IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване на алгоритъм/робот за търсене на логика в числови редици

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Не знам, ама вие сте си доста класически тролове

Затова и не мисля, че ravnovesie е прав, че сте просто заблудени. По-скоро сте доста целеносочени в празните приказки тип - ох, колко се печели от форекс и Стюдънт дистрибюшън, плюс лични нападки
    Троленето е твой специалитет, но не това искам да кажа в този постинг.

Нека да приемем, че сме заблудени. Тогава просто върви в твоите си теми при "незаблудените" и ни остави нас да си обсъждаме каквото си искаме. Щом не ти харесва, просто не го чети, а още по-малко недей се намесва.

Нали си имаш теми, в които можеш да си развиваш теориите? Ти сам си създаде такива, създадох ти и аз. Тогава защо се навираш в темите, в които аз и другите системни трейдери се опитваме да водим някакъв диалог, свободен от спамаджии и тролове? Върви си в твоите теми и си ги развивай.

И защо си се лепнал за мене като нахална конска муха - това можеш ли да ми го обясниш? В която и тема да отида да пиша, ти веднага се появяваш неканен и започваш да плещиш простотии. Ако аз спра да пиша, спираш и ти. Ако аз напиша нешо, ти веднага се появяваш с лайномета и започваш да осираш написаното. Моите уважения, но аз не се меся във вашите теми, така че ще те помоля и ти да не се месиш в нашите.

Коментар

• Не знам, ама вие сте си доста класически тролове

Затова и не мисля, че ravnovesie е прав, че сте просто заблудени. По-скоро сте доста целеносочени в празните приказки тип - ох, колко се печели от форекс и Стюдънт дистрибюшън, плюс лични нападки

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Money е много напред с материала в чужбина. Нека той да пояснява, ако иска. Работи престижна професия и там, но странично покрай икономиката, от интерес се зарови надълбоко в намесената математика там. Познаваме се от 4 години виртуално във форума, и на ЛС сме си говорили доста, и за това време виждам, че доста е навлязъл в спецификата на нещата. Респект. Така, че има какво да каже и той.
        Досега по нищо не си е проличало. И двамата пишете общи приказки, често давате примери които не разбирате и дори ви опровергават. Дори твоите постове са по смислени, тези на money често се свеждат до чисто заяждане и пренебрегване на фактите в комбинация с един два термина които използва непрекъснато, но не приема предизвикателството да ги обясни и да се аргументира, което ме навежда на мисълта че не ги и разбира.

Колкото до имигрантския живот аз също като Матеев имам ниско мнение за хората които бягат в чужбина. За мен те просто не са достатъчно кадърни да се реализират в БГ.
        FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами ако има какво да каже, защо не го казва, а само повтаря като папагал едни и същи заучени фрази. Нека да напише един дълъг постинг за някой аспект от трейдинга, в който да изрази собствените си виждания по въпроса, и така ще получи признание без да се налага да търси циганката, която да го хвали.
          e kak ще напише като ще го разберат и зарзаватчиите колко е гола вода.

Коментар

Това е твоето мнение, и аз го уважавам, но позволи ми да имам друго мнение по въпроса.

На практика всеки един човек иска или не непрекъснато му се налага да трейдва (да купува и да продава), при това цял живот. Като няма какво да продава, продава собствения си труд или продава някаква услуга или дори идея. За купуването пък е ясно - всеки купува, най-малкото за да съществува.

Просто така е устроен обществено-икономическия строй, в който живеем. Независимо дали ни харесва или не, принудени сме да играем по правилата на играта, които той е създал. При това е близко до ума човек да си зададе въпроса дали някакси не може да подобри качеството на своята търговска дейност, използвайки малко наука и малко статистически изследвания в опити да открие някакви закономерности.
            Mateev - преди месец сигурно ти писах още.
            Влязла ти е тая муха, нарекох я болест щото е много близо до това тази зависимост.
            Писах ти и като се отървеш от нея ще ти е смешно даже …
            Извини ме ако съм бил груб, то че съм не разбран е ясно .
            Солта на живота е в ирационалността или по метафорично.
            не се броят вдишванията а моментите в които ти е спирал дъха
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Money е много напред с материала в чужбина. Нека той да пояснява, ако иска. Работи престижна професия и там, но странично покрай икономиката, от интерес се зарови надълбоко в намесената математика там. Познаваме се от 4 години виртуално във форума, и на ЛС сме си говорили доста, и за това време виждам, че доста е навлязъл в спецификата на нещата. Респект. Така, че има какво да каже и той.
              Ами ако има какво да каже, защо не го казва, а само повтаря като папагал едни и същи заучени фрази. Нека да напише един дълъг постинг за някой аспект от трейдинга, в който да изрази собствените си виждания по въпроса, и така ще получи признание без да се налага да търси циганката, която да го хвали.

Коментар

• Благодаря за високата оценка, Кълдъръм Бей.

Не мисля, да пояснявам, защото това са лични нападки и мерене на...

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Коментар

Помагам ви със статистиката и иконометрията и изобщо малко да си разширите хоризонта извън Студънт дистрибюшън и ези/тура

Иначе, щеше да е по-интересно да вдигнете малко нивото, а не да циклим на Стюдънт.
                  И как ни помагаш?
                  Като повтаряш като папагал едни и същи сложни думички, които не разбираш?

Т-Разпределението на Стюдънт е основополагащо в математиката и се използва винаги, когато човек си няма представа какво е действителното разпределение на числовата редица. Колкото до монетката - тя пък е основополагаща за хиляди следствени методики, за които ти дори не си и чувал. Цялата криптография например се крепи на това да се измисли цифрова редица, качествена колкото тази, генерирана от монетката. Всички криптовалути се крепят на същото. Голяма част от квантовата физика и въобще съвременното разбиране на вселената се крепи на същото.

Също и при компютрите, които са в основата на съвременния прогрес. Ами че те също започват от единица и нула, и трябва бая теория, практика и технологии да се насложат над тази основа, за да се стигне до екрана на компютъра или смартфона, който в момента ти гледаш.

Моля те престани да повтаряш като папагал едно и също нещо. Ако беше малко по-интелигентен, поне щеше всеки път да правиш Copy-Paste от различни места.

Коментар

Попитай го какво работи, защото много от българските емигранти са на дъното на обществената йерархия в чуждите държави, в които са отишли. Там обикновено работят най-ниско платената и най-неприятната работа, която никой друг местен не иска да я работи.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Т.е. интересно ти е да се заяждаш и тролиш по форумите?

Да не би да не ти понася имигрантския живот, че търсиш такива емоции?
                      Попитай го какво работи, защото много от българските емигранти са на дъното на обществената йерархия в чуждите държави, в които са отишли. Там обикновено работят най-ниско платената и най-неприятната работа, която никой друг местен не иска да я работи.

Например кръстника ми със семейтвото си избягаха в Канада преди много време. Тука той беше директор в една от моите фирми и получаваше заплата-мечта, а жена му си стоеше в къщи и си гледаше кефа и децата. В Канада той стана наемен работник девета дупка на кавала в някаква фирма, а жена му стана продавачка в зарзават. И двамата имаха висше образование, и си бяха устроили живота в България. Имаха си собствен тристаен апартамент, луксозно обзаведен, кола, деца, уважение в обществото, достойни доходи и много свободно време. Всичко това го замениха за долнопробна работа в чужбина, при това и на двамата, за апартамент под наем, за огромни ежемесечни сметки за неща, които в България са безплатни, и за унижението всички местни да те смятат за втора ръка човек.
                      Last edited by Mateev; 16.02.2020, 14:34.

Коментар

• Помагам ви със статистиката и иконометрията и изобщо малко да си разширите хоризонта извън Студънт дистрибюшън и ези/тура

Иначе, щеше да е по-интересно да вдигнете малко нивото, а не да циклим на Стюдънт.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Коментар

Сега съм като Матеев, правя неща, които са ми интересни.

FinancialMarkets.Zone

Коментар

Сега съм като Матеев, правя неща, които са ми интересни.
                            Имаш ли си цел в живота - нещо, в което да си склонен да вложиш много време, и да опитваш пак и пак въпреки провалите по пътя?

Коментар

• Сега съм като Матеев, правя неща, които са ми интересни.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

А ти защо пишеш тук?

Не се заяждам питам сериозно. Очеводно не се занимаваш с трейдинг, а ние тук говорим за трейдинг.

Аз лично изкаравм пари от трейдинг затпва и за мен не е безсмискено занимание. Ти какво работиш, какво е смислено занимание за теб?

Разбирам какво намекваш, въпреки че и тук се вижда , че не си много насно за какво гоевориш и май не знаеш какво е маркет мейкър и как си изкарва парите.

Много трейдъри и фонд мениджъри се занимават с филантропска дейност. Аз също съм участвал в доста каузи.
                              Учените и внедряващите нови технологии често са спонсорирани именно от такива хора. Примери много.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                Не съм казвал никога да не се пробваш.
                                Ама е глупаво да даваш акъл на краставичар . Дори опита да му е неуспешен.
                                И аз съм станал заядлив чичак ама вече сме в такава възраст - повече знаем отколкото можем да правим (физически ограничения).
                                Ама умножаването на парите по 2 от 1 на 2 млн мен не би ме направило по никакъв начин щастлив. Напротив за мене многото пари са бреме, дето непрекъснато го мислиш, па и много мераклии се навъждат да ти ги секвестират. Трябва да имаш качества за това - нечовек а изрод(изродски добър в + смисъл)
                                Както ми стана безинтересно на мен да вземам поредната награда - а то какво писалки, елки, чанти, часовници че през комунистическо, ранна демокрация това даваха.
                                само виж колко гротестно звучат сега .
                                Не че сега е по различно - лаптоп, таблет дето невръстните деца с тях си играят.
                                Тотално неадекватна е системата за нестандартния отдаден ум. И трябва да се продава и да говори глупости(платени проучвания) или да се забатачи в службичка дето и 1% от мозъка си не ползва
                                Буквално намирам в тебе сродна душа. Аз също съм печелил много награди по социалистическо време, но в най-разнообразни направления:
                                - математика
                                - електротехника
                                - програмиране
                                - най-много събрани домати или картофи в ученическите бригади
                                - най-добър радист в поделението
                                Въобще сега като се замисля, винаги съм се отдавал и старал да правя добре това, което другите са ме манипулирали да повярвам, че е правилно.

Чак в едно по-ново време осъзнах, че трябва сам да си управлявам живота, и да правя неща, които са ми интересни, а не такива, които съм задължен да правя. Това предопредели и целия ми живот, защото никога дори и за секунда не съм си помислял, че трябва да стана наемен работник, и да работя неприятна работа под командването на някой друг. Затова се хвърлих надолу с главата в бурното море на частния бизнес още от зората на пазарната икономика, и до ден днешен се уча да плувам къде по-добре, къде - по-зле. Имам много постигнати успехи - къде с късмет, къде с познания и натрупан от грешките опит, но имам и много провали. Най-важното обаче е, че сам си управлявам живота и не се подчинявам на никого, дори и на жена си.

И тъй като целия ми живот е бил една непрекъсната борба, започвам да се чувствам некомфортно, ако нямам цел, за която да се боря със зъби и нокти. От тука идват и огромните ми усилия за побеждаване на пазара. Не че се нуждая от пари, а просто защото за да се чувствам истински жив, трябва да имам предизвикателства за разрешаване. Тъпото е, че в тази цел започнах да постигам успехи, и поне за мене тя вече не изглежда чак толкова достойна и толкова непостижима. Затова и реших да я усложня допълнително - да създам робот със сложна вътрешна схема, който да не се нуждае от никакви настройки. Просто го пускам върху някакъв финансов инструмент, и той сам си търси зависимости, и ако намери, започва да търгува. Разбира се трябва да има вградена пълна автоматика при определянето на SL, TP, таймфрейма, ПМО-то, Money Management-а и въобще всичко, което му дотрабва. Дори няма да му казвам по кои символи да търгува - той сам ще си го решава това.

Та ето това е една още по-достойна цел, с която мога да си доставям удоволствие не с нейното постигане, а със самия процес на работа по проекта. Плямпането по форумите също е част от този процес. Колкото и невероятно да звучи, но докато спорим за една или друг глупост аз всъщност си преподреждам знанията, променям ъгъла на сеченията, в които разглеждам даден проблем, добавям или отхвърлям задачи за проверка, и въобще - с това всъщност пак активно работя по моята цел, опитвайки се да я атакувам под друг ъгъл или в друго сечение. Така че за мене има полза от тези диалози във форума.
                                Last edited by Mateev; 16.02.2020, 14:04.

Коментар

Working...
                                X