IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това не е стратегия. Това е една от десетките малки хитринки които се прилагат. Но всичко зависи от темперамента на играча. Ако събереш 100 играча, всеки ще ти каже нещо подобно, и веднага ще се намери някой противник, дето ще се кълне във всичко свято че това не работи! Опитваме се да подчиним пазара на някаква логика, а накрая "пазара си играе с нас!" Изключвам брокерските отдели, дето играят с 5% от салдото, и 25% годишна доходоностност.
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight
      Първоначално изпратено от vankata89
      Здравейте нов съм във форъма имам една стратегия която бих искал да ви питам какво мислите за нея и защо не се използва.

Става въпрос за следното. Да предположим че се очакват важни фундаментални новини на пазара и веднага след изнасянето им дадена двойка ще поскъпне или поевтинее рязко. На Marketiva има интресна онция да се купи или продаде нещо ако достигне определени стойности незнам как е при др. брокери и та идеята ми е не може ли 1-2 мин преди изнасянето на тези новини аз да пусна една дълга и къса позиция с + - 15 пипса от сегашния курс и съотжетно то примерно мърда със +60 нагоре отваря дългата позиция и аз обирам примено +40.Вероятно
      идеята ми е тъпа но все пак бих искал да зн какво мислите истинските експерти
      vankata89 здравей, тъй като доло никой не ти е обяснил какво конкретно не е наред на системката ти и защо не се играе така ще се постарая да ти обясня. Първо играе се така и тук съм обеден че на НФП едно 90% от колегите търгуват точно така. Аз самият търгувам така но напоследък не чак толкова често. Проблемът на системата ти е че по време на новините брокерите просто не изпълняват достатъчно бързо. Тоест пазара се движи доста бързо. Помня по време на новини за една минута единият от кросовете беше направил 350 п. Което помисли си какво става ако не е в твоита посока. Иначе спецялно за НФП има стратегия която е общодостъпна и в повечето случей дава резултати. КОКО моля те пусни я пак тази стратегия че не ми се рови назад. vankata89 при другите новини просто няма чак такива движения. Успех.
      Кажете ми къде да потърся за да прочета за тази стратегия.Може да ми помогне за обърквацията, в която се намирам в момента.Надявам се някой ден да ми светне де :-)

Коментар

• Аз също съм купил Е/Д въпреки че очаквам 1.24 до края на седмицата но за момента имам BUY сигнал.
        Всеки да прецени рисковете сам за себе си

Коментар

• Мисля,че при еврото търсим стабилно дъно за нов ъптренд до 1.34+
          Азсъм дълъг,като очаквам нов тест на 2480,където бих добавил,но първата ми цел нагоре е 1.28+

Коментар

• Аз съм дълъг от петъка с цел 2620-30 за днес

Коментар

• EUR/USD

Нищо не казвате днес за евро-то
              На 4Н почти се е изградила втора свещ за нагоре и според мен има шанс за нагоре но не с много...

Четох на един руски сайт, че във връзка с предстоящето увеличение на лихвите в САЩ, пазара днес започнал да се ориентира в посоката 1.30. Но на мен нещо ме съмнява днешното покачване да се смята за обръщане на тренда.

Доста съм зелен в Форекс кажете вашето мнение.

Коментар

• Основният фактор при Япония е това,че нямат суровини,а за да изнасят продукция,те първо трябва да внесат суровини.Тези суровини ги купуват с долари.Затова те имат сметка от силен долар,защото имат много долари от търговията с Америка и ако доларът падне спрямо йената това ги увътря двойно-веднъж защото имат огромен валутен резерв в долари,второ,защото намалява потенциалът им да купуват суровини

Коментар

• [quote="mitak1969"]
                  Първоначално изпратено от vankata89
                  Здравейте нов съм във форъма имам една стратегия която бих искал да ви питам какво мислите за нея и защо не се използва.

Става въпрос за следното. Да предположим че се очакват важни фундаментални новини на пазара и веднага след изнасянето им дадена двойка ще поскъпне или поевтинее рязко. На Marketiva има интресна онция да се купи или продаде нещо ако достигне определени стойности незнам как е при др. брокери и та идеята ми е не може ли 1-2 мин преди изнасянето на тези новини аз да пусна една дълга и къса позиция с + - 15 пипса от сегашния курс и съотжетно то примерно мърда със +60 нагоре отваря дългата позиция и аз обирам примено +40.Вероятно
                  идеята ми е тъпа но все пак бих искал да зн какво мислите истинските експерти

vankata89, здравей. Аз имам подобни отигравания и са много сладки. Ще ти дам един пример с отиграване. Имаше новина в нова зеландия. Курса беше 0.6905/10 спрямо долара. Новината беше в 01:45 Бг време. В 01:44 дадох 2 Стоп ордера:

0.6920 Stop Buy 15 lots
                  0.6895 Stop Sell 15 lots

В 01:45:20 стойностите бяха 0.6870/75 изчаках още 20-30 сек и на 0.6875/80 направих Buy поръчка и бях напред 15 пипса с 15 лота. В най-лошия случай издъхваш с 25 пипса /при изпълнението на двата ордера, които си дал в 01:44ч. Успех.

Коментар

• Хоска на Японците не им пука, ако се върнеш към историята и така наречената "Рейгъномика" ще видиш че това което казваш е несъстоятелно. Пример за това е неспособността на американските държавници през 80те години да свият търговския дефицит с Япония. Договореното между Рейгън и японското правителство освобождаване на долара и йената от фиксирания курс води до падане на долара от 250 йени за долар до 110 йени за долар. Евтиният долар е желан от Рейгън и икономическите му съветници, защото според икономическата теория по-евтината национална валута би довела до покачване на износа и свиване на вноса. Всъщност, американският износ наистина нараства, но главно към страни, спрямо чиито валути доларът се е вдигнал, а вносът от Япония продължава да расте и търговския дефицит се влошава. Обяснението за това явление, което изглежда опровергава икономическите модели, е, че докато японските износители за САЩ наистина страдат от скъпата йена, японските вносители на стоки, търгувани в долари (като суровини и храни), печелят от ниския долар. И тъй като Япония внася почти толкова стоки в долари, колкото и изнася, крайната промяна за японската икономика е почти нулева. В крайна сметка обвързването със световната икономика подтиска ефектите от промяна на валутните курсове.

Коментар

• За да се промени трионовидния възходящ характер на месечната графика при евройената трябва да се случи някакво наистина сериозно събитие от фундаментален характер,например БОЖ да обяви ,че в рамките на няколко години всеки месец ще вдига лихвите задължително и наистина да започне да ги вдига.Така инвеститорите ще се убедят,че имат дългосрочен интерес да купуват йена и това ще извие графиката на кроса трайно надолу.Но аз продължавам да смятам,че БОЖ няма да повишава лихвите поне тази година,затова ще я играя само на дълга.Основните играчи в този кръс също не бързат да се запасяват с йени,както обясних тактиката тук е "купувай дълго,разтоварвай бързо",тоест движенията надолу са поради затваряне на дългите

Коментар

• Ами твърде много са 1000 пипса за евройената,вярно,винаги може да се срине от някой слух,но японците ги устройва слабата йена,затова не биха позволили такова засилване на националната им валута.Това звучи твърде тривиално,но си е факт

Коментар

• Хоска защо трябва да пада атомна бомба, сигурно ще вдигнат лихвите малко, освен това Г8 натискат за по-силни азиатски валути, номерът на китайката също е на дневен ред. За паундйена си прав че има потенциала и е факт че доста японски компании продават кроса.
                          Успехи

Коментар

• eur/usd

We keep the expected range for the day 1.2480 to 1.2580 same as Friday. The fibo levels which are mentioned many times last week are repeated here due to its importance. Its based on the high of 5th June 1.2978 and the low of 27th February 1.1825 which gives us the 38.2% retracement at 1.2538 which was tested and broken down on Friday, further down we have 50% value at 1.2402 and 61.8% falling at 1.2266. Breakthrough of the 1.2538 level took us to the 1.2480 level which was anticipated by our post on Friday. At present we are getting a slight turnaround on the hourly chart with a base around 1.2480/90. Previous Fibo level at 1.2538 becomes the temporary resistance which should be maintained for further bearish euro. A price action above this level will kindle euro buying sentiment in the market with strict stops at 1.2480 to 1.2500. We plan to do some buying of euro with a strict stop at 1.2480 regardless of the entry level.

Коментар

• При евройена вчера затворих добавката от върхът и сега отново я направих, все още очаквам голямо срутване от 1000п там

Коментар

• Здравейте колеги,надявам се следите евройената,напълно в стила й е днес да направи нов връх,така че онези от вас,които упорито отварят къси нека да внимават.Аз чакам за днес да ми се изпълни t/p на 146.40

Коментар

Working...
                                X