстват срещу начина на управление. Съжелявам че поствам това но просто позицията ми по въпроса с законите в тази държава е такава извиняваите че се получи малко дълаг пост. Съжелявам и за евентуално допуснатите правописни грешки.
                      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Достатъчно е данъчните да погнат един, двама трейдъри и целият бизнес на всички ИП в тази област ще рухне като пирамида, защото трейдърите ще се изпокрият в миши дупки!
                        В интерес на всички участници на пазара е да има яснота по данъчните въпроси!

Коментар

Forex-Trader,
                          не се заблуждавай, брокерите нямат интерес проблема да се реши еднозначно.

Коментар

Благодаря за вклячването от страна на ЕВАР и СТС надявам се и от други ИП да се включат в дискусията.

Персонално към Инвестиционните Посредници,
                            Уважаеми Господа и Дами смятам че е необходим дебат който да проведете помежду си относно заемането на обща позиция за тълкователно решение от страна на данъчната администрация и пълното изясняване на нерагламентирания законово казус. Очевидно е че, макар и да е сравнително нов сектор в българската икономика, марджин търговията с котировки на безналични валути, акции и индекси известен под името "Forex", тази търговия набира все по голяма популярност. Инвестициите които правите във раззвитие на информационни системи за търговия и рекламните кампании които провеждате са ясно доказателство че смятате и за в бъдеще да участвате като посредници в този "международен" бизнес. Поради характера си на изключително рискова инвестиция за участниците в него, и поради факта че ежедневно в оборот са значителни финансови средства, трябва да има регламентирана законова основа така че да не се поставят инвеститорите, независимо от какъв мащаб са в неизгодното положение от гледна точка на данъчни недоразомения. Освен това смятам че е необходимо да проведете разговори с представители на политическите сили и да лобирате за законова рамка на същата проблематика която да залегне в данъчните закони на Репъблика България. Освен това в разговорите ви трябва да бъде застъпено мнението ЧЕ FOREX ТЪРГОВИЯТА НЕ СЕ ПРОВЕЖДА ПРАКТИЧЕСКИ В БЪЛГАРИЯ И НЕТРЯБВА ДА СЕ ОБЛАГА С ДАНЪЦИ. Тази теза трябва да бъде част от многото гласове,които се чуват но несе възприемат от нито едно правителство досега,по отношение въобще на основното виждане за необлагане на доходи от чужбина. Това срамено виждане неводи до нищо друго освен до невкарване на огромни финансова средства в българската икономика, поради страх от данъчно облагане. В краина сметка държавата не е направила нищо за да допринесе за доходите на всеки идин гражданин или фирма зад гроница зада ими морално основание да иска данък върху тях.
                            Смятам че вие трябва да поемете нелекате задача за лобиране поради факта че представлявате надлежно регистрирани правни субекти в публичното пространство на които са се доверили немалка част от електронните търговци на Форекс в България. Сигурен съм че защитета на интересите на обикновенните търговци ще доведе и до защитета на вашите лични интереси.

С уважение "Forex-Trader"r

Коментар

• Iwo ДоЙде време за данъци.

Не е задължително доходите да са само парични, т.е. кеш. И без да теглиш може да дължиш данък.

Коментар

Ако в понеделник си изтегля долари от банковата сметка, купя си левове, които порадам в петък за долари и ако лева за мой кеф е поскъпнал, да декларирам ли печалба и да платя ли данък ?

Коментар

Working...
                                X