Първоначално изпратено от Kondora
По темата:
И днес долар/злато-сребро продължиха да чупят корелацията по безпрецедентен начин. Когато имам време, ще проверя кога за последно се е наблюдавал подобен нейн разпад, но едва ли е било по-рано от миналото десетилетие.
Определено радва очите, особено когато се случва, защото отказва да пробие "случайното" дъно при 1283 и 16.00 при среброто. А от друга страна доларът си коригира целият ръст от дъното при ок. 1.04. Остава вариантът да сме се отправили към нива под паритета /вариант, разглеждан от стамба/, но за мен това не е вероятна хипотеза. По-вероятно виждаме финалните движения на поскъпването преди нов импулс на евро/долар, а как металите ще се възползват от него - предстои да видим.
За ЗЗ: харесват ми като клас актив, който бих притежавал. По-скоро мерак са ми в момента, ако трябва да съм обективен. Може и да не е най-подходящото време да се влезе, съдейки по сентимента /почти еуфоричен/. Като нищо може да прибилжаме локален връх, но при нещо подходящо, с кеф бих почнал да оформям позиция. Ако падне, с още по-голям кеф ще я допълня.
Поздрави
Коментар