IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Under "Basel III" Rules, Gold Becomes Money!
    https://www.zerohedge.com/news/2019-...-becomes-money
    Last edited by marin1; 18.03.2019, 07:44.
    remember remember the fifth of november

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

      благодаря, но какви са тия странно изглеждащи монети?
      Описани са какви са. На английският монетен двор са.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
        благодаря, но какви са тия странно изглеждащи монети?
        препоръка е

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

          какви монети?
          The Queen's Beasts Series

          Queen's Beasts Gold Coins






          Коментар


          • Надявам се по-хладните умове сред демократите да ги запрат тези двамата, поне що се отнася до монетраните въпроси...

            В смисъл, не че не може да се увеличи бюджетния дефицит на САЩ. Но не и по този начин

            Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

            По точно - Бърни, АОК и компания все от тоя род са им най големите приятели на буболечките.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Най-добрият приятел на златната буболечка се казва ММТ. Модерна монетарна теория на госпожа Келътн и компания

              Свежда да се до принтиране и харчене от държавата на току-що напечатани пари. Тоя експеримент май сме го виждали в България, но сега набира скорост идеята да се приложи и в САЩ.

              Ако го направят взимам и аз златото

              https://www.cnbc.com/video/2019/03/0...ry-theory.html
              Анатема..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money;n3449532[B
                ]Най-добрият приятел на златната буболечка се казва ММТ.[/B] Модерна монетарна теория на госпожа Келътн и компания

                Свежда да се до принтиране и харчене от държавата на току-що напечатани пари. Тоя експеримент май сме го виждали в България, но сега набира скорост идеята да се приложи и в САЩ.

                Ако го направят взимам и аз златото

                https://www.cnbc.com/video/2019/03/0...ry-theory.html
                По точно - Бърни, АОК и компания все от тоя род са им най големите приятели на буболечките.

                Коментар


                • Всъщност тази статия в Jacobin е по-информативна:
                  https://jacobinmag.com/2019/02/moder...y-isnt-helping


                  While adherents strenuously profess that MMT is subtler and more complex than this, its main selling point is that governments need not tax or borrow in order to spend — they can just create money out of thin air. A few computer keystrokes and everyone gets health insurance, student debt disappears, and we can save the climate too, without all that messy class conflict.


                  И ето най-великата истина, данъците и бондовете не финансират държавата, а принтирането на пари :

                  As Wray put it, “The government does not ‘need’ the ‘public’s money’ in order to spend; rather the public needs the ‘government’s money’ in order to pay taxes. Once this is understood, it becomes clear that neither taxes nor government bonds ‘finance’ government spending.” You might be wondering where income earned on the job fits into all of this, but the world of production doesn’t play a large role in the theory.

                  Коментар


                  • Най-добрият приятел на златната буболечка се казва ММТ. Модерна монетарна теория на госпожа Келътн и компания

                    Свежда да се до принтиране и харчене от държавата на току-що напечатани пари. Тоя експеримент май сме го виждали в България, но сега набира скорост идеята да се приложи и в САЩ.

                    Ако го направят взимам и аз златото

                    https://www.cnbc.com/video/2019/03/0...ry-theory.html

                    Коментар


                    • Правителствата ще узреят за фискални стимули

                      Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


                      Не ми се мисли какви ще ги върщат централните банките когато глобалната икономика наистина влезе в рецесия. а не е просто забавяне. Имам предвид 4 големи - ФЕД, ЕЦБ, ЯЦБ И Китайците.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        Eliotte Wave Financial Foreca , гуруто Пректър и неговите последователи рутят златото и индексите и пророкуват дефлационна депресия. Но тея от ФЕД като ли са изчели неговите книги , и са още по - обсебени от него от дефлацията и ще поддържат цените на активите на всяка цена с огромна ликвидност, и в бъдеще Така при най малък сигнал за рецесия почват да спират да вдигат лихвите както сега, При срив на пазара пак ще се намесят с риск да сринат валутата си но да се опитат да продължат цикъла на експанзия. Отделно при голямата депресия имаме златен стандарт и нямаме количествени облекчения. Сега нещата не седят по този начин. Така че при следващата рецесия злато може да бъде подложено на разпродажби но по - вероятно щот в момента се влачи по дъната и не е наболочено, разпродажбите да се посрещнат с огромно търсене и малко след лекото потъване да се изстреля рязко и да влезе голям бичи тренд , Но до тогава според мен има поне 2-3 години. Осланям се основно че пазара на акции не е обърнал още и ще направи още едно експанзия.

                        Това което следя винаги с интерес е социономиката. За мен социономиката на Пректър и Вълновата теория са си о, кей независимо от грешните анализи последните десетилетия. Просто там много са се надъхали с тази дефлация. Както и тея от ФЕД , точно поради това няма да се случи дефлация и следваща депресия ще стагфлационна. и златото ще отиде в небесата. Но ще изисква повечко време.

                        Гледам са сложили същия таргет на импулса като мен 1450.

                        Таргета от 850 е нереалистичен , щом до сега не проби 1000 , при следващата рецесия последното нещо което ще се продава е златото ,Злато ще продават тези който са притиснати да си осигурят ликвидност. но надали ще я си я осигурят като си разпродават златото.


                        А еврозоната не е в рецесия. а от ЕЦБ вече действат или пък бездействат.

                        Европейската централна банка запази лихвите без промяна, но отложи във времето повишаването на лихвените проценти. Освен това ЕЦБ взе решение от септември да стартира нов кръг от евтино финансиране за банките с цел стимулиране на икономиката.

                        На днешното си заседание Управителният съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) взе решение лихвеният процент по основните операции по рефинансиране и лихвените проценти по пределното кредитно улеснение и депозитното улеснение да останат непроменени – съответно 0,00%, 0,25% и -0,40%. Управителният съвет очаква основните лихвени проценти на ЕЦБ да се задържат на сегашното си равнище най-малко до края на 2019 г., и във всеки случай толкова дълго, колкото е необходимо, за да се осигури по-нататъшно устойчиво доближаване на инфлацията до равнища под, но близо до 2% в средносрочен план.




                        Управителният съвет възнамерява да продължи пълното реинвестиране на плащанията на главници по падежиращи дългови ценни книжа, закупени по програмата за закупуване на активи за продължителен период от време, след като започне повишаването на основните лихвени проценти на ЕЦБ и, във всеки случай, за толкова дълго, колкото е необходимо за поддържане на благоприятни ликвидни условия и достатъчно ниво на парични средства.

                        През септември 2019 г. ще бъде дадено началото на нова поредица от целеви операции по дългосрочно рефинансиране (ЦОДР-III), които ще се провеждат веднъж на тримесечие, ще приключат през март 2021 г. и всяка ще бъде с двегодишен матуритет. Тези нови операции ще допринесат за запазването на благоприятни условия на банково кредитиране и за гладкото функциониране на трансмисионния механизъм на паричната политика. В ЦОДР-III контрагентите ще имат право да вземат в заем до 30% от размера на допустимите към 28 февруари 2019 г. кредити, при лихвен процент, който се индексира спрямо лихвения процент по основните операции по рефинансиране за целия срок на всяка операция. Подобно на неприключилата програма за ЦОДР, в ЦОДР-III ще бъдат вградени стимули за запазване на благоприятни кредитни условия. Повече подробности за точните условия на ЦОДР-III ще бъдат оповестени своевременно.

                        Кредитните операции на Евросистемата ще продължат да се провеждат по тръжна процедура с фиксиран лихвен процент и пълно разпределение толкова дълго, колкото е необходимо, и най-малко до края на периода на поддържане на резервите, който започва през март 2021 г.

                        От решението на ЕЦБ става ясно, че отслабващата икономика провали плана за оттегляне на стимулите, коментира Bloomberg.

                        Новият кръг от дългосрочни заеми за банките е първият от 2016 г. насам. Промяната в политиката на Европейската централна банка е в съответствие със забавянето на големите икономики Германия и Италия на фона на глобалния протекционизъм и популизъм.

                        Стимулите, които от ЕЦБ ще осигурят за банките, ще осигурят по-добри условия за кредиране на, а това ще подкрепи реалната икономика.

                        От протокола от предишното заседание на ЕЦБ стана ясно, че представителите на банката определят заседанието през март като ключово, на което ще произнесат присъдата си дали забавянето в еврозоната е достатъчно устойчиво, за да навреди на средносрочните перспективи за растежа и инфлацията, което пък би могло да оправдае новото дългосрочно финансиране на банките.

                        Банкерите от ЕЦБ се съгласиха през януари, че трябва да се обърне внимание на перспективите за ликвидните условия в банковия сектор, тъй като нaближaвa дaтaтa зa изплaщaнe нa пocлeдните целенасочените дългосрочни операции по рефинансиранe (TLTRO) нa EЦБ пpeз 2020 г. за около 700 млрд. евро.

                        И въпреки че ЕЦБ прекрати програмата си за закупуване на облигации на стойност 2,6 трлн. евро, сега банката подготвя почвата за отдаване на повече дългосрочни кредити на банките, за да се гарантира, че те ще продължат да кредитират икономиката дори по време на забавянето.

                        Влошаващите се перспективи за растеж в Европа повишиха очакванията сред инвеститорите, че повишаване на лихвите няма да има преди 2020 г. По време на последната си среща представителите на ЕЦБ са отбелязали, че промяната в пазарните очаквания е в съответствие с техния ангажимент да поддържат лихвените проценти непроменени поне през през лятото и при всички случаи толкова дълго, колкото е оправдано от икономическите перспективи.

                        Погледите се насочват към управителя на ЕЦБ Марио Драги, както и към сигналите, които ще изпратят централните банкери към пазарите.



                        Не ми се мисли какви ще ги върщат централните банките когато глобалната икономика наистина влезе в рецесия. а не е просто забавяне. Имам предвид 4 големи - ФЕД, ЕЦБ, ЯЦБ И Китайците.

                        А златото е едно.

                        Last edited by Todor Sabev; 08.03.2019, 06:12.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                          Днеска е около 1285$. Като стане около 1250$ ще купя малко монети. На 1200$ пак бих допълнил. Под 1000$ пак. Както казаха хората по-долу - златото ми е застраховка, не е за инвестиция, търговия или спекула.
                          какви монети?
                          препоръка е

                          Коментар


                          • Днеска е около 1285$. Като стане около 1250$ ще купя малко монети. На 1200$ пак бих допълнил. Под 1000$ пак. Както казаха хората по-долу - златото ми е застраховка, не е за инвестиция, търговия или спекула.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнение
                              Eliotte Wave Financial Forecast твърдят, че сега златото ще слезе до 1290, после ще се качи до 1450 и после ще слезе до 850. В близката година и половина.
                              Какво мислите за това.
                              Засега се оказват най-умни. Да видим дали обаче няма да падне до 1200.

                              Коментар


                              • Дълго злато стоп 1290. Цел 1380
                                Позволява и спускане още малко по надолу.
                                Но засега удари точно тренд линията на големия канал.
                                Last edited by Todor Sabev; 04.03.2019, 03:58.

                                Коментар

                                Working...
                                X