Аз нещо не разбирам. При тези данни златото би трябвало да е нагоре. Но то е надолу?!?!?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеНови дълги, стоп 1620.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Представяш ли си да падне Шенген и Качулатите да се разхождат в Брюксел т
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Имай търпение де.Още няма карантинирани държави и затваряне на граници за неопределено време в ЕС........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХоп, и го шибнаха златцето надолу - вече 30 еврака даун за половин ден, т.е. 1% надолу от обяд. А уж криза, рев, сълзи, короновирус, сополи - пред електронното злато от екселските таблички всички напъни са безсилни. Толкова пъти го игаем този филм, че чак ми е безинтересен...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХоп, и го шибнаха златцето надолу - вече 30 еврака даун за половин ден, т.е. 1% надолу от обяд. А уж криза, рев, сълзи, короновирус, сополи - пред електронното злато от екселските таблички всички напъни са безсилни. Толкова пъти го игаем този филм, че чак ми е безинтересен...
Коментар
-
Хоп, и го шибнаха златцето надолу - вече 30 еврака даун за половин ден, т.е. 1% надолу от обяд. А уж криза, рев, сълзи, короновирус, сополи - пред електронното злато от екселските таблички всички напъни са безсилни. Толкова пъти го игаем този филм, че чак ми е безинтересен...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
има и друга теория/обяснение - че в основата на тоя ръст сега последната година стоят именно фючърсите, а не толкова търсенето на физическото, и това сега е втория лег нагоре(от три); виж Адам Хамилтън - публикува редовно в SeekingAlpha, или по добре директноот неговия сайт
http://www.zealllc.com/essays.htm. ( много са му дълги статиите и претоварени с числа, даже прекалено, аз му следя и месечния платен нюзлетър и там е така ... мога да ти го шерна, излиза на 1 во число).
Та Тоя Адам ежедневно следи сума ти графики, баланса на фючърсите, голд майнърите , обемите в GLD и т.н и според него сегашния лег(съвпадащ в трета вълна нагоре от вълновия анализ доколкото разбирам ) е породен главно от спекулациите с фючърсите, и ако е така именно те биха били причина за сериозна корекция на сегашния импулс, и тогава вече след корекцията ако се появи масовото търсене на физическото злато(истинската паника?) това би бил третия ъплег нагоре с най голяма амплитуда, може би еквивалент на 5 тата Елиът вълна.
Има известна логика при ценните метали петата вълна да е най мощната(масова паника и бягство от хартиените активи) докато при акциите третата да е най голяма (позиционирането на големите и пенсионните фондове) - мои разсъждения.
Накратко казано - Ако това е вярно, сегашното движение към 1800—2000 може да само прелюдията ...
пс.
друг чисто технически анализатор е iGoldAdvisor в YouTube, по младо и арогантно пишлеме е, но дългосрочните му графики са добри и е лесен за гледане, но само технически анализ правиLast edited by Grosss; 24.02.2020, 18:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе се надъхвайте излишно - този филм сме го гледали десетки пъти - ще порасте донякъде, после ще му ударят една контра с електронно злато, "налично" в някоя екселска табличка, и ще спихне с 10-15%. Иначе честити 3000 лева за тройунция. Имам.
http://www.zealllc.com/essays.htm. ( много са му дълги статиите и претоварени с числа, даже прекалено, аз му следя и месечния платен нюзлетър и там е така ... мога да ти го шерна, излиза на 1 во число).
Та Тоя Адам ежедневно следи сума ти графики, баланса на фючърсите, голд майнърите , обемите в GLD и т.н и според него сегашния лег(съвпадащ в трета вълна нагоре от вълновия анализ доколкото разбирам ) е породен главно от спекулациите с фючърсите, и ако е така именно те биха били причина за сериозна корекция на сегашния импулс, и тогава вече след корекцията ако се появи масовото търсене на физическото злато(истинската паника?) това би бил третия ъплег нагоре с най голяма амплитуда, може би еквивалент на 5 тата Елиът вълна.
Има известна логика при ценните метали петата вълна да е най мощната(масова паника и бягство от хартиените активи) докато при акциите третата да е най голяма (позиционирането на големите и пенсионните фондове) - мои разсъждения.
Накратко казано - Ако това е вярно, сегашното движение към 1800—2000 може да само прелюдията ...
пс.
друг чисто технически анализатор е iGoldAdvisor в YouTube, по младо и арогантно пишлеме е, но дългосрочните му графики са добри и е лесен за гледане, но само технически анализ правиLast edited by Longin; 24.02.2020, 18:24."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе се надъхвайте излишно - този филм сме го гледали десетки пъти - ще порасте донякъде, после ще му ударят една контра с електронно злато, "налично" в някоя екселска табличка, и ще спихне с 10-15%. Иначе честити 3000 лева за тройунция. Имам.
добрите ЦБ дават едни пари на хората, че да не се срине всичко докато има карантини, а после златото на 2К "ами той корона вирусът ...." налагаше се да внесем спокойствие (разбирай 2-3 бързи трилиона) по пазарите.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеБраво, Тошо. Добре го изигра това. Най-вероятно короната ще създава още смут и ще можеш да разкараш тенекето на 1700+
Идните дни лека консолидация.
Чакам го 1800 средата на март.
Затворени ръчно 30 процента от позициите.Last edited by Todor Sabev; 24.02.2020, 13:14.
- 1 like
Коментар
Коментар