Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Апропо , жълтото НЕ Е в тренд от , а от точно 1 година и 3 месеца - от 05. 2019
Останалите интерпретации може да ги оставим като подробност на царете на ТА като тебе, ние нямаме такива претенции.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Е, не сме вчерашни де, нали правим разлика между спайк и тренд, щото жълтото е в такъв вече почти 5 години. Дори 2та ненужни хайка на фед от 2да каже та половина на 18та година не можаха да го изкарат от него.
Очаквам същия да се запази и близките години. Изборите в това отношение наистина са важни, при победа на вашите очаквам да е минимум двойно по силен ако не и тройно.
То се вижда ясно и сега от разликата в стимулите и харчовете на калпак които имат РП и ДП, дето не могат се разберат. Рейшото е 1 към 3.
Шегувам се............
Апропо , жълтото НЕ Е в тренд отвече почти 5 години.
Движението назад , до 07. 2016 се казва КОРЕКЦИЯ на миниТРЕНДА от 12. 2015 - 07.2016 .
А Mишо , най - общо , искаше да каже , че за него ТРЕНДА е изчерпан . Но му дава право на още един Спайк (шип ) , минимален нагоре .
Дори и сега обаче , Тренда от 05. 2019 се движи и образува точно Спайк (шип) ....
Това , завършва ВИНАГИ по един и същи начин......................... особенно при Златото
П.П За текстовите напудрени романисти , невиждали графика .... и златните джадай ( нека силата да е с тях ....)
, ще ВМЕТНА , че първата ЕЛИПСА - СПАЙК е от 2011 , когато ОТНОВО във форума гореописаните са се поздравлявали с ЧЕСТИТО ..
Аре . отивам на обяд ..... и плаж ..............
Въпроси с тематична насоченост между 18 - 20 часа ...... Ако съм в ''абилити''Last edited by Correctively objective; 17.08.2020, 12:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Ти мани апокалиптиците, но гледам Мишо пак си е сменил пригнозата и говори за нагоре а Пибел за некво сътношение Дау Голд 3 . Тоя Майк много добър, гледай и тех ги. облъчил..
В случая не ставаше дума за дау/голд , а за разликата в печатането при републиканци/демократи и съотв. влиянието в/у тенекето.
А иначе по спомен преди година май с Бацето наистина нещо се спорехме за рейшото, забравих на кой индекс беше към жълтото, та той графично настояваше че ще стане 1 към 1 след ненам си колко години...
Ще да е било наистина май за дау въпроса тогава щото ми бе бая трудно да приема 1:1...тъй като сп500/голд то си е комай написано вече на челото.
А Майки ми се чини прекалено много драматизирва това с комекса.
Като не могат да доставят физически ще се откажат от това и така - живота продължава.
Аз примерно като имам ябълка, майкрософт, мастерК и 2 рафинерии да не би да искам всяка година да ми доставят по 1 смартфон, компютър, карта и нам си колко туби безинъ у дома ?
И тенеке не ми требе та да се чудя де да го крия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orthodox Разгледай мнение
едно и също ляляш във всеки пост . общи мохабети за оцъкляне на две три златни буби , апокалиптици като теб
накрая сам си оценяваш написаното по добре от всеки друг .
, гледай и тех ги. облъчил..
Last edited by Todor Sabev; 17.08.2020, 11:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАбе може да има още един спайк на златото. Все пак идват избори в щатите, Тръмп подготвя пълен хаос на изборния процес и изобщо пълен хаос във всичко, не е ясно как и дали ще сдаде властта...
Има мегдан за още нагоре
Но в момента, в който се поуспокоят нещата и...
Очаквам същия да се запази и близките години. Изборите в това отношение наистина са важни, при победа на вашите очаквам да е минимум двойно по силен ако не и тройно.
То се вижда ясно и сега от разликата в стимулите и харчовете на калпак които имат РП и ДП, дето не могат се разберат. Рейшото е 1 към 3.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Значи според мен самото срутване на COMEX, няма да е както много тук си го представят.
Вижда се, че те си правят каквото искат.
Ключа е в думата "МОРАТОРИУМ"! Това е термин, с който си правят каквото искат.
За пример Гърция по всички правила на финансовия свят беше фалирала след като пропусна плащанията, НО те ти казаха, че фалит няма и това мина в графа "МОРАТОРИУМ" за една седмица!
Личното ми мнение, че при положение, че си правят каквото искат, няма да дойде ден на "Страшния съд", в който всичко ще замръзне, цялата финансова система. Може да има банкови ваканции, може да има мораториуми на едно или друго, а самия крах ще бъде в течение на години и ще е постепенен. Мисля, че това се вижда.
Ще дойде ден, в който и Италия ще трябва да фалира, но там отново ще започне процес по някакъв "МОРАТОРИУМ" и тн.... Крайния резултат в дългосрочен план ще е един и същ, просто няма да е внезапно, защото се вижда, че има деспотизъм във финансовия свят и реално нито пазарните правила важат, нито каквито и да са други закони, когато ножа на псевдоелита им е упрял в кокала.
Към момента така мисля!
накрая сам си оценяваш написаното по добре от всеки друг .
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТова обаче не е истинска прогноза!
Това е пръдня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАбе може да има още един спайк на златото. Все пак идват избори в щатите, Тръмп подготвя пълен хаос на изборния процес и изобщо пълен хаос във всичко, не е ясно как и дали ще сдаде властта...
Има мегдан за още нагоре
Но в момента, в който се поуспокоят нещата и...
Коментар
-
Абе може да има още един спайк на златото. Все пак идват избори в щатите, Тръмп подготвя пълен хаос на изборния процес и изобщо пълен хаос във всичко, не е ясно как и дали ще сдаде властта...
Има мегдан за още нагоре
Но в момента, в който се поуспокоят нещата и...Last edited by Money; 17.08.2020, 09:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеQUOT
Не е това причината. Някаква конкретна новина е, която ще се появи тази година или просто мумията върти някоя поредна врътка. Стара оперативна
Всеки с мнението си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Ми много просто. Барик имат много по-добри след 30 години. Нюмонт са по-лоши във всичко освен в най-големите залежи, които им
Така погледнато Барик са супер! Те не само, че имат ПО-ДОБРИ коефиценти от средното за сектора, НО дават и надежността на ГОЛЯМАТА КОМПАНИЯ!
Не е това причината. Някаква конкретна новина е, която ще се появи тази година или просто мумията върти някоя поредна врътка. Стара оперативна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Успех Майк!И нека силата бъде с теб!
Въпроса е да осъзнаваш, че това е така!Last edited by Mike Florida; 17.08.2020, 00:42.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Успех Майк!И нека силата бъде с теб!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеИ още нещо искам да кажа, което е важно!
Всеки разумен човек трябва да е наясно, че в идните турболентни времена, златото няма да се движи плавно нагоре.
Това ще рече, че по някое време много яко ще се надуе.
Трябва да знаем, че при цена 10К вече ще говорят за 30К, при цена 25К, ще говорят за 50К.
Така, че по някое време много яко ще се изсипе надолу и може да се обезцени от върха си за месеци нещо от сорта на 70%.
Много е важно всеки, който е инвестирал по-сериозно в злато или златни инструменти, да има добрата преценка за себе си кога да конвертира към други активи.
Не говорим само за номинална стойност. За пример 10К може и да е много ако се е издуло бързо и няма голяма инфлация, може и да е нищо, ако има стабилна инфлация с тенденция тя да продължи.
Никой не може да хване абсолютния връх, както не може да се хване и абсолютното дъно.
Бъдете умерено алчни и знайте, че всеки един тренд си има и край!
Да не продадеш на време е грешка, като да не си купил на време! Нещата са вързани!
Аз няма вечно да пиша в този форум, така че всички, които през годините са припознавали част от нещата, които съм споделял, трябва да имат и това наум!
Успехи!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеИ още нещо искам да кажа, което е важно!
Всеки разумен човек трябва да е наясно, че в идните турболентни времена, златото няма да се движи плавно нагоре.
Това ще рече, че по някое време много яко ще се надуе.
Трябва да знаем, че при цена 10К вече ще говорят за 30К, при цена 25К, ще говорят за 50К.
Така, че по някое време много яко ще се изсипе надолу и може да се обезцени от върха си за месеци нещо от сорта на 70%.
Много е важно всеки, който е инвестирал по-сериозно в злато или златни инструменти, да има добрата преценка за себе си кога да конвертира към други активи.
Не говорим само за номинална стойност. За пример 10К може и да е много ако се е издуло бързо и няма голяма инфлация, може и да е нищо, ако има стабилна инфлация с тенденция тя да продължи.
Никой не може да хване абсолютния връх, както не може да се хване и абсолютното дъно.
Бъдете умерено алчни и знайте, че всеки един тренд си има и край!
Да не продадеш на време е грешка, като да не си купил на време! Нещата са вързани!
Аз няма вечно да пиша в този форум, така че всички, които през годините са припознавали част от нещата, които съм споделял, трябва да имат и това наум!
Успехи!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар