Не можеш да си представиш колко си прав в разсъжденията. Кой ли ще е този COBOS /с глава на раменете/, който ще отиде в доверително управление след като е усетил тръпката на играта? Що се отнася до ученето-ако искаш да си играч трябва да четеш, много и задълбочено. Нищо ново, нали? Изцяло подкрепям dimilov. Успех!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва да има ограничение за Cobos-ите
Collapse
X
-
Току що видях една статия от 5 март 2007г., 20:34 ч с автор Весела Николаева публикувана в "Дневник".Заглавието е "Правилата за търговия с COBOS ще се променят".Та,викам си,изплюха камъчето.Ще цитирам извадка от статията ,предпоследния абзац.
"КФН посочва ,че със създаването на нови правила може да се повиши и квалификациятя на участниците ,мнението се споделя и от брокери .Към края на февруари клиентите на COBOS са 2800 и нарастват постоянно .Брокер смята,че образователен ефект може да има от гледна точка на избора доверително управление и самостоятелна търговия -много често през COBOS търгуват хора,които не са толкова запознати с пазара,но ако правилата се променят,те ще се насочат съм доверително управление от професионалисти,вместо да търгуват сами."
Да,комисионните от доверително управление обикновено са около 20% при положителен резултат ,който никой не ти гарантира ,парите са ти вързани и ако стане срив или забележиш позиция с по-голям потенциал за разтеж,ти остава само да се псуваш като хамалин.Много COBOS-и са вече трън в очите на фондовете за доверително управление,защото им се мъти водата и не могат да си докарат замислената доходност ,която да ги направи по-привлекателни за още повече финансово неграмотни паралии.А вече и вследствие конкуренцията свалиха процентите на сделка до 0,3 -0,5% и лапачката им от комисинни спадна двойно.Но ще го преживеем и това.Като имам предвид ,че срещата е била на 1 март и е била без COBOS абонати ,не е ли възможно да са уговорили разтърсване на пазара ,за да убедят дребните риби в достойнствата на доверителното управление, а сътресението на световните пазари да им е дошло като дюшеш.Но,не бойте се,това което не ни убива ни прави по-силни.И това чудо ще мине за три дена.Само дето се преизпъват нервите.Един съвет -не се поддавайте и учете здраво.Трудните времена ще отминават ,коравите хора ще остават.Въртят ,сучат ,пазара ,вярвам ще върви нагоре и можем да правив по-висок ръст на парите си с лично ,а не с доверително управление.Няма да продавам нищо от досегашните си позиции,няма сделки, няма комисионни.Дългосрочен инвеститор ставам и това е.А кой се хване на провокативни ходове и презглава се хвърля да продава като овца ,щото видиш ли оная банка продава ,да си гризе ноктите после.А офертата ,като си накупи който трябва, като щипнат малко и от нея ,за да изчезнат подозренията за манипулация , се оттегля.В това се убедих в последните дни и ми се гади,но оставам и ще се боря както мога ,пък да става каквото ще.
Успех на всички !
Коментар
-
Ами в пресата допреди месец доста се коментираше евентуална приватизация.Имаше много срещи -с гръцки представители, с поляците,който малко чудно после предложиха ,ако не приватизация,то на първо време партньорство.Имаше и други.Потърси в гугъл-а ,надявам се там да има доста неща.А ако нещата ще да отиват на по-добре,съм съгласен да осъмна утре с по-добра платформа и при по-добри условия.Кобоса върши работа ,свикнали сме с него ,но има много какво да се желае,твърде много.
Коментар
-
Съгласен съм с Красимира
COBOS е прост и лесен за употреба другите платформи са много тежки и с допълнителни щуротии, за да се разработи хубава платформа от някои посредник трябват много пари и трябва да я напише някои които е бил кобос после е работил в ип после в борста и после в кафенето. Но все пак кобоса ни върши добра работа пара се изкарва колкото и бъгове да има след някоя и друга нова версия и ще работи перфектно предполагам.
А за щуротиите които мислят "паживьом увидим".
а тези които ги решават нещата не са вечни ще доидат нови и те ще измислят някоя щуротия и така а ние може да си чешим езиците цяла нощ))
Коментар
-
Така както се говори само се дават идеи от какво се страхуват повечето от нас.Но как да не мажеш да продадеш нещо , за което си платил.Онзи ,който е отсреща,ако иска купува,ако иска -не.Никого не можеш да накараш насила и всеки да мисли когато купува или продава.Не ми пука от нищо,ще го преживея и това.Но да имат предвид предлагащите рестрикции ,че първо ще има удар по техния джоб.Защото ще се изпари ликвидността ,доколкото сега може да се говори за такава , и много клиенти ще се разбягат.Оттам автогола с поне двойно по -малко комисионни.Следващата им крачка може е да ги увеличат,за да си гарантират лапачката ,но така могат да предизвикат още повече повече отвращение.А те нямат интерес от това.Просто се чудят каква дейност да отчетат,така че и агнето цяло ,и вълка сит.Що се отнася до истинските манипулатори ,мисля,че това са някои банки и ИП,които редовно демонстрират възможностите си да въздействат на пазара.Проблема е , като чета , че потърпевши са Кобосите.
Коментар
-
Краси, ти ме подсети, че има и друга такава платформа, тази на Делта сток, ако не се бъркам...
Но тук пък съвсем няма как да издържат--да се спре една, а да се пуснат други или тепърва да се разработват...Принципът е важен.
Незнам каква е играта, много шарена стана, но мисля, че много от ИП-та също биха се противопоставили на някои от безумните им идеи, дори и заради това да си запазят клиентите.
п.п.Представям си бъдещия брокер-с пет секретарки да приемат поръчките по телефона, а ако решиш в следващата минута да се откажеш...весела работа)))
Коментар
Коментар