IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тодоре,
    Идея нямам как от всичкото написано се хвана за това.
    Първо, защо "пак"? Кога съм бързал.
    Второ, трябва да четеш с рабиране. Казвам, че виждам вероятност някои от индексите /например SP/ да завършат с ED. Не казвам, че го има, а че е възможно да се оформи такъв идните месеци. И оформянето просто предвещава доста рязко обръщане, с което ще може да се обяснява евентуално рали при металите "като хедж". Нито е задължително да се формира, нито пък даже е нужно индексите да падат, за да са в зелено металите, както стана ясно 2016-та.

    Приятелю, Кондоре, Баце, Рейнджър,
    много добре усещаш смисълът на ежедневието ми. Да, това е да компилирам това, което казвате, за да го преразказвам и да събирам "рейтинг", незнайзно за какво. Виж сега, казвам ти го само веднъж:
    Каква беше твоята дългосрочна прогноза: На нива от 1280-1300, перено нареждаше "1150 ще видим преди пробив на 1480, ама кое първо - не съм ванга да ви кажа". С други думи ти с невероятно степен на сигурност ни казваше, че ще видим или ръст или спад от 150 долара във времето, в което горе-долу се води този епичен спор.
    Прав ли излезе с това си твърдение? Да, излезе прав!
    Можеше ли да се използва по някакъв практичен начин това? Не.
    Еквивалентът на това да кажа в момента: ще видим 1050, ама преди това може до 1350. Не съм Ванга, не знам кое първо. Това не става за нищо, ама нищо..и ти го знаеш.

    Ако тръгнем да разбиваме по по-малки периоди, ясно ще стане че трейдът всъщност върви подозрително подобен. Август/Септемри 2017 ралито до прослувутото 1350 го изпусна цялото с "нищо, стопче". След това тръгнахме от Февруари 2018, когато отново сме при 1360. Ти отваряш къси с десета лот, аз говоря за хеджиране на дългосрочни дълги понеже корекция вероятно действително предстои. Още тогава й сложих таргети 1300-1281, които ти нещо ги коментира, а след това пуска дълги от там за 1480. Очевидно аз също пусках, но след провала за импулс и връщане излязох, като пробивът на 1245 /при теб 1239, неверен/ окончателно инвалидира сетъп-а.

    Истината е, че трейд по трейд 90% правиш същото. Но на фасадата стои дългосрочната ти прогноза "от 1300 ще има 1150, но може направо или първо до 1480, не съм Ванга". Моята фасада беше "Рали докъм 1700 с подкрепа на 60-80 долара от текуща цена".
    Твоята фасада беше вярна. Дали беше търгуваема и можеше ли да бъде използвана за нещо, това е работа на всеки да си решава.

    Ако искаш пусни едно есенце и ти. Ще ми е интересно.
    Last edited by exxs; 25.08.2018, 13:46.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

      Пак бързаш следи Дау кво прави. Пазарни цикли от голям порядък в повечето случаи не завършват с диагонал, поне не клин. Абсолютно неврно !!! И между другото '' не завършват с диагонал, поне не клин'' е много смешно като уточнение - те са едно и също нещо , зависи кой го разглежда - техничар или вълновик )
      Там в края се развива неква форма на еуфория .и импулса е по - екстремен. Това е характерно за 3-та вълна . Завършека винаги е със затихващо движение ! Еуфорията се изразява във нивото (цената ) , не в структурата
      Покачването при Дау от пролетта не мяза на такова нещо. При европейските такова нещо съвсем липсва. Иначе чакам Баце и Моней да те налазят еуфорично.
      Лошо , Тоше ........ лошо .........................

      Коментар


      • Best Drill Interceptions In The Mining Sector For The Week Ended 19 August 2018

        https://seekingalpha.com/article/420...19-august-2018
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

        Коментар


        • Хубаво оформено есенце .............
          За жалост ...... постфактум ... ..................Тоест - при случили се ВЕЧЕ , събития ...........
          Есенце .... отричащо едногодишни , други , хубави есета от същия автор ....
          Тук виждам синтезирани , и прилежно подредени мой прогнози , дори '' до долар '' , представени ......... като '' ЕВРИКА ''
          Дори '' възможностите '' са '' преснимани '' , но непознаването на материята изцяло , отново е довело до грешки , които в последствие , биха вкиселили не едно шампанско .................






          Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
          Златото си отдъхна малко след като почти не "фалира" по-миналата седмица.
          Това масивно движение надолу трудно може да се е тълкува като нещо друго освен трета вълна в C-вълна на корекцията започнала от Август 2016.
          ще покажеш ли графика с нотация ???

          Началното ми очакване беше че едно от най-масивните ралита, които златото е имало /Януари-Юли 2016/ е кориграло със спада до 1120 в края на 2016та и оттам е започнал новият импулс.( една година ти говоря че грешиш )
          Очевидно обаче златото има друго на ум. (само то ли ?? )
          Цялото 6-месечно движение от Януари-Юли 2016 продължава да коригира вече 18 месеца. Имайки предвид обаче какъв беше мащабът на ралито, това не е чак толкова необичайно, въпреки че действително малко "попрекалява". (Айде , бе ...... верно ли не е ''необичайно'')

          По същество:
          Това рали, което в момента виждаме твърде възможно е:
          1. Четвърва вълна в 3та вълна на С-вълната на корекцията започнала от Юли-Август 2016. В този случай следва да имаме още две спускания за нови дъна: за завършването на третата вълна. И след това за спускането на финалната 5 вълна на С-вълната
          2. Трета вълна е завършила и сега сме в 4-та вълна на С-вълната, което означава, че предстои още едно финално спускане.
          Варианти 1 и 2 са вероятни в този ред и докато сме под 1220. Затвърждават се с пробив на 1182.

          3. Третият вариант е да сме намерили дъно и да започне изграждането на нов сет-ъп като този, който така гръмко се провали преди няколко седмици, още с пробина на 1245. Този вариант тепърва има да се доказва с изграждане на импулс и пробив на две съпротиви. Така че има доста време.
          (е па то 4 -та възможност , няма ..... )

          Допълнително:
          Ако действително се намираме във варинати 1 или 2, и особено вариант 1 - има вероятност сентиментът да стане невъобразимо мрачен. Докато във вариант 2 спускане до 1150 ( те тая цифра не ми е ясно - отде я знаеш ) може да завърши фигурата, при вариант 1 таргетът 1100 ще действа като магнит да цената. Но при изпълнение на вариант 1, ще има сет-ъп като по учебник: импулс Януари-Юли 2016, а-b-c корекция от юли 2016 до, да кажем, края на 2018та. Таргетът на този сетъп при златото е между 1,618 и 2,00 екстензията на първия импулс, който е 332 долара. С други думи докато тази фигурна е валидна, тя предполага доста стремглав устрем към таргет, който е между 537,17 и 664 долара над предстоящото дъно. Ако приемем хипотезата, че действитело се развива корекция като "по учебник" с дъно 1100, таргетът ще бъде между 1637 и 1764 долара някъде в рамките на 12-18 месеца, въпреки че времевия хоризон е условен.
          (изчисленията , математически са верни ......... Въпроса е ,че вероятноста да е сгрешен ''модела'' за сетъпа е голяма .
          Това ще доведе , до още изгубено време в крещене на РАЛИ ....... и неизпито шампанско )


          Важно е да уточня, че не е важно само да се види спускане до даден таргет и да се влиза с рогата напред. Веднъж стигнала таргетът си, цената трябва да даде нужната реакция/индикация за направено дъно, а именно дивергенции, заформяне на импулс, пробив на съпротива. В противен случай се ловят падащи кинжали.


          Допълнително2:
          Колкото и да не съм фен на корелациите, имам предвид, че златото може да изчаква сините чипове в америка и европа да завършат петата си вълна на ръстове. Мисля, че до края на годината ще се справят. Възможно е и немалка част от тях да свършат с ED, за който е характерно супер рязкото обръщане на тренда с таргет началото на диагонала. Това добре би съвпаднало с движението, което се очаква при металите.
          Като цяло догодина е твърде вероятно да станем свидетели на ужасно мечи и страшен сентимент. Корекцията от 20-30% реално се категоризира като мечи пазар, рецесия въолще не е изключена.
          Предстои да видим дали Софийските имоти ще се пуснат рязко за С-вълна към 700 евро или ще коригират скромно с 15-20% докъм 950-1000евро /м2, откъдето да видим още един връх няколко години по-късно преди голямото МЯУ. (Тук - добре ..... И пак тихомълком смяна на идеите ..... Описаното движение в имотите на вълна '' с '' е мое , а ти отново се противопоставяше със идея за 2-3 годишен ръст над сегашния връх със таргет 2500 $ кв.м ( търсеше 5-та за завършек на целия ръст .............. Не ми се търси , иначе ще го постна )
          **Като цяло докато Дау държи 19100-20000 догодина, това по-вероятно ще бъде много страшна корекция, а голямото МЯУ няколко години по-късно.

          Допълнително3:
          Много хубаво някой беше споменал Дау/голд съотношението. (кой ли е тоя .....някой ) Аз го ползвам като потвърждение за дългосрочните ми очаквания. (верно ??? не ти помогна много в изминалата година )
          Действително таргетът Дау/голд е под 1 следващите 1-2 десетилетия (хахаха един път да си на мойто ) . А дау/силвър минимум 25!!
          Сега всеки хубаво да си направи сметката дори да сме съвсем близо до върха от примерно 30000 и видим наистина страшна корекция от 70%, това ни връща към дъно 9000. Хайде сега сметките с рейшотата
          Това действително предстои следващите 10 до може би максимум 30 години. Според мен малцина подозират какво всъщност готви сектора и как мантрата за една и съща покупателна способност ще се пръсне на парчетата.



          Успех! (мерси )
          Last edited by Kondora; 25.08.2018, 13:05.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
            Златото си отдъхна малко след като почти не "фалира" по-миналата седмица.
            Това масивно движение надолу трудно може да се е тълкува като нещо друго освен трета вълна в C-вълна на корекцията започнала от Август 2016.

            Началното ми очакване беше че едно от най-масивните ралита, които златото е имало /Януари-Юли 2016/ е кориграло със спада до 1120 в края на 2016та и оттам е започнал новият импулс. Очевидно обаче златото има друго на ум. Цялото 6-месечно движение от Януари-Юли 2016 продължава да коригира вече 18 месеца. Имайки предвид обаче какъв беше мащабът на ралито, това не е чак толкова необичайно, въпреки че действително малко "попрекалява".

            По същество:
            Това рали, което в момента виждаме твърде възможно е:
            1. Четвърва вълна в 3та вълна на С-вълната на корекцията започнала от Юли-Август 2016. В този случай следва да имаме още две спускания за нови дъна: за завършването на третата вълна. И след това за спускането на финалната 5 вълна на С-вълната
            2. Трета вълна е завършила и сега сме в 4-та вълна на С-вълната, което означава, че предстои още едно финално спускане.
            Варианти 1 и 2 са вероятни в този ред и докато сме под 1220. Затвърждават се с пробив на 1182.

            3. Третият вариант е да сме намерили дъно и да започне изграждането на нов сет-ъп като този, който така гръмко се провали преди няколко седмици, още с пробина на 1245. Този вариант тепърва има да се доказва с изграждане на импулс и пробив на две съпротиви. Така че има доста време.


            Допълнително:
            Ако действително се намираме във варинати 1 или 2, и особено вариант 1 - има вероятност сентиментът да стане невъобразимо мрачен. Докато във вариант 2 спускане до 1150 може да завърши фигурата, при вариант 1 таргетът 1100 ще действа като магнит да цената. Но при изпълнение на вариант 1, ще има сет-ъп като по учебник: импулс Януари-Юли 2016, а-b-c корекция от юли 2016 до, да кажем, края на 2018та. Таргетът на този сетъп при златото е между 1,618 и 2,00 екстензията на първия импулс, който е 332 долара. С други думи докато тази фигурна е валидна, тя предполага доста стремглав устрем към таргет, който е между 537,17 и 664 долара над предстоящото дъно. Ако приемем хипотезата, че действитело се развива корекция като "по учебник" с дъно 1100, таргетът ще бъде между 1637 и 1764 долара някъде в рамките на 12-18 месеца, въпреки че времевия хоризон е условен.

            Важно е да уточня, че не е важно само да се види спускане до даден таргет и да се влиза с рогата напред. Веднъж стигнала таргетът си, цената трябва да даде нужната реакция/индикация за направено дъно, а именно дивергенции, заформяне на импулс, пробив на съпротива. В противен случай се ловят падащи кинжали.


            Допълнително2:
            Колкото и да не съм фен на корелациите, имам предвид, че златото може да изчаква сините чипове в америка и европа да завършат петата си вълна на ръстове. Мисля, че до края на годината ще се справят. Възможно е и немалка част от тях да свършат с ED, за който е характерно супер рязкото обръщане на тренда с таргет началото на диагонала. Това добре би съвпаднало с движението, което се очаква при металите.
            Като цяло догодина е твърде вероятно да станем свидетели на ужасно мечи и страшен сентимент. Корекцията от 20-30% реално се категоризира като мечи пазар, рецесия въолще не е изключена.
            Предстои да видим дали Софийските имоти ще се пуснат рязко за С-вълна към 700 евро или ще коригират скромно с 15-20% докъм 950-1000евро /м2, откъдето да видим още един връх няколко години по-късно преди голямото МЯУ.
            **Като цяло докато Дау държи 19100-20000 догодина, това по-вероятно ще бъде много страшна корекция, а голямото МЯУ няколко години по-късно.


            Допълнително3:
            Много хубаво някой беше споменал Дау/голд съотношението. Аз го ползвам като потвърждение за дългосрочните ми очаквания. Действително таргетът Дау/голд е под 1 следващите 1-2 десетилетия. А дау/силвър минимум 25!!
            Сега всеки хубаво да си направи сметката дори да сме съвсем близо до върха от примерно 30000 и видим наистина страшна корекция от 70%, това ни връща към дъно 9000. Хайде сега сметките с рейшотата
            Това действително предстои следващите 10 до може би максимум 30 години. Според мен малцина подозират какво всъщност готви сектора и как мантрата за една и съща покупателна способност ще се пръсне на парчетата.



            Успех!
            Пак бързаш следи Дау кво прави. Пазарни цикли от голям порядък в повечето случаи не завършват с диагонал, поне не клин. Там в края се развива неква форма на еуфория .и импулса е по - екстремен. Покачването при Дау от пролетта не мяза на такова нещо. При европейските такова нещо съвсем липсва. Иначе чакам Баце и Моней да те налазят еуфорично.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

              На едно нещо.
              И то е....

              Коментар


              • Златото си отдъхна малко след като почти не "фалира" по-миналата седмица.
                Това масивно движение надолу трудно може да се е тълкува като нещо друго освен трета вълна в C-вълна на корекцията започнала от Август 2016.

                Началното ми очакване беше че едно от най-масивните ралита, които златото е имало /Януари-Юли 2016/ е кориграло със спада до 1120 в края на 2016та и оттам е започнал новият импулс. Очевидно обаче златото има друго на ум. Цялото 6-месечно движение от Януари-Юли 2016 продължава да коригира вече 18 месеца. Имайки предвид обаче какъв беше мащабът на ралито, това не е чак толкова необичайно, въпреки че действително малко "попрекалява".

                По същество:
                Това рали, което в момента виждаме твърде възможно е:
                1. Четвърва вълна в 3та вълна на С-вълната на корекцията започнала от Юли-Август 2016. В този случай следва да имаме още две спускания за нови дъна: за завършването на третата вълна. И след това за спускането на финалната 5 вълна на С-вълната
                2. Трета вълна е завършила и сега сме в 4-та вълна на С-вълната, което означава, че предстои още едно финално спускане.
                Варианти 1 и 2 са вероятни в този ред и докато сме под 1220. Затвърждават се с пробив на 1182.

                3. Третият вариант е да сме намерили дъно и да започне изграждането на нов сет-ъп като този, който така гръмко се провали преди няколко седмици, още с пробина на 1245. Този вариант тепърва има да се доказва с изграждане на импулс и пробив на две съпротиви. Така че има доста време.


                Допълнително:
                Ако действително се намираме във варинати 1 или 2, и особено вариант 1 - има вероятност сентиментът да стане невъобразимо мрачен. Докато във вариант 2 спускане до 1150 може да завърши фигурата, при вариант 1 таргетът 1100 ще действа като магнит да цената. Но при изпълнение на вариант 1, ще има сет-ъп като по учебник: импулс Януари-Юли 2016, а-b-c корекция от юли 2016 до, да кажем, края на 2018та. Таргетът на този сетъп при златото е между 1,618 и 2,00 екстензията на първия импулс, който е 332 долара. С други думи докато тази фигурна е валидна, тя предполага доста стремглав устрем към таргет, който е между 537,17 и 664 долара над предстоящото дъно. Ако приемем хипотезата, че действитело се развива корекция като "по учебник" с дъно 1100, таргетът ще бъде между 1637 и 1764 долара някъде в рамките на 12-18 месеца, въпреки че времевия хоризон е условен.

                Важно е да уточня, че не е важно само да се види спускане до даден таргет и да се влиза с рогата напред. Веднъж стигнала таргетът си, цената трябва да даде нужната реакция/индикация за направено дъно, а именно дивергенции, заформяне на импулс, пробив на съпротива. В противен случай се ловят падащи кинжали.


                Допълнително2:
                Колкото и да не съм фен на корелациите, имам предвид, че златото може да изчаква сините чипове в америка и европа да завършат петата си вълна на ръстове. Мисля, че до края на годината ще се справят. Възможно е и немалка част от тях да свършат с ED, за който е характерно супер рязкото обръщане на тренда с таргет началото на диагонала. Това добре би съвпаднало с движението, което се очаква при металите.
                Като цяло догодина е твърде вероятно да станем свидетели на ужасно мечи и страшен сентимент. Корекцията от 20-30% реално се категоризира като мечи пазар, рецесия въолще не е изключена.
                Предстои да видим дали Софийските имоти ще се пуснат рязко за С-вълна към 700 евро или ще коригират скромно с 15-20% докъм 950-1000евро /м2, откъдето да видим още един връх няколко години по-късно преди голямото МЯУ.
                **Като цяло докато Дау държи 19100-20000 догодина, това по-вероятно ще бъде много страшна корекция, а голямото МЯУ няколко години по-късно.


                Допълнително3:
                Много хубаво някой беше споменал Дау/голд съотношението. Аз го ползвам като потвърждение за дългосрочните ми очаквания. Действително таргетът Дау/голд е под 1 следващите 1-2 десетилетия. А дау/силвър минимум 25!!
                Сега всеки хубаво да си направи сметката дори да сме съвсем близо до върха от примерно 30000 и видим наистина страшна корекция от 70%, това ни връща към дъно 9000. Хайде сега сметките с рейшотата
                Това действително предстои следващите 10 до може би максимум 30 години. Според мен малцина подозират какво всъщност готви сектора и как мантрата за една и съща покупателна способност ще се пръсне на парчетата.



                Успех!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                  Тоя скок на какво се дължи
                  На едно нещо.

                  Коментар








                  • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                    Достигнат е върха на синия вариант ..... ......



                    Другата седмица ще е интересно .........
                    Започнем ли със снижение и минем ли под 1171 - по вероятно е да имаме още едно дъно преди да започне ръста .........
                    Но при всички положения - купуването на '' хартиено злато '' ( ) от текущи нива ще донесе печалба в близко време .
                    Добра !
                    Независимо кой път ще избере с точност пазава ................

                    пп Не мога да кажа същото за купеното '' физическо '' , тия дни ............
                    Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                    Тоя скок на какво се дължи



                    Във всеки случай , не е заради мойте червени линиики .................
                    Ма .......... де да знаеш ...................




                    пп . В цитирания пост - графиката е 30 минутна ............
                    Потвърждаващата прогнозата е на 1 час ........... за по пригледно ....... че времето си минава



                    Last edited by Kondora; 24.08.2018, 20:20.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Злото над 1.5%, среброто 2....тъй става то когато всички са нет шорт.
                      Интересното е че последния такъв случай е края на далечната 2001. 5- 6г след това тенекето е х 3-4 пъти цената.

                      Хич не ми се вярва това да е случая сега, ма добре е едно наум да се има....че Бацето наскоро едни луди рейшота изографиса, мани мани
                      Не че го хваля, но до момента си позна числото. За 5 годишната му прогноза ще видим, може да си е само негово пожелание

                      Коментар


                      • Злото над 1.5%, среброто 2....тъй става то когато всички са нет шорт.
                        Интересното е че последния такъв случай е края на далечната 2001. 5- 6г след това тенекето е х 3-4 пъти цената.

                        Хич не ми се вярва това да е случая сега, ма добре е едно наум да се има....че Бацето наскоро едни луди рейшота изографиса, мани мани

                        Коментар


                        • Тоя скок на какво се дължи

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            И тогава и сега това е трудно осъществимо. Тогава много хора просто не са го предали. И сега пак същата работа. И такъв чер пазар би се формирал... Мислех, че по-крейзи от моя милост няма, ама ти изби рибата .
                            Това е един от вероятните сценарии.............Винаги трябва да си подготвен и приспособим.Преживяват успешно не
                            най-силните а най-приспособимите.......

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                              Преди 50 години ако в САЩ без прокурорска заповед някой беше арестуван и се стигнеше до съд процеса щеше да е сензация............Сега могат да те задържат просто ей така федералните............щото им е скимнало...........без право на адвокат за 72 часа.Светът се променя.Времената и нравите също.Циркът с демокрацията е към края си.Скоро си мислех по какво се различава роба от времето на Рим от общия работник с 600 лв заплата...........Разлики има но в основните неща има прилики.......
                              И тогава и сега това е трудно осъществимо. Тогава много хора просто не са го предали. И сега пак същата работа. И такъв чер пазар би се формирал... Мислех, че по-крейзи от моя милост няма, ама ти изби рибата .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Не думай. Ако в живота става това, което е малко вероятно, то имам осигурена клубна вечер идната седмица с моя “любимец” в този форум.

                                А сега малко по-сериозно, мисля, че грешиш. Времената са други и има технологии, които правят забраната на златото трудно осъществима.
                                Преди 50 години ако в САЩ без прокурорска заповед някой беше арестуван и се стигнеше до съд процеса щеше да е сензация............Сега могат да те задържат просто ей така федералните............щото им е скимнало...........без право на адвокат за 72 часа.Светът се променя.Времената и нравите също.Циркът с демокрацията е към края си.Скоро си мислех по какво се различава роба от времето на Рим от общия работник с 600 лв заплата...........Разлики има но в основните неща има прилики.......
                                Last edited by Hermes73; 24.08.2018, 14:55.

                                Коментар

                                Working...
                                X