IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнение

Нещо не схванах от къде дойдоха тия 400$. Това е цена от преди 15 години.... ???
    Тея 400 ше доидат напук на всичко всичко ще е краш евентуално рибите ше удължават а банките ше шортват за да им крадат стоповете и акаунтите те затва щото в паниката всички ще се насочат към инструментите за сигурност
    Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

много долари,евро, паунди, франки , йени и тн се напечатаха и на всички им е ясно какво следва... стагфлация или рестарт на системата .. не мисля, че ще има кой да остави златото на 400 ще го изкупят като топъл хляб жълтурите даже на 1000 да иде.... може да мигат някакви там котировки на комекса, но физическо няма да има и за бижута даже.
      Нещо не схванах от къде дойдоха тия 400$. Това е цена от преди 15 години.... ???

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Абсурда би бил пълен ако предстоящата криза я посрещнем с цени между 300 - 400 долара,както по времето на дотком балона и после 11,09,2001! По онова време и лихвите на фед при Грийнспън бяха близо до сегашното ниво...Но контра-аргумента на последното ми твърдение е,че цената на нефта беше под 30.
        много долари,евро, паунди, франки , йени и тн се напечатаха и на всички им е ясно какво следва... стагфлация или рестарт на системата .. не мисля, че ще има кой да остави златото на 400 ще го изкупят като топъл хляб жълтурите даже на 1000 да иде.... може да мигат някакви там котировки на комекса, но физическо няма да има и за бижута даже.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora

1700 му е '' без съществени корекции '' ....................
          иначе .........

му е НОВИ ВЪРХОВЕ - над 2000 $ .............
          Да за това да ама 400 долара още нагоре без зиг заг надолу с повече от 30 долара ми се види не знам таргет като за няколко седмици а и да стане сигур ше пъпли години
          Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Ето за това говоря...това, което описваш са грубо едни 20% за две години, което никак не е лошо представяне.
            Стигне ли до 1400, силно се съмнявам, че ще се ограничи дотам. Сетъп-ът, който следя е такъв, че вероятностите клонят към скоростна експлозия до към 1700, оттам може да последва нова консолидация от рода на 1400-1700 преди финалното покоряване на върховете от 2011. Обикновено в бичи цикъл металите работят така - правят феноменален растеж за кратко време и след това клонът се изтръсква с досадна консолидация. Точно това се наблюдава и в момента. Ръстът от 30% за 7 месеца /януари-август 2016/ коригира повече от година след това. Някои дори смятат, че още има да коригира - няма лошо. Моята позиция е такава. Под 1283 за мен би било нужно малко време да реша кой алтернативна пътека следва. Засега основната е тази.
            Интересно ми е от техническа гледна точка защо има рязко покачване и рязко спадане и какви процеси се слечват за да е такава графиката а покачването не е плавно като при индексите примерно до колкото може да се нарече плавно
            Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

То да иде до 1400 че до сега е отлепило с кански мъки 200 долара от 1130 и то за 2 години някъде
              Ето за това говоря...това, което описваш са грубо едни 20% за две години, което никак не е лошо представяне.
              Стигне ли до 1400, силно се съмнявам, че ще се ограничи дотам. Сетъп-ът, който следя е такъв, че вероятностите клонят към скоростна експлозия до към 1700, оттам може да последва нова консолидация от рода на 1400-1700 преди финалното покоряване на върховете от 2011. Обикновено в бичи цикъл металите работят така - правят феноменален растеж за кратко време и след това клонът се изтръсква с досадна консолидация. Точно това се наблюдава и в момента. Ръстът от 30% за 7 месеца /януари-август 2016/ коригира повече от година след това. Някои дори смятат, че още има да коригира - няма лошо. Моята позиция е такава. Под 1283 за мен би било нужно малко време да реша кой алтернативна пътека следва. Засега основната е тази.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                Винаги се изумявам как 30 долара спад могат да променят настроенията на участниците до неузнаваемост.
                Виждайки нещата, които се пишат последните два дни, имам основания да смятам, че нов импулс е зад ъгъла. Освен това контраиндикаторът мишко вече се е доказвал на няколко пъти - силен прилив на самочувствие му идва последните 5-10 долара преди дъната. Вече може би трети път се случва, като всяко дъно е с по петдесетина долара над предходното.
                В два реда нещата изглеждат така както и последните седмици:
                Докато сме над 1283-1300, потенциалът е за рали към поне 1700 без корекции по-големи от 30-50 долара до стигане на таргета. Потвърждение над 1370, а инвалидиране под 1283.
                От друга страна SP500 има нелош сетъп към поне 2710-2720, стига 2640 да задържи.

Идните 15 минути след срещата на ФЕД волатилността може да разкрие повече за намеренията на индекса, а и за златото - въпреки че е по-малко вероятно.
                То да иде до 1400 че до сега е отлепило с кански мъки 200 долара от 1130 и то за 2 години някъде
                Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora

Тук 30 ....... там 30 ...........
                  Импулса е зад ъгъла ( даже и по - близо ) ............ въпроса е ...'' до къде ще Е ???? ''

това казахме , че е ПОЧТИ .... невъзможно ..........
                  Особенно като се има предвид таргета .............. (нови върхове ) ........ АПСУРД !!!!
                  Що нови върхове е?екса пише за 1700 не за 2000
                  Вся Власть Советам

Коментар

• Винаги се изумявам как 30 долара спад могат да променят настроенията на участниците до неузнаваемост.
                    Виждайки нещата, които се пишат последните два дни, имам основания да смятам, че нов импулс е зад ъгъла. Освен това контраиндикаторът мишко вече се е доказвал на няколко пъти - силен прилив на самочувствие му идва последните 5-10 долара преди дъната. Вече може би трети път се случва, като всяко дъно е с по петдесетина долара над предходното.
                    В два реда нещата изглеждат така както и последните седмици:
                    Докато сме над 1283-1300, потенциалът е за рали към поне 1700 без корекции по-големи от 30-50 долара до стигане на таргета. Потвърждение над 1370, а инвалидиране под 1283.
                    От друга страна SP500 има нелош сетъп към поне 2710-2720, стига 2640 да задържи.

Идните 15 минути след срещата на ФЕД волатилността може да разкрие повече за намеренията на индекса, а и за златото - въпреки че е по-малко вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Абсурда би бил пълен ако предстоящата криза я посрещнем с цени между 300 - 400 долара,както по времето на дотком балона и после 11,09,2001! По онова време и лихвите на фед при Грийнспън бяха близо до сегашното ниво...Но контра-аргумента на последното ми твърдение е,че цената на нефта беше под 30.
                      Кат гледам криза няма да има..всеки говори ама нищо не става или поне банките с мега трилионите си цифри крепат сичко да се помпи ли помпи
                      Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                        Цената на златото е пълен абсурд това че саш ужким не печата хартия това не значи че през еврото или йената или която и да е друга хартия не мога да напечатам колосални цифри и да изкупувам златото преди да е добито все още........

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Бе не моа да разбера що развеселяате Господа.Шредставам си утре на оперативката свети Петър докладва лалви ги приказваш...Кой ти е гарантирал че ще доживееш 80
                          Тои вече може да е на 80.......
                          Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Парата е докато си млад, след това кел файда колко си богат. На 80-90 да имам яхта някак не ме блазни
                            Иначе гледаме само тази седмица до петък след това на къде ще ходи е без значение преди отново да пресметна каде какво
                            Бе не моа да разбера що развеселяате Господа.Шредставам си утре на оперативката свети Петър докладва лалви ги приказваш...Кой ти е гарантирал че ще доживееш 80

Коментар

• Като го гледам не виждам шанс за жълтото въпреки че съм купил....пазара е яко манипулиран от просветените....кимчо се оказа страшна ..... и то космясала и долна
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Цената на златото е пълен абсурд това че саш ужким не печата хартия това не значи че през еврото или йената или която и да е друга хартия не мога да напечатам колосални цифри и да изкупувам златото преди да е добито все още........
                                Вся Власть Советам

Коментар

Working...
                                X