IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Извода е ИЗЦЯЛО погрешен........Направенен на база какво е станало последните 50 години на тотална манипулация при корелацията на златото с долара.Защо е направена то е ясно.Но историята на златото не се ограничава през последните 50 години.Тя се простира през хилядолетията.Мнозина тирани през тези хилядолетия са се изхитряли да променят стойноста на валутите си- намалявайки златото или среброто почти до нула в монетите..мечовете не са успели да победят златото....И тираните един по един са си отивали заедно с фалшивите си пари.......Век след век златото доказва отново и отново че е ЕТАЛОН за стойност.....Поради спечифичните си качества и рядкост.Век след век е приемано навсякъде като еталон за ПАРИ заедно със среброто.Златото ще надживее и срине и долара.Ще надживее и срине и това което идва след долара.Това което още е на бабуване от същите мошенници които като римските императори си мислят че власта им над парите и оттам над хората ще е вечна.Ще напиша още ако трябва 1000 пъти.Пари е САМО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИЧЕСКОТО ЗЛАТО.Всичко друго е измама -въпрос на време да ти го вземат по един или друг начин.
    Уауууу.............тука вече ме впечатли с познанията си от '' Томовете '' у вас ............
    Младеж , да не работиш като учител ..... Все ми се струва , че трябва да си някъде в сферата на Образованието с тези ензиклопедични познания .........
    Апропо , достигнах описаните от теб , сутринта 400 euro със сутрешната сделка ..... Но още не са ми ги донесли .....
    Твойте пристигнаха ли .......... или ако си си изпил кафето вече - не ги приемаш и ги връщаш ...... Да се научат на ред ....

пп Минахме отгоре на МА 200 .......... Но е важно как ще затвори деня . Иначе на малките графики , за сега , ИМПУЛС - не виждам

Коментар

• Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение

Изключително правилно мислене.........и извод ..........
      Извода е ИЗЦЯЛО погрешен........Направенен на база какво е станало последните 50 години на тотална манипулация при корелацията на златото с долара.Защо е направена то е ясно.Но историята на златото не се ограничава през последните 50 години.Тя се простира през хилядолетията.Мнозина тирани през тези хилядолетия са се изхитряли да променят стойноста на валутите си- намалявайки златото или среброто почти до нула в монетите..мечовете не са успели да победят златото....И тираните един по един са си отивали заедно с фалшивите си пари.......Век след век златото доказва отново и отново че е ЕТАЛОН за стойност.....Поради спечифичните си качества и рядкост.Век след век е приемано навсякъде като еталон за ПАРИ заедно със среброто.Златото ще надживее и срине и долара.Ще надживее и срине и това което идва след долара.Това което още е на бабуване от същите мошенници които като римските императори си мислят че власта им над парите и оттам над хората ще е вечна.Ще напиша още ако трябва 1000 пъти.Пари е САМО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИЧЕСКОТО ЗЛАТО.Всичко друго е измама -въпрос на време да ти го вземат по един или друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

Не знам с голяма сигурност, колко са запасите, но ви подкрепям в становището, че жълтурите с пари, консервирайки ги в злато, правят грешка.
        Да се извадят милиарди от обръщение и да се закопаят в злато, лишава световната икономика от полезни капитали, които мога да генерират бизнес и работни места. В момента това са умъртвени пари.
        Златните буболечки подобно на дядо Гранде само трупат и трупат и трупат. От страх да не загубят някаква стойност умъртвяват и загробват кеша., но златото вече няма да стане разменна монета в истинския смисъл на думата, каквото е било в древността.
        Какво са някакви милиарди, при положение, че сега кешът оперира с трилиони?

Чак пък ние скромните буби да умъртвяваме горкия кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

Не знам с голяма сигурност, колко са запасите, но ви подкрепям в становището, че жълтурите с пари, консервирайки ги в злато, правят грешка.
          Да се извадят милиарди от обръщение и да се закопаят в злато, лишава световната икономика от полезни капитали, които мога да генерират бизнес и работни места. В момента това са умъртвени пари.
          Златните буболечки подобно на дядо Гранде само трупат и трупат и трупат. От страх да не загубят някаква стойност умъртвяват и загробват кеша., но златото вече няма да стане разменна монета в истинския смисъл на думата, каквото е било в древността.
          Mилиардите не се загробват, а напротив сменят собственика си (това по линия на търговията с жълто)
          още повече, че вече златото е тиер 1 асет.

The new Basel III rules once again make gold a Tier 1 asset for commercial banks - compared to the Tier 3 ranking it held before.

та това съвсем им 'развързва ръцете' на банкерите, които има жълто в трезорите.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Да ''излъчва позитивизъм'' , към всеки анонимен галфон , позволил си на база анонимноста , да му говори глупости и небивалици , при това ....сам осъзнавайки че това е така
            За анонимните галфони съм напълно съгласен с теб (аз и ти не сме анонимни), но като цяло в тази тема са малко та може да ги игнорираш.

и понеже си мислиш, че нямаме място тук би ли ни отговорил (на мен и другите шушумиги тук) на въпроса на темата : Цената на златото балон ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

Повтаряме едни и същи мантри , напечатаният кеш няма нищо общо със златото , ако имаше каквато и да било корелация сега унцията трябваше да е станала поне 100 000 долара , а тя е 1770 долара .
              Изключително правилно мислене.........и извод ..........

Коментар

Мерси !!

Аз съм снизходителен , както виждаш , съвсем великодушно ти давам право да си комуникираш с мен , като с равен .........
                Да ..... народния сентимент , натрупан през вековете , и в частност - мъдростта му - наистина се отразява в поговорките .....
                Така е ..... капка по капка ...........

Иначе , другото са си твой , отколешни глупости .... Че богатия и успешния - трябва да добронамерен към всеки които му се катери по ...
                Да ''излъчва позитивизъм'' , към всеки анонимен галфон , позволил си на база анонимноста , да му говори глупости и небивалици , при това ....сам осъзнавайки че това е така

ДА , ДА ....АМА НЕ ( П . Бочаров)

Мяуто и Бауто , не съм ги казал аз ..... Твой патент са , предполагам ... Да са си ти честити ....И това е нещо .....

Ще те запомнят и теб във форума със нещо Оригинално

За да си вървят нещата по мед и масло ....е хубаво , когато не разбираш много-много , да седиш и да четеш .... Да си правиш изводи и да си записваш .....
                Ето ...ако отвориш тема за оране , копане , брануване , видове почви ...мислиш ли че ще гъкна ......
                Не ..........ще те слушам в захлас и ще си мълча .......

Иначе , слизаш до нивото на постващите англииски текстове - но пищещи never mind
                и до нивото на прочелия 500 000 ТОМА - но пишещ Впредвид............................

Поздравиииии !!!
                Бауто със сигурност не е негово. Подозирам, че и мяуто, но не ми се рови назад, преди 15г
                Няма и някакво значение колко е негово

Коментар

Личното ми мнение , че златото е бита карта в дългосрочен период пет до десет години като сейф хевън, цената му няма да е нула , дори номинално може да се покачи , но като стойност ще е спаднала .... Има огромни количества изкопано злато и се копае с невиждан темп и единствената причина да не му се срива цената са централните банки , които го държат все още живо и над водата , дали като купуват директно или кредитират частни институции като Голдман Закс и др. да го изкупуват и да му надуват цената. Но просто няма как да удържат още дълго време за да не видим , че златото -царят е гол .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Много хубаво е, че си успешен и правиш пари от търговия с ЦМ и валути. Това е нещо, което повечето тук не умеем (себе си слагам в това число) и никой не ти отрича трейдърските умения,а напротив впечатлени сме. Продължавай да печелиш и капка по капка вир както е казал народът.

Винаги е приятно да комуникира човек с богати и успешни хора, защото излъчват позитивизъм, не са дребнави и не се вглеждат в недостатъците на другите. Тук повечето не сме много успешни (за разлика от теб) и имаме доста недостатъци - факт та бъди по-снизходителен към нас.

А това по линия на юркането с мяу,бау и тн + лични обръщения + семейни намеци са специалитет зная на кой не са много хората с подобен подход във форума - броят се на единия ми пръст (говоря за хора, а не профили) да не ти пука..

успех!

Мерси !!

Аз съм снизходителен , както виждаш , съвсем великодушно ти давам право да си комуникираш с мен , като с равен .........
                    Да ..... народния сентимент , натрупан през вековете , и в частност - мъдростта му - наистина се отразява в поговорките .....
                    Така е ..... капка по капка ...........

Иначе , другото са си твой , отколешни глупости .... Че богатия и успешния - трябва да добронамерен към всеки които му се катери по ...

ДА , ДА ....АМА НЕ ( П . Бочаров)

Мяуто и Бауто , не съм ги казал аз ..... Твой патент са , предполагам ... Да са си ти честити ....И това е нещо .....

Ще те запомнят и теб във форума със нещо Оригинално

За да си вървят нещата по мед и масло ....е хубаво , когато не разбираш много-много , да седиш и да четеш .... Да си правиш изводи и да си записваш .....
                    Ето ...ако отвориш тема за оране , копане , брануване , видове почви ...мислиш ли че ще гъкна ......
                    Не ..........ще те слушам в захлас и ще си мълча .......

Иначе , слизаш до нивото на постващите англииски текстове - но пищещи never mind
                    и до нивото на прочелия 500 000 ТОМА - но пишещ Впредвид............................

Поздравиииии !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      чета тука и започват да ме опасяват опасеия, че най-сетне са открили философския камък.
                      Синтезът е възможен, но е много скъп. И с диамантите е подобна историята.

Коментар

Повтаряме едни и същи мантри , напечатаният кеш няма нищо общо със златото , ако имаше каквато и да било корелация сега унцията трябваше да е станала поне 100 000 долара , а тя е 1770 долара .
                        То и ти повтаряш едно и също през страница. Влоговете в банките в момента дават 0 лихва. Първата ми унция е купена на нива около 600 €. Сега същата унция струва по текущи цени при обичайния дилър, който ползвам 1640 €.

В тази връзка възникват интересни хибридни продукти, които се предлагат от небанкови финансови институции. Обезпечени са със златни физически кюлчета, които дават някаква годишна лихва в диапазон 6% до 12% и са алтернатива на банковите влогове.

Каквото и да решат да правят с кеша, металите винаги ще са котва.
                        Last edited by Selena; 01.12.2020, 12:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Копат се около 3000т годишно, 90-100М унции, това са към 160-180Б в зелено.
                          Само тая година са напечатани къде 50 пъти по толкова фиат по света.
                          Някъде бях мернал че от всички гущери налични по света близо 1/4 са тазгодишни.
                          А в близките 7-8 месеца ще се излеят поне 2.3Т само в щатите.

Коментар

Типичен пример си за ''как не се прави'' ........... Затова ще те юркат с ''МЯУ'' '' Бау '' и '' кудкудяк ''..........
                            През целия спад (корективно движение от август ) се скъса да пишеш , за ''диипсове'' и как ги изкупуваш .... Разбира се - набута се.
                            Сега ....когато трябваше да купиш - ръсиш сентенции .....
                            Е ...как да стане , а кАжи ми ..................... Как да не се сравнявам и да не те гледам от ''хълма'' ..
                            Нали видя сутринта ....раз-праз.... Обявявам покупка ... Пиша входа .... И точка .... И то ..ТРЪГВА
                            Нема Сенека ...нема Платон ................... Вече съм 24 $ на oz - напред ... х 20 УНЦИИ ....
                            Ама още хлеб требва да ям .......дорде станат ЕУРО , като на хермесчо ....
                            Па и да ми ги донесат сутринта с кафето .................
                            Много хубаво е, че си успешен и правиш пари от търговия с ЦМ и валути. Това е нещо, което повечето тук не умеем (себе си слагам в това число) и никой не ти отрича трейдърските умения,а напротив впечатлени сме. Продължавай да печелиш и капка по капка вир както е казал народът.

Винаги е приятно да комуникира човек с богати и успешни хора, защото излъчват позитивизъм, не са дребнави и не се вглеждат в недостатъците на другите. Тук повечето не сме много успешни (за разлика от теб) и имаме доста недостатъци - факт та бъди по-снизходителен към нас.

А това по линия на юркането с мяу,бау и тн + лични обръщения + семейни намеци са специалитет зная на кой не са много хората с подобен подход във форума - броят се на единия ми пръст (говоря за хора, а не профили) да не ти пука..

успех!

Коментар

• чета тука и започват да ме опасяват опасеия, че най-сетне са открили философския камък.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                по линия на това егото и кой как защо си управлява спестяванията/инвестициите/търговията
                                една хубава сентенция

Типичен пример си за ''как не се прави'' ........... Затова ще те юркат с ''МЯУ'' '' Бау '' и '' кудкудяк ''..........

През целия спад (корективно движение от август ) се скъса да пишеш , за ''диипсове'' и как ги изкупуваш .... Разбира се - набута се.

Сега ....когато трябваше да купиш - ръсиш сентенции .....

Е ...как да стане , а кАжи ми ..................... Как да не се сравнявам и да не те гледам от ''хълма'' ..

Нали видя сутринта ....раз-праз.... Обявявам покупка ... Пиша входа .... И точка .... И то ..ТРЪГВА

Нема Сенека ...нема Платон ................... Вече съм 24 $ на oz - напред ... х 20 УНЦИИ ....

Ама още хлеб требва да ям .......дорде станат ЕУРО , като на хермесчо ....

Па и да ми ги донесат сутринта с кафето .................

Коментар

Working...
                                X