Първоначално изпратено от tonygl
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
много долари,евро, паунди, франки , йени и тн се напечатаха и на всички им е ясно какво следва... стагфлация или рестарт на системата .. не мисля, че ще има кой да остави златото на 400 ще го изкупят като топъл хляб жълтурите даже на 1000 да иде.... може да мигат някакви там котировки на комекса, но физическо няма да има и за бижута даже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Абсурда би бил пълен ако предстоящата криза я посрещнем с цени между 300 - 400 долара,както по времето на дотком балона и после 11,09,2001! По онова време и лихвите на фед при Грийнспън бяха близо до сегашното ниво...Но контра-аргумента на последното ми твърдение е,че цената на нефта беше под 30.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora
1700 му е '' без съществени корекции '' ....................
иначе .........
му е НОВИ ВЪРХОВЕ - над 2000 $ .............Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Ето за това говоря...това, което описваш са грубо едни 20% за две години, което никак не е лошо представяне.
Стигне ли до 1400, силно се съмнявам, че ще се ограничи дотам. Сетъп-ът, който следя е такъв, че вероятностите клонят към скоростна експлозия до към 1700, оттам може да последва нова консолидация от рода на 1400-1700 преди финалното покоряване на върховете от 2011. Обикновено в бичи цикъл металите работят така - правят феноменален растеж за кратко време и след това клонът се изтръсква с досадна консолидация. Точно това се наблюдава и в момента. Ръстът от 30% за 7 месеца /януари-август 2016/ коригира повече от година след това. Някои дори смятат, че още има да коригира - няма лошо. Моята позиция е такава. Под 1283 за мен би било нужно малко време да реша кой алтернативна пътека следва. Засега основната е тази.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
То да иде до 1400 че до сега е отлепило с кански мъки 200 долара от 1130 и то за 2 години някъде
Стигне ли до 1400, силно се съмнявам, че ще се ограничи дотам. Сетъп-ът, който следя е такъв, че вероятностите клонят към скоростна експлозия до към 1700, оттам може да последва нова консолидация от рода на 1400-1700 преди финалното покоряване на върховете от 2011. Обикновено в бичи цикъл металите работят така - правят феноменален растеж за кратко време и след това клонът се изтръсква с досадна консолидация. Точно това се наблюдава и в момента. Ръстът от 30% за 7 месеца /януари-август 2016/ коригира повече от година след това. Някои дори смятат, че още има да коригира - няма лошо. Моята позиция е такава. Под 1283 за мен би било нужно малко време да реша кой алтернативна пътека следва. Засега основната е тази.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеВинаги се изумявам как 30 долара спад могат да променят настроенията на участниците до неузнаваемост.
Виждайки нещата, които се пишат последните два дни, имам основания да смятам, че нов импулс е зад ъгъла. Освен това контраиндикаторът мишко вече се е доказвал на няколко пъти - силен прилив на самочувствие му идва последните 5-10 долара преди дъната. Вече може би трети път се случва, като всяко дъно е с по петдесетина долара над предходното.
В два реда нещата изглеждат така както и последните седмици:
Докато сме над 1283-1300, потенциалът е за рали към поне 1700 без корекции по-големи от 30-50 долара до стигане на таргета. Потвърждение над 1370, а инвалидиране под 1283.
От друга страна SP500 има нелош сетъп към поне 2710-2720, стига 2640 да задържи.
Идните 15 минути след срещата на ФЕД волатилността може да разкрие повече за намеренията на индекса, а и за златото - въпреки че е по-малко вероятно.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora
Тук 30 ....... там 30 ...........
Импулса е зад ъгъла ( даже и по - близо ) ............ въпроса е ...'' до къде ще Е ???? ''
това казахме , че е ПОЧТИ .... невъзможно ..........
Особенно като се има предвид таргета .............. (нови върхове ) ........ АПСУРД !!!!Вся Власть Советам
Коментар
-
Винаги се изумявам как 30 долара спад могат да променят настроенията на участниците до неузнаваемост.
Виждайки нещата, които се пишат последните два дни, имам основания да смятам, че нов импулс е зад ъгъла. Освен това контраиндикаторът мишко вече се е доказвал на няколко пъти - силен прилив на самочувствие му идва последните 5-10 долара преди дъната. Вече може би трети път се случва, като всяко дъно е с по петдесетина долара над предходното.
В два реда нещата изглеждат така както и последните седмици:
Докато сме над 1283-1300, потенциалът е за рали към поне 1700 без корекции по-големи от 30-50 долара до стигане на таргета. Потвърждение над 1370, а инвалидиране под 1283.
От друга страна SP500 има нелош сетъп към поне 2710-2720, стига 2640 да задържи.
Идните 15 минути след срещата на ФЕД волатилността може да разкрие повече за намеренията на индекса, а и за златото - въпреки че е по-малко вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Абсурда би бил пълен ако предстоящата криза я посрещнем с цени между 300 - 400 долара,както по времето на дотком балона и после 11,09,2001! По онова време и лихвите на фед при Грийнспън бяха близо до сегашното ниво...Но контра-аргумента на последното ми твърдение е,че цената на нефта беше под 30.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеЦената на златото е пълен абсурд това че саш ужким не печата хартия това не значи че през еврото или йената или която и да е друга хартия не мога да напечатам колосални цифри и да изкупувам златото преди да е добито все още........
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Бе не моа да разбера що развеселяате Господа.Шредставам си утре на оперативката свети Петър докладва лалви ги приказваш...Кой ти е гарантирал че ще доживееш 80Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Парата е докато си млад, след това кел файда колко си богат. На 80-90 да имам яхта някак не ме блазни
Иначе гледаме само тази седмица до петък след това на къде ще ходи е без значение преди отново да пресметна каде какво
Коментар
Коментар