If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Фене говоря за ефекта на Purchasing Power Parity, ще се опитам да намеря някъде в нета нещо по въпроса, Преди години имах на изпит и ми се падна същият въпрос по финанси, Мишкин го е обяснил добре, left-hand side пък беше част от практическата ми задача на база на РРР модела
Добре де курса на паунда срещу какво и курса на долара срещу какво?
А долу графиката която си постнал е според мен от урока за еластичността на търсенето и предлагането.
Обърках се - курса на паунда разделен на курса на долара. Има математически модели които работят на тоя принцип, на спот пазара курса е резултат на търсене и предлагане, ако вземем долара сам по себе си обаче да речем, имахме преди време спор с ххх по тоя въпрос, се изчислява на друга база но това е дълга тема.
Ако ти е интересно ще ти обясня защо по подробно как стават изчисленията на долара и на паунда друг сега с две думи за въпроса ти.
Когато имаш left hand side ще рече че курса на спот пазара Ер$>Cp/C$, тоест курса на кабела на спот пазара е по-висок от колкото курса на кабела разделен на курса на долара, обикновенно този гап се запълва
Успех
Коментар