Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
А сега накъде?
Boian - в България се търгуват опции - това значи че не само се продават но се и купуват.
Аз например мога да ти предложа :-)
Коментар
-
lj
А сега накъде?
az sam mnogo nov tuka no pak skoro chuh druga maxima - ne targuvam kakvoto mislq a kakvoto vijdam
Коментар
-
Boian
А сега накъде?
nqkoi moje li da mi kaje dali i kude v Bg prodavat opcii ?
Коментар
-
А сега накъде?
Всичко, което стана в петък 04.02.2005 (като реакция, а не като амплитуда на движението), ме накара да разгледам по-внимателно нещата. Ситуацията не ми харесва и налага някои изводи, а също и лека промяна на тактиката до края на март 2005:
1. За мен възможните дъна на този етап са 1,2444 и 1,8111 с валидност 6-8 седмици за достигане.
2. Оставам на дълъг кабел, но ще подсигурявам вече 1/2 (досега беше 1/3) от позицията с късо евро, когато е удобно.
3. Пускам по-леката кавалерия в действие 2-4% от ресурса без осигуровка и 5 до 8% със.
Смятам да наблюдавам канадеца за скъсяване и йената за удължаване в EUR/JPY или USD/JPY,
когато му дойде времето и ако има свободен рисков ресурс.
Вълнобройците казват, че това е 3-та корекционна вълна от началото на годината, но забравят, колко от тях неотдавна ги отнесе 6-та трендова.... За вход и изход разчитам основно на Фибоначи, Ишимоку, МА(100 и 200), RSI и естествено на графичния анализ и премереното търпение.
Всичко, което смятам да играя е с положителен суап, така че, ако се запече работата в EUR/GBP, мога да почакам и повечко.
През 4-то тримесечие на 2005 се надявам да видя 1,3999 и 1,9999.
Последното, което искам да кажа е, че човек не бива да търгува срещу 2 неща: срещу тренда и срещу убежденията си.
Тренда е ясен, а аз съм убеден, че:
1. И американският цар е гол.
2. Винаги има корекция на корекцията.
Желая успех на всички търгуващи с реални пари, а на тези, които са на демо - да не задръстват форума с кьорфишеци.
Ще ми бъде особено приятно, ако повече хора и, най-вече Петър Караиванов и Дон Карлос, изкажат мнение по горенаписаното.
Коментар
-
eur/usd САМО ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА
На 27.01 заредих чакащи поръчки в eur/usd за нагоре и надолу от нива - купува на 1.3176 и продава на 1.2844. Сега сме на крачка от 1.2844 и естествено вътрешният ми страх, че ще го закачи и ще се върне обратно ме гложди яко. Очаквам до 3 седмици СРЕДАТА на бара тогава да отчита 1.2700. Но...
+ за долара: ускорение, скорост, направление; лихвен диференциал; ДАНЪЧНА РЕФОРМА;
- за долара: ТУК ОЧАКВАМ ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ.
Китай и Русия - определящи за курса на долара - парадокс или... Въобще Вие вярвате ли в това?
"Мнението на опонента е най-ценната информация. От теб се иска просто да го чуеш."
Коментар
-
Петър Караиванов
Караиванов, ти видя ли с очите си колко е търговският и особено бюджетния дефицит, който по моему
е по-важният? Прочети поста ми от 2 август м.г., в който се опитах да обоснова вижданията си за
играта с дефицитите, старателно и дълго "отглеждани" с оглед на идващите избори. Сега вече
задачата е изпълнена и няма причина дефицитите да са на същото ниво. Скоро сравнително, не
става изведнаж, ще видим нива под 3% от БВП, което е напълно допустимо.
И друго. Спомняш си наверно курсът на $ след срещата на Г7 през февруари м.г - 1.17. Резултатите
от сегашната среща не се различават особено от тогавашната. Ако се вярва на цикличността /ето ти
ги вълните на Елиот в действие)!/, в съвсем обозримо бъдеще ни предстои курс 1.19/1.20, което се
покрива с мнението ми от началото на декември и остава непроменено. А надолу - каквото дал
Господ!
Колкото до високата лихва, 3.50 %, в съчетание със скъп долар, това само ще "помогне" за
продоляване на дефицитите. Помисли само и се надявам да стигнеш до същото заключение.
Коментар
-
davidbg6@yahoo.com
NZD ще пада доста по мое мнение, с което е добре да не се съобразяваш, следвай своето.
Виж осезателния спад на цената на златото. Кивито поизостава за сега, но би трябвало да навакса.
Както преди време Петър Караиванов правилно отбеляза, кивито пряко се влияе от цената на
златото, тъй като Н. Зеландия е производител и износител на този метал.
GBP/CHF не ми е любима двойка, търгувам я когато преценя, че става за сделка. Съжалявам, но в
момента нямам мнение за нея.
Коментар
-
prognozi
RAZBIVA4A - корекция от 1.15 е само като сън в лятна нощ поне за сега и при тези геополитическа обстановка. Не изключвам вероятноста през годината да видим дори нива от 1.2350 но за по-надолу няма фундаментални причини.А ако ФЕД вдигнат лихвата до 3.5% тогава всеки опит за намаляване на дефицита, ще бъде обречен.
Коментар
-
prognozi
Цар Киро - и ако Сорос отново подкара кабела до 1.43 ти освен да плеснеш с ръце , едва ли ще имаш друг вариант за действие.
Коментар
-
Пак НЕКОИ разсъждения.
Ако лихвата в САЩ продължи да се вдига, това ще повлияе негативно върху опитите на ФЕД за намаляване на търговският дефицит.Следователно покачването на лихвата е времена мярка с цел краткосрочно привличане на инвеститори и запушване на дупката в бюджетният дефицит.Следователно лихвите в САЩ предстои да бъдат намалявани ако целта е да се намали търговският дефицит. От тук следва и девалвация на $ с поне нови 20-30% в един по-дълъг период от време - в рамките на 2-3г.
Никой инвеститор не се хвърля да купува бондове , ако не смята да чака матуритета.Следователно лекият превес в полза на $ по отношение на лихвеният диференциал не е определящ поне към момента.
Коментар
Коментар