IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Toma

Toma искам да отбележа че в долар/иена От всички Камен в четвъртък набара най-добрия вход. Камене няколко въпроса лично към теб относно ММ-а и самият ти стил на игра. Ако приемем че големината на позицията ти е една за колко време правиш 600 пипса плус месец по-малко от месец повече. Защото разработвам ММ стратегия гонеща 600 пипса плус на месе която дава впечатляващите 5500% за една година Та какви 100-150% . Това ми е въпроса и към всички тук пишещи особено към тези с повечко опит . Ако фиксирате една големина на позицията за всичките ви позици през месеца колко пипса плус ще направите за един месец и колко ще е средното което постигате на месец Късмет на вссички и благодаря на тези които ще ми отговорят.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Kamen

Камен, радвам се, че си се сетил и за по-приятни неща от форума и форекса. Аз все още търся.
      Искам да знаеш, че ти си един от малкото пишещи тук колеги, които ми харесват като поведение, потенциал, възпитание...
      Не можах да разбера обаче, защо реши днес да пишеш тези твои "откровения"?
      Забавлявай се и не си разваляй вечерта да ми отговаряш. Пак ще имаме възможност да се "срещнем", а времето лекува всичко.

Коментар

• етапи на форекса

Магеланка,нищо лично бе пич само дето си толкова бос та не знаеш че това което пишеш няма как да се случи случайно.Вероятността е 1:1 000 000 000.
        Много може да ги зблудиш но не всички.
        Покажи ми трейд рекордс за този резултат и ще ти подаря 500 лева.
        На реална разбира се!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Toma

Тома, дали ми вярваш или не познай чий проблем е. Прописах във форума, когато бях забатачил една позиция и потърсих обективно мнение от П. Караиванов, защото моя поглед по позицията беше субектибен. Някой предложи всеки да поства позициите си и аз от началото или средата на октомври
          започнах да поствам позициите си не по-късно от 1-2 мин. след като открия или закрия позиция.
          Честно казано отчитам като грешка включването ми във форума и основната причина затова са хора
          чиято единствена работа е да търсят под вола теле. Умишлено не правя прогнози и не давам предложения за търговия.
          По отношение на кредитите: кредити съм теглил и пак ще тегля, но по-голяма глупост отдавна не съм чувал да се изтегли кредит за да се използва за форекс търговия. Кредитите ги насочвам в друг бизнес.
          Защо не търгувам с по 100к или може би 200...300к... ?!?!?!
          Защото съм човек здраво стъпил на земята и не "хвърча" в небето. Търгувам консервативно и действам на принципа - по-добре 5$ в джоба от колкото 500$ в облаците.
          А сега е време е да се отдам на по-приятни занимания.
          Приятна вечер на всички !

Коментар

• Kamen

човека си знае най-добре, не ни е работата да му търсим кусури.

Камен//прави ми впечатление, че не не увеличаш залога с увеличение на акаута от печалбите, нещо което и аз мисля да прилагам, за да избегна сложните методи за ММ.т.е откривам си акаунт в размер 4-5 пъти необходимия маргин и постоянно играя с едно и също количество. Така ще реализрам положителното очакване от системата на игра. Повечето играчи играят риск в % от аканта.

Успехи и за напред!!!
            Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• етапи на форекса

Е сега трябва да се извиня ли че спечелих? Имах късмет и толкова. Играх без да ми пука. Ръководех се от идеята че всяко нещо което се качва трябва и да слезе. Играех по тренда, и като станеше твърде високо нивото според мен не влизах в къса а изчаквах да спадне и пак влизах в дълга. Нечаках по 100 пипса а правех по 20-30 и закривах. Ако погледнете за един ден може да има 10 вълни по 10-20 пипса и само една за цяла седмица за 100. Несъм ползвал стопове а от време на време затварях ръчно губещите. Напук играех с 10 позиции. Макар че всички казват да се играе с 2-4. Играх със 100% от сметката до преди 1 месец. А през последния месец играх с 70%. Имаше губещи позиции които ме намаляваха сметката до 20 процента напук неги затварях. Абе признавам направих маса глупости но погледнато обективно нямах какво да губя. За 4 месеца прочетох доста неща и от всичко разбрах че представите ми са били адски сбъркани за търговията. Сигурно има 1000други неща за които още несъм наясно. Но какво от това исках да играя и играх. Несъм ходил в университета преди да реша да си отворя сметка. Но пък и несъм продал къщата си за да играя. Направих от нищо нещо. А занапред ще видим...

Коментар

• Kamen

Камене, пропусна все пак да споменеш, дали тези 4 години си бил на реал.
                Аз лично не ти вярвам на това, което си написал. Спомням си кога дойде във форума с първи постове, а наблюдавайки и това, че си скромен човек не се изненадвам, че си чакал 3 години и кусур за да направиш първи постове. От скромност ще да е. Със здраве и все така по 100% на година да ги правиш!
                Може ли някой да ми каже как след три години резултати над 100%, на 4-тата няма да взема аз един як заем и вместо лотове от 10к, с колкото играя до сега не започна с лотове от 100к. 3 години зад гърба си с по над 100% и на 4-тата още не сме взели заем с 10% лихва. Е не го разбирам и това си е.

Magelan пък с 4 месеца игра пише и съвети дава, все едно, че зад гърба му има 20 години.
                Защо не отидете да почетете още малко Азимов? Все пак сте доста далече от стила му, учете се.

Дано новите момчета, които все още само ни четът, не последват вашият пример. Ще си останат един ден жестоко излъгани от реалността.

Коментар

• етапи на форекса

Магеланка,как бе брато без да си имаш хабер от това животно форекса направи за 4 месеца
                  3 000% печалба.Знаеш ли че ако те чуе някой от топ менъджърите на пари ще се втикоса а може
                  и направо да се гътне.А Сорос ще забрави матерният си език.То бива бива простотии ама вие минавате всички граници.
                  Нали знаеш приказката в която се казва "....а посмали манго"?Та посмали малко.

Коментар

• Aribadabar

Според мен 100-150% год. доходност е нормална. Доходност над тази означава, че или трейдъра е много добър или поема по-голям риск от нормалния, а това често е свързано с големи колебания на капитала, а това не е здравословно. Това е лично мнение.
                    Занимавам се с Форекс търговия от 4 години. С изключение на първата година , която приключих с малка загуба (-3%), през следващите години постигнах средна доходност от 120%
                    (2002-125%, 2003-117%, 2004-121%). След като закрия текущите си позиции, възнамерявам да увелича капитала си с 50% и ще намаля търсената от мен доходност на 100% годишно (но няма да се
                    сърдя ако постигна повече).
                    Гледам да не търгувам едновременно повече от 2-3 двойки , разбира се има и изключения.
                    Максималният обем на откритите ми позиции не трябва да надвишава 10% от началния капитал, но обикновено рядко си позволявам да достигнатат над 6,7%. Първоначално откривам позиция с 0,58% от капитала, но след увеличението ще започвам с 0,47%
                    При откриването на позиции следя седмични, дневни и 4Н графики и гоня 150-200пипса и повече.
                    Когато стигна максималния обем на позицията (това става рядко- веднъж годишно) и курса продължава
                    да се движи срещу мен започвам да управлявам активно позицията си като частично закривам 20% от позицията си и после ги добавям при по-добри нива, следейки 30М и 15М графики.
                    И най вече - винаги прибирам печалбата си след като закрия позицията си за да не ми минат еретични мисли и да увелича обемите.
                    Не се взимам много на сериозно и не се имам за добър трейдър или добър анализатор, но определено
                    съм успешен.
                    Това са моите прости правила, които следвам !
                    Желая ти много успехи !!!

Коментар

• етапи на форекса

Незнам за другите но ето какво правя аз. Почнах с малко пари. Възможно наи-малкото. Рискувах много първоначално,но в последствие разбрах всъщност че съм рискувам твърде много. Както и да е имах късмет и увеличих 30 пъти за 4 месеца. Но от седмица на седмица ставам все по предпазлив. Чак почвам да се чудя вече как съм оцелял дотук. Лудница-пълен късмет. Разделих парите на две преди една седмица и изтеглих едната част от търговията. Дори и да загубя тези които търгувам в момента пак съм на значителен плюс. Та значи според мен е правилно ако тръгваш с малко пари да рискваш максимално до едно време а после да намаляваш риска постепенно. Вероятноста да загубиш 200 или 2000000 е еднаква ако търгуваш постоянно със висок % от сметката си но при 2000000 боли повече ако ги загубиш. Несмея да давам прогнози на никои за валути или акции защото съм твърде зелен но, но ще дам следния съвет:теглете от време на време от парите които печелите за да си направите резервен фонд за евентуална загуба

Коментар

• етапи на форекса

Kamen,

Kakto se kazva " I can't agree more" s tvoq posleden post.

Spored teb kakva e realistichnata dohodnost, koqto chovek moje da ochakva ot FX tyrgoviq/naqsno sym che tova zavisi ot tipa sistema donqkyde, no vse pak/ i otkyde vlizame v Stranata na chudesata?

Mersi

Коментар

• етапи на форекса

Според мен в основата на успешното трейдване е мъни мениджмънта. С добър ММ можеш да компенсираш недобрите входове и да намалиш големите колебания в началния си капитал.
                          Смятам, че една от основните грешки на младите (като опит) трейдъри, е че "заплашват" много често началния си капитал, заемайки по-големи позиции от колкото могат да си позволят.
                          По този начин макар и познали основното движение, те са занулили сметките си, защото не са издържали на движението срещу тях.
                          Друга грешка според мен, е че младите трейдъри още в началото се хвърлят в интрадей търгуване и
                          дори скалпиране, а за това е нужен опит, който те нямат. Причина за това е нетърпението и бързането да приберат онези 15-20 или 30 пипса печалба, които така са "изтрадали" (май трябва да махна кавичките). Във всяка книга за Форекс пише , че печалбата трябва да бъде оставена да расте.
                          Така трейдър , на който 70-80% от сделките са му успешни в крайна сметка е на загуба.
                          Обратно при добър ММ (съобразен с индивидуалния характер на трейдъра) и при 35-40% успешни сделки ще бъдеш на плюс.
                          Лично за мен това е рецептата: ММ и ДИСЦИПЛИНА

Пожелавам на всички трейдъри идващата седмица да бъде по-успешна от миналата !!!

Коментар

• етапи на форекса/някойси

да не попадаш на такъв лекар че лошо ти се пише!.

Коментар

• етапи на форекса/някойси

някойси за 2 години можеш ли да станеш добър лекар?изобщо можеш ли да овладееш която и да е професия за 2 години?Що и ти говориш неземни глупости?
                              А че и ти не разбираш същността на този бизнес за мен лично съмнение няма.

Коментар

• етапи на форекса

Здравейте на всички виждам че дискусията е вървяла в правилната посока. Както всички тук знаете аз съм на 17 години и никога не см го криел. Според мен времто прекарано на пазараили възраста на спекуланта не е определяща за реализацията на този човек на пазара. Лично аз имам опит близо година но не мога да се похваля с нищо конкретно като резултат. Присъидинявам се към идеята за постване на малко инфо около причините защо правим дадена сделка. Така форума ще стане едно полезно място за всички ни.
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X