IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение

електронното може и да го удържат под 1500Е унцията.
    но металното ще прескочи 1700
    )))
    поздрави на тълкувателите на диаграмата! )))
    Точно тук е трика. Металното не може да се достави и цената му започва да се раминава с хартиеното. Обаче същата ситуация е и, примерно, с граха и боба. Това, според мен, е силен сигнал за инфлация. Като човек преживял 2 инфлации, съм забелязал, че нещата така започват. Липса по магазаните, вдигане на цените и нищо не може да спре процеса. Под нищо разбирам административо определяне на цените. Това плюс масивното печатане на пари, в САЩ са си направо хеликоптерни. мисля че ще свърши с хипер инфлация. В дългосрочен план, златото като прокси, ще пренесе спестяванията през времето. Не само златото, т.нар. твърди активи. Много хора разбират това и с хеликоптерните пари ще се надуе невиждат балон в златото, апартаментите и тх. т.е. пак хиперинфлация. Може и да бъркам, но всичко натам води.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

според някои хора 5 унции ще купят къща след като удари по-силно кризата....
      ти вероятно имаш повече?
      нямам. аз тук само чета теб и възхищавам. ти мой кумир берта.
      но малко пишеш глупост някои път. само някои.
      но пак мои наи умен .
      колко унци требва има човек за къща ? 5 ? да ?
      хамсер значи готов с къща .

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK

хамсер ти сменил ника ? да ? сега де ще криеш 6 унци хамсер .
        и в нова квартира с емигранти има скришно място ? да ?
        6 унци на 1700 много пара хамсер. пази 6 унци дълбоко дълбоко
        според някои хора 5 унции ще купят къща след като удари по-силно кризата....
        ти вероятно имаш повече?
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

седя и си мисля или по-скоро си мисля, че мисля ... златото до другият петък трябва да е над 1700$ за унция.. защо :

1. jobless claims си еб.ха капаците
          2. Фед налива панически, но консуматора е дома и го е страх да мърда
          3. при колите краш
          4. NON farm payrolls-a другият петък ще е лошо-гошо , а преди това jobles claims в четвъртък ще подгрее яко паниката
          5. САЩ влиза в якото покачване на заразените и вероятно ще са пълен локдаун другата седмица
          6. не ми се мислят повече гадости

на фона на това ще се говори само и единствено за това какви ПАРИ ще се налеят за 'борба' с кризата.... предвид на предходни наливания това ще вдигне златото до нови висоти...

вълни, фибо-мибо... който разбира да се изказва по темата.. няма претенции
          електронното може и да го удържат под 1500Е унцията.
          но металното ще прескочи 1700
          )))
          поздрави на тълкувателите на диаграмата! )))

Коментар

честно казано не вярвам , че имаш 100+ унции физическо
            ако имаше нямаше да си за надоле... чиста психология на трейдъра.
            земи им направи една снимка с една бележка " корективния е цар " и я качи и ще те призная
            какви 100 унции?!
            тоя има на баща си само златните зъби.
            мани го.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Интересно защо очакваш покачване на златото при положение, че последният път когато се случи подобна случка - при локдауна на Европа, златото върна от 1 700 до към 1 450?
              локдауна в САЩ ще бъде щедро поръсен с QE от администрацията на Тръмп и ФЕД, НО ако корекцията на пазарите (нагоре) приключи и се върнем към мечия пазар вероятно ще повлече и златото.... честно казано нещата са толкова динамични , че +/- 100$ може да ги направи за няколко часа... че и за по-кратко време.

Ако ДАУ падне под 19К бързо няма как да не повлече всичко надолу... друг е въпросът, че физическо няма да има и в УСА ако ги локнат качествено. Тия дето джиткат на марджин ще имат колкото искат възможност за 'игра' и в двете посоки.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Грозна картинка отвъд океана, 12 650 заразени за един ден.
                Бум 800% в продажбите и амунициите в САЩ, до месец гладните и бездомните ще се увеличат доста.
                Тотално разделение на обществото, бели-черни-жълти, бедни-богати, демократи-консерватори.
                При уволнение, там се губи здравната застраховка и на заразения ще струва десетки хиляди да си позволи лечение, има и опция да си плаща сам здравна застраховка, на много завишени ставки.
                Тръмп каза, че до Великден , 12.04, ще махне карантината в страната, а мерките са за драконова карантина сега в много засегнатите области.
                Пълно безхаберие и неадекватност от самото начало, Икономиката Фърст.
                Търгуващите на КОМЕКС там дали ще искат виртуалното им злато да се държи в Лондон ? Не, че повечето ще си поискат доставката, ама за всеки случай.
                При толкова заразени в Ню Йорк - 32к, що пък да не затворят Уол Стрийт временно ?
                Когато избухва Голямата депресия, на власт е републиканският президент Хувър. На следващите избори печели демократът Рузвелт.
                След кризисната 2008 със републиканеца Буш, на изборите печели демократа Обама.
                Дали сега няма да се повтори този сценарий?
                Нали и такъв му беше замисъла на зловещия сценарий със пускането на вируса в Китай ;
                Баси, не си представям Байдън президент и то за 4 години, та тоя е по-зле от Буш, Борисов, Горбачов и Плевнелиев взети заедно.

Единствения шанс на Тръмп, при спичане на нещата икономически и безредици, да обяви военно положение и да отложи изборите с година.
                Last edited by hazard; 27.03.2020, 03:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Бях започнал да губя надежда, ама след това ти мнение ми се струва, че стигаме до консенсус, особено пък щом вече си включил в сценария дефлационната дупка, която според мен ще е период от 6-12 месеца.
                  Въпроса е, че за мен не се знае идващата дефлация на какви нива ще го хване, за да го свали. Отделно друг много възможен сценарий, е сега минава Короната след 3 месеца. Икономиката е много зле, както се очаква. До тук никаква изненада, нали така! Всичко си върви по план!

Само, че точно когато идва време дефлацията да го сваля, след тези 3 месеца, започва цирка с дълговете на Южна Европа. Тогава сценарий 1:1 от 2012г., може да го вдигне сериозно без никаква инфлация още да е дошла! А цяла Южна Европа ще бъде в пълен колапс след тези 3 месеца! Възможен ли е този сценарий? Според мен, напълно!

Така погледнато, всеки който е убеден, в това, че самата финансова система е във фактически колапс, не трябва да се притеснява, че ако той купи, при спад в цената, би имал пропуснати ползи!

Инвестицията в злато е поне за 3-5г. Като хоризонт!

Виждаме, че капиталовия пазар в момента е -20%>+20%, БУКВАЛНО ЗА ДНИ!
                  Трябва ли да го мислим толкова и да се притесняваме, че златото може да коригира, ако имамe принципно виждане, за това как ще се развива актива!

Аз мисля, че не!

САЩ са пред пълно затваряне за карантина до няколко седмици! Това може да свали златото за 1-2 дена с 15% навярно! Въпроса е, че ако обявят някакъв още по-гигантски план за подкрепа и още по-голямо раздаване на калпак.... както онзи ден направи 6%, също може да направи 15% нагоре! В окото на урагана! Аз дори не бих се притеснявал толкова за ДЕФЛАЦИЯТА, а че пълната карантина в САЩ, а тя идва, може да го засмуче и с 20% за дни. Тъй като индексите им буквално ще се сринат! Но кой може да гарантира, че ако излезнат с невероятни обещания, дори и при карантина, че то няма да направи ОБРАТЕН шип, от 20% нагоре!

Тогава, как да знаем, дали да купим или не? Всеки преценя за себе си! За мен по-важния въпрос е, не толкова моментната цена, а принципното желание за притежание или не!

Ето днес имаме безумни ръстове по време на чума. Икономиката е в канала, а при безработните имаме антирекорд! Възможен ли е шип и при златото при мега - хипер - ултра обещания ,за ЛИКВИДНА ЛУДОСТ! За мен ДА! Виждаме, че на капиталовия, ПЪЛНАТА НЕЛОГИЧНОСТ е валидация, за което! Луди времена!
                  Няма как да сме сигурни -20% или +20%!

Няма как да знаем, какво ще кажат и обещаят! Това е момента, който е неясен! Иначе за мен карантината в САЩ до 2 седмици е с шанс 99%!

Така, че инвестицията в злато, трябва да е през поглед, за счупена финансова система! Не трябва да е, през това, къде ще е цената след 3 месеца. Трябва да се мисли какъв е изхода от сутуацията, в която се намираме и реалностите, които ще бъдат валидни след 12 или 24 месеца!

Света върви към нещо много по-мащабно от Голямата депресия! Вървим към пълен колапс, както на стопанството, така и на финансовата система.
                  Къде е златото тук ли??? Нека всеки да прецени за себе си!
                  Last edited by Mike Florida; 27.03.2020, 02:30.

Коментар

седя и си мисля или по-скоро си мисля, че мисля ... златото до другият петък трябва да е над 1700$ за унция.. защо :

1. jobless claims си еб.ха капаците
                    2. Фед налива панически, но консуматора е дома и го е страх да мърда
                    3. при колите краш
                    4. NON farm payrolls-a другият петък ще е лошо-гошо , а преди това jobles claims в четвъртък ще подгрее яко паниката
                    5. САЩ влиза в якото покачване на заразените и вероятно ще са пълен локдаун другата седмица
                    6. не ми се мислят повече гадости

на фона на това ще се говори само и единствено за това какви ПАРИ ще се налеят за 'борба' с кризата.... предвид на предходни наливания това ще вдигне златото до нови висоти...

вълни, фибо-мибо... който разбира да се изказва по темата.. няма претенции
                    Интересно защо очакваш покачване на златото при положение, че последният път когато се случи подобна случка - при локдауна на Европа, златото върна от 1 700 до към 1 450?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

НИЩО НЕ СЛЕДВА!

Това е поредна статия, която иска да създаде някакво ШОУ!!!

Златото ще се изтреля, не защото сега няма физика на пазара, не защото има Корона, а защото трябва да се пълнят финансови дупки от поне 500 трилиона, което е Х2 на глобалния държавен дълг!

Ако търсиш злато, сега заради Короната, това е голяма грешка! Тя ще мине! Ще има дефлационна дупка за много кратко, която не е ясно къде ще завари златото. Дмек ако днес купиш, не е ясно дали ще имаш пропуснати ползи, за по-ниска цена или ще си спечелил, защото дефлацията ще го свали по-малко от скока му преди това!

Накрая ще има една депресивно-инфлационна икономика, която ще повиши стойността на златото, независимо на каква номинална цена, а останалите активи, ще свали рязко от към реална стойност!

Предстои най-голямата икономическа дупка за последните 100 години! Дали ще е за 5-10-15 год, не се знае! При всички положения, ще я борят по един единствен начин. С печатане!

Борсата ще е влакче на ужасите и ще съсипе бичетата, ще им прибира парите, при всяка илюзия за стабилизация, след което рязко ще сваля до пълно отчаяние. С времето ръстовете и ще бъдат изцяло и единствено НОМИНАЛНИ! Ще дойде време след 5 год и DOW може и да е 100К, въпросът е че тези 100К, може да са много по-малко, към реална стойност, спрямо днешна на индекса от 4-5К!
                      Бях започнал да губя надежда, ама след това ти мнение ми се струва, че стигаме до консенсус, особено пък щом вече си включил в сценария дефлационната дупка, която според мен ще е период от 6-12 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

не знам дали си преродения кондор - ама заради него се регистрирах
                        Той е bota.....той е...........

Ама с главна буква.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Грешка , монетарче..............Аз струвам поне 85 ......................
                          не знам дали си преродения кондор - ама заради него се регистрирах
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Този ако не го разкарате ще се махнат 50 човека от сайта ви.
                            Не обобщавай така хамалската, щото може и да има 200 човека, които заради него влизат във форума.

Човекът е експресивен, но поне прогнозите му са с цифри, не само алабализми!
                            Нищо лично, блокирай го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Не клошарче, нищо не струваш.
                              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Този ако не го разкарате ще се махнат 50 човека от сайта ви.

Коментар

Working...
                                X