IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
    Що скача?
    около 1700 се усеща, че не са го баш отписали големите риби, но е възможно след кратка почивка пак да продължи да спада. много зависи как ще се развият нещата на капиталовите пазари идните месеци. Възможно е да го задърпат още надолу, но нищо сигурно няма на този свят.

ПП в момента имаме пълно надут балон в акциите + държавен дълг, който все повече се налага да го купуват ЦБ (печатане)... подхвърлят умело ръчната гранта, но рано или късно ще избухне, а златото е да го притежаваш точно в този момент.

1700 хем е скъпо, хем има мегдан надолу, но шубето е голям страх и проблемите пред които е изправен ФЕД всъщност са проблеми пред долара...
    Last edited by bertram; 09.03.2021, 20:29.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
      Що скача?
      Рикошира от 1680-1700. Няколко пъти.

Коментар

• Що скача?

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

историята е показала, че твоите прогнози - драсканици в темата за златото , доста успешно биха могли да се ползват с обратен знак. нещо като прогнозите на дойче

ако акумулираме обратния знак , се получава доста прилична прогноза, от която бих се възползвал:

75% , че Няма да видим под 1600$
          90% , че Няма да видим под 1500$
          над 95% , че Няма да видим под 1400$

благодаря!
          Ей това се вика contrarian investing.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Давам над 95% вероятност, че ще видим и под $1600

90% че ще видим и под $1500

И само 75%, че ще има и под $1400
            историята е показала, че твоите прогнози - драсканици в темата за златото , доста успешно биха могли да се ползват с обратен знак. нещо като прогнозите на дойче

ако акумулираме обратния знак , се получава доста прилична прогноза, от която бих се възползвал:

75% , че Няма да видим под 1600$
            90% , че Няма да видим под 1500$
            над 95% , че Няма да видим под 1400$

благодаря!

Last edited by barovec; 09.03.2021, 12:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Давам над 95% вероятност, че ще видим и под $1600

До кога също е важно.

Коментар

• много тихо стана тук. златото не е билет за лотарията и никой няма да забогатее съществено стискащ кесия със жълтици, но и няма да обеднее в дългосрочен план поне не заради понзи схемата, която наблюдаваме в момента.

тази седмица е много важна, защото ще има емисия на американски дълг и е силно вероятно почти цялата да се наложи да я купува ФЕД (както беше 2020-та) ... работата става малко като Барон Мюнхаузен, който се извадил от водата като се дърпал за косата.... е почти

1650-1750 не са ниски нива, не са и балонни нива (че се отклонихме напоследък от темата Балон ли е златото)

лично за мен балонът е при акциите (вносните), криптото, а златото и имотите са скъпи.

иначе всичко под 1600 си е добра възможност за плавно акумилиране ( за стакърите ), че защо не и под 1700.

системата няма да се самокрашне толкова лесно ( Визирам ЦБ и трилионите нови пари и дълг )

Коментар

• Давам над 95% вероятност, че ще видим и под $1600

Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
                  Звездите ми шушнат, че под 1600 няма да го видим

Коментар

• Коментар

• https://igold.bg/blog/strategii-pri-...PRQTPYkKE2oGNA

Малко от мен за различните стратегии при инвестицията във физическо злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

във вчерашния динамичен и изпълнен с луди обрати ден златото се държеше много стабилно, пробива на 1700 също беше 'тегав' и недостатъчно дълбок. мисля, че определени сериозни играчи (на международната сцена) пълнят стабилно, но не толкова стабилно , че да го вдигнат... просто акумилират и отпускат юздите, че не 'развалят' спада към добрите нива за пълнене.

ще изчакам да вдия ще сурнат ли пазарите надолу (ако ги сурнат, златото ще падне и то) идните седмици и ще си взема някоя кол опция със страйк късно есента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

Там някъде не се ли намира 50% на Фибо от дъното на 2018г. или греша
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Съгласен,може да се каже,че 1520 има повече сила

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

1520
                              Съгласен,може да се каже,че 1520 има повече сила

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Изобщо не съм те ''отрязъл '' ................ Изцитирах ти само един ''космонафт '' почитател на шампанско , за който споменатото ниво от теб , не съществуваше вече във Вселената .............
                                Сорри , че не си ме разбрал .................

пп.
                                шампанското вече е компот от дренки

п.п.п
                                а нивото което беше написал и за което пише Мишо , аз мисля че няма да е на този ''даун - тренд ''
                                Това с "отрязването" го казах на майтап,отстрани погледнато и да ме беше "отрязал" щеше да имаш право,щото това е дълъг хоризонт.От опит знаеш,че търговците не дават дългосрочни прогнози,а търгуват това което виждат.Колкото до споменатото ниво наистина може да не го видим в този дневен даун тренд,щото все пак това е корекция на седмичният и месечен ъп тренд.За да стигне това ниво трябва да приключи месечният ъп тренд.
                                Мои си не ангажиращи разсъждения

Коментар

Working...
                                X