Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнениеС Майк обвинявате всеки , който ви каже че говорите глупости , за човек с 10 ника .
Така не става . Все едно сега да кажа , че двамате сте един човек и само си преритвате и подавате топката .
И без излишни въпроси , защо да го правите . Крум изчезна .
Не отговори защо при краш на долара 2008 до 1.60 златото е само 1000 долара
Цитираш несъществени части от постовете на хората и им лепиш твойте си несъществени , не базирани на нищо лакърдии .
2008-ма, я нямаше паричната маса и печатането, което закара златото знаеш къде. Тогава ЦБ 'мигаха', а сега са в режим - 'дайте да дадем' и 'готови сме за кризата' ... обаче черния лебед не пита и пак ни изненада лошо.. локдаун с печатане не се лекува.
И на теб и на ria ви го казам - ИСКРЕНО ще се зарадвам ако сте прави и ще купя с ВАС злато в ниското (е ако купувате де).
Крум не е изчезнал! Спря да пише тук, вероятно защото нивото е трагично. Иначе е добре и чака да премине лудницата.
Човекът беше максимално коректен и даде доста добри насоки на тези, които ги интересува пазара на физическо.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
И понеже проявяваш признаци на диалогичност и май се замисляш над това, което пише другия, за разлика от Пазителя на правата вяра в тая тема, ще ти разкрия още една тайна относно тези огромни стимули:
1. Те стават + /т. е. актив/ по баланса на централните банки и отиват....
2. Стават - /пасив/ по баланса на правителствата и търговските банки, от там отиват като .....
3. Като + /актив/ Под формата на подарък /хеликоптерни пари, целенасочена безвъзмездна помощ и т. н. поради загуба на работа/ или под формата на безлихвено кредитиране/ за гражданите и фирмите, които са реализирали ЗАГУБИ и са пред ФАЛИТ! Защо им ги дават? За да им изтрият загубите /с подарък/ или да задлъжнеят още с нови кредити.
Който разполага със здрава икономическа логика ще проследи финансовата верига по-горе и ще забележи, че всъщност един стимул или новонапечатан трилион долар/евро от централните банки реално става КОМПЕНСИРА за реализираните загуби и фалити сред частните лица и фирмите. Близко е до ума, че МНОГО ЗАГУБИ въобще няма да бъдат компенсирани, но не за това ми е думата сега.
Мисълта ми е, че тези всичките напечатани трилиони, които толкова възбуждат мисълта на всички ни в тая тема, НЯМАТ почти никакво отношение към реалната икономика и към пазара на злато със знак ПЛЮС, а само едни положителни цифрички в компютрите на централните банки ще се дадат на фирмите и гражданите да оцелеят, но не и да КУПУВАТ злато с тях!
И то при положение че вече 9 години златото не може да надхвърли предишния си връх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение
https://www.zerohedge.com/news/guest...-all-time-high Не ми се търси старата тема , която затвориха , да видим какво са писали 2010-2011 феновете на златото , със сигурност не по различни неща от теб сега , настъпва мор , глад , фалит , печатане на пари без покритие и само златото е спасението . Ето какво са писали и от сайт , който ти беше поистнал нещо и сччиташ мнението му за меродавно , но 2011 не познаха ...
Може и с Крум да са свързани .
А пък и чак толкова напористи , да ни спасяват кеша . Не виждам смисъл . Бъговете ги разбирам , те са разпознаваеми , защото изтъкват една единствена причина : златото трябва да расте .
Купувайте бе , пичове , купувайте и богатейте щом ще расте .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеhttps://twitter.com/GoldSwitzerland/...70063305908225
и това се случва при засилен интерес към жълтото и ежеминутно обявяване на милиардни стимули за икономиката от страна на правителства в технически фалит.... то не бяха европейци,азиатци, че даже и македонци и сърби с милиарди дето не са ги виждали на картинка....
всичко това е дълг, който ще бъде 'изкупен' с топлонапечатаните пари от ЕЦБ, ФЕД, АЦБ, ЯЦБ, ШЦБ,(да ме извиняват пропуснатите)
не ме кефи кеша - признавам си го... ако, че е ЦАР .. засега...
1. Те стават + /т. е. актив/ по баланса на централните банки и отиват....
2. Стават - /пасив/ по баланса на правителствата и търговските банки, от там отиват като .....
3. Като + /актив/ Под формата на подарък /хеликоптерни пари, целенасочена безвъзмездна помощ и т. н. поради загуба на работа/ или под формата на безлихвено кредитиране/ за гражданите и фирмите, които са реализирали ЗАГУБИ и са пред ФАЛИТ! Защо им ги дават? За да им изтрият загубите /с подарък/ или да задлъжнеят още с нови кредити.
Който разполага със здрава икономическа логика ще проследи финансовата верига по-горе и ще забележи, че всъщност един спасителен пакет новонапечатани трилиони долари/евро от централните банки реално става КОМПЕНСАЦИЯ за реализираните загуби и фалити сред частните лица и фирмите. Близко е до ума, че МНОГО ЗАГУБИ въобще няма да бъдат компенсирани, но не за това ми е думата сега.
Мисълта ми е, че тези планирани за напечатване трилиони, които толкова възбуждат мисълта на всички ни в тая тема, НЯМАТ почти никакво отношение към реалната икономика и към пазара на злато със знак ПЛЮС, а само едни положителни цифрички в компютрите на централните банки ще се дадат на фирмите и гражданите за да оцелеят, но надали въобще ще са в състояние да КУПУВАТ злато с тях!Last edited by LaCosta; 30.03.2020, 18:40.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това, което майк се опитва да ви каже е, че падне ли златото на 666-700$ за унция нещата ще са така омазани, че или няма да имате пари да купите или няма да има откъде да купите...а котировките ще си мигат на монитора. но като го чета той по-скоро счита , че печатарите няма да го оставят да слезе на тези нива... (майк сори ако съм ти сложил думи в устата)
Така не става . Все едно сега да кажа , че двамате сте един човек и само си преритвате и подавате топката .
И без излишни въпроси , защо да го правите . Крум изчезна .
Не отговори защо при краш на долара 2008 до 1.60 златото е само 1000 долара
Цитираш несъществени части от постовете на хората и им лепиш твойте си несъществени , не базирани на нищо лакърдии .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Златото се изкопава от земята и после пак се заравя там, но с охрана
Last edited by Todor Sabev; 30.03.2020, 17:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ако познае тя кво да те правят хората които са взели сигурността ти за истинска стойност ?!
Спират да влизат в темата и нещата са окey. Колко такива , като този и ония , който като обосновка на мнението си , че златото щяло да расте в билизко бъдеще ме пита - купувал ли съм си кифла със 1000 швейцареца .
Смях .
Форума се напълни с гурута и златни бъгове .
Вече едно нормално мнение не може да се прочете .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
Тоновете си сидяха и през 2011 година, и си седяха без да се увеличават и през 2015 г. / Не е за вярване, но основната работа на златото е да си седи /
Типичен аргумент за самонадъхване без да си ползваме логиката.
п. п. Не бързайте да ме биете! Фен съм на златото, но по- съм фен на трезвата мисъл!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
забележеи складираните по трезорите тонове си седят и никой не е навит да ги продава на текущите цени.. защо според теб?
Типичен аргумент за самонадъхване без да си ползваме логиката.
п. п. Не бързайте да ме биете! Фен съм на златото, но по- съм фен на трезвата мисъл!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение
https://www.zerohedge.com/news/guest...-all-time-high Не ми се търси старата тема , която затвориха , да видим какво са писали 2010-2011 феновете на златото , със сигурност не по различни неща от теб сега , настъпва мор , глад , фалит , печатане на пари без покритие и само златото е спасението . Ето какво са писали и от сайт , който ти беше поистнал нещо и сччиташ мнението му за меродавно , но 2011 не познаха ...
Зерохедж е сайт, който публикува статии на всякакви хора! Тази статия е от човека Х, който си е направил някакъв анализ и са му го публикували!
Ако ти им изпратиш читава статия с аргументи на английски, шанса да ти я публикуват е много голям!
Наистина постовете са ти много отчаяни! По-скоро давай някакви дурги аргументи!
Има ли смисъл да вадим статии от МАЙН СТРИМА! До преди 2 седмици техните анализатори говориха за V образно, сега говорят за пълна катастрофа!
Така, че няма да си МЕРИМ САЙТОВЕТЕ, а ти като имаш някакви аргументи си ги обявявай и това е!
Какво ме замерваш с новина от някакъв сайт, който сайт е публикувал мнение на някой си човек! Нека всеки да ти прецени мнението и твоето отчаяние да бъдеш актуален по въпроса!
Не ми се заниамва с теб! Заричам се, никога повече няма да ти отговарям! Чувствам се като в дестката градина! Аз съм си виновен обаче, че изобщо се хващам на това хоро, да оборвам подобни гротески!Last edited by Mike Florida; 30.03.2020, 17:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Дано хората да те послушат, защото на тия цени, ще бъде зверска набутвация, ако купуват сега! Ако познаеш, който не е купил, трябва да те черпи яко!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнениеИ защо смятате колко долари са напечатани и ги приравнявате към злато , реално трябва да се вкара в сметката всичкият напечетан кеш от основни конвертируеми валути, а това са евро , британска лира , йена , ш. франк, канадски и автралийски долар.... При планините напечатан кеш в последните 10 години , ако злато беше етално за нещо си , освен фабрика за илюзии цената му би трябвало да е поне 20-30 хиляди долара ,. а тя не е .... А не е , защото реално няма пряка корелация между печатането на пари и цената на златото или по точно е минимална за да я отчитаме като фактор и щом се напечатали еди колко си долара , еди колко си трябва да стане златото , примерно цената на тоалетна хартия , баничка с боза , биг мак ,дюнер е в много по голяма степен обвързана с печатането на пари
забележеи складираните по трезорите тонове си седят и никой не е навит да ги продава на текущите цени.. защо според теб?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ако познае тя кво да те правят хората които са взели сигурността ти за истинска стойност ?!
днес 5 унции по 2000$
след месец 7 унции по 1430$
след 2 месеца 10 унции по 1000$
след още месец 15 унции по 666,66$
накрая като теглиш чертата си взел 37унции за ~ 40К$ общо или средно ти се е вързало по 1 080$ което не е 2000$, но не е и 700$
това, което майк се опитва да ви каже е, че падне ли златото на 666-700$ за унция нещата ще са така омазани, че или няма да имате пари да купите или няма да има откъде да купите...а котировките ще си мигат на монитора. но като го чета той по-скоро счита , че печатарите няма да го оставят да слезе на тези нива... (майк сори ако съм ти сложил думи в устата)
2008-9та имаше ликвидно засмукване колосално и после QE потече в системата и всички знаем къде отиде цената
обърнете внимание, че в момента лихвите са 0 с елементи на отрицателни в дадени страни QE не е спирало, а само се увеличава дебита на тръбите с които вливат 'пари' във финансовата система....при това наливане ако считате, че доларът ще поскъпне 2-3 пъти спрямо златото... е доста смело очакване... ако ви се получи ще купувам и аз с вас!!!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
И защо смятате колко долари са напечатани и ги приравнявате към злато , реално трябва да се вкара в сметката всичкият напечетан кеш от основни конвертируеми валути, а това са евро , британска лира , йена , ш. франк, канадски и автралийски долар.... При планините напечатан кеш в последните 10 години , ако злато беше етално за нещо си , освен фабрика за илюзии цената му би трябвало да е поне 20-30 хиляди долара ,. а тя не е .... А не е , защото реално няма пряка корелация между печатането на пари и цената на златото или по точно е минимална за да я отчитаме като фактор и щом се напечатали еди колко си долара , еди колко си трябва да стане златото , примерно цената на тоалетна хартия , баничка с боза , биг мак ,дюнер е в много по голяма степен обвързана с печатането на пари
Коментар
Коментар