Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Аз, пък си пълним каруцата , докът се се разправяте.
Тренда е на долара, златото и да ходи на 1500 при силен долара надали ще падне повече от 10 процента в лева.
EUR - USDLast edited by Todor Sabev; 28.03.2021, 19:15.
- 1 like
Коментар
-
Ама вече 12-та година го чакаме края на света...
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеНавремето е имало големи животински кланници изградени по стария начин с дървени прегради.Особенно много се ползвало овчето месо и овчите стада били многобройни.Проблема при коленето на овцете бил че са много податливи на паника и трудно влизат в прохода водещ към кланницата от обора.За да решат проблема касапите гледали овни и ги хранели с концентриран фураж само и единствено в прохода.Когато имало овце за клане пускали овните между тях .После отваряли преградата към кланницата и обучените овни водели стадото към заколение.....................
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеГледам, че някои от тях психически се подготвят да преглътнат това, че съкровенната им мечта да дойде края на света няма да се реализира в обозримо бъдеще
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗабелязал съм, че в този форум под "критично мисилне" се разбира безкритична вярва в измишльотини прочетени в социалните мрежи, които вѐрващият чувства, че са верни и му харесват
Коментар
-
Забелязал съм, че в този форум под "критично мисилне" се разбира безкритична вярва в измишльотини прочетени в социалните мрежи, които вѐрващият чувства, че са верни и му харесват
Първоначално изпратено от Inox1 Разгледай мнение
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Хермес, ти и останалите апокалиптици (не че аз не съм такъв) виждате някакви внезапни промени. Според мен дълго и безнадеждно пропадане е доста възможен вариант. Един вид сваряване на жабата. Виждаме го с очите си в Западния свят. Там 90% от хората вярват безкритично на всичко по телевизора. В един свят със световно правителство няма място за лична свобода и съответно за златото, като инструмент за размяна. В един добре парцелиран свят тип 1984-та също.
Хиперинфлацията на досега разхвърляните пари е е факт, а не някаква прогноза за бъдещето....
Коментар
-
Времето за трика със сваряване на жабата мина. Затова сега ни пердашат със сопата-вирусче, ваксини, отрицателни лихви, ценови "демотивиращ" коридор за злато, сребро и свободни валути. Бърза се, защото в ядрения клуб влизат нови, не подчинени играчи. Някои от досегашните, като комшитара, си искат свободата. Елита го е шубе, защото няма време за плавни и разумни ходове. Затова, въпреки телевизорите, бързат с таргета "лична свобода" - свобода срещу сигурност, обезсилване на кеша и на спестяванията, стремежа да работиш или да предприемачестваш срещу без условен базов доход, и т. н. Всички ние, от сегашните три поколения, без значение дали инвестираме, спестяваме, дали се информираме или дали протестираме за свободата си и срещу подмяната на ценности и правила, всички ние имаме две общи точки, чрез които лесно ще ни проснат в нокаут. Това са Интернет и наддържавните соцмрежи. Справка- Дони и тоталния блокаж на акаунтите му, както и отказа да предават на живо или на запис изявленията му. А това е беше все още действащ Държ. Глава нумеро уно... Преди 10 години, щеше да е абсурд. Та какво остава за Стадото...
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХермес, ти и останалите апокалиптици (не че аз не съм такъв) виждате някакви внезапни промени. Според мен дълго и безнадеждно пропадане е доста възможен вариант. Един вид сваряване на жабата. Виждаме го с очите си в Западния свят. Там 90% от хората вярват безкритично на всичко по телевизора. В един свят със световно правителство няма място за лична свобода и съответно за златото, като инструмент за размяна. В един добре парцелиран свят тип 1984-та също.
Хиперинфлацията на досега разхвърляните пари е е факт, а не някаква прогноза за бъдещето.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХермес, ти и останалите апокалиптици (не че аз не съм такъв) виждате някакви внезапни промени. Според мен дълго и безнадеждно пропадане е доста възможен вариант. Един вид сваряване на жабата. Виждаме го с очите си в Западния свят. Там 90% от хората вярват безкритично на всичко по телевизора. В един свят със световно правителство няма място за лична свобода и съответно за златото, като инструмент за размяна. В един добре парцелиран свят тип 1984-та също.
Хиперинфлацията на досега разхвърляните пари е е факт, а не някаква прогноза за бъдещето....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хермес, ти и останалите апокалиптици (не че аз не съм такъв) виждате някакви внезапни промени. Според мен дълго и безнадеждно пропадане е доста възможен вариант. Един вид сваряване на жабата. Виждаме го с очите си в Западния свят. Там 90% от хората вярват безкритично на всичко по телевизора. В един свят със световно правителство няма място за лична свобода и съответно за златото, като инструмент за размяна. В един добре парцелиран свят тип 1984-та също.
Хиперинфлацията на досега разхвърляните пари е е факт, а не някаква прогноза за бъдещето.
- 1 like
Коментар
-
Системата НЕ МОЖЕ да се промени без преподписване на ДОГОВОРА между ЕЛИТА и СТАДОТО.Повечеот 100 години ЕЛИТА по една или друга причина поема социални ангажименти към СТАДОТО които в един момент не може да изпълни ....Само в САЩ социалните плащани на системата до 2050 година са над 100 трилиона долара.........Много хора НЕ ПРАВЯТ сметка и разлика между създадените цифрички в системата на ФЕД и реалните стоки и ресурси и цената която плаща екосистемата за тяхното добиване..Ще обясня по-простичко за изчистване на грешките трябва да се отиде към нов модел на потребяване на енергията и ресурсите.Много НЕСОЦИАЛНО ориентиран.....ЕЛИТА най-много се бои от революцииите и въстанията защото не се знае кой ще яхне вълната....Та затова и в момента не сме в окото на икономическото торнадо ....Първо трябва да се проведе МЕРОПРИЯТИЕТО а после ще започнат големите промени....Не трябва да се плаши СТАДОТО ...Поне за момента...
- 1 like
Коментар
-
Точно. Златото в условията на една всемирна болшевишка власт има точно никаква стойност. Ще остане в земята, за да радва след някой и друг век иманярите. Война също не е от полза за златото. Да, едно кюлче сигурно ще можеш да го замениш за консерва боб, но пачка кибрит например ще е също толкова ценен. За златото най-добрият вариант е локална хиперинфлация.
- 1 like
Коментар
-
Hermes, прав си- Системата и социално-икономическия модел са изчерпани. Финансовия одел- също. Печатането на пари в съчетание с отрицателни лихви е катастрофа. Прав си, Силите го променят модела и го ремонтират. Лошото е, че досега, в човешката история, използваните инструменти са три-обезценяване на парите, обезценяване и/или изземва е на активите, и война. Понякога, и трите заедно. Големите играчи не ги бърка- на тях винаги им опрощават дълговете. Добрата новина е, че за разлика от преди, достъп до злато и сребро имат всички, които могат да го купят. Лошата е, че може да им забранят да го ползват
Коментар
-
Точно. Златото в условията на една всемирна болшевишка власт има точно никаква стойност. Ще остане в земята, за да радва след някой и друг век иманярите. Война също не е от полза за златото. Да, едно кюлче сигурно ще можеш да го замениш за консерва боб, но пачка кибрит например ще е също толкова ценен. За златото най-добрият вариант е локална хиперинфлация.
все още кукловодите не са обединени под една шапка .... и по-добре, че е така
латинска америка, африка, близкия изток като за начало.
действията на руската централна банка от този месец не са случайни също, турския централен банкер се опита, но му резнаха главата.
Last edited by bertram; 28.03.2021, 10:58.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар