If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не търгувайте така , загубите и пристрастяването са неизбежни !Просто няма бягане от това което ще Ви застигне излагайки на риск парите си в необозримо бъдеще , няма стратегия която да издържи на времето.А защо да не си увеличавате капитала вместо да го прахосате по този начин !Поне веднъж в седмицата има ясен и еднозначен знак за това че цената ще нарастне или спадне с поне 30 п със сигурност.А това означава удвояване на капитала всеки месец по този начин .Другото е гадаене дали ще има атентати , какво биха реши онези които трябва да си коригират монетарната политика и какво ли не още.За какво ви е да ставате гадатели.
nass аз съм на БТК и съм много доволен на офертата им за 47 лв съм и нямам никакви оплаквания горещо ти ги препоръчвам. Успех. Няма да збъркаш ако се включиш там и подръжката им е 24 часова за щастие до сега не се е налагало да проверя как им работи подръжката.
Бях написал по обстоятелствен постинг онлайн за друг форум, но поради тъпотии не успях да го постна. Написах го отново, но не можах да го пействам Затова сега ще го поствам тук (не съвсем на място) въпреки, че повечето търгуват краткосрочно и може да е отегчителен за някои.
Ситуации като настоящата с силни аргументи за нагоре от техническа гледна точка и фундамент (политически и икономически) сочещ ясно надолу са твърде атрактивни за маркетмейкърите (мафията както ги определя Прото) да ”излъжат” пазара. Вариантът който се застъпва от някои трейдъри за известно покачване към 1.21 и последващо слизане към 1.1867 (но без ново дъно) преполага плитък рейндж около 3-4 фигури за дълго време. А това не би било съвсем по вкуса на акулите. Затова предполагам, че възползвайки се от важното ниво 1.1760, те може да докарат пазара до пробив на това ниво формирайки позициите си за една последваща по- дълбока възходяща корекция (8-10 фигури евентуално). Ако нещата се развият по този сценарий може да се очаква атаката на 1.1760 да се случи скоро (в рамките на около две седмици евентуално). Ако не се получи до тогава, а се разтегли във времето техническата картина може да се размие и по различни варианти да изглеждат по реалистично.
При голямата картина нещата са твърдо продоларови според мен. Очаквам дългоочакваната корекция да се развие като В голяма с потенциал около 1.28. При известни обстоятелсва при изчерпване на потенциала на В голяма (ако корекцията се развие като 5 вълново движение към края на 5-тата вълна) е възможно Китай да използва момента и да ”отвърже” с малко юана (изглежда логично подобно действие при развитие на такъв сценарий) което би я удължило с малко евентуално. Следва голямото С към 1.08-1.10 вероятно. Нови върхове на еврото не би следвало да се очакват нито до края на годината, нито до средата на следващата (освен при някакви грамадни катаклизми за което не ми се мисли). Вълните отразяват психологията на пазара по прицип, а пък тя реалностите. Аргументите:
1. От политическо естество.
Вероятното НЕ и на Люксенбург на евроконституцията,
Продължаващите разногласия по евробюджета за селскостопанските субсидии,
Потенциално излизане (дори самите разговори за това) на Италия от еврозоната към края на годината,
Вероятно отегляне и на Ширак в миманса.
2. От икономическо естество.
Разширяващ се лихвен диференциал,
Безработицата в Щатите е най- ниска от 5 години насам и близо 2 пъти по ниска от тази в еврозоната,
Разликите в растежа,
Вълната от патриотизъм на Острова скоро ще се изтощи след което ще остане страхът с всички последствия за икономиката,
Някои признаци за известно положително развитие на проблемите с дефицитите на САЩ, може да станат по забележими към края на годината евентуално (ще са необходими години за постигане на по- устойчив баланс естествено).
Възможно е и друго развитие, но това ми изглежда най- реалистично на този етап.
Извинявам се за дългия постинг и умната Мнението е лично и не е предпоставка за заемане на позиции.
За графиката:
Пуснал съм фибо от 29.10.2000г до последния хай.
Син цвят:
Дължина на C спрямо А.
ВАЖНО!!
Пропуснал съм сините отметки на 38% и 50% да ги пусна до 38% фибо червено(сегашните са от последното дъно).
Моля(да не поствам нова графика)заместете сините цифри с :
за 50%=1.2628 за 38%=1.2376
Ако корекцията се развие от 1.1596,възможни нива!
Зелен цвят:
Дължина(вече достигнато ниво от 161.8)за C от 1.3479 до 1.2767.
Ако корекцията се развие от последното дъно,възможни нива!
Пиша корекции,защото не зная в каква формация ще протече движението.
СПОРЕД МЕН:
Сега сме във 2 вълна и тази корекция може да протече в ABC(три вълново и това е дъното)!
Най вероятно,приемам 38%фибо.
Може и да се ограничи от нивата,които съм поставил като важни за преодоляване(в бял цвят)!
АКО направи 5 вълнова втора вълна и това което обозначавам с C стигне до 38%,ще последва D(с указаните цели-син цвят:отчитайте променените цифри) и E,което МОЖЕ БИ ще е 61.8% от А(не изключвам и 100%).
Само така виждам нещата.
Може и да греша-не зная??!!
Здравейте ,малко встрани от темата- има ли някой вързан на БТК адсл или на сателитен ентернет защото за последните два месеца смених двама доставчика в Ов купел -Хоумлан и Кореснет ,няма скорост и има големи прекъсвания
ПРосто търся надежнен доставчик.
Благодаря!
УСпех на всички през настоящата седмица!
Пловдив, кабела стигна едно от най-сериозните си фибота и му трябва корекция, неслучайно обаче казах от кога, цената изпревари времето и ето защо допускам това да започне от 1.7200 но може и да е започнала, цел и сел зона е каналът 7530-50 който падна, ако нямаше атентати развитието щеше да е друго, корекцията щеше да започне от канала който щеше да падне след корекция до близо 1.80, което пък е макс цел ако канала падне нагоре. Иначе при тия индикатори следваща малко по дългосрочна цел е следващото фибо на 1.6630 но това след корекция
Успех
KOKO za dylgiq kabel mislq che ti kazah che ne si praw. I wmesto da gonish diwoto i da realizirash zaguba, mojeshe da si hwanesh pitomnoto ot porqdyka na 250p kakto naprawi moqta skromna lichnost. Uspeh sledwashtata sedmica!!!
Може да се смята че в пазара не отреагира кой знае колко след терористичните атаки.
Ако помните 11 Септември и погледнете тогава какви баха движенията.
А сега след седмица вече пазара даже забравя за това и тръгва в нормалния си летен ритъм.
Аз например като чух за атеннтата веднага затворих дългите си паунди и пуснах евронюз, чудих се дали да отворя със 50% от сметката си къс паундшвейцарец, но първите данни бяха за повреда в елмрежата а после бях толкова шокиран че се заплеснах, ако го бях направил от момента в който се чудих имаше 270п движение, поне 150 щях да хвана
CHF от дълги години има ролята на 'валута-убежище' благодарение на това че: SNB има пълна независимост при запазване на монетарната стабилност, дискретност на банковата система и неутралната политическа позиция на Швейцария. Освен това, относително големят златен резерв на банката също е допринесъл за стабилността на валутата. Освен както е модно при атентати и преди големи празници, когато е жътва за спекулантите също се наблюдава прехвърляне на отворени позиции към франка
Коментар