IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• стига за данъците

supertrader темата за данаците е доста сериозна но наистина е любопитно как точно ги одържат някои от тези които търгуват по отдавна да си искаже мнението а ето някои въпроси първо как точно се изчислява печалбата второ по логиката че това е сметка като в банка само че с по висока лихва която зависи от самият играч как ми удържат данаък например по същата логика от един спестовен влог също всяка година трябва да ми се отдържа данък върху лихвите не мисля че тук работата е по различна от колкото да си сложа парите примерно в един евродепозит ? ако някои има становище по въпроса моля да го искаже защото наистина не става ясно върху каква основа се смята този данък. Ето един пример да вземем сметка от 2000 $ при ИП и същата сума в евродепозит с фиксиана лихва да кажем 8% та ако с моите 2000$ за една година направя ръст да кажем 6% върху цялата сума която е в сметката ли ще ми удържат данък или само върху 6% и след това възниква другия въпрос парите постъпили като лихва по срочния ми евродепозит няма ли също да се обложат с данък ? Ето затова няма точна яснота по въпроса
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Данъчен

Съвсем хипотетична ситуация. Брокера ти предлага търговия и на БФБ и форекс. Печелиш някаква сума от форекса, но търгуваш и с бг акции. Там също печелиш нещо. Накрая на годината теглиш. Как ще докажат куде колко си спечелил и как ще докажат, че ти всъщност не си хеджираш риска от левовата експозиция спрямо долара например.

Коментар

• пг на ндсв

Късмет и на теб приятел....
        D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

нова година - нов късмет

Коментар

• стига за данъците

Дайте да вземем и да спечелим , та и от нас да постъпи нещо в хазната.....!!!!!
            D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

за кое ип работиш хитрецо?

Коментар

• В БГ

Данъчен , смени си Ип-то , и си плати данъците -декларирай си доходите и спи спокойно и в такива игрички дето данъка уж си си го платил при емитента не участвай , защото там става въпрос за оборот който може и да не се обяви нали...Пък ти си живееш с чуството , че държавата има с какво да се издържа , щом си редовен като данъкоплатец и предполагаш че и други са такива...
                D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

разписка ли ти дава , обещава ли ти или ти дава преведени на твое име в данъчното пари - отговори ми на въпроса моля - според мен това е поредната бомба със закъснител , кочто ти пъхат в панталона - познаи колко са лихвите за 5 години

Коментар

• В БГ

Има си законодателство , и въпроса е решен , не е висящ и всичко си е нормално в това отношение , а това че някой хитрува си е негов проблем , а тези декларации са затова има си и таблица , която е доста притискаща но съобразена със стандарта на доходите в страната в момента , тя се и променя съответно , а тези 20 процента са измислица няма такова нещо нито 20 , нито 15 .И сме си бели хора в това отношение - имаш доход плащаш данък , нямаш не плащаш и ти си го плащаш защото подписа си ти го поставяш отдолу .А колко ще те засекат ако излъжеш друг въпрос , но ако доходите са сериозни ще цъфнат по коствен начин и ще е неприятно един ден , това е положението.Защото тук става въпрос за сериозни доходи 1м. , понякога и не са доходите на 1 -ния процент трейдъри дето печелели...
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

и какво ти е потвърждението от ип за това че е платил ТВОИТЕ 20 %?

Коментар

• Данъчен

Аз живея в бяла държава и мога да ви кажа, че и тук като получавам дивидент емитентът ми удържа данъка, а моето ИП ми удържа данъците след търговия с акции!
                        В Бг емитентът въпреки, че не ви е работодател също Ви удържа данъка!

Коментар

• Данъчен

тая дето ип ти одържа данъците си е поредното дране на голи шарани - 20 % комисионна отгоре - ип ползва това че на всеки спечелил има загубил - и ако се надяваш да ти плати данъците ще почакаш - а с какъв документ ще ти покаже че ги е платил?

Коментар

• Данъчен

Данъчен ,стига глупости , как ще ти отдържат данъци щом не са наясно спечелил ли си или загубил , щото при единия ИП може да си на плюс , а при другия на минус , дейноста е една и съща и по едно и също време загрей го най-после , ама няма такива нормални държави дето да те облагат при източника , навсякъде си ги внасяш ти и дори и такси да си преведеш данъка си плащаш.Ти не си наясно как живеят белите.А тази маржин търговия , те я ползват да си осигурят някаква валута чужда , която им се налага да държат , е тогава от позицията дето им е през марджин ако спечелят от валутата в кеш губят , е какво печелят -нищо. И го правят за да не губят , а не за да печелят , има и такъв вариант.Затова си има декларации - да ти го обясня...
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

практика? тои да не ми е работодател ? имам търговски договор- мистър Ь инвестиционен посредник ще ми удържи данък , които после държавата ще ми удържи втори път , защото мистър ъ е пожелал да поживее на някои остров , ама като си е тръгвал от бързане е забравил да хвърли документите в реката та данъчните са ги намерили , па и се е забавил да внесе данъци от мое име с 5-6 години

Коментар

• Данъчен

Напротив това е нормалната практика, на физическите лица предварително да им се удържат данъците и единствено юридическите лица имат привилегията да плащат данъците пост фактум!

Коментар

Working...
                                X