IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване на алгоритъм/робот за търсене на логика в числови редици

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Мишчице, ти не ми ли се заканваше безпещно и преди година две, не ме ли наричаше измамник тогава и да обещаваш, че ще ме разобличаваш?

Под, наем ли е от нета ли е, фотошоп ли е, избери си. Банково извлеение няма ли да ми искаш?

Айде ти първо си качи едно селфи и си кажи имената и какво работиш, да те знаем? Нали няма да те е срам от занаятата ти, като Мишо?
    Изчезнах за година две да, както сами казахте като имаш възможност си шариш по света и не се занимаваш да обясняваш на този и онзи. Нали ти си такъв човек искаш лесните пари за да си свободен за кафенца и мадами ама за сега още са мечти....поне те са безплатни. Цяло лято го карах на слънчака а след това за месец бях в южна Франция

Значи мишчица ли съм няма как да ме определиш. Когато на мен ми кажат докажи покажи като мъжкар с топки ще докажа и покажа.

То на това селфи ти ли си или си свалил снимчица от нета. Колата е под наем за 300-500 всеки може да кара и да се снима. Ако си голям мъжкар и печеливш играч и имаш ферари хайде да пием по едно кафенце тези дни ако ти стиска разбира се и ще се запознаем. До тогава си един нереализиран форумен лаладжия. Ела с ферарито и ми запуши устата веднъж за винаги. Въпроса е само дали ти стиска.

Last edited by prectical; 24.02.2020, 05:42.

Коментар

• https://forexforum.bg/viewtopic.php?p=196232#p196232
      тук през 2017 съм публикувал една система за €/$, лесно може да се провери как се е представила следващата 2018 година. За повече от година трябва пренастройка.

Коментар

• Първоначално изпратено от forexboy Разгледай мнение
        Когато т.нар. пазар се движи от безскруполни престъпници, всяка търсене на каквато и да е зависимост е обречено.
        Сериозно ли? Ти не беше ли горещ фен на форекса преди две години?

Коментар

• Когато т.нар. пазар се движи от безскруполни престъпници, всяка търсене на каквато и да е зависимост е обречено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Приемам критиката за сайта, прав си.
            Ще те помоля да ми обясниш за това, как една система може да не е скейлабъл. Разсъждавам така:
            Ако една система има някакъв таван и прави такива двуцифрени доходности годишно, то тогава тя се самоубива автоматично ли след някакъв период?
            Или клиента трябва да тегли суми от сметката, за да има място за действие системата?
            ​​​​Според мен броя клиенти не би трябвало да има значение, защото не се правят индивидуални стратегии, портфейли и т.н. Има една система, тя прави доходност, клиента не го интересува как, и в един момент тя не може да се мащабира ако дойде нов клиент. Не го разбирам.
            Всичко зависи от ликвидността на пазара който се търгува и от начина по който търгува системата.

Трейдинг отделите на банките затова и търгуват дългосрочно в повечето случаи за по 200-300 и отгоре пипса.

По дребните играчи могат да си позволят да ползват стратегии, които са с много по-ниски цели 5-50 пипса.

Когато пазара е по-нисколиквиден големия обем го движи, т.е. автоматично ти се влошава входа и изхода и намалява еджа.
            Това е много сериозен проблем за големите играчи. Те нямат възможност като нас да влизат в позиция и да излизат от позция където си искат, трябва им ликвидност и насрещна страна на за сделката. Затова и преди време писах че харесвам валутния пазар, той е много ликвиден и там мнгоо трудно може да повлияеш на цената и да имаш голям слипидж, по труден е и за манипулация.
            Затова и примерно при пени акциите има много инфлуенсъри и гурута, редовите фололъри не са наясно , че те обявяват входа си след като вече са заели позция, чрез социални мрежи и групи повличат дребни играчи да придвижат цената в тяхна псока и използват ликвидността им за да излезнат където искат с голям обем. Е такива работи.

Ето това видео е интересно и е по темата що се касае до валутния ритейл
            https://www.youtube.com/watch?v=YpHXvt4JbHQ
            FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Така или иначе бруталната статистика за хедж фондовете и куант хедж фонодвете се отнася за това дали системно могат да бият пазара, т.е. за 10 и повече години. За 5 години има фондове, които се представят добре и това е чист късмет, който няма как да не случи при наличието на над 10 000 хедж фонда в света. Но като погледнем как се представят за 10+ годишен период и почти няма фондове, които да бият пазара.

Затова има сериозен отлив от хедж фондовете и голям наплив към пасивните фондове. Това всеки го знае, който има и най-бегъл поглед върху бизнеса с управлението на активи.
              Last edited by Money; 24.02.2020, 03:22.

Коментар

Виж сега ако искаш може да водим смислен разговор но се постарай малко повече за да е нещо смислено.
                Не съм им адвокат, но това кооет пишеш е доста повърхностно
                https://www.berkshirehathaway.com/ сайта на Бъфет е с дизайна и функционалността си от 1997г. това е по скоро плюс и говори за други неща.
                Може да има хиляди причини човека да не търгува с милиарди, най малкото може системите му да не са скейлабъл и да работи само със избрани клиенти.
                Това с линкдин няма какво и да го коментирам. Това са сертифицирани менидъри!!! които подлежат на одит и не могат да си постват каквото искат. сайта има поне няколко страници с фондове
                Приемам критиката за сайта, прав си.
                Ще те помоля да ми обясниш за това, как една система може да не е скейлабъл. Разсъждавам така:
                Ако една система има някакъв таван и прави такива двуцифрени доходности годишно, то тогава тя се самоубива автоматично ли след някакъв период?
                Или клиента трябва да тегли суми от сметката, за да има място за действие системата?
                ​​​​Според мен броя клиенти не би трябвало да има значение, защото не се правят индивидуални стратегии, портфейли и т.н. Има една система, тя прави доходност, клиента не го интересува как, и в един момент тя не може да се мащабира ако дойде нов клиент. Не го разбирам.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Предлагам на модераторите да заключат темата тъй като системните не желаят да дискутират темата по същестно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Интересна табличка. Първият в класацията е симпатичен дръпнат чичко, qqfund.com. много е успешен, декларира 35% CAGR за последните 12 години. За последните 3 години беше декларирал обща доходност около 300%.
                    Чичкото е нещо като ЕТ - сам си е всичко, и е системен трейдър на фючърси, но поне е член на техните асоциации за фючърсна търговия. Сайта му е правен сигурно през 2008 година и не е пипан оттогава като дизайн.
                    Но защо при тези доходности и минимална инвестиция от поне $100 000, активите под управление за 12 години са само около $15 млн.?
                    Тоя досега трябваше да е събрал поне $10 млрд. под управление. Не мислите ли?
                    Тръгнах да гледам втория, не се появи сайт в първата страница на търсачката, само некъв линкедин,и се отказах.
                    Цитираната таблица е реклама на трейдърчета на фючърси, да заработват нещо странично ако може.
                    Поне са регистрирани и регулирани от техните асоциации.
                    Виж сега ако искаш може да водим смислен разговор но се постарай малко повече за да е нещо смислено.
                    Не съм им адвокат, но това кооет пишеш е доста повърхностно
                    https://www.berkshirehathaway.com/ сайта на Бъфет е с дизайна и функционалността си от 1997г. това е по скоро плюс и говори за други неща.
                    Може да има хиляди причини човека да не търгува с милиарди, най малкото може системите му да не са скейлабъл и да работи само със избрани клиенти.
                    Това с линкдин няма какво и да го коментирам. Това са сертифицирани менидъри!!! които подлежат на одит и не могат да си постват каквото искат. сайта има поне няколко страници с фондове
                    FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Тоя фонд е като сметката на КВВ

20% месечна доходност в продължение на 10 години и накрая 55 000лв, хахаха

Излиза, че КВВ е почнал с 0.001 стотинка

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Какъв хедж фонд бе, човек? Ако е вярна тая доходност (35%CAGR за 12 години) и сега активите са $15 млн., излиза че той и жена му са инвестирали по $100 000 в началото и други клиенти няма.
                      То бива, бива, ама щом и тая сметка не излиза, кво да го мислим въобще?
                      Last edited by Money; 23.02.2020, 23:13.

Коментар

А такси, знаеш ли как се става таксиджия в Лондон, най много Уберче
                        Какъв ти Лондон - по-скоро Ловеч или Ловнидол .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Че и повече даже. Много съмнителна работа.

15 милиона е горе-долу минимума за един хедж фонд. Рядко има по-малки от това.

Какъв хедж фонд бе, човек? Ако е вярна тая доходност (35%CAGR за 12 години) и сега активите са $15 млн., излиза че той и жена му са инвестирали по $100 000 в началото и други клиенти няма.
                          То бива, бива, ама щом и тая сметка не излиза, кво да го мислим въобще?
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Аз съм ги създал тези бизнеси заедно с колегите-съдружници, и ако сметнеш средногодишния ръст от датата на съдаването до ден днешен, ще видиш, че Уорън Бъфет ряпа да яде. Колкото до процентите ми на участие - тях ги пише в Търговския регистър, и споменаваните от тебе 10% са само плод на болното ти въображение. Тоест имаме поредното доказателство, че ти УМИШЛЕНО се опитваш да принизяваш успехите на другите, което идеално те вписва в профила на провалилия се в живота човек, който избива комплекси в публичното пространство, прикрит зад анонимноста.

Хайде спирай 10-годишния лаптоп и отивай да караш таксито, че е време за нощната смяна.
                            А такси, знаеш ли как се става таксиджия в Лондон, най много Уберче
                            FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Матеев, барво за СТС. Само коментирам, че си бай енд холд на един 10%-ов дял...

Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Точно пък за СТС Електроникс аз съм човека със 99% заслуги по неговото създаване. Схемите на индуктивните датчици аз ги прецизирах и усъвършенствах, аз разработих хардуера на стенд за тестването и настройките им, аз и после аз написах софтуера му на Asembler И знаеш ли, този стенд работи и до ден деншен.

Да, вложени са само 500 лева, но имаш ли представа колко милиона струва фирмата днес? Хайде смятай процентите на ръста - нали си специалист. Колкото до дяловете - да, през годините съдружниците сме си разменяли дялове един с друг, за да може всеки да получи повече дялове в поделението, което управлява. Става въпроси за сделки за милиони, но какво разбираш ти от това.

А провери ли историята, за да видиш, че в нея също така има и други развити бизнеси, които сме ги продавали през годините за десетки милиони на разни западняци западняци?

А стана ли ти ясно откъде се събрахме тези съдружници - ами още от института, по време на съвместната ни Аспирантура за Кандидат на техническите науки. Предполагам си наясно, че само един от всеки 1000 студента има шанса да бъде одобрен за Аспирант, и това са именно елита от всички завършили студенти.

Хайде сега и ти се похвали с нещо - например таксито ти жълто ли е или бяло, и твое ли е или на фирмата?

Коментар

Не си ми виждал сметките няма как да знаеш
                                Хахаха, Матеев ги е виждал

Коментар

Working...
                                X