IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А колко е спечелил Матеев, търгувайки форекс и колко, бидейки форекс казино?

    Успелите хора мотивират околните да работят с/за тях, използвайки и насочвайки талантите им за постигането на нещо съзидателно. Матеев не е изкарал два по един от форекс, харизмата и общуването определено не са сред силните му черти, но иска да ни учи как да залагаме на хазартна игра, в която играчът практически няма изгледи за успех. Евала!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      .....Mатеев от десетилетия съвсем съзнателно и злонамерено заблуждава хората, подтиквайки ги към хазартна дейност (форекс). Това не е поведение на морален и интелигентен човек. Конюнкцията в случая е преднамерена, а връзката между морала и интелекта - очевидна.
      Матеев е постигнал много в този живот и се опитва да каже на другите хора как го е направил. Твърдения от типа "това не може да се направи" са любими за неудачниците, защото те няма с какво друго да оправдаят провала на собствения си живот. Истината обаче е на друго място, и аз вече я казах къде е тя.

      Ако човек иска да се провали в живота, нека да се събере с други провалили се в живота и нека да слуша техните оправдания и техните самозаблуди. Ако обаче иска да успее, трябва да се вслушва в съветите на други успели хора, колкото и невероятни да изглеждат те на първо четене.
      Last edited by Mateev; 14.01.2020, 19:05.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Иначе съм убеден, че КВВ и Матеев са много навътре и могат съмсем конкретно да обяснят за статистиката и C#
        Кирил със сигурност е доста зле дори с учебникарската математика, какво остава за нещо повече. Боравенето със софтуер, компилиращ “стратегии” (StrategyQuant), не го прави математик.

        Матеев от десетилетия съвсем съзнателно и злонамерено заблуждава хората, подтиквайки ги към хазартна дейност (форекс). Това не е поведение на морален и интелигентен човек. Конюнкцията в случая е преднамерена, а връзката между морала и интелекта - очевидна.

        Коментар


        • Да, някои хора хората го усещат, а повечето вярват в манипулациите, като едно по-лесно обяснение, а също и защото на БФБ при ниската ликвидност е напълно възможно и май се прави доста.

          Тука поствам един по-добър цитат (за blqblq и евентулно някой друг). Една система може да си е ергодична дори да има някакъв random process. От предишния цитат това не ставаше ясно.


          In probability theory, an ergodic dynamical system is one that, broadly speaking, has the same behavior averaged over time as averaged over the space of all the system's states in its phase space. In physics the term implies that a system satisfies the ergodic hypothesis of thermodynamics.

          A random process is ergodic if its time average is the same as its average over the probability space, known in the field of thermodynamics as its ensemble average. The state of an ergodic process after a long time is nearly independent of its initial state.[1]

          The term "ergodic" was derived from the Greek words ἔργον (ergon: "work") and ὁδός (hodos: "path", "way"). It was chosen by Ludwig Boltzmann while he was working on a problem in statistical mechanics.[2] The branch of mathematics that studies ergodic systems is known as ergodic theory.


          Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

          Това е доста над възможнстите им, за да вникнат в смисъла на написаното. Със сигурност го усещат инстинктивно, в противен случай нямаше да зарибяват наивници и щяха да търгуват със собствени пари, но няма как да го осмислят на концептуално ниво.

          Иначе съм убеден, че КВВ и Матеев са много навътре и могат съмсем конкретно да обяснят за статистиката и C#

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

            Матев звучиш като Мъск ама това не е комплимент,
            Да тези устройства ще ни ,,помагат,, управлявани от изкуствения интелект ама този интелект дали нема лечко да е под контрол на ЦРУ, ГРУ, ДС и всекви такива и да заживеем у един свят описа от Оруел. Още си спомням ентусиазма е началните години на интернет ама нещо нещо не излизат баш така сметките.

            Пък може и да мине некой дрон покрай прозореца който да не особено сговорчив.
            Като цяло си прав, но замисли се какъв интрес имат тези случжби да се занимават с теб, дори ида имат ресурс да го правят...дреме им какво си ял и в кой мол си бил днес.
            Естествено това са предизвикателствата на бъдещето.

            Между другото на който му е интересна темата може да се поинтересува какво се случва в Китай в момента.
            Там физическите пари и кредитните карти са почти напълно изчезнали в момента и на повечето места, вкл пазарите подобни на битака се плаща само през телефон.Има магазини където влизаш и взимаш каквото искаш, дори няма обслужващ персонал, всичко ти се начислява от AI с феишъл рекогнишън на банковата сметка, същото се случва и ако пресечеш неправилно, глобата директно ти се дърпа от акаунта. Чел съм, че като теглиш кредит AI я който ти прави оценка дори взима под внимание за надежността ти с каква батерия си държиш телефона и колко често го зареждаш.
            FinancialMarkets.Zone

            Коментар


            • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

              Това в червеното не е вярно. Изкуствения интелект е създаден отдавна. Още през 80-те години на миналия век, и от тогава досега постоянно се усъвършенства и подобрява. Просто още не сме достигнали високите нива където нещата ще станат наистина интересни.

              При изкуствения интелект има различни нива. Точно както е при естествения интелект в природата.

              Не е много трудно да разбереш че има огромна разлика между интелекта на мравка, куче и човек.
              Е ние при изкуствения интелект все още като цяло сме на нивото мравка. Но има и отделни аспекти където отдавна сме задминали човека. Примерно навсякъде където трябва да се обработват бързо големи количества информация, да се създават статистики да се търсят технически/математически модели и да се изчисляват вероятности всичко това отдавна сме го усъвършенствали до нива които надхвърлят човешкия интелект и възможности милиони пъти.

              Все още обаче не сме достигнали нивата на които изкуствения интелект да може да взема автономни и креативни решения.
              Зависи от креативността AI Generated Rock Music Composed by AIVA


              https://www.youtube.com/watch?v=gA03iyI3yEA

              https://www.theverge.com/2018/8/31/1...rn-amper-music

              Иначе не мога да разбера защото Фрости и Маруцио не си правят труда да пускат по един гоофъл сърч преди да пишат, кеф ми е да ги затапвам на всеки пост, но иначе би било по-интересно ако положат малко усилия.

              След като през 2015 AI на гоогъл AlphaGo победи ссветовния шампион, Китай взе решение да инвестира сериозно в AI и да стане N1 в света до 2030 г. от тогава се влагат огромни услия в тази посока, като в Китай вече масово се прилагат технологии базирани на AI.

              Както казваш, все ооще AI не изпреварил човешкия интелект във всички сфери но и това ще стане скоро
              FinancialMarkets.Zone

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                Това в bold не е вярно. Изкуствения интелект дори и в момента се използва масово от големите корпорации по целия свят. Например търсачката на Google е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава. Преводача на Google от един към друг език също е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава, и с всеки един изминал ден става все по-добър и по-добър.

                Има много игри, в които е заложен изкуствен интелект, и той постепенно става все по-добър и по-добър. Например на шах - отдавна изкуствените интелекти са по-добри от който и да било световен гросмайстор.

                И въобще бъдещето е на изкуствените интелекти, и това бъдеще съвсем не е чак толкова далчено. Още в рамките на нашия живот ще се задръстим от изкуствени интелекти, вградени във всеки един прибор от нашето ежедневие. Например колите ще шофират сами, докато ние спим на задната седалка. Хардуерни джажджи ще могат да приказват и да превеждат от всеки на всеки език (това и сега го има). С всички устройства в нашия дом ще си приказваме и ще ги командваме на чист български език (лампи, хладилници, телевизори, компютри и т.н.). Тези устройства ще се самообучават и ще могат дори да предвиждат какви са нашите желания.
                Матев звучиш като Мъск ама това не е комплимент,
                Да тези устройства ще ни ,,помагат,, управлявани от изкуствения интелект ама този интелект дали нема лечко да е под контрол на ЦРУ, ГРУ, ДС и всекви такива и да заживеем у един свят описа от Оруел. Още си спомням ентусиазма е началните години на интернет ама нещо нещо не излизат баш така сметките.

                Пък може и да мине некой дрон покрай прозореца който да не особено сговорчив. И да минеш в графа битови инциденти.
                Last edited by Todor Sabev; 14.01.2020, 14:50.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Това в bold не е вярно. Изкуствения интелект дори и в момента се използва масово от големите корпорации по целия свят. Например търсачката на Google е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава. Преводача на Google от един към друг език също е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава, и с всеки един изминал ден става все по-добър и по-добър.

                  Има много игри, в които е заложен изкуствен интелект, и той постепенно става все по-добър и по-добър. Например на шах - отдавна изкуствените интелекти са по-добри от който и да било световен гросмайстор.

                  И въобще бъдещето е на изкуствените интелекти, и това бъдеще съвсем не е чак толкова далчено. Още в рамките на нашия живот ще се задръстим от изкуствени интелекти, вградени във всеки един прибор от нашето ежедневие. Например колите ще шофират сами, докато ние спим на задната седалка. Хардуерни джажджи ще могат да приказват и да превеждат от всеки на всеки език (това и сега го има). С всички устройства в нашия дом ще си приказваме и ще ги командваме на чист български език (лампи, хладилници, телевизори, компютри и т.н.). Тези устройства ще се самообучават и ще могат дори да предвиждат какви са нашите желания.
                  Автономните коли при които наистина можеш да спиш на задната седалка вече са факт!

                  Просто сега се намират на ниво бета тестване и изчистване на бъговете. А и законодателството ще трябва да се промени.
                  Но според мен след 10 години на пазара няма да има нова кола от среден клас нагоре без оборудване за пълна автономност.

                  https://www.youtube.com/watch?v=tlThdr3O5Qo
                  Last edited by alphaomega; 14.01.2020, 14:26.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                    Да, и е доказано, че най-много губят онези, които са си дали парите за разни "роботи", "експерти" и "автоматизирани стратегии", защото също е доказано научно, че е извън възможностите на хората да създадат такова нещо като "изкуствен интелект". Дори ако опитите продължават векове наред.
                    Това в bold не е вярно. Изкуствения интелект дори и в момента се използва масово от големите корпорации по целия свят. Например търсачката на Google е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава. Преводача на Google от един към друг език също е изкуствен интелект, който непрекъснато се самообучава, и с всеки един изминал ден става все по-добър и по-добър.

                    Има много игри, в които е заложен изкуствен интелект, и той постепенно става все по-добър и по-добър. Например на шах - отдавна изкуствените интелекти са по-добри от който и да било световен гросмайстор.

                    И въобще бъдещето е на изкуствените интелекти, и това бъдеще съвсем не е чак толкова далчено. Още в рамките на нашия живот ще се задръстим от изкуствени интелекти, вградени във всеки един прибор от нашето ежедневие. Например колите ще шофират сами, докато ние спим на задната седалка. Хардуерни джажджи ще могат да приказват и да превеждат от всеки на всеки език (това и сега го има). С всички устройства в нашия дом ще си приказваме и ще ги командваме на чист български език (лампи, хладилници, телевизори, компютри и т.н.). Тези устройства ще се самообучават и ще могат дори да предвиждат какви са нашите желания.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                      Да, и е доказано, че най-много губят онези, които са си дали парите за разни "роботи", "експерти" и "автоматизирани стратегии", защото също е доказано научно, че е извън възможностите на хората да създадат такова нещо като "изкуствен интелект". Дори ако опитите продължават векове наред.
                      Това в червеното не е вярно. Изкуствения интелект е създаден отдавна. Още през 80-те години на миналия век, и от тогава досега постоянно се усъвършенства и подобрява. Просто още не сме достигнали високите нива където нещата ще станат наистина интересни.

                      При изкуствения интелект има различни нива. Точно както е при естествения интелект в природата.

                      Не е много трудно да разбереш че има огромна разлика между интелекта на мравка, куче и човек.
                      Е ние при изкуствения интелект все още като цяло сме на нивото мравка. Но има и отделни аспекти където отдавна сме задминали човека. Примерно навсякъде където трябва да се обработват бързо големи количества информация, да се създават статистики да се търсят технически/математически модели и да се изчисляват вероятности всичко това отдавна сме го усъвършенствали до нива които надхвърлят човешкия интелект и възможности милиони пъти.

                      Все още обаче не сме достигнали нивата на които изкуствения интелект да може да взема автономни и креативни решения.

                      Last edited by alphaomega; 14.01.2020, 13:56.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                        Хахаха, много забавно, наистина.

                        Заключенията къртят.

                        За маимуните и правилата за движение по пътищата нямат никаква логика, един спира друг търгва, трети завива...абсолютен хаос хаха
                        Да, и е доказано, че най-много губят онези, които са си дали парите за разни "роботи", "експерти" и "автоматизирани стратегии", защото също е доказано научно, че е извън възможностите на хората да създадат такова нещо като "изкуствен интелект". Дори ако опитите продължават векове наред.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Казано на прост български език , пазарите са не-ергодични или недетерминистични. Затова и статистиката, особено фрикуънтистичната такава (от която може би нашите спецове имат някаква бегла представа), не вършат много добра работа. Но и бейсианската статистика не е кой знае колко по-полезна, може би една идея само по-полезна

                          Други теорийки трябват за да достигнат нашите герои до нивото на MIT


                          Ergodic theory (Greek: έργον ergon "work", όδος hodos "way") is a branch of mathematics that studies statistical properties of deterministic dynamical systems. In this context, statistical properties means properties which are expressed through the behavior of time averages of various functions along trajectories of dynamical systems. The notion of deterministic dynamical systems assumes that the equations determining the dynamics do not contain any random perturbations, noise, etc. Thus, the statistics with which we are concerned are properties of the dynamics.
                          Това е доста над възможнстите им, за да вникнат в смисъла на написаното. Със сигурност го усещат инстинктивно, в противен случай нямаше да зарибяват наивници и щяха да търгуват със собствени пари, но няма как да го осмислят на концептуално ниво.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                            Хахаха, много забавно, наистина.

                            Заключенията къртят.

                            За маимуните и правилата за движение по пътищата нямат никаква логика, един спира друг търгва, трети завива...абсолютен хаос хаха
                            Да сравнението с пазарните учасници с шофиращите е точно попадение и при двата случая. се отключва мощни инстикти както при крирични ситуации така и при приповдигнато състояние на духа.

                            Коментар



                            • Казано на прост български език , пазарите са не-ергодични или недетерминистични. Затова и статистиката, особено фрикуънтистичната такава (от която може би нашите спецове имат някаква бегла представа), не вършат много добра работа. Но и бейсианската статистика не е кой знае колко по-полезна, може би една идея само по-полезна

                              Други теорийки трябват за да достигнат нашите герои до нивото на MIT


                              Ergodic theory (Greek: έργον ergon "work", όδος hodos "way") is a branch of mathematics that studies statistical properties of deterministic dynamical systems. In this context, statistical properties means properties which are expressed through the behavior of time averages of various functions along trajectories of dynamical systems. The notion of deterministic dynamical systems assumes that the equations determining the dynamics do not contain any random perturbations, noise, etc. Thus, the statistics with which we are concerned are properties of the dynamics.
                              Last edited by Money; 14.01.2020, 13:10.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.


                                Като заключение за първата илюзия бих казал:


                                Може ли да се спечели от форекс?

                                Да, може, по начина, по който може да се спечели от бинго, тото, лотария, казино и т.н.

                                Може ли да се спечели от форекс чрез знания, умения, опит, фундаментален и технически анализ?

                                Не, не може да се спечели по този начин, защото няма никаква логика във форекс пазара![/I]
                                Хахаха, много забавно, наистина.

                                Заключенията къртят.

                                За маимуните и правилата за движение по пътищата нямат никаква логика, един спира друг търгва, трети завива...абсолютен хаос хаха
                                FinancialMarkets.Zone

                                Коментар

                                Working...
                                X