Първоначално изпратено от alphaomega
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ще рециклираш злато от електроника?
много съм озадачен.
А освен електрониката, рециклирането на батерии също се очертава като много добър бизнес за следващите години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеСега ще дойде време печалбите от електронното злато да ги реинвестираме в златодобивна техника. Очертава се реалният добив да е един от малкото сектори на икономиката които няма да бъдат засегнати от идващата чудовищна криза а стойността на златото ще остане стабилна за много години напред с потенциал за лек растеж.
Има две посоки за добив в които може да се върви.
1. Реален добив от земята. В България има условия за това. Има много неразработени златни находища. Някой са известни още от времето на Траките и Рим. Други тепърва ще се откриват чрез сондажи и опробване на терени.
2. Рециклиране на електроника. Доста сложен процес, но ако се направи качествено има потенциал за добри печалби. Може и лесно да се организира внос на стара електроника от чужбина и да се разфасова в България.
много съм озадачен.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
В коя точно електроника има злато? Дали има смисъл да се рециклира?
Във почти всичко има злато. Компютри, мобилни телефони, телевизори, камери, и всякаква друга дребна и едра техника.
Например в един съвременен смартфон има злато за около 2 долара. В едно PC средно за около 10 долара.
Но като цяло в електрониката има и много други метали които също имат не малка стойност. Като се вади златото се вади и всичко останало.
Най много злато има в професионалната електронна техника и особено в по старата техника. Там всичко е по солидно и количеството злато е в пъти повече. Има някой специфични видове оборудване в който има и сериозни грамажи. Например в повечето от старите телевизонни камери има по над 50 грама. Те затова като нови са стрували десетки хиляди долари. Някой даже и стотици хиляди.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
В коя точно електроника има злато? Дали има смисъл да се рециклира?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеСега ще дойде време печалбите от електронното злато да ги реинвестираме в златодобивна техника. Очертава се реалният добив да е един от малкото сектори на икономиката които няма да бъдат засегнати от идващата чудовищна криза а стойността на златото ще остане стабилна за много години напред с потенциал за лек растеж.
1. Реален добив от земята. В България има условия за това. Има много неразработени златни находища. Някой са известни още от времето на Траките и Рим. Други тепърва ще се откриват чрез сондажи и опробване на терени.
2. Рециклиране на електроника. Доста сложен процес, но ако се направи качествено има потенциал за добри печалби. Може и лесно да се организира внос на стара електроника от чужбина и да се разфасова в България.
Коментар
-
Сега ще дойде време печалбите от електронното злато да ги реинвестираме в златодобивна техника. Очертава се реалният добив да е един от малкото сектори на икономиката които няма да бъдат засегнати от идващата чудовищна криза а стойността на златото ще остане стабилна за много години напред с потенциал за лек растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеАре, перчемо да почва с глупостите че ми писна да го чекам тва злато.
Едно е сигурно Тръмпизмът се утвърди като идеология. Глобализмът беше спрян и започва неговия разпад, както наврамето спряха комунизмът с цената на милярди долари, но успяха. Спряха и радикалния ислямизъм /уахабитизъм в крайната му форма/ , макар и определени елементи от тяхната администрация да се заиграваха с него през определени периоди от време.
Идващите неясни времена светлината на златото ще е пътеводна светлина за излизане от цивилизационната криза породена от Китайците. И Китай ще бъде спрян бавно бавно до пълната победа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеАре, перчемо да почва с глупостите че ми писна да го чекам тва злато.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Отдавна не съм писал в тази тема....
Ето няколко анонси от мен!
Цялата икономика и финансова система са в състояние на свободно падане!
Капиталовия пазар е преминал в режим "banana mode"!
Новите затваряния на икономиките, обявените 2ри вълни и тн... просто доскапват тотално каквото е останало за доунищожение преди финалния крах!
Навярно някои се чудят, защо златото не скача или защо Биткойна направи 50% ръст, а златото дори е паднало!
Златото си има свой път на тренд! За всеки който инвестира в него, а не просто да го трейдва, дългосрочната картина е тази, която го интересува!
В момента парите се првръщат в шума! В цял свят водещите страни, било през кредит било с фискални мерки раздават пари от въздуха... Дори и в България, която не е еталон, вече масово ми прави впечатление, че 2-3-4 стотинки на касата дори и не търсят да ти върнат. Ако за някой това е глупав пример... аз бих казал, че е много показателен, защото показва повсеместното отношение на населението към фитните пари и тяхната стойност!
Просто нещата още не са се ускорили. Вече сериозно навлизаме в реалната рецесия, но съпътстващата я дефлация, като че ли я няма... Фиат парите се превръщат във "вестници".... някой може и да не се съгласи, защото все още процеса не е завършен и нямаме тотална деструкция, но всеки трябва да знае, че своевременното разбиране на процесите е важно, е не просто финалното им констатиране!
Така, че действайте своевременно.... оставете констатациите на "историците"....
Виждате как всички ЛЪЖИ и легенди, с които на съпунисваха от началото на март месец, на глобално ниво, на практика рухнаха!
Да златото може да падне с още 100-200 долара или да скочи с толкова или повече.... КОЙ знае....
Важното е да осъзнаваме процесите и да взимаме възможно най-правилните финансови решения спрямо ситуацията!
Успех на всички!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Като отмине пандемията....
Коментар
-
Обаче никой не може да каже със сигурност какво ще стане с тренда на златото.
Като отмине пандемията, ще спадне малко (както беше предишния път). И съветът ти към Левчо не е много добър.
В следващите 10-20г ще има плавно инфлиране на парите в България.
Иначе аз съм си тъпо парче и нищо не разбирам, само споделих какво ми говорчт звездите. Специалистите сте вие.Last edited by dragi mi smehurko; 18.11.2020, 15:58.
Коментар
-
Обаче никой не може да каже със сигурност какво ще стане с тренда на златото.
Като отмине пандемията, ще спадне малко (както беше предишния път). И съветът ти към Левчо не е много добър.
В следващите 10-20г ще има плавно инфлиране на парите в България.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение
Как за какво ти е ? - за застраховка. Та, като дойде оптимистичната новина (например , че американците са одобрили някоя ваксина златото трябва да се сурне , после като започнат ваксинациите трябва да отиде и по-надолу и ще го натискат с хартиено , колкото могат, за да набият в главите на народонаселението, че то си е една "варварска реликва" и нищо повече.
Ако почнеш да купуваш , когато е под 1800 и после по пътя надолу и купиш поне за 200 - 250 К, хвърляш го е един сейф, от най-малките. Най-добре е касета в БНБ, но там трябва да чакаш поне 3 г, за да се освободи нещо. Има вариянт да го купиш от швейцарски търговец на злато и да го оставиш в касета в швейцарска банка, но ще трябва да си направиш една разходка до Швейцария. После ипотекираш си някой от копторите и теглиш кредит, НО само и единственно револвиращ кредит ( някой банки му казват и кредитна линия). За физически лища малко банки предлагат такива кредити. Най-изгодните условия преди 2 г. бяха в ПИБ - 3 % ГПР +1% такса ангажимент. Таксата ангажимент си я плащаш всяка година. Когато усвояваш ти начиаляват лихва върху усвоената част. Т.е така ще имаш средствата ликвидни във всеки един момент. Продължавай да търсиш коптори, винаги съм смятал, че земеделската земя е много по-добър вариянт, но ти си знаеш най-добре. Не купувай нищо ако доходноста ти към момента на полупката ти е по-малка от 6 - 7% (лично мнение)
Като мине еуфорията от победата на вируса , ше се разбере, че и без вирус нещата отиват на изуй гащи. Звездите ми говорят, че покачването на цената на златото ще компенсира таксата ти ангажимент, към банката. Ако нещо се сговни с покупките ти на коптори и не може да обслужваш кредита - преценяваш какво да продадеш - или коптора или златото и погасяваш кредита. Може да си дисконтираш размера на кредита с около 20% покупната цена на златото.
Така би трябвало да си застрахован за спестяванията си и да имаш свободата да купуваш, коквото и когато прецениш.
В следващите 10-20г ще има плавно инфлиране на парите в България.
Коментар
Коментар