If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Блестящо. В момента около 20% от годишния добив на злато отива за промишлени цели. Има уникални физични характеристики.
Особено ценно за някои електроники с критична важност. Там само най-доброто е достатъчно добро.
Точно така! Да обясним на някои невежи, че добива на злато през последните 3-4 години спада, както и инвестициите за откриване на нови залежи. Затова и смятам да обърна 30% до 50% от парите си в злато. В момента купувам на всеки лев спад в цената с идеята да започна да удвоявам количествата след още 2 лева спад на грам. Не мисля че златото ще падне под 65 лева за грам. В момента купувам златни монети с чистота 23.666 карата и смятам да напълня един чувал
Аз пък се радвам много на спада на златото, защото имам евра и паунди. Доларите ги продадох (над 1.80) и сега обръщам хартийките в злато (мисля че долара ще се обезценява дългосрочно). Ако златото пада още, ще купувам с двойни обеми и после с четворни. Радвам се когато някой дава прогнози за ново дъно. очаквам златото да тръгне към 5000$ в следващите 10 години.
Толкова ти е акълът сополов - Чунчо .....
Що не ги купи доларите пак на 1 57.
болинджъра. ..... не подсказали ти......
и докато пада златното..... ти се обезценяват и еврата и паунда кокоши- милионере. ...
пп.... злато на 5000 долара унцията През идващите 10 години ще го видиш само ако се запишеш у БСП..... и си сложиш над кревата фототапет на Путин
.
Един въпрос от практиката, извън теорията и касичките
- Какво е бъдещето за използването на златото в промишлеността?
Блестящо. В момента около 20% от годишния добив на злато отива за промишлени цели. Има уникални физични характеристики.
Особено ценно за някои електроники с критична важност. Там само най-доброто е достатъчно добро.
Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Стана интересно ..
.от 1045 пробив докъде го виждаш ...и времеви хоризонт , please
Аз пък се радвам много на спада на златото, защото имам евра и паунди. Доларите ги продадох (над 1.80) и сега обръщам хартийките в злато (мисля че долара ще се обезценява дългосрочно). Ако златото пада още, ще купувам с двойни обеми и после с четворни. Радвам се когато някой дава прогнози за ново дъно. очаквам златото да тръгне към 5000$ в следващите 10 години.
1. Колко краткосрочни движения............на 15 мин. графика или на Дневна графика.........
2. Напиши поне 4-5 имена от '' всички големи инвеститори '' , да видим на кои трябва ''да вярваме''
3 Дай линк да видим , къде са казали или написали че са ''съгласни '' в невъзможноста да се предвидят краткосрочни движения.....
пп....Щото аз го правя в 75 % от случаите..............ама това щото , сигурно не съм у списъка на ''големите инвеститори''
Учудвам се, че ми задаваш такива въпроси. Хората, които са малко по-запознати с инвестирането, би следвало да са наясно за какво говоря.
Стана интересно ..
.от 1045 пробив докъде го виждаш ...и времеви хоризонт , please
2-3 страници назад съм го описал ................. ''чичо Митко" го е и цитирал..........
И пак.......с пояснението че е един от възможните варианти за сега.............
За тайминг не се наемам.......... Има 2-3 основни суингови движения до тогава (ако ще става )...............
Трябва поне половината да минат............ за да предположа..............
exxs, виждам, че правиш множество краткосрочни прогнози, но засичал ли си каква ти е успеваемостта с тези прогнози? Кажи-речи всички големи инвеститори са съгласни, че не може да се предвидят краткосрочните движения на пазара.
1. Колко краткосрочни движения............на 15 мин. графика или на Дневна графика.........
2. Напиши поне 4-5 имена от '' всички големи инвеститори '' , да видим на кои трябва ''да вярваме''
3 Дай линк да видим , къде са казали или написали че са ''съгласни '' в невъзможноста да се предвидят краткосрочни движения.....
пп....Щото аз го правя в 75 % от случаите..............ама това щото , сигурно не съм у списъка на ''големите инвеститори''
exxs, виждам, че правиш множество краткосрочни прогнози, но засичал ли си каква ти е успеваемостта с тези прогнози? Кажи-речи всички големи инвеститори са съгласни, че не може да се предвидят краткосрочните движения на пазара.
Реалната лихва по 10г. ДЦК става -4.5% в края на 1979 и началото на 1980г. Точно когато е най-якото рали Виж примерно графиката на JP Morgan Guide to Markets
Инак, ако златото сега се търгуваше на $600 можеше и да се качи при качваща се лихва. Но понеже сега почваме една не чак толкова ниска цена по-скоро ще продължи да върви настрани и вероярно леко надолу
Да, след 6-7г. ако стигнем 1500 ти ще се окажеш абсолютно прав
Отворих първата графика, която ми се показа в Гугъл. След това имаш и 20 готини понижения на реалната лихва заедно с металите и затова ли от някъде имаш друга графика, която да го обясни.
Не е възможно човек без някакви подбуди да вижда графиката и да казва на черното - бяло. Има нещо друго при теб, убеден съм!
Коментар