Първоначално изпратено от LaCosta
Разгледай мнение
Само, че точно когато идва време дефлацията да го сваля, след тези 3 месеца, започва цирка с дълговете на Южна Европа. Тогава сценарий 1:1 от 2012г., може да го вдигне сериозно без никаква инфлация още да е дошла! А цяла Южна Европа ще бъде в пълен колапс след тези 3 месеца! Възможен ли е този сценарий? Според мен, напълно!
Така погледнато, всеки който е убеден, в това, че самата финансова система е във фактически колапс, не трябва да се притеснява, че ако той купи, при спад в цената, би имал пропуснати ползи!
Инвестицията в злато е поне за 3-5г. Като хоризонт!
Виждаме, че капиталовия пазар в момента е -20%>+20%, БУКВАЛНО ЗА ДНИ!
Трябва ли да го мислим толкова и да се притесняваме, че златото може да коригира, ако имамe принципно виждане, за това как ще се развива актива!
Аз мисля, че не!
САЩ са пред пълно затваряне за карантина до няколко седмици! Това може да свали златото за 1-2 дена с 15% навярно! Въпроса е, че ако обявят някакъв още по-гигантски план за подкрепа и още по-голямо раздаване на калпак.... както онзи ден направи 6%, също може да направи 15% нагоре! В окото на урагана! Аз дори не бих се притеснявал толкова за ДЕФЛАЦИЯТА, а че пълната карантина в САЩ, а тя идва, може да го засмуче и с 20% за дни. Тъй като индексите им буквално ще се сринат! Но кой може да гарантира, че ако излезнат с невероятни обещания, дори и при карантина, че то няма да направи ОБРАТЕН шип, от 20% нагоре!
Тогава, как да знаем, дали да купим или не? Всеки преценя за себе си! За мен по-важния въпрос е, не толкова моментната цена, а принципното желание за притежание или не!
Ето днес имаме безумни ръстове по време на чума. Икономиката е в канала, а при безработните имаме антирекорд! Възможен ли е шип и при златото при мега - хипер - ултра обещания ,за ЛИКВИДНА ЛУДОСТ! За мен ДА! Виждаме, че на капиталовия, ПЪЛНАТА НЕЛОГИЧНОСТ е валидация, за което! Луди времена!
Няма как да сме сигурни -20% или +20%!
Няма как да знаем, какво ще кажат и обещаят! Това е момента, който е неясен! Иначе за мен карантината в САЩ до 2 седмици е с шанс 99%!
Така, че инвестицията в злато, трябва да е през поглед, за счупена финансова система! Не трябва да е, през това, къде ще е цената след 3 месеца. Трябва да се мисли какъв е изхода от сутуацията, в която се намираме и реалностите, които ще бъдат валидни след 12 или 24 месеца!
Света върви към нещо много по-мащабно от Голямата депресия! Вървим към пълен колапс, както на стопанството, така и на финансовата система.
Къде е златото тук ли??? Нека всеки да прецени за себе си!

Коментар