If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, но това са нелегалните канали.
Аз говоря за легалните. Имахме една учителка с много красиви масивни златни пръстени с камъни. Вероятно са й ги доставяли от Арабските страни по поръчка.
Там където има забрана за нещо веднага щом има търсене се създава паралелен пазар със цена свързана с реалното търсене и реалното предлагане.........Забраняват тези които имат изгода от забраните.................
Злато имаше колкото искаш стига да имаш пари.Грама се продаваше по 60-80лв.Златото идваше основно от Русия и чрез тираджиите от СОМАТ от Турция.Тираджиите работеха за 200 долара месечна заплата но си докарваха от един курс през Турция по 1500 лв при положение че средната заплата в България беше 200-250 лв.Внасяха всичо-дрехи обувки чадъри злато дънки кожени якета ...............През периода на 80-те златото беше в диапазон 400-500 долара унцията.Долара на черно вървеше по 2.50 лв.Грам злато 14 карата беше 30 долара а унцията на 24 каратовото излизаше 1500 долара................Това ще стане и сега ако го забранят.Ще поскъпне много.
Да, но това са нелегалните канали.
Аз говоря за легалните. Имахме една учителка с много красиви масивни златни пръстени с камъни. Вероятно са й ги доставяли от Арабските страни по поръчка.
А пък аз си спомням, че в края на 80-те години злато много не се продаваше никъде в СФ и БГ по магазините.
Една близка зъболекарка изписваше корони и с тези корони (дискове, 24 карата) хората си правеха халки и пръстени.
И много напираха да им прави услуги и да им изписва. На нас също е давала, защото бяхме близки
Отделно, че по време на златните коронки при изработката остават стружки и зъболекарят може така да си събере доста злато за период от 15-20г.
Злато имаше колкото искаш стига да имаш пари.Грама се продаваше по 60-80лв.Златото идваше основно от Русия и чрез тираджиите от СОМАТ от Турция.Тираджиите работеха за 200 долара месечна заплата но си докарваха от един курс през Турция по 1500 лв при положение че средната заплата в България беше 200-250 лв.Внасяха всичо-дрехи обувки чадъри злато дънки кожени якета ...............През периода на 80-те златото беше в диапазон 400-500 долара унцията.Долара на черно вървеше по 2.50 лв.Грам злато 14 карата беше 30 долара а унцията на 24 каратовото излизаше 1500 долара в България................Това ще стане и сега ако го забранят.Ще поскъпне много.
Имахме семеен познат който през 70-те и 80-те с едно пикливо стрелбище по панаирите и съборите беше закупил под формата на бижута 8 кг злато........верно е че беше 14 карата но 8 кг са си 8 кг.И това по времето на байТошо.Това разбира се се разбра след промените............Децата му пропиляха всичко.........
А пък аз си спомням, че в края на 80-те години злато много не се продаваше никъде в СФ и БГ по магазините.
Една близка зъболекарка изписваше корони и с тези корони (дискове, 24 карата) хората си правеха халки и пръстени.
И много напираха да им прави услуги и да им изписва. На нас също е давала, защото бяхме близки
Отделно, че по време на златните коронки при изработката остават стружки и зъболекарят може така да си събере доста злато за период от 15-20г.
И за да не питаш шеговито отново след няколко месеца. Когато спихат индексите 21, 22 година. До тогава ДАУ 32000 -36000 и злато в диапазона 1000 - 1400, Тамън шампанското на екса ще отлежи.
Без да се обиждаш ..................
Още когато те попитах за онова '' b '' , когато се намеси в спора ми със Стамбата ( спор е силно казано между професор и '' любимеца'' на випуска ) .................разбрах , че не разбираш ........... ''толкова много '' ...................
Нито ти , нито Аз , ще видим такова DOW ....................
Не подценявай алчността и глупостта на тълпата. Цената не толкова от значение Тайминга е важен. И не се обиждам, колкото повече мнения толкова по - добре за брейнсторминга човек не трябва да забива.
И за да не питаш шеговито отново след няколко месеца. Когато спихат индексите 21, 22 година. До тогава ДАУ 32000 -36000 и злато в диапазона 1000 - 1400, Тамън шампанското на екса ще отлежи.
Без да се обиждаш ..................
Още когато те попитах за онова '' b '' , когато се намеси в спора ми със Стамбата ( спор е силно казано между професор и '' любимеца'' на випуска ) .................разбрах , че не разбираш ........... ''толкова много '' ...................
Нито ти , нито Аз , ще видим такова DOW ....................
Е ти разби надеждите на групичката в следващите 4 години с твоята прогноза за златото
Нов връх на индексите, Тошка златото кога да го чакаме
За да падне 20 пъти рейшото па макар и в хоризонт 10-15г само с "една идея" няма как да стане работата.
Значи остават варианти 3 и 4.
Ма който и да е не виждам реалистичен начин как може да падне по 5 айде 4 да е рейшото. И то за кратко.
Сигурно фантазията ми е бедна
Да не говорим пък за 2 че и за под 1. Там пък вече освен за вариант бисквитка ала венецуела и гражданска война друго не мога се сетя.
Под яки голдибъгси разбирам не само в транс от златото, а и шортещи индексите.
Учудвам се , на това изречение.....................
Рейшото може и 100 пъти да падне (или да се качи ) за даден период ........ако един от разглежданите 2 активи се движи с един пип по бързо в насоченото си движение отколкото другия в неговото
.... Или казано по - накратко '' с една идеа '' , но непрекъснато ...... през този период .
На графика това би се изразилило ( показало ) като ............... срив
Така че точно двете червени за мен са най вероятни .................
пп Не ти знам стажа по графиките ( по принцип ) .............. но поста ти не говори за.... солиден такъв
Не ! Няма нищо страшно ....... Преживял съм такова движение през 80'те и ...... да ти кажа , дори не съм знаел , че се случва
Предполагам и повечето тук ...........
Що се отнася до '' яки голдибъгсове'' ..... движението на графиката може да се реализира и ''само'' от падане на индекси + умерен растеж ( теоретично - може и никакъв ) на златото ...........
Графиката ми не показва ''избухване'' на цената на златото ............... Ето 4 различни варианта за да стане движенито на графиката - факт 1 . Индексите падат с '' една идея'' по бързо от растежа на златото
2 Златото расте с '' една идея'' по бързо от падането на индексите
3 Индексите се сриват брутално , златото катери бавно, методично..
4 Златото полудява във Рали ......... идексите , бавно , се плъзгат надолу дълго време .............
За да падне 20 пъти рейшото па макар и в хоризонт 10-15г само с "една идея" няма как да стане работата.
Значи остават варианти 3 и 4.
Ма който и да е не виждам реалистичен начин как може да падне по 5 айде 4 да е рейшото. И то за кратко.
Сигурно фантазията ми е бедна
Да не говорим пък за 2 че и за под 1. Там пък вече освен за вариант бисквитка ала венецуела и гражданска война друго не мога се сетя.
Под яки голдибъгси разбирам не само в транс от златото, а и шортещи индексите.
Коментар