Първоначално изпратено от representjah
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо повечето трейдъри губят?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Матеев, в теорията ви има един малък недостатък. В момента спорите с хора, които са от 20 години на пазарите и още не са фалирали. Интересно ми е вие от колко време търгувате, но по вашият плам и убеденост в собствената непогрешимост съм убеден, че не е от много дълго.
Занимавам се с форекс още от времето, когато се търгуваше само по телефона. Аз съзадох първия MetaTrader брокер в България - СТС Финанс, и за нула време го направих брокер номер 1 в страната. След това го продадох за много пари във върха на славата му. Иначе съм бизнесмен и съм собственик и управител на десетки фирми. Цял живот се занимавам с търговия във всичките нейни аспекти, и ако искаш да разбереш дали тя е била успешна - ами провери търговския регистър, за да видиш колко струват моите фирми и колко данъци съм платил на тази държава.
Ако някой от тази тема може да се похвали с нещо подобно, ще му го призная. Ако не - просто се излагате да критикувате човек с 3 висши образования и с огромни доказани успехи във бизнес и финансовата сфера. Съдейки по постингите в последните 2 дена стигам до извода, че най-големите невежи в трейдинга са дошли в тази тема да избиват комплекси, правеки се на много велики. Аз обаче на това му казвам "На гол думбак чифте пишови"..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Тези двамата са инакомислещи, и това е единственият начин човек да се измъкне от блатото на всеобщата посредственост, превзела 95% от трейдерите. Няма как човек да забогатее, ако мисли и разсъждава като мнозинството от губещите трейдери. Трябва да мисли и да действа по различен начин, и е нормално останалите 95% от хората да не го разбират.
При това положение можете да си се самонавивате колкото си искате в собствените си самозаблуди, но с това няма да промените факта, че вашите пари рано или късно ще дойдат в джоба на инакомислещите трейдери - тези, които не ги разбирате.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеС тези двамата “експерта” трейдинга няма излизане на глава
При това положение можете да си се самонавивате колкото си искате в собствените си самозаблуди, но с това няма да промените факта, че вашите пари рано или късно ще дойдат в джоба на инакомислещите трейдери - тези, които не ги разбирате.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Това на база какво го казваш, аргументирай те се за да не си пишем общи приказки. Иначе става като мнение"земята е плоска", еми хубаво вярвай си го, може още няколко човека около теб да го вярват, но фактите и цялата наука казват друго.
п. Какво казват "фактите и цялата наука" относно вероятността за мигновена промяна в цената, да речем с 10 000 пипса?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това на база какво го казваш, аргументирай те се за да не си пишем общи приказки. Иначе става като мнение"земята е плоска", еми хубаво вярвай си го, може още няколко човека около теб да го вярват, но фактите и цялата наука казват друго.
Пич, до сега само празни приказки от тебе вече 3 години
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕдинствената опция за лимитирана загуба във форекс са опциите, за вас с Матеев нямам впечатление да сте опционни трйдъриFinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение......Реално вие двамата сте кръгли нули в статистиката и иконометрията и не сте наясно и с най-елементарните понятия
Ако ние сме кръгли нули ти какво си - щръкнала едница?
И като имаш самочувствието на експерт, защо досега не си написал нищо полезно за трейдинга?
Или си спец само в оплювките, но акъла не ти достига да напишеш нещо умно?
Хайде разкажи си собствената концепция за печеливша търговия, ако въобще имаш такава, или си замълчи и не се излагай.
ПП: И недей да копираш от интернет сложни думички, които не ги разбираш, защото не можеш да ги сглобиш във верни изречения.Last edited by Mateev; 18.01.2020, 17:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТук съм почти напълно съгласен с Мишо, ПМОто, за което говорят форекс викачите/чести многобройни сделки/ си е събиране на монети пред валяк и в средносрочен план винаги свършва зле, от гледна точка на индивидуалния трейдър единственият шанс за ПМО са недооценяването на изключително редки събития, т.е. такива, които не са преживявани от болшинството трейдъри и свръхоценяването им непосредствено след като са се случили, другите типове игра са за институционални играчи, които периодично трябва да отчитат резултати, но дори и те в дългосрочен план свършват зле.
Това което пропускаш е, че ние не говорим за такива (риск акумулиращи) стратегии. Има много хора които ползват такива и разбира се закономерно губят в дългосрочен план, фалирайки един или няколко пъти. Това са всички стратегии с добавки, мартингейл, грид и тн.
Честно казано, повчето "инвеститори" в акции правят същото нещо със стратегията бай енд холд, като пазарните крашове и кризи се явяват валяка.
Стратегиите които аз използвам, не акумулират риск, всяка сделка е със лимитирана загуба и е независима от предишните и следващите. Аз просто експлоатирам определени зависимости при които имам едж, многократно. Нещо повече, стратегиите които използвам правят точно обратното на описаното от теб. Те често губят, някои дори губят по-често отколкото печелят, но в правилните моменти "са заедно с валяка" реализирайки големи печалби които заличават месеци и дори години на стагнация.Last edited by k_v_v_; 18.01.2020, 17:22.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Научни доказателства и факти? Почти ме заинтригува...
Трябва ли отново да ти докажа, защо форекс е хазарт? Аргументите ви, както винаги, се изчерпват бързо, след което обръщате дискусията на махленско надприказване и реклама на онлайн казината за валутни залози. Сега е моментът да кажеш някоя добра дума за Бенчмарк...
Факта, че ти не можеш да печелиш от трейиднг не променя горните и опровергават тезата ти, колкото и да не ти харесва. Хазарта остава в рамките на твоите умения и възприятия.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Тук съм почти напълно съгласен с Мишо, ПМОто, за което говорят форекс викачите/чести многобройни сделки/ си е събиране на монети пред валяк и в средносрочен план винаги свършва зле, от гледна точка на индивидуалния трейдър единственият шанс за ПМО са недооценяването на изключително редки събития, т.е. такива, които не са преживявани от болшинството трейдъри и свръхоценяването им непосредствено след като са се случили, другите типове игра са за институционални играчи, които периодично трябва да отчитат резултати, но дори и те в дългосрочен план свършват зле.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Точно пък ти да говориш за доказателства, при положение, че единственто, което правиш е да спамиш и да се заяждаш без аргументи, повтаряйки единствено е че трейдинга е хазарт, игнорирайки всички научни доказателства и факти...
Трябва ли отново да ти докажа, защо форекс е хазарт? Аргументите ви, както винаги, се изчерпват бързо, след което обръщате дискусията на махленско надприказване и реклама на онлайн казината за валутни залози. Сега е моментът да кажеш някоя добра дума за Бенчмарк...
- 1 like
Коментар
-
При тези със "статистиката" въобще не става дума за value
Това да правиш оценка на един бизнес и да анализираш дали е подценен е съвсем легитимно занимание от моя гледна точка. Но ние тука говорим за едни псевдо-трейдъри, които рекламират псевдо-статистика за псевдо форекс търговия
Първоначално изпратено от representjah
Нали и Бъфет винаги твърди че практикува value investing. Това валю какво мислиш че е ? Винаги е казвал - целта му е да определи по-точно стойността на дадена компания/акция (intrinsic value) спрямо пазарната. И когато има разминаване в твоя полза (пазара е подценил компанията) купуваш и гледаш сеира на хората.
Или по неговите думи - намираш фас на улицата, напълно безплатно, от който можеш да удариш една-две дръпки. Колкото толкова....
И пак от него - това с Валюто или го разбираш от първия път или цял живот няма да го разбереш.
************************************************** **************************************************
Дори и да знам - мислиш че споделя тук във форума доказана работеща стратегия (чети: точен метод за определяне на точните/реалните цени на акции)? Предпочитам да печеля пари от нея, отколкото да ти доказвам правотата си. Бъди си прав, аз предпочитам да печеля пари.
Коментар
Коментар