IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• манипулации

Добър ден на всички.
    Както писах вчера еврото на тези нива е уязвимо и сега въпроса за мен е до къде ще падне.Стоповете за късите евро трябва да са над 1,2930 и цел нещо около 1,2630/1,2550.

Коментар

• манипулации

аз съм тука и ще си пазя позициите поне до 1.305 което ми се стръва скоро - нива под 1.275 не ме плашат но са притеснителни - нищо и от там ще купя
      Миндзухарите викат че днес ще се обират стопове и от двете страни и стопчетата да са под 1.28 - а я си представете днес наистина да паднем на 1.278 дали няма да паднат доста стопове?И после ;елп магпре дп 1.3
      такива движения са редки но не ме учудват - всеки да си прави сметката и мениджмънта и да не се поддава на емоции
      Към 12 очаквам раздвижване - посока неясна но определено ж 15.30 ще стане 75 процента от играта - успехи момчета и чичковци и яка ви гърбина - сезона на шараните е открит - скоро започва и лов на пъстърва - само че разплода не е започнал така че не бързайте с хайвера !

Коментар

• манипулации

Не мисля, че днес ще видим ново дъно.. верно много сме за нагоре, но сме с пъти по-малко от вчера/ония ден в последствие на събитията от 2-3 дена насам. Нагоре ще има въпроса е кога ще сме достатачно малко за да можем да потеглим.

Коментар

• манипулации

сега ако анправи ново дъно хич няма да се учудя - всички са за нагоре - както и аз и?
          На кого му пука - тук трябват здрави стопове и добавки - и нерви най-вече !
          Ако след малко не друпне нагоре хич не я виждам тази работа че и фундамент ни чака днеска ...
          Успех на всички и внимавайте аз лично все едно съм без стопове )

Коментар

• манипулации

Пазара си го манипулират както си искат. Схемата е елементарна, но проблемът е, че не знаем точно кога са решили да го правят. Щом успяха да докарат еврото до незнайни висоти при такъв фундамент явно не е и трудно да се манипулира. Движението на 22.2.2005 е типичен пример за качествена манипулация.

Коментар

• usd/cad

Добър вечер или утро на всички. Стига е поевтинявал петрола. Продажба за спорта на 10к от 1,2381.

Коментар

• ~~~~~~~търговията движи пазара

buy aud 0.7758 stop 0.7740 tp 0.7800

Коментар

Лека корекция в последния ми пост - ако не се лъжа спот търговията представлява 1/3 от общия обем -> числата са 3 пъти по-малки, а възможността за манипулация - по-голяма.

Коментар

• CIGANINA

Ciganina se poiavi v saita na Petar a go niama tuk, neznam da ne e obiden na niakoi. Dano se varne, Kuki taka se pokri predi vreme posle ot investora telefon mu podariha i pak go niama, i vaobshte Ciganin ako ne si v kazarmata kakto niakoi kaza poiaviavai se

Коментар

Сър Джон, гони ме безсъние, та видях твоя пост. Ще се опитам да аргументирам "манипулеруемостта" на пазара.
                      Дневният форекс оборот е около 1,5 трилиона. $/ХYZ формира 90% от този оборот.
                      Евро - 38%, йена - 23%, паунд - 13%, франк - 6%, канадец- 5%, оси - 4%.
                      Да разгледаме например франка - дневният оборот е 90 милиарда. Средно за минута (разбирам колко приблизителна е сметката) - 60 милиона. Очевидно за мен е, че фин институция може да отклони $/суиси с 15-ина пипса. Интересно става, когато тази възможност бъде използвана в близост до важно ниво, над/под което са концентрирани "овчите" стопове. Без изобщо да става дума за милиарди, "овчите" стопове изгарят и институцията просто заема мястото на дребния спекулант, който учуден остава да гледа как курса продължава в неговата посока, но без него.
                      Защо фин институция би постъпила така? За да се добере до желания актив на добра цена, без да влияе на пазара със своите действия в неизгодна за нея посока.

Колкото до това да бъде следвана тълпата - възможно най-грешната стратегия. Всяко СОТ инфо показва това.

И накрая любимият ми пример - EURUSD 18.02.2004 - пробив на 1,29 с 30п и дневно затваряне 2 фигури надолу. Овча работа...

Коментар

Под "търговията движи пазара", разбирам, как производството и реализацията на произведеното налагат движението на стоки и парични потоци , обръщането им по пазарните механизми в различните страни - все част от елементите, които са необходими, за да може да съществува и форекс - търговията, при която се спекулира по приетите правила с движението на котираните на международните пазари валути, лихвените диференциали и т.н.

Лека на всички , успехи на все още работещите , на ранобудните/тип славеи/ и на не чак дотам ранобудните /тип сови/, към които се числя и аз! ;-)))

Коментар

kupuvam usdjpy za 10p

Коментар

izliazoh +8p haha otdavna ne biah skalpiral goliam kef

Коментар

ve4e sam na plius v kaso nzd no 4akam oshte 4p

Коментар

Хляб има за всички, но най-вече за тези, които бързо се учат. Призванието ти е и ти да учиш Коко, момчетата имат нужда!

Коментар

Working...
                                X