Златари пуснал съм къси от тази бомба 1 мильоон доларя къси. Само наблюдавайте как прибирам парички
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнениеЗлатото за нищо не става. Само за кибици, които ги е шубе от по-сериозна инвестиция/спекула... начи искаме ем да е сигурно и исторически доказано като стойност, ем да стане 50 бона унцийката и да сънуваме сладки сънища. Няма да стане -- никога. Животът не е устроен така. Големите печалби са свързани с поемането на големи рискове -- златото не е риск, така че няма как да изкарате и големи пари от него.
Хубавото при него е, че поне няма да се занулите, но тва е...
Иначе си прав за рисковите активи. Аз също имам такива рискови инвестиции, които варират обикновено до около от 1 до 5%, рядко съю стигал до 10%. Докато жълтото ми не пада под 5% от 10г., а чат пат е достигало и до 10%. Точно в този момент ми е почти 8%, понеже малко му отскочи цената тия дни, а на рисковите ми активи съм назад с около 3% YTD, но пък знае ли човек....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
златото е сейв хевън - настоящия сложен момент е доказателство
Иначе е
+13.5% 1Y, (S&P +11.1% 1Y)
+22% 2Y, (S&P -7.6% 2Y)Last edited by Бедният брoкер; 20.10.2023, 20:26.
Коментар
-
Златото за нищо не става. Само за кибици, които ги е шубе от по-сериозна инвестиция/спекула... начи искаме ем да е сигурно и исторически доказано като стойност, ем да стане 50 бона унцийката и да сънуваме сладки сънища. Няма да стане -- никога. Животът не е устроен така. Големите печалби са свързани с поемането на големи рискове -- златото не е риск, така че няма как да изкарате и големи пари от него.
Хубавото при него е, че поне няма да се занулите, но тва е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеТУЙ БЕШЕ НА ЗЛАТОТО ЗЛАТАРИ
ЩЕ Я ПОМНИТЕ ТАЗИ БОМБА
КЪСОООООООООпрепоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Аз го написах предния пост, ти пак.
Какво си можел да купиш с 1 унция злато 2020 и сега ? дай да видим
Отделно не мухлясва,но иска разходи по съхранение + огромния спред те връщат в десета глуха
И за 4г като няма никакъв разтеж,кел файда
Само от инфлацията си поне -50%
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеОК за съхранение на покупателна стойност на капитала .. нищо повече + не мухлясва и не го лови смяна на парите , девалвация и тн гадости на модерната парична система
Какво си можел да купиш с 1 унция злато 2020 и сега ? дай да видим
Отделно не мухлясва,но иска разходи по съхранение + огромния спред те връщат в десета глуха
И за 4г като няма никакъв разтеж,кел файда
Само от инфлацията си поне -50%Last edited by petrg5s; 20.10.2023, 13:03.
Коментар
-
Това са стари глупости от 19векУмно момче си уж
Къв сейв хевън бяха по време на Ковид ?
По време на световната двуцифрената инфлация?
По време на прокси войната между велики сили Украйна-русия ?
Срещу Шарлатанската инфлация?
Изглежда много спокойни са били годините след 2020,че цената даже е и по-ниска
Ако беше "сейв хевън" трябваше да е 5000$ след тези събития
по ковида какво - след ликвидното засмукване, когато удари запада яко за месец, а после?
това, че нещо е сейв хевън не означава, че цената му е бетон през цялото време - означва, че в дадени случаи да си там е ОК за съхранение на покупателна стойност на капитала .. нищо повече + не мухлясва и не го лови смяна на парите , девалвация и тн гадости на модерната парична система
ПП като си толкова ербап - опъни една пут опция със страйк след месец и ще вадиш сухототова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Защо тея глупаци и в златото и в оборите ,очакват някакво печатене ,което да вдигнело цената им???
Е тва не мога да разбера
Няма никаква логика.Нито икономическа,нито никаква
Явно нивото е много ниско
петърчо, не се напъвай толкова. няма да блеснеш, най-много нещо да нацапа гащите.препоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениезлатото е сейв хевънУмно момче си уж
Къв сейв хевън бяха по време на Ковид ?
По време на световната двуцифрената инфлация?
По време на прокси войната между велики сили Украйна-русия ?
Срещу Шарлатанската инфлация?
Изглежда много спокойни са били годините след 2020,че цената даже е и по-ниска
Ако беше "сейв хевън" трябваше да е 5000$ след тези събития
Коментар
-
Защо тея глупаци и в златото и в оборите ,очакват някакво печатене ,което да вдигнело цената им???
Е тва не мога да разбера
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениерано е за печатане
първо трябва нещо да ги раздруса хубаво, че да се радват на печатането после
Е тва не мога да разбера
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениемежду другото златари
началото на годината златото ви също се напъваше срещу бомбата на дневна ама после бау бау хххх
- 1 like
Коментар
Коментар