IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Ще си позволя да споделя и още едно усещане - последните 2-3 дни май преминахме пика на пандемията в Европа - ежедневният ръст на заболелите спада до към 5-10% и вероятно след 2-3 седмици новозаболелите ще са почти символично количество. Тогава ще започне и постепенно разхлабване на мерките и възстановяване работата на рафинериите и златните потоци по света.
    Бъркаш нещата!

Има 2 типа пикове!

Единия пик е при познатите ни грипни епидемии, където няма карантини, една голяма част от населението го прекарва и вируса спира да се разпространява, поради придобит имунитет сред масата 40-70%! Сега случая не е такъв!

Сега може да имаш пик, само в условия на карантина! Това ще рече, че ти достигаш ПИК, само ако запазиш карантината. Този пик е такъв, само в рамките на карантина! В момента, в който махнеш карантината, ако природните усливия, не са се променили, в степен, че вируса да не може да се предава(същинско лято), то с първото разхлабване, разпространението на заразата ще тръгне масово!

В Китай все още имаш пълна блокада, на Ухан, а 99% са с маски навсякъде! В момента, в който Италия разпусне карантината, цялата страна ще пламне тотално, защото няма да има никаква преграда пред разпространението на вируса! В Италия има ПИК, в рамките на социално ограничение! В момента, в който масите започнат да се срещат, всеки заразен ще зарази още 50..... само след 21-28 дена ще настане тотално мазало! Карантината е предопределила навярно 10% от населението да са го прекарали. Имаш 90% останало население, а за групов имунитет е необходимо 50-70% прекарали! Махне ли се карантината, останалите 90% ще пламнат. Няма какво да спре вируса, ако нищо не спира контактите!

Коментар

Изглежда като в следващите дни да иде значителен ръст при златото.
      Отделно май фондовите пазари намериха също своето дъно за сега.
      Горното го написах на 23 март, 19,16 часа при злато 1 555 долара и Дау 18 530 пункта, тогава доста хора не бяха съгласни с това твърдение.

Ще си позволя да споделя и още едно усещане - последните 2-3 дни май преминахме пика на пандемията в Европа - ежедневният ръст на заболелите спада до към 5-10% и вероятно след 2-3 седмици новозаболелите ще са почти символично количество. Тогава ще започне и постепенно разхлабване на мерките и възстановяване работата на рафинериите и златните потоци по света.
      Като се има предвид, че Азия в общи линии също вече прехвърли пика /с изключение на Индия/, може да се обобщи, че повече от половината население по света достигна тези дни пика, най-бързото нарастване и от тук нататък процентът новозаразени постепенно ще спада.

Коментар

• Ако към Земята лети астероид, то навярно най-добрия актив ще бъдат консервите! На който изобщо му се оцелява при този сценарий, де!
        и без това да стане... предвиждам г-н Николаев да лети към Бургас със тъмно Мондео и унцийките у багажника това лято към края ....
        Майк, фордовете не ги тача тооооолкоооова много като тебе .....
        Last edited by benassi; 31.03.2020, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение
          краткосрочно - слизане на цената на графиката поне до 1380
          дългосрочно - след гореописаното движение , пробив на върха до към 2300 долара за унция .
          ето ме и мен отново ...А де.....кой да ти каже .............от ТЕХ ??
          Иначе, не можеш да си изккривиш душата, че АЗ не го казВах.......... Много. пъти...
          Макар,че 1410 за мен е по-вероятно като дъно ...

Коментар

Ето ни и парадокс
            Това отдолу е обида . Защото Бертрам е един прост потребител , като мен .
            Няма как да докаже , кой е многоников и кой не .
            Но тъй като е изтрито , няма как да се изтрие като '' обида ''
            Карай , аз съм ларж човек .
            Но дали пък многоников не е Бертрам ? Кой знае

По темата , лично аз очаквам същото като Корективния :
            дългосрочно - след гореописаното движение , пробив на върха до към 2300 долара за унция .
            Не разглеждам вариант с 5000 $ 10000$ и т.н. нагоре .

пп Това че сме в една посока с вълновика , леко ме успокоява , защото обвинението на колегата бертрам се обезмисля по начина по които иска да го вмени - че някой си играе да си прави никове , за да може с единия нагоре с другия - надолу и все прав

ппп Канадския долар става интересен , но , не е по темата
            А има ли шанс да расте от тук без да ходи още надолу

Коментар

• По темата , лично аз очаквам същото като Корективния :
              Не разглеждам вариант с 5000 $ 10000$ и т.н. нагоре .

пп Това че сме в една посока с вълновика , леко ме успокоява , защото обвинението на колегата бертрам се обезмисля по начина по които иска да го вмени - че някой си играе да си прави никове , за да може с единия нагоре с другия - надолу и все прав

ппп Канадския долар става интересен , но , не е по темата
              Last edited by aleks262; 31.03.2020, 17:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

уоу ...и това го прави човек който има трицифрена бройка физически унции ( вЕрваме ) и 13 имота ....

поздрави и от нас

да се харчат със здраве !
                Уауууу , ти ще излезеш наистина доста злобничък и долняв, До преди малко ръси акъл , кое точно било по темата , но абсолютно не схващам, това черното , как се вписва в '' Златото - балон ли е ''
                Или по навик , след като ти натрият носа , започваш да се заяждаш и то с глупости .
                Можеш ли да докажеш че ги няма ? Това имам предвид '' глупости ''
                Не се принизявай до ниво '' лорд '' , който иска НА снимани в имотната
                Ти си много повече
                Ако можеш да докажеш , че ги няма - действай , ако не - устата стиснати и скролваш на което не ти харесва .
                Иначе се получава доста измекярско . Съгласен ?
                Няма да подлагам на съмнения 50 -те ти дка и Беларуса , както пише колегата от долу

Аз съм по ларж на доверие

пп Кажи нещо за златото . Аз мисля че добре ги затвори Корективния на 1598 .
                Мисля , че ще върне до към 1630
                Last edited by Big Brother 666; 31.03.2020, 16:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

уоу ...и това го прави човек който има трицифрена бройка физически унции ( вЕрваме ) и 13 имота ....

поздрави и от нас

да се харчат със здраве !
                  Ти пък на какъв се правиш . Отказваш близо 300 лев за 2 дена , само защото имаш 50 дка и един Беларус ли

УОУ .

А кои са у вас . От цялото семейство ли бе , мъмин . Не се разбира

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Например ...... за понеделник разглежда изход нагоре ......... бой на върха 1643 ..............
                    Аз пък разглеждам триъгълник и слизане кратковременно под дъното 1613

Аре са да видим , баце или руския
                    Евала приятелю Корективен . Евала .
                    Току що ми написа че е затворил и другите 3 унции на 1598.
                    55 € + 90€ = 145 €

Добре е за два дни в карантина , даже супер .
                    Браво .

Много поздрави праща на дългосрочните мислители
                    И покана към маминия да '' изимитира '' някой със вход и изход , пък било то и дълосрочно .
                    За деня е ясно че няма да може
                    Last edited by Седларов; 31.03.2020, 16:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

С цялото ми уважение, но този тип постове (като усложливо постнатия от седларов) са по-скоро за форекс темата, защото тук нищим темата дали Златото е Балон... термин, който изключва движения от по 1-2-3-4-10%, които са по-скоро пазарен шум погледнато фундаментално. Може и да бъркам, но въпросният 'трейдър' се състезава (според него) с хора , които хал хабер си нямат от дейтрейдинг и не се занимават.
                      Ти ли решаваш една тема до къде трябва да се разпростира и от какъв ъгъл да бъде погледната .
                      Изобщо не е за форекс тема цитирания пост , защото разгежда златото .
                      Какво нищите ти и още 2-3 си е ваша работа , човека нищи друго и ако не ти е интересно - скролвай или игнор
                      На мен ми е интересно , забавно и от полза .
                      След като индиректно заявяваш че хал хабер си нямаш от това което пише човека , защо си позволяваш да го коментираш , още повече че и не си прав . Големите седмични и месечни движения са съставени от дневни и часови .
                      Предполагам , идеята му е , че човек , който може да отиграе правилно дневно движение е наясно и с седмичното и месечното .
                      Иначе , ако трябва да си говорим само , златото балон ли , темата би трябвало да е изчерпана .
                      Златото не е било , не е и няма да бъде балон . Тъй като съм чел темата назад , знам и че това е виждането и на обсъждания от теб форумец Ако някой има обратно на това мнение - да го изрази .
                      Ако няма , според границите които ти налагаш ( бог знае с каво право ) - темата трябва да се заключи , след постигнатия консенсус .
                      .

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      След затварянето на рафинериите и късането на въжето в комекса, спредовете се отвориха доста при електронната търговия... което прави дейтрейдинга и ловенето на подобни движения буквално - работа за брокера (това в случай , че сметката не е демо). Много по-добре е да се използва техническия потенциал на даденото лице за търговия с инструменти с по-тесен спред и подобна волатилност, че и по-голяма. Вълновият анализ е приложим не само към златото...поне така съм чел навремето.
                      Отново някакво болезнено желание да разпределяш . Част от екипа на медията Инвестор ли си . Защото и това е възможно . 15 години участие , на всяка страница разсъждения , от сутрин до вечер . Това едва ли се прави ftee .
                      Спредовете са перфектни и не е вярно това което пишеш че са '' отворени доста '' Поне при моите брокери

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      има един пич архитекта с особено чуство за хумор - той ми се струва идеален за опонент в тази тематика ... нито аз нито лорда ще седнем да цепим стинката на 2 за цена, къде на кой брокер какво чукнало или не...

поздрави
                      Да , знам го пича . И той е забавен и самобитен , но не съм му чел много постовете
                      И , това че ти и лорда не цепите стотинката на две , първо , не е сигурно , особено за втория , да ме прощава .
                      Второ , израза ти е неправилен , защото тук не става изобщо за някакво цепене на нещо , а е показана сделка със ЗЛАТО , довела до печалба .
                      И трето , понеже следя дебата , не се превръщай на нещо , което се римува с вестникарска бутка , защото цялото нещо е отговор на породена от теб дискусия , още в петък .
                      Показа ти се че никакво '' русначе '' не е фактор , който да определя мнението на който и да е .
                      А ти манипулативно твърдеше точно това ............
                      Е , Корективния застана в петък срещу '' прогнозата му в четвъртък вечерта и го '' би '' ( така да се каже )
                      И на теб ти показа
                      Без страх или притеснение . Все пак , никой друг не го прави .
                      Така че , прояви малко уважение и стига алабализми
                      Златото ще расте , разбрахме се . По принцип . Някога .

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Големи преоценки са ставали неколкократно.Манията по лалетата в Холандия-най-богатата за 17 век държава в Европа.Холандската Източно -Индийска Компания след преоценка на активите все още е най-голямата съществувала някога компания-7 000 000 000 000 долара активи по днешни цени.Джон Лоу и балона във Франция в началото на 18 век.Ваймарската Република и хиперинфлацията.Всички балони накрая се пукат.Огромната маса губи всичко или почти всичко натрупано за няколко поколения.Последния голям балон който се спука е този от 1929 година......Акциите губят 90% от стойноста си в САЩ....Изчезва храната и стоките от първа необходимост.Масови фалити.За периода от 1929 до 1932 година фалирват 5000 американски банки..................и безброй компании от всички сфери.Балона от 1929 година е МАЛКО БАЛОНЧЕ сравнение с този в момента.Много малко.Напрактика след спукването му няма как да се мине без събитие от рода на Втората Светавна Война......Нещо което да задвижи икономиката отново и да разчисти полето за ново съзидание след това.Банално е но пред нас в момента на финансовто поле има два пътя-хиперинфлация и обезценка на дълговете облечени във фиат пари или планетарен военен конфликт.Сега даже е и още по-сложно.Имаме набиращ проблем с екологията .И въпроса неопира само до емисите въглерод.В момента безконтролното потребление и добиване на ресурси руши основите на биосферата на планетата............Темата за дълговете на фиат парите водещи до свръхпотребление и свръхконсумация е неразривно свързана с пагубните последствия за биосферата от същите тези ЛЕСНИ пари тикани в ръцете на обезумели от треска за потребление милиарди човешки същества.........Не мога да пиша дълго и свързано като МАЙК или 4Д а темата иска дълги чаршафи.....по-лесно ми е да обясня на събеседник седнал срещу мен отколкото да пиша тук.но в общи линии посочих няколко големи спукани балона .Те водята до исторически събития отекнали през вековете.Спукването на балона с лалета води до фалит на най-богата и силна военоморска държава в Европа в периода до 1640 година и отваря вратата пред Англия да стане новата първо търговска а после и глобална сила.Френския балон води до прояждане на устоите на монархията и в крайна сметка до появата на Наполеон.А ваймарския до Адолф Хитлер...........
                        Хуабав пост Нермес макар че не дълъг и така ,,омайващ,, като на 4Д и Майк . Казани са изключително важни неща, относно края на цикъл на експанзия на който винаги завършва с балони и набоалончени активи. В поста си Изпусна едни от най важните ,,South See Bubble,, който се случва точно по едно и също време с Джон Лоу. Все едно са се наговорили.

Това което пропускат и сякаш забравиха всички покрай истерията с короната е че сега си имаме подобен балон. Освен в акции имаме и класическа мания- крито пазара той е подобен на Лалетата и Южните морета . След всяка една мания от такъв порядък и спукването и. Следва криза от голям мащаб и от голям цикъл.Това е един неоспорим бенч марк. И ако някой си мисли че е различно жестоко се е излъгал.

Явно четеното си е оказало значение . Сега просто трябва да отсееш зърното от плявата . И да не следваш разни ,, гурута,, сляпо. Другото което е от изключително важно е тайминга нещата просто няма да се развият за един ден както ти се иска а значително по бавно. След всеки спад ще има възстановяване за да отвори място за следващия спад, понякога минават 6 - 5 месеца или няколко години между периодите

И поне стана въпрос за книги , тайминг и гурута.
                        Сега излезе на български ,,Тунел през въздуха ,, на Уилам Д. Ган

https://www.bard.bg/authors/?id=969
                        Last edited by Todor Sabev; 31.03.2020, 15:46.

Коментар

Дай линк да видим какво ти си прочел в Инвестор , и как реши че той лъже .
                          Котировките са едни за целия сват .
                          Дори и да е сгрешено нещо в сайта , тук , беше ти показана графика , която опровергава твоя лъжовен и манипулаторски пост .
                          И би трябвало да напишеш // Извинявам се . Бях заблуден //
                          Но си мисля че и на Инвестор , също дължиш извинение , защото и с този си уж оправдателен пост ти отново лъжеш и заблуждаваш . Всичко си е наред в Инвесторовите котировки
                          Аз се извинявам ако наистина не си поредния ник на многониковия-имитатор, но и ти като него не знаеш, че investor.bg в раздела си за ЦМ дава котировки на златните ФЮЧЪРСИ и лорда като нетрейдър гледа тях ....

имитатора, а и ти гледате GOLD SPOT /US dollar

все е ОК и аз проблем никъде не виждам

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Значи инвестора лъже в рубриката си "метали". Скарай му се, че лъже.....
                            Дай линк да видим какво ти си прочел в Инвестор , и как реши че той лъже .
                            Котировките са едни за целия сват .
                            Дори и да е сгрешено нещо в сайта , тук , беше ти показана графика , която опровергава твоя лъжовен и манипулаторски пост .
                            И би трябвало да напишеш // Извинявам се . Бях заблуден //
                            Но си мисля че и на Инвестор , също дължиш извинение , защото и с този си уж оправдателен пост ти отново лъжеш и заблуждаваш . Всичко си е наред в Инвесторовите котировки

Коментар

Кажи нещо повече за тази преоценка. Как си я представяш? До какво ще доведе?
                              Големи преоценки са ставали неколкократно.Манията по лалетата в Холандия-най-богатата за 17 век държава в Европа.Холандската Източно -Индийска Компания след преоценка на активите все още е най-голямата съществувала някога компания-7 000 000 000 000 долара активи по днешни цени.Джон Лоу и балона във Франция в началото на 18 век.Ваймарската Република и хиперинфлацията.Всички балони накрая се пукат.Огромната маса губи всичко или почти всичко натрупано за няколко поколения.Последния голям балон който се спука е този от 1929 година......Акциите губят 90% от стойноста си в САЩ....Изчезва храната и стоките от първа необходимост.Масови фалити.За периода от 1929 до 1932 година фалирват 5000 американски банки..................и безброй компании от всички сфери.Балона от 1929 година е МАЛКО БАЛОНЧЕ сравнение с този в момента.Много малко.Напрактика след спукването му няма как да се мине без събитие от рода на Втората Светавна Война......Нещо което да задвижи икономиката отново и да разчисти полето за ново съзидание след това.Банално е но пред нас в момента на финансовто поле има два пътя-хиперинфлация и обезценка на дълговете облечени във фиат пари или планетарен военен конфликт.Сега даже е и още по-сложно.Имаме набиращ проблем с екологията .И въпроса неопира само до емисите въглерод.В момента безконтролното потребление и добиване на ресурси руши основите на биосферата на планетата............Темата за дълговете на фиат парите водещи до свръхпотребление и свръхконсумация е неразривно свързана с пагубните последствия за биосферата от същите тези ЛЕСНИ пари тикани в ръцете на обезумели от треска за потребление милиарди човешки същества.........Не мога да пиша дълго и свързано като МАЙК или 4Д а темата иска дълги чаршафи.....по-лесно ми е да обясня на събеседник седнал срещу мен отколкото да пиша тук.но в общи линии посочих няколко големи спукани балона .Те водята до исторически събития отекнали през вековете.Спукването на балона с лалета води до фалит на най-богата и силна военоморска държава в Европа в периода до 1640 година и отваря вратата пред Англия да стане новата първо търговска а после и глобална сила.Френския балон води до прояждане на устоите на монархията и в крайна сметка до появата на Наполеон.А ваймарския до Адолф Хитлер...........
                              Last edited by Hermes73; 31.03.2020, 13:34.

Коментар

Модераторите не са длъжни , да проверяват истинността на даден пост . Всеки сам трябва да си е модератор , когато реши да публикува лъжа или истина . Но ясно и видимо е , че цената не е ходила до 1648 . Ясно и видимо е че цената е ходила до и под 1613 .
                                Всичко е точно обратно на твоя пост в който , незнайно защо , лъжеш . Единственото правилно нещо , което ти оставя сега , ако все пак си мъж , и то с чест , е да напишеш : // Извинявай // на човека , който се опитваш да злепоставиш .
                                Доколкото разбрах , той няма и възможност да те репликира в момента , заради неверния ти пост .
                                С цялото ми уважение, но този тип постове (като усложливо постнатия от седларов) са по-скоро за форекс темата, защото тук нищим темата дали Златото е Балон... термин, който изключва движения от по 1-2-3-4-10%, които са по-скоро пазарен шум погледнато фундаментално. Може и да бъркам, но въпросният 'трейдър' се състезава (според него) с хора , които хал хабер си нямат от дейтрейдинг и не се занимават.

След затварянето на рафинериите и късането на въжето в комекса, спредовете се отвориха доста при електронната търговия... което прави дейтрейдинга и ловенето на подобни движения буквално - работа за брокера (това в случай , че сметката не е демо). Много по-добре е да се използва техническия потенциал на даденото лице за търговия с инструменти с по-тесен спред и подобна волатилност, че и по-голяма. Вълновият анализ е приложим не само към златото...поне така съм чел навремето.

има един пич архитекта с особено чуство за хумор - той ми се струва идеален за опонент в тази тематика ... нито аз нито лорда ще седнем да цепим стинката на 2 за цена, къде на кой брокер какво чукнало или не...

поздрави
                                Last edited by bertram; 31.03.2020, 11:50.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X