Матеев, кога ще гу качите по ченгелите да висят? Хайде де, изчака ми се чакалото.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
InstaForex - Мошеници висша класа
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Логера за съжаление все още не мога да го споделя на този етап защото не е направен като самостоятелен файл а е под формата на код на няколко части и е вграден във базовата ми платформа от където си управлявам сделките и различните стратегии. Това го направих за да съм сигурен че не се губи нито една милисекунда и записаните резултати са абсолютно верни.
Сега след като вече го тествах в реални условия, може да направя и отделна версия която да може да се ползва независимо и за засича и записва всички сделки които минават през терминала.
Като направя тази отделната версия ще я кача навсякъде във форумите да я ползва който иска. Ще развалим тайното парти на брокерите.....
Между другото сега тъкмо погледнах резултатите от IC Markets от реална сметка.
За последните 282 сделки:
Сумарния положителен слипидж е 25 пипса а орицателния -43 пипса.
Тоест прецакали са ме 18 пипса или със 0.06 пипса на сделка което е нищо. Сега остава да видим дали това прецакване ще се увеличава или ще намалява със времето. И дали има корелация между натрупаната печалба и слипиджа.
От IC като цяло съм много доволен във всеки аспект, но имам познати които скалпират и акаунтите са доста големи, оплакваха се от слипидж и даже се махнаха от тях поради тази причина.
Повечето системи които ползвам отварят позиции при новини и големи движения, затварят в по- спокойни моменти, затова и би било нормално да има по голям слипидж при входовете. При сравняване на слипиджа при стоп и таргет, при IC са ми общо взето еднакви, при Актива например, слипиджа се забелязва че е в тяхна полза.
При всяко положение мисля, че решението е високо ПМО и устойчиви на различни условия и спредове системи.
FinancialMarkets.Zone
- 1 like
Коментар
-
Мисля че има начин да се направи логера да е като отделно приложение и да засича в реално време всички сделки минаващи през терминала още преди да достигнат сървъра. Трябва да го обмисля...как точно да стане.
Другия вариант е да направя кода така че да е лесен за вграждане. Във всеки експерт само ще трябва да се добави основната функция и по една линия код навсякъде преди функциите OrderSend и OrderCLose и този код ще подава информация към логера в реално време.
Просто в момента не ми се занимава със това щото съм зает със други задачи.. Ама като ми дойде "музата" ще го напиша!
Но от подобно нещо няма особен смисъл , защото никога не знаеш кое е естествен слип от пазара , кое е маркъп от брокера и кое е от ЛП. Най чистия вариант е да върви на различни брокери и демота и да си сравняваш къде колко пипса имаш.Last edited by shkata; 28.10.2019, 22:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от shkata Разгледай мнение
То няма как да ти даде логър,
трябва преди сенд ордъра да запомниш аск и бид, и след като ти върне тикета сенд ордера да логнеш цената на която е изпълнен и да запишеш данните в лога.
А ако работиш със стоп ордери ще е по лесно да гледаш в хисторито спрямо стопа или тейкпрофита.
Другия вариант е да направя кода така че да е лесен за вграждане. Във всеки експерт само ще трябва да се добави основната функция и по една линия код навсякъде преди функциите OrderSend и OrderCLose и този код ще подава информация към логера в реално време.
Просто в момента не ми се занимава със това щото съм зает със други задачи.. Ама като ми дойде "музата" ще го напиша!
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Ако споделиш логъра да поцъкам с него ще съм благодарен
За диверсификацията си прав, аз това прилагам, стигал съм до 15 различни брокера едновременно, сега съм ги намалил на 5-6.
Има и още нещо, ако вкараш достатъчно пари, може да изискваш условия от брокерите, като реално си увличаваш ПМО-то. Но тук вече цифрите трябва да са 7 цифрени.
п.п. Днес си получих парите от Инстата, но само новата направена печалба над завишения бонус. Като се има предвид, че не съм вкарал и една стоинка при пак е нещо. Скоро ще се пробвам пак и така докато дават.
Сега след като вече го тествах в реални условия, може да направя и отделна версия която да може да се ползва независимо и за засича и записва всички сделки които минават през терминала.
Като направя тази отделната версия ще я кача навсякъде във форумите да я ползва който иска. Ще развалим тайното парти на брокерите.....
Между другото сега тъкмо погледнах резултатите от IC Markets от реална сметка.
За последните 282 сделки:
Сумарния положителен слипидж е 25 пипса а орицателния -43 пипса.
Тоест прецакали са ме 18 пипса или със 0.06 пипса на сделка което е нищо. Сега остава да видим дали това прецакване ще се увеличава или ще намалява със времето. И дали има корелация между натрупаната печалба и слипиджа.Last edited by alphaomega; 28.10.2019, 21:49.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
И кое му е реалното на търговията с фючърси върху суровини и злато. Да не ти го доставят с DHL или с петролен танкер у Варна. Пак се търгува с лост върху практически нещо което го нема. Пък опциите са още по голем ,,комар,, залог за посоката в определен интервал от време И в двата случая практически не притежаваш актива а само,, залагаш,, през дериват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Ако споделиш логъра да поцъкам с него ще съм благодарен
п.п. Днес си получих парите от Инстата, но само новата направена печалба над завишения бонус. Като се има предвид, че не съм вкарал и една стоинка при пак е нещо. Скоро ще се пробвам пак и така докато дават.
трябва преди сенд ордъра да запомниш аск и бид, и след като ти върне тикета сенд ордера да логнеш цената на която е изпълнен и да запишеш данните в лога.
А ако работиш със стоп ордери ще е по лесно да гледаш в хисторито спрямо стопа или тейкпрофита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Хора с достатъчно малко багаж, за да смятат, че характера на дейността се променя според компетенцията на извършителя, но "печелещи" от хазартно занятие, надхвърлящо многократно капацитета им. Ти просто толкова можеш или за толкова ти плащат, но Матеев със сигурност има задна мисъл, за да прокарва подобни гнусни инсинуации.
- 1 like
Коментар
-
Триковете със които брокерите обират клиентите си сме ги описвали многократно във форекс форумите, даже мисля че и тук има няколко стари теми по този въпрос.
Основния трик който прилагат повечето брокери е генерирането на изкуствен асиметричен слипидж.
Това се прави по няколко начина.
Първия начин е чрез рекотиране на пазарните поръчки. Когато трейдъра подаде поръчка брокера вместо да я изпълни веднага по пазарна цена, просто я задържа и изчаква цената да се промени. Ако промяната е полза на брокера, тогава поръчката се изпълнява по последната цена след заявката. А ако промяната е в полза на трейдъра, тогава поръчката се анулира при което трейдъра трябва да подаде нова поръчка. Това упражнение може да продължи докато поръчката се изпълни в полза на брокера.
Рекотирането е остаряла практика и вече почти няма брокери които да го прилагат!
Сега актуалната практика е без видимо рекотиране. Сделките се изпълняват директно на секундата но се манипулират цените по такъв начин че обикновения трейдър да не забележи. Това стана възможно след въвеждането на 5 цифрени котировки които дават възможност на брокера да си играе със спреда в рамките на един пипс (0.0001) и да изпълнява поръчки по несъществуващи или стари цени. Както при рекотирането, поръчката се задържа докато се изпълни във полза на брокера. Тук обаче за изпълнението се ползва генератор на случайни числа който решава кога трейдъра да бъде прецакан и със колко. По този начин обикновените трейдъри не могат да засекат измамата защото често поръчките им се изпълняват и във тяхна полза. Но нетния резултат от слипиджа винаги излиза отрицателен като обикновено е разпределен 70/30. Разликата тук е че това е напълно автоматизиран процес който се случва за няколко милисекунди и дори не може да бъде видян с просто око. Единствения начин да бъде засечен е чрез специално направен софтуер (логер) който да сравнява и да записва цените преди заявката и след изпълнието.
Аз имам такъв софтуер/логер (аз съм си го писал) и знам със колко точно ме прецаква всеки един брокер, и мога да си направя сметката дали има смисъл да търгувам дадена стратегия или не. Това е важно за скалпиращите HFT стратегии при които ПМО-то е под 3 пипса. Ако средния слипидж ми изяжда над 50% от ПМО-то тогава няма смисъл стратегията да се търгува при този брокер.
Иначе ако търгуваме малко по дългосрочно и ПМО-то е голямо тогава брокера не може да направи абсолютно нищо освен да ни намали печалбата с някакъв процент.
Остава му само варианта да си измисли някакво управдание (например че стратегията ни генерира "toxic flow") и да откаже да предоставя услуги.
При слабо регулираните брокери и доказаните измамници като ИНСТА ФОРЕКС може и директно да ви откажат теглене и да ви конфискуват спечелените пари.
Но това последното е малко вероятно да се случи при регулиран брокер който вече има изградена добра репутация.
-----------------------------------------------------------------------
Сега след като знаем всичко това, от тук нататък всичко се решава от пазара!
Ако човек има наистина работеща стратегия и си е направил добре сметката, брокера по никаъв начин не може да ви спре да печелите.
За диверсификацията си прав, аз това прилагам, стигал съм до 15 различни брокера едновременно, сега съм ги намалил на 5-6.
Има и още нещо, ако вкараш достатъчно пари, може да изискваш условия от брокерите, като реално си увличаваш ПМО-то. Но тук вече цифрите трябва да са 7 цифрени.
п.п. Днес си получих парите от Инстата, но само новата направена печалба над завишения бонус. Като се има предвид, че не съм вкарал и една стоинка при пак е нещо. Скоро ще се пробвам пак и така докато дават.Last edited by k_v_v_; 28.10.2019, 21:06.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
И кое му е реалното на търговията с фючърси върху суровини и злато. Да не ти го доставят с DHL или с петролен танкер у Варна. Пак се търгува с лост върху практически нещо което го нема. Пък опциите са още по голем ,,комар,, залог за посоката в определен интервал от време И в двата случая практически не притежаваш актива а само,, залагаш,, през дериват.
Коментар
-
Кросовете при бъкетите са синтетични и са създадени за зарибявка. Какъв е проблемът да постигнеш същото, но чрез две сделки? Каква операция трябва да извършиш в gbp/usd и nzd/usd, за да получиш gbp/nzd? По-високите такси си струват парите без капчица съмнение. Бъкетът пак ще ти вземе толкова, че и отгоре (всичко), но без да те пита. Евтиното е скъпо.Last edited by blqblq; 28.10.2019, 20:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеЗащо смяташ, че търговията с фючърси е калпава работа? Обясних защо от моя гледна точка е така с ритейл форекс; аргументирай позицията си.
А и какво значение има дали ще търгуваш акции, фючърси или форекс? В първите два случая зависимостите са очевидни и поне отчасти фундаментално обосновани, докато при форекс нещата стоят малко по-иначе. Вместо да се бори с вятърни мелници, Матеев може да автоматизира процеса, но на далеч по-здрави и коректна основа, без да зависи от добрата воля на бъкетът, който е приел залога му.
Шката за един уикенд бил генерирал 200 печеливши зависимости на произволно, симулирано от бъкета подобие на пазар. Колко ли зависимости ще открие, ако се насочи към реална търговия на реален пазар?
Метатрейдър е платформа, създадена да обслужва интересите на бъкетите, а не на клиентите. Бъкетът плаща, за да я предлага на клиентите, въпреки че има далеч по-надеждни и професионални софтуери за търговия. Да не задълбаваме (темата е огромна), но Метатрейдър е шано-софтуер и всички проблеми са предварително заложени от разработчиците, за да са в услуга на бъкета.
Целта ми не е да навлизам в детайли, а да маркирам проблемите. Всеки интелигентен човек може да направи последващ рисърч и да си навърже фактите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеКойто сериозно иска да търгува форекс се предполага че си е направил сметките и е преценил рисковете. Щом на теб не ти допадат рисковете - ами просто си търгувай акции на регулиран пазар и не се навирай между шамарите. Просто е.
Но пак бягаме от основното - ритейл форекс изисква залог, т.е. е хазарт, а хазартът води до неизмерими психически и финансови вреди за индивида. Зад всеки закачен стоят поне още няколко (семейство, приятели), които също ядат дървото, мултиплицирайки проблема до колосални мащаби. Именно в това се състои основната вреда от ритейл форекс и именно това се опитвам да обясня. Основната таргет група на бъкетите са млади и неузрели хора, които в една или друга степен се повреждат за цял живот. На фона на всичко това парите нямат значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеЗащо смяташ, че търговията с фючърси е калпава работа? Обясних защо от моя гледна точка е така с ритейл форекс; аргументирай позицията си.
А и какво значение има дали ще търгуваш акции, фючърси или форекс? В първите два случая зависимостите са очевидни и поне отчасти фундаментално обосновани, докато при форекс нещата стоят малко по-иначе. Вместо да се бори с вятърни мелници, Матеев може да автоматизира процеса, но на далеч по-здрави и коректна основа, без да зависи от добрата воля на бъкетът, който е приел залога му.
Шката за един уикенд бил генерирал 200 печеливши зависимости на произволно, симулирано от бъкета подобие на пазар. Колко ли зависимости ще открие, ако се насочи към реална търговия на реален пазар?
Метатрейдър е платформа, създадена да обслужва интересите на бъкетите, а не на клиентите. Бъкетът плаща, за да я предлага на клиентите, въпреки че има далеч по-надеждни и професионални софтуери за търговия. Да не задълбаваме (темата е огромна), но Метатрейдър е шано-софтуер и всички проблеми са предварително заложени от разработчиците, за да са в услуга на бъкета.
Целта ми не е да навлизам в детайли, а да маркирам проблемите. Всеки интелигентен човек може да направи последващ рисърч и да си навърже фактите.
Аз лично също имам възможност да търгувам фючърси или опции, но съм преценил че там условията не ми допадат. Платформите са каплави, неудобни са за работа и на всичкото отгоре са платени. Между другото сега вече има няколко брокера които предлагат МТ5 за търговия на фючърси на регулиран пазар, мисля че има и директен досъп до CME. Но последния път като ги проверявах условията все още бяха далеч по лоши от тези при OTC брокерите. Дори и да оставим настрана проблема че комисионните са по високи и левъриджа е по нисък, най големия проблем ми е липсата на валутни двойки. Има само основните. Няма ги кросовете а те са основна част от стратегия ми.
Иначе ако някой ден условията се подобрят и изравнят със тези при OTC аз лично веднага ще премина към фючърсите. Но засега просто не ме устройва.
- 1 like
Коментар
-
Защо смяташ, че търговията с фючърси е калпава работа? Обясних защо от моя гледна точка е така с ритейл форекс; аргументирай позицията си.
Коментар
Коментар