IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Как сте златни бобулечки...

    Предстоят интересни времена за метала....

    Виждате,че рано или късно логичното следствие винаги надделява!

    Говориха се глупости за икономическото възстановяване... сега се вижда, че това, което не беше логично, съответно не е и истина към днешна дата! Вижда се от технологичните резултати(горещия сектор), до БВП на САЩ и Европа, като въпреки ръста на БВП в САЩ за Q3 от над 30%, общия годишен спад е над 8%! В Европа нещата са много по-трагични!
    Говореше, се че в Европа се справяли по-добре от САЩ с пандемията, като САЩ е по-близко до шведския модел като цяло, тук отново се вижда, че логичното отново е факт, а не обявеното. Европа не се справя по-добре от САЩ!
    Казваха, че в Европа икономиката по-бързо ще се възстанови, това отново не е вярно!

    Малко по-малко икономиките забоксуват в тресавище, а новото въздигане на вируса е факт! Вдигането на потребителските разходи и пълзящата инфлация също са факт!

    Тук стигаме и до следващата логична прогноза, а именно срив във финансовата система. Колкото и да ни убеждават, че това няма да се случи, ЛОГИЧНО е с оглед на цялата останала ситуация и това, което имаме като история до сега, ние да наблюдаваме такъв срив. Аз отново бих заложил на логичното и бих изчакал търпеливо!

    На 3ти ще имаме избори в САЩ! Независимо от победителя ще има огромни вълнения. Възможно е златото да бъде засмукано надолу, но може и да се изстреля за дни с едно 100-200 долара. Дори и да отиде на долу, колапсът на системата е толкова голям, че то бързо ще върне и ще надмине текущите нива, ако това е сценария...Трудно е да се прогнозира. Дългосрочната картина обаче е ясна. Пълен колапс както на икономиките така и на финансовата система. Печатането ще продължава с пълна сила, логично нали.... а потребителските и всякакви други цени, вече започват да губят гравитация под краката си, въпреки рецесията и характерните дефлационни спирали в рамките, на което....

    Винаги има колебания и прогнози, НО логичността за деструкцията на финансовата и икономическа система, такива каквито ги познаваме ДНЕС, е абсолютно несъмнено! Валутите и тяхната стойност са на път да се превърнат в пепел, а единствения феникс, който може да излезе от подобна жарава е именно златото!

    Успех на всички!

    Коментар


    • Muller, имах в предвид, че ще се качва на графиката
      Иначе, навсякъде ще ходи, зависи с какъв паричен ресурс всеки разполага.
      Ето Турция е пред фалит, наля $150 млрд в опит да закрепи лирата, ама ядец, сега продава част от златните си резерви.
      Незнам, преди имаше експозиции на немски и френски банки там.
      То е ясно, че Ербаб Доган го играе ва банк и е провален от всякъде.
      Ако оBiden спечели, не е изключено да видим турско-руско война,
      така НАТО ще има повод да атакува Раша.
      Или най-малкото, Нагорни Карабах да стане Сирия-2 и НАТО да стъпи там.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
        Проваления долар, евро и паунд - златото има път само на североизток.

        Айде статистиците да извадят от БВП на САЩ за тази година по тримесечия, парите които се наляха през 2020 и да направят ретроспекция към тримесечията от 2019.
        Ще се окаже, че пропадането е дълбоко и не се включват евентуални бъдещи безредици, повторни локдауни (при oBiden) и втора вълна (такава започва във Ню Йорк).
        Същите сметки могат да се направят от 2008 до момента.
        Вадят се QE, грантове и стимули и се вижда колко се е повишил БВП за 12 години.Много малко.
        Проблема е, че вече проблема стана неуправляем и затова се бърза със дигитализираните валути на ЦБ.
        Грешка. Златото винаги накрая отива на Запад. Ръшанити и последователите на Мао ги чака катарзис.
        ​​​​​​
        ​​​Янките макар и охлузени ще се измъкнат сухи, е ще дадат някоя и друга жертва, но без загуби не може. В Западна Европа ще е тежко, но също ще се справи, виж Източна Европа ще е много по ветровито и бурно. И колкото по-на Изток отиваш ще става все по мрачно и ужасно Това е прогнозата за времето от мен. Голгота е метафора макар и някой да си мислят, че все още биха могли да я реализират в пълен вариант аз не бих заложил на това.
        Last edited by Muller; 31.10.2020, 16:22.

        Коментар


        • Проваления долар, евро и паунд - златото има път само на нагоре.

          Айде статистиците да извадят от БВП на САЩ за тази година по тримесечия, парите които се наляха през 2020 и да направят ретроспекция към тримесечията от 2019.
          Ще се окаже, че пропадането е дълбоко, няма такова покачване и даже не се включват евентуални бъдещи безредици, повторни локдауни (при oBiden) и втора вълна (такава започва във Ню Йорк).
          Същите сметки могат да се направят от 2008 до момента.
          Като се извадят QE, грантовете и стимулите и се вижда колко се е повишил БВП за 12 години.Много малко.
          Проблема е, че вече проблема стана неуправляем и затова се бърза със дигитализираните валути на ЦБ.
          Last edited by hazard; 31.10.2020, 21:52.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
            Пандемията си прави нова вълна (колко е истинска или измислена е друг въпрос), кинти продължават да се ръсят от хеликоптерите, ама златото нещо дава на заден. Няма екшън като през първата вълна. Пък и темата умря нещо от август насам. Изборите в Щатите ли се чакат? Кофти зима икономическа? Нещо друго? Къде отиват кинтите посред-кризисно?
            Ако съдиме по информация на работещи служители в топ инвестиционни банки, кинтите не отиват никъде точно в момента голяма част от играчите седят върху купища от долари и пасуват, тоест метафората, че парите никога не спят не е чак толкова валидна днес. В тази сфера се очакват съкращения и преформатиране и доста топ мениджъри скоро ще се окажат безработни в сферата на инвестиционното банкиране.

            Коментар


            • Пандемията си прави нова вълна (колко е истинска или измислена е друг въпрос), кинти продължават да се ръсят от хеликоптерите, ама златото нещо дава на заден. Няма екшън като през първата вълна. Пък и темата умря нещо от август насам. Изборите в Щатите ли се чакат? Кофти зима икономическа? Нещо друго? Къде отиват кинтите посред-кризисно?
              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                Вкарвате ли в източната турбулентност Китай, хер Мюлер?
                Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                Да по оста Китай-Руска Федерация.
                Мдамм... Ето какво пишат със страх по въпроса във Foreign Policy преди седмица:
                https://foreignpolicy.com/2020/10/20...l-debt-crisis/

                А най-интересното, което ми е попадало напоследък, е това, че има фондове, играещи като "колекторски фирми", рекетиращи цели държави - изкупуват държавен дълг на ниска цена и търсят номинала от държавите по съдебен път чрез съдилища в Ню-Йорк и Лондон обикновено.... че къде другаде
                https://newint.org/features/2020/10/...debtors-prison
                Last edited by Kildirim_Bei; 28.10.2020, 11:01.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                  Ами не. Очаквам голяма част от жълтото от Изток отново да се премести в Западна посока. Тепърва предстои спекулацията с този актив.
                  Хер Мюлер, хареса ми идеята с турбуленцията. Но за разлика от конквистадорите от средните векове, тръгнали на лов за злато, днешните конквистадори са тръгнали на лов за ресурси - нефт, газ, вода, плодородна земя, редки метали (литий е много модерен) и подобни. Водата е голяма грижа и ще става скъпа. Канада и Русия са най-добре откъм тоя ресурс. Конфликта със Сирия от много години е не за друго, а защото държат кранчето на крупен водоизточник към Израел и евреите искат контрол върху него. Пример само.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                    Вкарвате ли в източната турбулентност Китай, хер Мюлер?
                    Да по оста Китай-Руска Федерация.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                      Откакто са измислени парите, важи написаното от Макиавели: "Човекът е страхливо, алчно и неблагодарно същество...." Продава се всичко, изключенията са описани в романите, за да се поддържат писанията в свещените книги на религиите. Консуматорското общество е крайният стадий на процеса за тотално овладяване на стадото.
                      Златото му действа като червено на бик от времето на финикийците, и затова писах преди, че откакто е откъснато от парите, златото се използва за влияние от време на време. Димна завеса за нещо друго. В източните общества, златото е символ на статус. Предполагам, че поне 1/3 от световния добив годишно, отива в Азия за бижута. ВИДИМА демонстрация на богатство, не кюлчета в трезори.
                      Сега очаквам теорията, че Изтока, под формата на бижута, присвоява световното злато, и в критичния момент ще го претопи в кюлчета проба 999.9 и ще отнеме господството на западната цивилизация. Що пък да не
                      Ами не. Очаквам голяма част от жълтото от Изток отново да се премести в Западна посока. Тепърва предстои спекулацията с този актив.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                        Не разрушване. Преобразуване на обществото. Висока турболентност. Сблъсък на визии за света. Голяма маса има да окапва. Който оцелее оцелее. Първите ще станат последни последните първи- На върха също ще има промени- Глад в Западния свят няма да има. Там ще има други тежки социални проблеми породени от сблъсъкът на титаните. Само гледай- За съжаление на Балканите турболентността ще е силна много по -силна от Западната, но и по слаба от Източната.
                        Откакто са измислени парите, важи написаното от Макиавели: "Човекът е страхливо, алчно и неблагодарно същество...." Продава се всичко, изключенията са описани в романите, за да се поддържат писанията в свещените книги на религиите. Консуматорското общество е крайният стадий на процеса за тотално овладяване на стадото.
                        Златото му действа като червено на бик от времето на финикийците, и затова писах преди, че откакто е откъснато от парите, златото се използва за влияние от време на време. Димна завеса за нещо друго. В източните общества, златото е символ на статус. Предполагам, че поне 1/3 от световния добив годишно, отива в Азия за бижута. ВИДИМА демонстрация на богатство, не кюлчета в трезори.
                        Сега очаквам теорията, че Изтока, под формата на бижута, присвоява световното злато, и в критичния момент ще го претопи в кюлчета проба 999.9 и ще отнеме господството на западната цивилизация. Що пък да не
                        Last edited by Kildirim_Bei; 26.10.2020, 21:53.
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                          Не разрушване. Преобразуване на обществото. Висока турболентност. Сблъсък на визии за света. Голяма маса има да окапва. Който оцелее оцелее. Първите ще станат последни последните първи- На върха също ще има промени- Глад в Западния свят няма да има. Там ще има други тежки социални проблеми породени от сблъсъкът на титаните. Само гледай- За съжаление на Балканите турболентността ще е силна много по -силна от Западната, но и по слаба от Източната.
                          Вкарвате ли в източната турбулентност Китай, хер Мюлер?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                            Да, имало е екшъни в историята, всеки с мащаба си според времето.
                            Идеята ми е, че разрушаването на организацията на живота, колкото и да е гаден, плаши масите. Никога стадото не е вдигало глава, щото го е страх от неизвестното. Глад + неизвестност е лекарството за усмиряване на масите. Може и да греша, историята казва това по въпроса. Винаги до сега.
                            Препоръчвам "Психология на масите" от Гюстав Льобон, и "Князът" на Николо Макиавели.
                            Не разрушване. Преобразуване на обществото. Висока турболентност. Сблъсък на визии за света. Голяма маса има да окапва. Който оцелее оцелее. Първите ще станат последни последните първи- На върха също ще има промени- Глад в Западния свят няма да има. Там ще има други тежки социални проблеми породени от сблъсъкът на титаните. Само гледай- За съжаление на Балканите турболентността ще е силна много по -силна от Западната, но и по слаба от Източната.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                              Този път ще е малко по-различно разместването. Ще видиш идните 6-10 месеца с очите си Kildirim Bey .Аналогия няма да правя. Нали видя Сап днес. След картичката казах, че Вермахта го очаква колапс една по една ще падат като домино. Доминото още не е набрало инерция. Да така е. Който има очи ще види, който има уши ще чуе. Гамбита ще е интересен, за тези които оцелеят. Ще има какво да разказват на внуците си!!!
                              Да, имало е екшъни в историята, всеки с мащаба си според времето.
                              Идеята ми е, че разрушаването на организацията на живота, колкото и да е гаден, плаши масите. Никога стадото не е вдигало глава, щото го е страх от неизвестното. Глад + неизвестност е лекарството за усмиряване на масите. Кръвта е за статистиката, бройката жертви расте с нарастване на населението. Може и да греша, историята казва това по въпроса. Винаги до сега.
                              Препоръчвам "Психология на масите" от Гюстав Льобон, и "Князът" на Николо Макиавели.
                              Last edited by Kildirim_Bei; 26.10.2020, 19:14.
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                                Бунтовете никога не са разваляли спокойствието на големите играчи. Че нали те ги организират
                                Този път ще е малко по-различно разместването. Ще видиш идните 6-10 месеца с очите си Kildirim Bey .Аналогия няма да правя. Нали видя Сап днес. След картичката казах, че Вермахта го очаква колапс една по една ще падат като домино. Доминото още не е набрало инерция. Да така е. Който има очи ще види, който има уши ще чуе. Гамбита ще е интересен, за тези които оцелеят. Ще има какво да разказват на внуците си!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X