IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Форумът на лъжците

Аз пък съм на кеф да се дракам с някой и продължавам, макар всичко да е ясно. /сигурно е от водката/
    “Хората са различни и на несъответствието попаднах аз. На мейл си пиша само с един човек и то защото прецених, че го заслужава 100%. Ти постъпвай, както намериш за добре. За мен дискутирането на това с друг освен PPP, не ми се струва коректно. Форумът е публичен.”
    Да де, и аз това казах – понеже хората са различни, аз не бих направил като теб – лошо няма. Точно че не е “коректно” ме предизвика да ти отговарям вместо РРР. /Колега РРР, хонорара в течно състояние когато и ако се появиш в България/
    "За стоповете, аз играя без стопове, но стопът ми е вътре в мен. Движи се с мен и когато ситуацията не ми хареса. Просто се спира сделката ръчно. Каква е връзката на моя пост със стопове, стратегии на игра и въобще?"
    Връзката е, че спорът е стар като света. Повечето хора тук са “фенове” на технически анализ и стратегии и тактики, неподчиняващи се на “всепоглъщащите вълни” ги дразнят неимоверно. Тук нямаш никаква вина, просто ходейки по поляната си боднал с бастунчето мравуняк. Затова не се чуди, че има различни на очакванията ти интерпретации.

Коментар

• Rossen

Еееееее ,не мога вече да смятам.........Въпроса не е в сметките толкова

Да вероятноста е малка да не се види корекция от 50 пипса при 10 фигури,въпроса е за 149 пипса –а това е напълно възможно,а като се съчетае със закона на Мърфи за Форекс.............става зле(може и да не е писал човека за форекс-а ;-))
      Лека на всички

Коментар

• Грешките трябва да се признават

Признавам и си плащам дебело за грешките !Търгувам на реал от година и девет месеца. По едно време си записвах цената на всяка грешка.Един приятел ми пускаше и по-една латинска сентенция, любимата " ANUS KAPUT MORTIS " или " Гъз глава затрива ".

Коментар

• УДВОЯВАНЕ НА ГУБЕЩИ ПОЗИЦИИ

Математик, не че има някакво значение, но според мен "край на играта" в примера от твоя пост трябва да се каже при предпоследното удвояване, кагато лотовете наистина са 512, защото ново удвояване на 1.40 ПРОДЪЛЖАВА играта :-) Въпрос на виждане, същността не е в 1024 или 512, а в това, че когато се прави механично, най-малкото е много по-неефективно от случая, в който се влага мисъл в избора на нивата и момента на удвояване.

Коментар

• Rossen

Здрасти, Росен! Виж си пощата.

Коментар

• Rossen

Хората са различни и на несъответствието попаднах аз. На мейл си пиша само с един човек и то защото прецених, че го заслужава 100%. Ти постъпвай, както намериш за добре. За мен дискутирането на това с друг освен PPP, не ми се струва коректно. Форумът е публичен.

За стоповете, аз играя без стопове, но стопът ми е вътре в мен. Движи се с мен и когато ситуацията не ми хареса. Просто се спира сделката ръчно. Каква е връзката на моя пост със стопове, стратегии на игра и въобще?

Озаглавих поста си "Форумът на лъжците". И мисля, че съм много близо до МОЯТА истина по този въпрос.

Коментар

Мати, загубата и 2036 не е, mark-to-market трябва да е доста повече, но след 3 водки не ми се смята. Ето ти формулата, ако имаш мерак - 1024 лота на текущи 50 пипса загуба, намалени с печалба от 500 пипса от хеджиращата... абе все тая. Ако си във форма, по-добре сметни каква е вероятността движение от 10 фигури да не коригира с повече от 50 пипса поне веднъж. Не че е невъзможно /"няма невъзможни неща"/, но колко е, а? Ей на тоя въпрос ако си отговорим, за пари в тоя живот повече няма да се интересуваме... ))))

Коментар

• Toma

Майтап няма, форекса не е толкова проста работа колкото изглежда. Айде ще го мислим пак другата седмица.

Коментар

• Toma

Тома, прав си за много от нещата, това което ни различава е, че ако аз попадна на такова несъответствие, щях да го питам на мейла. По същия начин, по който бих питал и Петър, и КОКО и който и да е след някой погрешен tip, който са дали. Но не ги питам нито публично, нито частно. И то защото ми е ясно, че безгрешни няма. Вероятно имаш представа колко от тия, които целиш благородно да предпазиш от сляпо копиране на нечия стратегия, следват това, което "старите чартисти" тук предлагат. Но това са подробности.
                    Принципно не можеш да спасиш всеки, който скача с главата надолу. Интересно ми е в твоята "база данни" не събираш ли и съветите на горепосочените? А тях що не питаш за сумата от минусите от забърсани стопове?

Коментар

А и на мен една двойка
                      Печалбата е +10 единици ,а загубата по текущата сметка – 512 единици
                      не ,не е -512 единици а 2036;-(((
                      Росене така е -не знаем какво точно е имал предвид ППП ,но каквото и да е то изисква цифри които трудно се събират в циферблат на доста сериозен калкулатор .

Коментар

• Rossen

Не съм се ровил никъде. Имам специфична система за търговия, в която събирането на "ценна информация" е ключов момент. Къртовски труд си е, но когато ти потрябва - хоп и я откриваш бързо. Поста на PPP го бях запазил, понеже го прецених навремето за "ценна информация". И когато днес прочетох другия му пост, поради факта и често пъти прокоба да помня като слон, си спомних за него, че там пак имаше загуба и то не малка. Отидох и го прочетох. Имаше несъответствие. Поне за мен.

Това е, останалото са само догадки, но е факт, че във форума почти всички негови стари членове се срамуват да кажат с колко играят всъщност, колко са загубили, от кога са на пазара.
                        И резултата е налице - новобранците тръгват на щурм към Еверест по потници.
                        А един новобранец, както навсякъде и във всичко, трябва да работи повече от стария в пъти за да го стигне и да се наложи. Заблуждавайки го му правиш най-лошата услуга, обричаш го на провал.

Всеки един трябва да измине сам тоя път на самоусъвършенстване и да не разчита на думите или обещанията на никой друг. Без поглед върху нещата си нищо в този пазар. Няма БМВта, няма милки, няма даже и хляб. Има, но за брокерите. А ние на брокерите ли ще правим добро?

Аз лично тук търся други като мен и знам, че който търси намира. Затова и още го чета. Сродните души се привличат винаги и се отблъскват понякога. Размяната на идеи обаче е богатство, стига да не е само в една посока, а да е споделено. Унесох се пак...

Коментар

сори, изпуснато е едно "например" след "6-то, 7-мо удвояване", но ти ще ме разбереш )))

Коментар

Извинявай, братко математик, верно съм за двойка. Ти наистина обаче май си такъв, защото обръщаш внимание на запетайките, е те това ми куцаше на мен в математиката ))
                            Ако наистина системата на РРР предполага ако се е наложило 6-то /7-мото, ако броим отварянето/ удвояване, да открива хеджираща позиция с 1 /начален/ лот, печалбата от него е пренебрежима. Просто предположих, че при хеджирането има значение на каква позиция срещу дадена валута е в момента и хеджирането е съразмерно - т. е равно на новия брой лотове в обратната посока. То така изглежда по-логично, но де да знам - РРР ако желае, ще обясни. Ако не желае, ще си тънем в догадки и това е.
                            Приятен уикенд и по възможност с по-малко математика -трябва и да се почива, нали? ))))

Коментар

Тома така си завършил поста си:Никой да не ми се сърди, но не върви така, между колеги, а има и толкова млади момчета, които лесно се зарибяват..........

Може и да не съм разбрал точно каква е идеята ти ,но в поста надълго и широко се разяснява една стратегия която изглежда точно така както съм я описал,и си позволих да го направя именно заради младите колеги които понякога механично повтарят нещо без да правят сметка докъде биха им стигнали силите.Ако съм писал ненужно-съжалявам.
                              А на фона на тона който цари понякога във форума,ти направо ме галиш ;-)
                              Успех ,може и да не съм те разбрал правилно.

Росен и на теб двоика ;-) за това колко би се спечелилило от “хеджиращото”движение
                              Пример 1.3 --------1.4
                              Печалбата е +10 единици ,а загубата по текущата сметка – 512 единици.

А самият факт,че някой от тук пишещите потвърди ,че е страдал от подобна система,ме кара да мисля,че не съм писал напразно!

Коментар

• математик

Тома, вероятно въпросът ти е целил обяснение защо в по-късния пост РРР е споделил, че има само една загуба, пък ти си се заровил и си намерил признание за друга. Сещам се за една причина, но какъв съм му аз на РРР, че да отговарям - той ще ти сподели. Множеството допълнителни реакции се появиха заради характера на неговата търговия /система, принципи или както там ги нарича който си иска/.
                                Математик, вярно си сметнал нещата чисто технически, но са неприложими в случая най-малко по две причини: Първата е, че всеки, който е тръгнал да играе с изцяло механична система /чийто параметри си сметнал/, рано или късно влага малко емоция, било според разбиранията му за фундамента в конкретния случай, било според чувствата, подсказвани от ниско долу в стомаха. Не вярвам, че прилагащ такъв тип механична система във всеки един момент му е все едно в коя посока я почва. Втората причина е, че ако си прочел цитирания пост на РРР, в друга сметка той компенсира половината от неблагоприятното движение. Така че 10-те фигури безответно движение го задължават да има пари за покриване на половината. Просто пари за другата половина е изкарал от "хеджиращата" позиция.

Коментар

Working...
                                X