Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Рано е за други активи според мен. Още има да падат. Надявам се да ги сринат със земята.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
От последната една седмица активно по телевизията дават само ракети,говори се за риск от дори Трета Световна война и на финала актива убежище дори не пробива 2 000 долара устойчиво .
Харесвам златото и го уважавам и изключително много ценя и Вашата позиция ,не само твоята а и на останалите ,НО за съжаление очакванията Ви са прекалено големи ,пак подчертавам златото си е злато и се е доказало но очакванията Ви не коренспондират с реалността
Златото е най-неприятния инструмент за отигравене с дериват.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Чакай де. Берлин не е капитулирал още. Хаххххх.
Зелената сделка ЧАО.
Петролната ера още хиляда години ще векува.
Ще го мъчата ще го мъчат, пък накрая ще го пуснат нагоре-
Харесвам златото и го уважавам и изключително много ценя и Вашата позиция ,не само твоята а и на останалите ,НО за съжаление очакванията Ви са прекалено големи ,пак подчертавам златото си е злато и се е доказало но очакванията Ви не коренспондират с реалността
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пробихте 2000 долара но за кратко ,за съжаление
Зелената сделка ЧАО.
Петролната ера още хиляда години ще векува.
Ще го мъчата ще го мъчат, пък накрая ще го пуснат нагоре-
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Има един голям проблем от две НЕСЪВМЕСТИМИ неща.Зелената сделка и високия стандарт на Запада.Или има зелена сделка и екология водеща до мизерия от намалението на потреблението на всички природни ресурси с жестоки отнемания на свободата на личноста или потребителско общество като сегашното но без зелена сделка.Темата е много дълга и ще ни отведе до много неприятни за нашето бъдеще заключения..........
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не ме разбирай погрешно - криза ще има при това сериозна при това вече започна
просто съм оптимист, че трудните времена са полезни за иновации и да си дадем сметка кое и как
- 1 like
Коментар
� -
не ме разбирай погрешно - криза ще има при това сериозна при това вече започна
просто съм оптимист, че трудните времена са полезни за иновации и да си дадем сметка кое и как
Аз също вярвам в Европейските ценности, че нещата трябва да са оптимални, чисти, екологични и мирни.
Коментар
� -
може и да намерят чалъма но ще трябва време...Колко ще издържат балоняците във всички сектори още?Еми то не е само газта.Зърно....Петрол....Метали.....Всичко което е суровини......Или ще напечата ФЕД още 5-10-20-30-50 трилиона и ще направи чудо-от напечатаните долари ще се роди пшеница ........или петрол и газ......Тая игра нема да е до безкрай.И края й идва.Преди 300 години един шотландец разказал играта на французите....те завалиите повярвали че златото и среброто са по дърветата......точно като сега.най-богатите натоварили каретите със злато първи щото знаели че по дърветата нема злато и сребро....За другите останали акциите от Луизиана...да си палят зимата печките.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от The Money Master Разгледай мнение
Едно е ясно, кукловодите се стараят да намаляват способността на куклите да постигат независимост и през всички активи се цели изпомпване на въпросната независимост. В различни времеви рамки, така или иначе кеша относен към активи е с различна стойност, в момента смятам, че трябва да се смени примамката в мътната вода.
- 1 like
Коментар
� -
Парен каша духа
Няма как да мине без драма на енергийните пазари, но Европа се постави в зависимост от Русия особено Германците.
Рано е още да отписваме немските АЕЦ и мисля, че ще ги пуснат всичките, но да видим.
Газ е нужен, но има чалъм да се намали поне за домакинствата като се мине на отопление на ток с термопомпи. В Германия се сетиха и натискат в тази посока, но се лигавеха... е сега ще се забързат.Last edited by Hermes73; 07.03.2022, 13:00.
- 1 like
Коментар
� -
Спор нема по въпроса.Нема нищо по-добро от пари в наличност когато всичко е пометено и е долу.Въпроса е колко ще струва кеша спрямо златото и среброто в този момент?
- 1 like
Коментар
�
Коментар