Ми що не отидеш при твоя съгражданин Матеев?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Работещ експерт с добър профит !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от boleroРазбирам доста от програмиране както и от форекс но нямам достатъчно капитал да играя. Управлявал съм друг портфеил с значителна сум над 100К но така и не се разбрахме с инвеститора , защото българина е свикнал като митничаря само да взема не и да дава. Инвеститора искаше само да печели което разбира се ми влияеше стресово ( доста ) . В крайна сметка за 40 дена му напражих 28% профит а прибрах някакви трохи. Много се отклоних от темата.
Но ако искаш и наистина си сериозен пусни едно ЛС и можем да поговорим по темата . Там ще ти дам телефон и адрес
Коментар
-
Който смята че търговята с експерти е невъзможна, както и че бектеста е глупост ЖЕСТОКО греши. Това дали ще ти занули акаунта изцяло зависи от експерта. Дали е рейндж или не, за един добре нправен експерт не би трябвало да има проблем, както и за всеки нормален trader. Експера е нищо друго освен описани правила за търговия. Ако някой търгува без правила, а просто така според усета му за пазара ръководейки се от някакви боклучави индикатори, той неминуемо е обречен на провал. Примери безброй.
В този ред на мисли, всеки печеливш trader има собствена система, изградена на ПРАВИЛА. Това дали тези правила ще се спазват "ръчно" или ще са програмирани в експерт няма абсолютно никакво значение. Единствената разлика е, че напр. аз, ползвайки експерт ще знам какъв DD да очаквам. В момента в който този DD е превишен то значи, че нещо не е наред и този експерт се спира. (DD = draw down);
В същата ситуация един "manual trader", ако може така да се нарече, би увиснал най-вероятно.
Скептиците да отговорят на един въпрос - как, когато имате нова идея проверявате дали тя си струва? 100% сигурен съм че отговорите ще се вътят около - ... сядаме и почваме да гледаме назад по графиките и проверяваме, а после играем на демо известно време за да се уверим че всичко е така. Е това си е пълно заблуждение, че нещата стават по този начин. Ще ви кажа аз как го правя - сядам пиша за известно време експерт - може да отнеме 1 ден може и месец, поглеждам бектеста, ако е ОК оставям експерта да работи live и ако резултатите се потвърдят с бектеста, преминавам към реална търговия.
След това съм много много спокоен защото знам какво да очаквам, разбира се с известни отклонения - Profit, Loss, MAx DD и пр.
Аз самия съм минал през всички фази през последните 5-6 години и смея да твърдя, че за мен единствено правилно решение е експерта. Така, че по-горе написаното не си го смуча от пръстите и всеки който се замисли малко по-сериозно ще разбере, че съм прав. Разбира се всеки има право да живее потопен в собственото си невежество.
Успех на всички.
Коментар
-
А погледна ли линковете ??!!
http://forexexperts.net/account/test2.htm
http://forexexperts.net/account/test.htm
Това не ми прилича на занулени акаунти . Но не искам да споря с вас
Успешна търговия на всички .
Както искаш така играи важното е да печелиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от bolero... пробвай да управляваш реален акаунт с над 100К и ще видиш колко спокойно можеш да играеш. При експерта това го няма . Дисциплината му е желязна
Успехи"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Експерта работи на 1H 4H i D1 последната му версия . Относно загубите дето казваш на 1H загуби разбира се че има , но при различните TF експерта хеджира позициите така че доста ограничава загубите . По стратегията на Bill или които и да е пробива на фрактал си е пробив макар и доста пъти фалшив, истината е да знаеш кога да добавиш ,затвориш или продадеш след това. Експерта така е организиран че при 150 пипа движение прави приблизително 400 ( но с натрупване и отваряне от различни нива при различни сигнали) . С две думи за по кратко когато губи , губи помалко когато печели печели много . Това е неговия ММ. Отделно от това работи по пет различни мои собствени стратегии изпитани от мен лично във времето . Това е моето виждане по въпроса.
Относно това че си скептик , пробвай да управляваш реален акаунт с над 100К и ще видиш колко спокойно можеш да играеш. При експерта това го няма . Дисциплината му е желязна
Успехи
Коментар
-
По принцип съм скептик относно експертите,по простата причина ,че ако можеше да се направи нещо такова печелившо, има организации с неограничен бюджет ,който досега да са го направили.На графиката с кабела по М30 имаме тренд ,а как ще работи експерта при рейндж-колко губещи входа ще направи? При аусито гледам се работи по Бил Уйлямс при пробив на фрактал и добавяне на всеки бар по тренда,само че такъв чист пробив ,като на тази графика почти няма.Да не говорим ,че сега ФЕД и ЕЦБ заседават през 10 дена и тогава всеки експерт на часови графици ще подава грешни сигнали.Иначе за психологията е хубаво ако се изключи човешкият фактор ,и аз мислех да платя да ми направят експерт по моя идея ,щото съм гола-вода в програмирането ,ама се отказах, освен това МА и други инструменти на
всяка платформа и доставчик на данни дават различни стойности .А да се тестват експерти със задна дата е безмислено ,защото стойноста на МА например се изменя до самото затваряне на бара и сигнала на реален график е друг от този при тестване на история..
А и без да се обиждат създателите на експерти ,ако имаш нещо дето печели сигурно поне 10% на месец ,просто си го използвай и си трай,щото 10% на месец със сложна лихва ....
Коментар
-
ами виж сега... МТ4 си има своите безспорни преимущества.... както и съществени недостатъци. По принцип е доста по-flexible oт TraeStation, но пък досега не съм срещал идея която да може да се напише на МТ4 а да не може на TradeStation( не казвам, че няма).
TradeStation е просто безценен по отношение на backtest, което е едно особено важно нещо.
ПС> И за мен МТ беше най-доброто преди години, докато не пробвах други платформи.
Коментар
-
Как да ти дам backtest като ако си се занимавал с експерти ще знаеш много добре че на backtesta резултатите не са реални . Не знам колко пъти съм го пробвал но определено са доста . Писал съм експерти които на история са перфектни а на реал само губят. Това което съм постнал са логове в реално време не на история. Разбирам доста от програмиране както и от форекс но нямам достатъчно капитал да играя. Управлявал съм друг портфеил с значителна сум над 100К но така и не се разбрахме с инвеститора , защото българина е свикнал като митничаря само да взема не и да дава. Инвеститора искаше само да печели което разбира се ми влияеше стресово ( доста ) . В крайна сметка за 40 дена му напражих 28% профит а прибрах някакви трохи. Много се отклоних от темата.
Но ако искаш и наистина си сериозен пусни едно ЛС и можем да поговорим по темата . Там ще ти дам телефон и адрес
Коментар
Коментар