If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря на нашият колега който веше написал това .Предполагам че днес е подходящ за товА ден!
УСПЕШНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ !
ne sam go pisal az
ще се опитам да аргументирам "манипулеруемостта" на пазара.
Дневният форекс оборот е около 1,5 трилиона. $/ХYZ формира 90% от този
оборот.
Евро - 38%, йена - 23%, паунд - 13%, франк - 6%, канадец- 5%, оси - 4%.
Да разгледаме например франка - дневният оборот е 90 милиарда. Средно за
минута (разбирам колко приблизителна е сметката) - 60 милиона. Очевидно за
мен е, че фин институция може да отклони $/суиси с 15-ина пипса. Интересно
става, когато тази възможност бъде използвана в близост до важно ниво,
над/под което са концентрирани "овчите" стопове. Без изобщо да става дума
за милиарди, "овчите" стопове изгарят и институцията просто заема мястото
на дребния спекулант, който учуден остава да гледа как курса продължава в
неговата посока, но без него.
Защо фин институция би постъпила така? За да се добере до желания актив на
добра цена, без да влияе на пазара със своите действия в неизгодна за нея
посока.
И накрая любимият ми пример - EURUSD 18.02.2004 - пробив на 1,29 с 30п и
дневно затваряне 2 фигури надолу. Овча работа...
Aко не се лъжа спот търговията представлява 1/3 от общия обем -> числата са 3 пъти по-малки,а възможността за манипулация - по-голяма.
В момента в света с големи темпове се разпространява нов E-Mail вирус. Скоростта на разпространение нараства. В момента получавам по 2-3 пощи в минута. Получава се по електронната поща. Subject-ите на писмата са различни. Към тях има прикачен zip файл с размер 20-80 kB. Вътре в zip-а има файл, който на пръв поглед е с разширение htm. В действителност това е exe, което се инсталира на компютъра във Windows/System под името nec.exe
Вируса излъчва хиляди малки пакети по TCP/IP, което води до претоварване на линиите за връзка. Напълно е възможно до 1-2 часа да блокират цели доставчици на Internet. При нас каналите за връзка вече са чувствително натоварени.
Можете да разберете дали компютъра ви вече е заразен, като направите опит с Ctrl-Alt-Del да стартирате Task Manager. Ако не се стартира, значи вируса вече е при вас и е активен.
Преди малко Symantec пуснаха почистваща програма. Можете да си я изтеглите, докато все още Internet-а не е блокирал.
Отег4ен разбирам на4ина ти на мислене и по принцип ти си прав ,но в този бизнес всеки сам си взема решенията и си носи последствията аз съм къс в е/д с 17 лота на реал,успех ти желая!
Аз съм на 5 месеца риъл и знам че пазара винаги може да те изненада и приземи на земята.
Времето е може би най-важния фактор.
Желая успех на абсолютно всички !!!
Отегчен, съгласен съм с теб. Еврото има да прави по-скоро 2 фигури нагоре, отколкото надолу.
Очаквам още едно дъно около 12480, което да се превърне в bear trap. Видя ли това дъно ще купя на 1,25 със стоп под него. Целта нагоре я виждам на 1,2670/80.
Пожелавам ти в края на седмицата да бъдеш също толкова духовит и с приповдигнато настроение, колкото си сега. Явно си на 1-2м демо спортуване. Когато направиш дори само 6м риъл трейдване ще се научиш, че най-голямата грешка е да правиш категорични изказвания. Ще започнеш да използваш думички като "вероятно", "очаквам", "предполагам''. А ако си сигурен , че " технически и фундаментално' еврото е за 200п на юг, отиграй го с цялата си сметка ( не с демото, а с другата ако я имаш въобще). Големите играчи се хранят от такива като вас. Научи се да мислиш като тях. В момента всички са убедени, че еврото ще пада. Попитай някой по-опитен какво обикновено става в такива моменти, за да няма после сълзи и сополи.
Успех !
Эксперты считают, что снижение евро должно приостановиться, хотя бы на некоторое время. "Референдум прошел, как и ожидали", - пишут аналитики DBS Bank. "Теперь продавцы евро должны взять паузу в кратко-/среднесрочном периоде. Евро/доллар достиг уровня фибо 61.8% на 1.2490, при этом в целом рынок перепродан. Однако перспективы доллара по-прежнему однозначны: доллар сейчас сильнейшая валюта в G3", - добавляют они. Аналитики Bank of Tokyo-Mitsubishi предполагают некоторое усиление йены, которым должен воспользоваться евро. "Мы думаем, что на этой неделе йена будет сбалансированна, мы прогнозируем диапазон, которые продлится до следующей недели 106.50/108.50. Евро может извлечь из этого некоторую выгоду. Консолидация, однако, станет прелюдией к дальнейшему ралли доллара", - пишут они. Согласно данным IMM на закрытие 24 мая, число длинных позиций по доллару по-прежнему экстремально к евро, франку, фунту и канадскому доллару.
Да се говори за изчезване на еврото със сигурност е пресилено, но че може да бъде засегнато в трезорите, включително до ниво възглавница, е възможно...
Коментар