IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване на алгоритъм/робот за търсене на логика в числови редици

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Трябва да направиш някакъв random walk с променящ се variance. Плюс да вкараш някакви произволно възникващи трендове с брейкове. И тук-там някое мини черно лебедче.

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Ще ти пусна още 2 редици по 1000 на базата на друг рандом генератор. Не е от познатите ви продукти и никой досега не е и загатвал за него.
    Но нека да видя какво ще излезе първо и дали става. Трябват ми около 30 минути за настройките и теста.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
      .....още един пример 1300 бара, чист тренд, развил се в продължение на 1 година, който наподобява тези от тестера ти с 40% вероятност.

Кое му е случайното на този пазар?
      Мога да ти го обясня това, но не искам да е в публиччното пространство. Обади ми се утре по телефона да ти кажа защо публикуваната от тебе графика е случайна и има почти 50% вероятност, въпреки че очите ти виждат ясно изразен тренд надолу.

Важното е обаче не какво виждат отчите ти, а какво не виждат. Утре ще ти пратя две картинки и ще ти го обясня този феномен, и сам ще се убедиш, че съм прав.

ПП: Вероятноста на стръмния тренд надолу в най-десния правоъгълник от твоята графика е точно 49.83%.
      Last edited by Mateev; 13.02.2020, 00:45.

Коментар

Извода за мен е очевиден, на пазарите има постоянно менящи се вероятности, които варират...не мога да кажа в какви граници, но предполагам поне 40%-60%. Колкото по-далече сме от 50% толкова по-краткосрочна е аномалията.

Ето какво виждат очите ми, крайности.
        https://prnt.sc/r1gsph

а 20 години средно може да е 50%, но няколко месеца, седмици, дни , часове може да видим доста различни цифри.
        Разбира се че е така, но тези временни по-високи вероятности се компенсират от временни по-ниски вероятности, така че крайния резултат да си остане 50%. Иска ни се да вярваме, че това го има само по пазарите и го няма в изкуствено създадените случайности, но за съжаление това разсъждение не е вярно.

На практика дори и изкуствено създадените псевдослучайности имат в себе си големи трендове, понякога дори много големи, и явно това е свойство на самата случайност, а не на пазарите като такива, щото уж били нещо по-специални.
        Last edited by Mateev; 13.02.2020, 00:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Така си мислиш, защото тиковете в извадката са само 1000. Аз се опитах да кача на форума втора версия на файла с 10 000 тика, но форума ме отряза, защото файла бил по-дълъг от разрешеното. При 10 000 тика ако си беше поиграл, щеше да стесниш диапазона от 48% до 52%. При 100 000 ако си поиграеш да го направиш с този файл, ще стесниш диапазона още повече - от 49% до 51%. А при милиони тикове, които вече съм ги проигравал със софтуер, диапазона се стеснява от 49.9% до 50.1%.

Не забравяй, че 15 години данни означава 3900 дена, 93 600 часа, 5.1 милиона минути, 337 милиона секунди или приблизително толкова тика. При такъв огромен брой тикове отклонението от 50% дори и само с 1 стотна от процента предизвиква видими силни трендове на месечната графика, които в реалноста се получават при много малък брой финансови инструменти (напр. индекси).

Така че за мене вероятноста при всички финансови инструменти си е точно 50% +/- максимум 0.01%.
          Извода за мен е очевиден, на пазарите има постоянно менящи се вероятности, които варират...не мога да кажа в какви граници, но предполагам поне 40%-60%. Колкото по-далече сме от 50% толкова по-краткосрочна е аномалията.

Ето какво виждат очите ми, крайности.
          https://prnt.sc/r1gsph

а 20 години средно може да е 50%, но няколко месеца, седмици, дни , часове може да видим доста различни цифри.

още един пример 1300 бара, чист тренд, развил се в продължение на 1 година, който наподобява тези от тестера ти с 40% вероятност.

Кое му е случайното на този пазар?
          Last edited by k_v_v_; 13.02.2020, 00:30.
          FinancialMarkets.Zone

Коментар

Матеев поцъках с генератора ти. Набързо стигнах до извода, че на пазарите виждаме трендове и движения от 45% до 55% вероятност (приблизително).
            Така си мислиш, защото тиковете в извадката са само 1000. Аз се опитах да кача на форума втора версия на файла с 10 000 тика, но форума ме отряза, защото файла бил по-дълъг от разрешеното. При 10 000 тика ако си беше поиграл, щеше да стесниш диапазона от 48% до 52%. При 100 000 ако си поиграеш да го направиш с този файл, ще стесниш диапазона още повече - от 49% до 51%. А при милиони тикове, които вече съм ги проигравал със софтуер, диапазона се стеснява от 49.9% до 50.1%.

Не забравяй, че 15 години данни означава 3900 дена, 93 600 часа, 5.1 милиона минути, 337 милиона секунди или приблизително половин милиард тика. При такъв огромен брой тикове отклонението от 50% дори и само с 1 стотна от процента предизвиква видими силни трендове на месечната графика, които в реалноста се получават при много малък брой финансови инструменти (напр. индекси или криптовалути).

Така че за мене вероятноста при всички финансови инструменти си е точно 50% +/- максимум 0.01%.
            Last edited by Mateev; 13.02.2020, 00:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

За утре ли да ги оставим или сега да пускам
              Дай за утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                За да не се главоболите, набързо създадох файл на Excel, който генерира тиковете по правилния начин. Освен това го направих да може да генерира всякакви вероятности, които си пожелае човек. Направих и графика, на която да се вижда какво е изгенерирано.

С този файл лесно можете да видите какво се получава, ако вероятностите за генериране са различни от 50%, и да видите как много бързо се оформят безкрайни трендове нагоре или надолу. Единствената вероятност, при която ги няма тези трендове, и при която наблюдаваме графики подобни на тези от реалните пазари, е 50% и нейната много близка околност.

Въвеждайте желаната вероятност в жълтото поле. Други полета не пипайте, за да не объркате формулите. В зеленото поле пък ще получите каква вероятност има извадката от 1000 тика, която вероятност може и да се различава от желаната в жълтото поле. Това е нормално и се случва по причина флуктуации и разбира се по причина малък брой на тиковете в извадката.

С клавиша F9 можете да предизвикате преизчисляване на всички тикове и така да наблюдавате друга графика на същата случайност.
                Матеев поцъках с генератора ти. Набързо стигнах до извода, че на пазарите виждаме трендове и движения от 45% до 55% вероятност (приблизително).
                FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

ПМО секи може да предскаже, номера е да се научим как да предзказваме Нулево МО, ама съм толко пиян в момента, че само мога да предскажа за колко време ше ми стигне рикията.
                  За утре ли да ги оставим или сега да пускам
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                    Аз предлагам да си публикува математическите модели и ти да изгенерираш 1000 подобни числови редици и да видим каква ще му е успеваемостта.
                    Режа си 2-те глави ако е повече от 555. И то само да е на +, за издържане, прилични печалби няма да има и 5 модела
                    Кога да викаме ходжата да клъцне пишлето?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Да поясня. Използвал си ПМО за единственото правилно - да си избършеш акото
                      ПМО секи може да предскаже, номера е да се научим как да предзказваме Нулево МО, ама съм толко пиян в момента, че само мога да предскажа за колко време ше ми стигне рикията.

Коментар

• За да не се главоболите, набързо създадох файл на Excel, който генерира тиковете по правилния начин. Освен това го направих да може да генерира всякакви вероятности, които си пожелае човек. Направих и графика, на която да се вижда какво е изгенерирано.

С този файл лесно можете да видите какво се получава, ако вероятностите за генериране са различни от 50%, и да видите как много бързо се оформят безкрайни трендове нагоре или надолу. Единствената вероятност, при която ги няма тези трендове, и при която наблюдаваме графики подобни на тези от реалните пазари, е 50% и нейната много близка околност.

Въвеждайте желаната вероятност в жълтото поле. Други полета не пипайте, за да не объркате формулите. В зеленото поле пък ще получите каква вероятност има извадката от 1000 тика, която вероятност може и да се различава от желаната в жълтото поле. Това е нормално и се случва по причина флуктуации и разбира се по причина малък брой на тиковете в извадката.

С клавиша F9 можете да предизвикате преизчисляване на всички тикове и така да наблюдавате друга графика на същата случайност.
                        Attached Files
                        Last edited by Mateev; 12.02.2020, 23:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
                          Пичове са ше ви издам тайната. Днеска бех решил да оръ местото зад къщата, че ше сада царевица за прасетата. Впрегам кобилата дърпам една дължина, а то толкова кал, направо си евало века, лепят едни огромни буци кал, лизга само мъча добичето. Прибрах я и викам ше ида до кръчмата да поиграя сварка с другите пияници. Да ама на кръчмара тъщата некъв грип хванала и той я закарал до Лом на лекар. И аз кво прибрах се и лежа и гледам в една точка в тавана. По едно време ми се доходи до клозета и там на един пирон нали съм си закачил листа от стари книги. И клеча си аз и гледам на първия лист фокуси с числа. Е са ги утепах мойте многознайковци у форума, професори, инжинери - ше има да се пулат кат скумрии, та от тая книжка за фокусите видех как става шашмата. Ама после използвах хартията и са не се сещам точно как беше формулата.
                          Да поясня. Използвал си ПМО за единственото правилно - да си избършеш акото
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Пичове са ше ви издам тайната. Днеска бех решил да оръ местото зад къщата, че ше сада царевица за прасетата. Впрегам кобилата дърпам една дължина, а то толкова кал, направо си евало века, лепят едни огромни буци кал, лизга само мъча добичето. Прибрах я и викам ше ида до кръчмата да поиграя сварка с другите пияници. Да ама на кръчмара тъщата некъв грип хванала и той я закарал до Лом на лекар. И аз кво прибрах се и лежа и гледам в една точка в тавана. По едно време ми се доходи до клозета и там на един пирон нали съм си закачил листа от стари книги. И клеча си аз и гледам на първия лист фокуси с числа. Е са ги утепах мойте многознайковци у форума, професори, инжинери - ше има да се пулат кат скумрии, та от тая книжка за фокусите видех как става шашмата. Ама после хартията отиде по предназначение и са не се сещам точно как беше формулата.
                            Last edited by bvg; 12.02.2020, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Ще ти пусна още 2 редици по 1000 на базата на друг рандом генератор. Не е от познатите ви продукти и никой досега не е и загатвал за него.
                              Но нека да видя какво ще излезе първо и дали става. Трябват ми около 30 минути за настройките и теста.
                              Използвай RandBetween(0;1)*2-1 и няма да сбъркаш. Това е вярната формула за 50%, а генератора на Excel е възможно най-добрия.

А ако искаш да изгенерираш вероятност, различна от 50%, се използва формулата:
                              =IF(RANDBETWEEN(0;999)<P*10;1;-1)

където P е желаната вероятност, написана с цяло дробно число с 1 разряд. Например за 50.1% вероятност трябва P да е равно на 50.1, или формулата да стане:
                              =IF(RANDBETWEEN(0;999)<50.1*10;1;-1)
                              Last edited by Mateev; 12.02.2020, 22:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

А вие ползвали ли сте повече възможности? И ако да, какъв е резултата досега?
                                Това което се случва всеки ден, е че този "тик" преминава от нивото в което сте сейф, директно там където губите. Нямате възможност да излезете.
                                Тези които предлагат да търгувате, имат достъп до вашите "залози" и в определен момент ще ви занулят с "тик" който е малко зад вашият изход. Директно. Изхода е само един.
                                Предлагам на всички да опитат с реални пари.
                                Графиката тогава ще бъде съвсем различна от тази направена с "най-добрия" генератор на случайни числа.
                                Ползавам възможности от години, резултатите са положителни и добри. Досега никога не съм бил в ситуация да не мога да излезна или някой да може да ме занули. Не са се и опитвали. нито на големи нито на малки акаунти. Изход много зад предвиденото от мен също не би могъл да ме занули или навреди сериозно.

Проблемът при вас може би е бил в риска и управлението му.
                                FinancialMarkets.Zone

Коментар

Working...
                                X