Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Към момента има само теглячи, а няма депозанти! Кредитчиите са малко във ваканция!
И Европа и Азия се нуждае от кеш! Това има потенциала да съсипе бичетата, основно на капиталовия...
Ликвидират се позиции в ДЦК(примера), следващото са акциите...
От една страна нуждата от ликвидност може да закрие позиции в злато и да го засмуче на долу, от друга страна обаче, изключително високото ниво на стрес, на капиталовия пазар, ще подкрепя златото, в една нарастваща турболенция от разпродажби!
Предстои да видим, кои сили ще надделеят!
Личното ми мнение е, че бамките, които в момента се нуждаят от ликвидност, нямат за любим актив златото! Според мен преди всичко, хедж фондове и спекуланти хеджират позиции в злато. Така погледнато сътресенията на капиталовия, няма да ги карат да затварят, първо позиции в злато, а преди всичко в други активи! Когато редуцират цялостния портфейл, ще посегнат и към редукция на златното съдържание, само обаче, ако то преди това, не се е изтреляло....
Големите продавачи идните дни, на активи, ще са бамките, които от своя страна пък са държатели на предимно ДЦК и акции....
Предстои да видим!
В статията от Зерохедж, говорят предимно за централни банки, но аз не смятам, че са прави, а търсят предимно конспирацията.... Fed Panics As Foreigners Dump A Record $109 Billion In US Treasuries
https://www.zerohedge.com/markets/fe...-us-treasuries
Коментар