IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

За какво ти е линкче, проследи го как се движи през цялото време от 20$ до 2000$ унцията. Ако и за това ти трябва линкче, значи си щастлив човек.
    За щастлив съм щастлив ...и дай боже все така да е ....

Това обаче , неправи твърдението в поста ти , вярно ...... Няма никакви 20 годишни цикли , или ако ги ''има '' са си само в твоята глава ....
    Което ...не знам дали те прави щастлив

Ето ти графика от 20 $ до 2000 $ , която не поиска да качиш , за потвърждение на казаното от теб .... но пък , само защото ме репликира , и пет лайковци изпаднаха в екстаз ,,,,,,,,,,,,,,,,,

След 1915 - 20 $ , имаме нов връх 1975 ..след това 1980 ....след това 2008 после 2011 и накрая 2020 .... Ето ти ги подредени за по голяма нагледност ..................

1915
    1975
    1980
    2008
    2011
    2020 .................. Ако намираш , някаква закономерност между временните пикове ..... И ТО 20 -ГОДИШНА .... Значи СИ МНОГО ЩАСТЛИВ ЧОВЕК .......................

Другото интерсно , особенно за бъговете е да обърнат внимание по колко време се задържа всеки връх ..... и какво става след всеки пик -

Като посока и времетраене .................

Коментар

• Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение

Уауууу.............тука вече ме впечатли с познанията си от '' Томовете '' у вас ............
      Младеж , да не работиш като учител ..... Все ми се струва , че трябва да си някъде в сферата на Образованието с тези ензиклопедични познания .........
      Апропо , достигнах описаните от теб , сутринта 400 euro със сутрешната сделка ..... Но още не са ми ги донесли .....
      Твойте пристигнаха ли .......... или ако си си изпил кафето вече - не ги приемаш и ги връщаш ...... Да се научат на ред ....

пп Минахме отгоре на МА 200 .......... Но е важно как ще затвори деня . Иначе на малките графики , за сега , ИМПУЛС - не виждам
      В интерес на истината имамх намерение да науча желаещи млади хора как се става успешен в света на парите.Напълно безплатно просто като тренировка за практическите ми познания в сферата.....И имаше желаещи.Засега задържам .........Моя калем го тегля последния ден на месеца...Дневната база сама по себе си е без значение.Добре си спечелил евраците.Успех на попрището и за в бъдеще.

Коментар

Я дай линкче да попрочетем за 20-годишните цикли при златото .... Или поне кажи името на откривателя им .....
        Мисля че това е доста субективно и си е преценка на автора , които си мисли че ги открил ....
        А друг е въпроса , че никой цикъл не състой САМО и Единствено от едопосочно движение ....
        Всеки цикъл е съставен от ред по малки .... И така .... Като матрьошки ...
        За какво ти е линкче, проследи го как се движи през цялото време от 20$ до 2000$ унцията. Ако и за това ти трябва линкче, значи си щастлив човек.

Коментар

• Като се замисля, може би има някаква перверзна психология в култа към златото от хилядолетия.
          Човекът е тленен, също както са тленни и всичките му творения, демек всичко идва и си заминава. Но златото, с неговите физични и химични характеристики, е на практика вечно. И човека (искащ да е вечен, но знаещ, че не е) си умира от кеф да притежава и да остави вероятно на наследниците нещо, което ще е вечно, и те ще могат да го оставят на наследниците си и така нататък. Ще остави някаква следа от себе си във вечността на живота през поколенията. Може би това определя открай време тази ценност на златото за много от хората (в Азия е особено силно изразено).
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Извода е ИЗЦЯЛО погрешен........Направенен на база какво е станало последните 50 години на тотална манипулация при корелацията на златото с долара.Защо е направена то е ясно.Но историята на златото не се ограничава през последните 50 години.Тя се простира през хилядолетията.Мнозина тирани през тези хилядолетия са се изхитряли да променят стойноста на валутите си- намалявайки златото или среброто почти до нула в монетите..мечовете не са успели да победят златото....И тираните един по един са си отивали заедно с фалшивите си пари.......Век след век златото доказва отново и отново че е ЕТАЛОН за стойност.....Поради спечифичните си качества и рядкост.Век след век е приемано навсякъде като еталон за ПАРИ заедно със среброто.Златото ще надживее и срине и долара.Ще надживее и срине и това което идва след долара.Това което още е на бабуване от същите мошенници които като римските императори си мислят че власта им над парите и оттам над хората ще е вечна.Ще напиша още ако трябва 1000 пъти.Пари е САМО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИЧЕСКОТО ЗЛАТО.Всичко друго е измама -въпрос на време да ти го вземат по един или друг начин.
            Уауууу.............тука вече ме впечатли с познанията си от '' Томовете '' у вас ............
            Младеж , да не работиш като учител ..... Все ми се струва , че трябва да си някъде в сферата на Образованието с тези ензиклопедични познания .........
            Апропо , достигнах описаните от теб , сутринта 400 euro със сутрешната сделка ..... Но още не са ми ги донесли .....
            Твойте пристигнаха ли .......... или ако си си изпил кафето вече - не ги приемаш и ги връщаш ...... Да се научат на ред ....

пп Минахме отгоре на МА 200 .......... Но е важно как ще затвори деня . Иначе на малките графики , за сега , ИМПУЛС - не виждам

Коментар

Изключително правилно мислене.........и извод ..........
              Извода е ИЗЦЯЛО погрешен........Направенен на база какво е станало последните 50 години на тотална манипулация при корелацията на златото с долара.Защо е направена то е ясно.Но историята на златото не се ограничава през последните 50 години.Тя се простира през хилядолетията.Мнозина тирани през тези хилядолетия са се изхитряли да променят стойноста на валутите си- намалявайки златото или среброто почти до нула в монетите..мечовете не са успели да победят златото....И тираните един по един са си отивали заедно с фалшивите си пари.......Век след век златото доказва отново и отново че е ЕТАЛОН за стойност.....Поради спечифичните си качества и рядкост.Век след век е приемано навсякъде като еталон за ПАРИ заедно със среброто.Златото ще надживее и срине и долара.Ще надживее и срине и това което идва след долара.Това което още е на бабуване от същите мошенници които като римските императори си мислят че власта им над парите и оттам над хората ще е вечна.Ще напиша още ако трябва 1000 пъти.Пари е САМО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИЧЕСКОТО ЗЛАТО.Всичко друго е измама -въпрос на време да ти го вземат по един или друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

Не знам с голяма сигурност, колко са запасите, но ви подкрепям в становището, че жълтурите с пари, консервирайки ги в злато, правят грешка.
                Да се извадят милиарди от обръщение и да се закопаят в злато, лишава световната икономика от полезни капитали, които мога да генерират бизнес и работни места. В момента това са умъртвени пари.
                Златните буболечки подобно на дядо Гранде само трупат и трупат и трупат. От страх да не загубят някаква стойност умъртвяват и загробват кеша., но златото вече няма да стане разменна монета в истинския смисъл на думата, каквото е било в древността.
                Какво са някакви милиарди, при положение, че сега кешът оперира с трилиони?

Чак пък ние скромните буби да умъртвяваме горкия кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

Не знам с голяма сигурност, колко са запасите, но ви подкрепям в становището, че жълтурите с пари, консервирайки ги в злато, правят грешка.
                  Да се извадят милиарди от обръщение и да се закопаят в злато, лишава световната икономика от полезни капитали, които мога да генерират бизнес и работни места. В момента това са умъртвени пари.
                  Златните буболечки подобно на дядо Гранде само трупат и трупат и трупат. От страх да не загубят някаква стойност умъртвяват и загробват кеша., но златото вече няма да стане разменна монета в истинския смисъл на думата, каквото е било в древността.
                  Mилиардите не се загробват, а напротив сменят собственика си (това по линия на търговията с жълто)
                  още повече, че вече златото е тиер 1 асет.

The new Basel III rules once again make gold a Tier 1 asset for commercial banks - compared to the Tier 3 ranking it held before.

та това съвсем им 'развързва ръцете' на банкерите, които има жълто в трезорите.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Да ''излъчва позитивизъм'' , към всеки анонимен галфон , позволил си на база анонимноста , да му говори глупости и небивалици , при това ....сам осъзнавайки че това е така
                    За анонимните галфони съм напълно съгласен с теб (аз и ти не сме анонимни), но като цяло в тази тема са малко та може да ги игнорираш.

и понеже си мислиш, че нямаме място тук би ли ни отговорил (на мен и другите шушумиги тук) на въпроса на темата : Цената на златото балон ли е?
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

Повтаряме едни и същи мантри , напечатаният кеш няма нищо общо със златото , ако имаше каквато и да било корелация сега унцията трябваше да е станала поне 100 000 долара , а тя е 1770 долара .
                      Изключително правилно мислене.........и извод ..........

Коментар

Мерси !!

Аз съм снизходителен , както виждаш , съвсем великодушно ти давам право да си комуникираш с мен , като с равен .........
                        Да ..... народния сентимент , натрупан през вековете , и в частност - мъдростта му - наистина се отразява в поговорките .....
                        Така е ..... капка по капка ...........

Иначе , другото са си твой , отколешни глупости .... Че богатия и успешния - трябва да добронамерен към всеки които му се катери по ...
                        Да ''излъчва позитивизъм'' , към всеки анонимен галфон , позволил си на база анонимноста , да му говори глупости и небивалици , при това ....сам осъзнавайки че това е така

ДА , ДА ....АМА НЕ ( П . Бочаров)

Мяуто и Бауто , не съм ги казал аз ..... Твой патент са , предполагам ... Да са си ти честити ....И това е нещо .....

Ще те запомнят и теб във форума със нещо Оригинално

За да си вървят нещата по мед и масло ....е хубаво , когато не разбираш много-много , да седиш и да четеш .... Да си правиш изводи и да си записваш .....
                        Ето ...ако отвориш тема за оране , копане , брануване , видове почви ...мислиш ли че ще гъкна ......
                        Не ..........ще те слушам в захлас и ще си мълча .......

Иначе , слизаш до нивото на постващите англииски текстове - но пищещи never mind
                        и до нивото на прочелия 500 000 ТОМА - но пишещ Впредвид............................

Поздравиииии !!!
                        Бауто със сигурност не е негово. Подозирам, че и мяуто, но не ми се рови назад, преди 15г
                        Няма и някакво значение колко е негово

Коментар

Личното ми мнение , че златото е бита карта в дългосрочен период пет до десет години като сейф хевън, цената му няма да е нула , дори номинално може да се покачи , но като стойност ще е спаднала .... Има огромни количества изкопано злато и се копае с невиждан темп и единствената причина да не му се срива цената са централните банки , които го държат все още живо и над водата , дали като купуват директно или кредитират частни институции като Голдман Закс и др. да го изкупуват и да му надуват цената. Но просто няма как да удържат още дълго време за да не видим , че златото -царят е гол .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Много хубаво е, че си успешен и правиш пари от търговия с ЦМ и валути. Това е нещо, което повечето тук не умеем (себе си слагам в това число) и никой не ти отрича трейдърските умения,а напротив впечатлени сме. Продължавай да печелиш и капка по капка вир както е казал народът.

Винаги е приятно да комуникира човек с богати и успешни хора, защото излъчват позитивизъм, не са дребнави и не се вглеждат в недостатъците на другите. Тук повечето не сме много успешни (за разлика от теб) и имаме доста недостатъци - факт та бъди по-снизходителен към нас.

А това по линия на юркането с мяу,бау и тн + лични обръщения + семейни намеци са специалитет зная на кой не са много хората с подобен подход във форума - броят се на единия ми пръст (говоря за хора, а не профили) да не ти пука..

успех!

Мерси !!

Аз съм снизходителен , както виждаш , съвсем великодушно ти давам право да си комуникираш с мен , като с равен .........
                            Да ..... народния сентимент , натрупан през вековете , и в частност - мъдростта му - наистина се отразява в поговорките .....
                            Така е ..... капка по капка ...........

Иначе , другото са си твой , отколешни глупости .... Че богатия и успешния - трябва да добронамерен към всеки които му се катери по ...

ДА , ДА ....АМА НЕ ( П . Бочаров)

Мяуто и Бауто , не съм ги казал аз ..... Твой патент са , предполагам ... Да са си ти честити ....И това е нещо .....

Ще те запомнят и теб във форума със нещо Оригинално

За да си вървят нещата по мед и масло ....е хубаво , когато не разбираш много-много , да седиш и да четеш .... Да си правиш изводи и да си записваш .....
                            Ето ...ако отвориш тема за оране , копане , брануване , видове почви ...мислиш ли че ще гъкна ......
                            Не ..........ще те слушам в захлас и ще си мълча .......

Иначе , слизаш до нивото на постващите англииски текстове - но пищещи never mind
                            и до нивото на прочелия 500 000 ТОМА - но пишещ Впредвид............................

Поздравиииии !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              чета тука и започват да ме опасяват опасеия, че най-сетне са открили философския камък.
                              Синтезът е възможен, но е много скъп. И с диамантите е подобна историята.

Коментар

Повтаряме едни и същи мантри , напечатаният кеш няма нищо общо със златото , ако имаше каквато и да било корелация сега унцията трябваше да е станала поне 100 000 долара , а тя е 1770 долара .
                                То и ти повтаряш едно и също през страница. Влоговете в банките в момента дават 0 лихва. Първата ми унция е купена на нива около 600 €. Сега същата унция струва по текущи цени при обичайния дилър, който ползвам 1640 €.

В тази връзка възникват интересни хибридни продукти, които се предлагат от небанкови финансови институции. Обезпечени са със златни физически кюлчета, които дават някаква годишна лихва в диапазон 6% до 12% и са алтернатива на банковите влогове.

Каквото и да решат да правят с кеша, металите винаги ще са котва.
                                Last edited by Selena; 01.12.2020, 12:30.

Коментар

Working...
                                X