IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• е айде сега искаш да кажеш че аз в тези 144 сделки съм имал късмет така ли ...еми то тогава по твоята логика дори 10 000 успешни сделки да ти покажа ,дори 1000000 успешни сделки да ти покажа ,дори едНО доживотно успешно извлечение да ти покажа ти пак ще го отхвърлиш като късметлииско ... защото съдържа параметри като мартингеил и липса на стоп ...виж само как сам се ограничаваш за наличието на други стратегии и методи в трейдинга ... при правилата които се опитвам да спазвам е да няма повече от 2-3 добавки ...и то с обем 0,02 или 0,05 (при мен такива позиции с малки обеми постоянно се ""търкалят " но те не са фрапиращи ...когато пазара върви срещу мен не добавям безогледно било то чрез мартингеил или друг вид добавки ...тук съществуват разни други неща като например да имам позиция от 0.10 срещу тренда и да отворя позиция по тренда с 0.20 ... друг вариант е да имам добавки срещу тренда при ясни сигнали че предстои корекция ...примерно имам къса с 0,10 която е на загуба 30-40 пипса има сигнал на графиката че предстои корекция и добавям към късата 0.30 ...с 10 пипса губещата се оправя затварят се двете позиции или само едната с големия обем а другата остава ...разбира се по това време аз пък съм имал pozicciii с 0.05 обем по тренда... да речем на 50 пипса печалба ... така че те има куп неща които могат да се използват в трейдинга ....старая се загубите да са по малки от печалбите това е свещения граал ... и единствения instrument които ползвам е чиста графика , 2-3 МА И болингер бандс (може и без БОЛИНГЕРА ) ... ти казваш че добавянето по мартингеил или без мартингеил може да те фалира ... ок... ако се спазва тотално добавяне срещу trend съм съгласен ...но при наличие на определени сигнали от графиката може да се разглежда като отваряне на по добри нива за подобряване на средната цена на позицията ...освен това аз може да съм разбил позицията на 3-4 части и да влизам при определен графични формациии добавяне и усредняване са търговски методи които се използват дори по тренда нима тези фондове които допълват портфейлите си купуват всичко на една цена ...едва ли а може би и поради обемите си те разбиват поръчките си на определена големина и купуват или продават на по добра цена това пак е усредняване ...примера ти с твоите познати е меко казно неточен ... те може да не са виждали и чували понятия като trend и да са натискали само бутоните и да са били чисто нови трейдъри без опит и да забогатеят до 18.00 часа ... не е казано че когато цената върви срещу теб трябва да добавяш постоянно ... може да търгуваш и в другата посока но това за "" другите хора "" .....при мен всичко се диктува от графиката и ценовто движение .... а ....и не се надувам просто ти показвам сделките коiто съм извършл за период от време и да оцениш 100 сделки за да видим струва ли си да търгувам по този начин или не ...някои от сделките са повече рискови други по малко ...та какво ще кажеш за тази система ?
    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
      MateevМатеев тука ли си бре ... докладвам за 100 сделки за които писахме по горе в темата ...само че не са 100 ами 144 ...от февруари 24 до вчера 13 март ...без стоп и с някакъв Мартингеил и горе долу интуитивно , ако разбира се понятията за интуйция се припокриват.... сега може да изчислиш спокойно колко струва системата ... опитвам се да кача и сделките но нещо не успявам ..качвам само графиката на акаунта а сделките и profit фактора и другите неща не успявам
      Ако играеш без стоп и ползваш Мартингейл, то тогава не са достатъчни дори и 10 000 сделки. Има си математическо обяснение защо това е така, но ти няма да го разбереш, така че не се надувай със случайната си игра, защото заслугата не е твоя, а на твоя късмет, който няма да продължи вечно.

Имам едни колеги, много добри програмисти, които написаха един уж добър робот с елементи на мартингейл в него. Хвалеха се, че робота им може да издържи до 26 последователни губещи сделки, като в исторически тестове никога не са се случвали повече от 19 на брой. Та пуснаха го на реална търговия с няколко хиляди долара начален капитал и за около година и половина ги направиха на 200 000. Предлагаха ми да инвестирам пари в тения робот, за да ми ги управляват срещу процент от печалбата, но аз отказах, когато им видях Equity-то.

И в един прекрасен момент след около година и половина ми дотропаха и започнаха да ме молят за 200 000 лева спешен заем от сега за след 1 час, защото не им се искало да си продават апартаментите. Пак им отказах и сигурно ги загубих като приятели, защото повече нито ги чух, нито ги видях. Тъпото от цялата тази история е, че ги бях предупредил от самото начало, но те разбира се не ми повярваха, защото живееха в собствените си самозаблуди така, както и ти живееш в момента.

И както всеки един неудачник в този живот, когато си загубиха парите, а може би и апартаментите, изкараха ме мене виновен за собственото си невежество и некадърност, защото не съм им дал парите, от които те се нуждаеха..

Тази история не е изолиран случай. По подобен начин се развиват много истории на много "трейдери", които поради невежеството си са повярвали във собственото си величие, но математиката (теорията на вероятностите) е жестока и винаги наказва такива груби грешки. Просто е въпрос на време това да се случи.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	image_13489.jpg
Views:	1
Size:	1,001 Bytes
ID:	3556365

Click image for larger version

Name:	image_13486.jpg
Views:	3
Size:	1.9 КБ
ID:	3556351

Name:	Statement_%2013%20mart.html.png
ID:	3556362

Name:	image_13487.jpg
Size:	1,020 Bytes
ID:	3556359

Name:	MetaTrader 4 IC Markets2.png
Size:	1,012 Bytes
ID:	3556361

Name:	Statement_%2013%20mart.html.png
ID:	3556363

о забравих да спомена най важното ...всички сделки са на реална fx сметка ..... не демо ...да се знае ...тъй като се измества акцента ... вси4ки сделки съм ги поставял ръчно и затварял ръчно .. търгувал съм даже през мобилно устройство ...тук таме съм поставял някои take profit
        Attached Files
        Last edited by trade; 15.03.2020, 00:51.
        Pip master

Коментар

• MateevМатеев тука ли си бре ... докладвам за 100 сделки за които писахме по горе в темата ...само че не са 100 ами 144 ...от февруари 24 до вчера 13 март ...без стоп и с някакъв Мартингеил и горе долу интуитивно , ако разбира се понятията за интуйция се припокриват.... сега може да изчислиш спокойно колко струва системата ... опитвам се да кача и сделките но нещо не успявам ..качвам само графиката на акаунта а сделките и profit фактора и другите неща не успявам
          Attached Files
          Last edited by trade; 15.03.2020, 00:08.
          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Мда... с бонусите от инстафорекс и разни други подобни
            Представи си колко съм добър след като мога да правя пари с брокер като Инстата със спред 6 пъти по висок от на други брокери и рекотиране при новини
            FinancialMarkets.Zone

Коментар

До къде стигна със заветната цел от 100 милиона на година?
              До тук съм на 99 000 000
              FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                Мерси, айде да не съм най-великият, но един от най-великите

Това ферари сигурно го сънуваш вече, все ти е в акъла
                Мда... с бонусите от инстафорекс и разни други подобни

Ферарито да не е от някой бонус? Навремето покерстарс раздаваха някакво порше такива спомени имам, явно инстафорекс са ви дали по една снимка с ферарито което така и не искаш да покажеш

До къде стигна със заветната цел от 100 милиона на година?

Коментар

Е ти не знаеш ли че КВВ е най-великият трейдър. Разбира от всичко, кОпува и прУдава на дъна и върхове. Другият месец отново ще играе за ферари..... ама за тия ферарита от зрънчовци
                  Мерси, айде да не съм най-великият, но един от най-великите

Това ферари сигурно го сънуваш вече, все ти е в акъла
                  FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Е защо не писа, че продаваш и че там е върха, лаладжийо?

Такива булшитъри-драскачи като тебе са най-безсмислената част от пазара.

Е ти не знаеш ли че КВВ е най-великият трейдър. Разбира от всичко, кОпува и прУдава на дъна и върхове. Другият месец отново ще играе за ферари..... ама за тия ферарита от зрънчовци

Коментар

• Е па щом става въпрос за върхове и дъна да си спазим обещанието от постовете в темата. Трейда е на златото на М30 на Метатрейдъра .

Name:	GOLDM30.png
Views:	2
Size:	9.8 КБ
ID:	3556055

Коментар

• Е защо не писа, че продаваш и че там е върха, лаладжийо?

Такива булшитъри-драскачи като тебе са най-безсмислената част от пазара.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Е то падна ама аз продадох преди месец на върха

ти явно не ги усещащ толкова нещата щом още държиш, язък че псоелдните 2,3 години заминаха за седмица
                        Last edited by Money; 14.03.2020, 16:47.

Коментар

Декември 2008 си купил и още държиш, Амазон и Епъл предполагам? Сиреч бай енд холд.

Ета така те искам, брато

И сега като падна Амазона и ау, ау, аууууу! И си пак на +2700%. Хайде, майната му на "системното". То и без това носи мижави стотинки и ти отнема по цял ден в безсмислени настройки и нърдовско цъкане.

Е то падна ама аз продадох преди месец на върха

ти явно не ги усещащ толкова нещата щом още държиш, язък че псоелдните 2,3 години заминаха за седмица
                          Last edited by k_v_v_; 14.03.2020, 16:40.
                          FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Та в тоя ред на мисли ако беше купил Виза на 79.5 през 2016, февруари месец беше на пик на 214. И сега аууууу, ауууууу, ауууууууууу! Леле как падна... на $176. Ужас!

А с тебе ще си говорим след 5-6 години пак и тогава пак ще сравняваме. Виза вече на 450-500. Но ти пак ще сръбваш студена водица

Даже този точно пост ще ти го изровя тогава и ти хън мън, ама такова-онакова... новото ферари, дъра-бъра два чадъра

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Декември 2008 си купил и още държиш, Амазон и Епъл предполагам? Сиреч бай енд холд.

Ета така те искам, брато

И сега като падна Амазона и ау, ау, аууууу! И си пак на +2700%.

Коментар

• Декември 2008 си купил и още държиш, Амазон и Епъл предполагам? Сиреч бай енд холд.

Ета така те искам, брато

И сега като падна Амазона и ау, ау, аууууу! И си пак на +2700%. Хайде, майната му на "системното". То и без това носи мижави стотинки и ти отнема по цял ден в безсмислени настройки и нърдовско цъкане.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

2008 декември купувах, все пак не съм чак такъв майстор като тебе, давам си малко толеранс

И кво викаш става SP500 там нямаш ли, че го рекламираше или сега нямаш, ама като върне може да си имал, дай някаква статистика за фондовете, нали ги следиш?

Коментар

Е, защо 2008? Не взе ли март месец 2009?

Като ще казваш със задна дата барем избери баш дъното

2008 декември купувах, все пак не съм чак такъв майстор като тебе, давам си малко толеранс

И кво викаш става SP500 там нямаш ли, че го рекламираше или сега нямаш, ама като върне може да си имал, дай някаква статистика за фондовете, нали ги следиш?
                                FinancialMarkets.Zone

Коментар

Working...
                                X