Ако умре перуката скоро много неща ше си додат по местата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Нашите златни резерви къде са?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
британците дали се кефят, че гордън им го продаде на 285$ половината... сега доста народ се усещат да си го дръпнат от Лондон и като нищо ще се окаже, че резерва им е кух.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНай-щях да се изкефя, ако швейцарците го бяха пробутали на китайците на $1850. Но и на 1360 може би не е късно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнениеU.S. inflation (which came in at 2.36% during March) was running at 5.9% based on the way the government calculated the data back in 1990, and at 10.1% based on 1980 methodologies.
Един и същ меряч, различни методики ...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнениеКакво милсите по въпроса за трансферирането на физическо злато от запад на изток ? Станно ми е държави като Швейцария да продават и намаляват запасите си от злато в такива големи количества, а същевременно на изток Китай и Русия да го купуват...
В момента Швейцария печата пари и купува акции на Гугъл и Епъл, реално всеки швейцарец е собственик на приблизително 10 000 долара в акции. Ти да видиш централна банка...
Хегемонията на Запада, преди беше производствена, военна и финансова! Сега е останала само финансовата!
Производствената е ясно, че сега е в Азия и Китай, като тука важно уточнение, което трябва да се направи е, че в американската патентна комисия, технологичните компании от Китай подават 2 пъти повече патенти от американските им конкуренти. С други думи иновациите, вече не са с етикет "Западно лидерсто" и това е официална статистика, която е проверима!
При военното дело повечето хора са глупави и смилат данните, които им се подават по статистика за военен бюджет и от там си правят сметка за някаква военна сила. Тука на пример бюджета на Китай е 3 пъти "по-малък" от този на САЩ, но реално е 3 пъти по-висок, защото при едно и също количество долари, когато корпорациите челастрят американските данъкоплатци за по 1,5 милиона за крилата ракета, в Китай държавния военно промишлен комплекс ги произвежда за 50-100 бона. Заплатния фонд също е на космическа разлика! Може би с 3 пъти по-малко пари постигаш 10 пъти повече! В близките 5-7 години, Китай ще е тотален военен хегемон!
Финансовта хегемония ще се крепи до тогава докато гръмне облигационния балон по държавните бондове. Тук не само, че държавите няма да могат да посрещат разходите си за заплати, но и всички пенсионни дружества държат парите на пенсионерите отново в облигации на неизмено фалиращи страни. Това се отнася и за 13те милиарда на БГ пенсионерите, които са инвестирани в същите облигации, поради факта, че вътрешния пазар е прекалено малък!
Когато ти не можеш да завъртиш потреблението на вътрешната си икономика плащайки заплати и пенсии, неизменно се насочваш към икономическа депресия, само че за тях е политическо неприемливо да обявят фалит, затова те икономическата депресия ще я постигнат през печатане на пари и хиперинфлация по подобие на Венецуела!
Запада играе ВАБАНК, с поддържане на текущия модел! За тях акумулирането на злато е неприложимо, с оглед на факта, че ако текущата пирамида рухне, те по никакъв начин няма да могат да компенсират загубите, колкото и злато да са акумулирали междувременно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКраткосрочни спекулации...
Хората дето взимат за да държат 10г по- ги разбирам
1285 като нищо ще пробие в следващите седмици.
Иначе гледаме само тази седмица до петък след това на къде ще ходи е без значение преди отново да пресметна каде какво
Коментар
-
Краткосрочни спекулации...
Хората дето взимат за да държат 10г по- ги разбирам
1285 като нищо ще пробие в следващите седмици.
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Напълно възможно, но все още нямам данни за следващата седмица дали да съм дълъг или къс и дали въобще да съм в позиции. Ако падне до към 1285 ще затворя всичко. Утре ще е важен ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение75% вероятност, че ще можеш да вземеш злато на под 1300 до края на седмицата
Коментар
-
75% вероятност, че ще можеш да вземеш злато на под 1300 до края на седмицата
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Отварям дълги злато, сребро и мед до края на седмицата
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнениеКакво милсите по въпроса за трансферирането на физическо злато от запад на изток ? Станно ми е държави като Швейцария да продават и намаляват запасите си от злато в такива големи количества, а същевременно на изток Китай и Русия да го купуват...
Германците си го искат там, Французите и те си го прибират мисля, Унгарците и тн и тн явно и неявно се прибират златните резерви. Канада си го продаде, но там до колкото знам имат доста в земята та явно са решили ако стане мазало да национализират мини и да си изкопаят заровеното в земята злато. Англичаните са пример за малоумно управление на златния резерв. Който се интересува може да прочете по времето на Гордън Браун на колко и колко от резерва си продадоха британците. https://en.wikipedia.org/wiki/Sale_o...9%E2%80%932002
та това , че някой продава...за мен вече не значи еднозначно, че златото са го отписали... възможни са корупция или идиотщина или комбинация от двете.
Иначе това дето златото мигрира от запад на изток въобще не е случайно. Истинското имане следва пътя на добавената стойност и индустрията. Китай за последните 30 години израстна много и вече е ясно, че тази индустрия макар и с чужди технологии и пари си тежи на мястото... златото естествено започва да тече натам. Западните държави с малки изключения (германия) са консуматори на стоки и услуги и се опират на силния стълб на финансовия сектор. Това обаче без сериозна индустрия води до дисбаланси и резултата се наблюдава.. китай вместо трежърита почва да акумилира злато, мини, имоти по света, земеделска земя(явно или неявно)... според мен ако не им скроят някоя сериозна депресия 21 век ще е века на Изтока... това след следващата голяма криза, която ще свали доста от развитите икономики на земята.
Поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНищо не се е променило от февруари, когато при 1358 писах, че е време за къси и златото се сурна надолу. Късите трябва да се държат.
Мисля, че не е далече моментът, когато ще се потопим под 1300.
- 1 like
Коментар
Коментар