IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
    Интересно мнение .......като черничкото е с голяма доза вероятност , да ти се получи................

Объркващо е само , обратната корелация между този ти пост и.......предишния

А на фона на разясненията ти и размислите , за интелигентноста и интелекта................ще ми е интересно да поговорим за събитието, което второ ще отведе златото над 2 К .
    От сега се досещам , че то ще бъде СЛЕД това , което първо ще го отведе дотам
    Четеш евангелито като дявола. Амин...... Дамм държа си зехитина от 18,77 евро и днес на 9 и нещо си взех още. Черупка ще си взема пак като достигне отново невъобразимо ниска цена. Когато си отиграх черупката и Шъврончето ти пак зяпа като .............Злото много не ме касае тъй като си продаох и последната мина даже го написах, но прогнозата ми за 3000 долара тази година я оставям. Но все пак важното е да има седянка.А като гледам ще си купя и миннодобивната дето си я чакам не на 3,50-4 а на 0,50 евро цента. Дъното на индексите са там където е дъното на медта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Чудесен ден за допълване на позиции в злато....

Засмукването на петрола ще повлече всичко след себе си... Много ми се иска ако може да ударим поне 1600 в идните дни!
      Интересно мнение .......като черничкото е с голяма доза вероятност , да ти се получи................

Объркващо е само , обратната корелация между този ти пост и.......предишния
      Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Интересно кое ще бъде събитието, което първо ще отведе златото над 2К!

А на фона на разясненията ти и размислите , за интелигентноста и интелекта................ще ми е интересно да поговорим за събитието, което второ ще отведе златото над 2 К .
      От сега се досещам , че то ще бъде СЛЕД това , което първо ще го отведе дотам
      Last edited by Correctively objective; 21.04.2020, 16:55.

Коментар

• Чудесен ден за допълване на позиции в злато....

Засмукването на петрола ще повлече всичко след себе си... Много ми се иска ако може да ударим поне 1600 в идните дни!

Коментар

• златото добре пропада . оня специалистът от голдмън сащ каза че щяло да оди на 1800. позна
          Last edited by the architect; 21.04.2020, 15:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Хм ............. Точно така ми отговори когато на 65 $ нефт , написа че отиваме към 200 $ за барел

А аз ти казах : Не !!! Махни една нула - Ново дъно !!!!

Да сме здрави .............. Ще видим и тук !!!!
            Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

За 200 долара барела нали написах. Така беше сгрешил съм. Ама пък сега си заредих на 19,55 достатъчно. Ти взе ли? Нямам за цел да се заяждам с никого. Просто си пиша. Все пак част от реалните ми дейности са спряни и сега имам достатъчно време за това.
            Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Е..... аз не съм ....................При мен още не ходила цената до 19.55...............
            Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Много ме яд за медта- Как се точих на ниска цена. Ама шанс. Жалко. За жълтото обличай скафанъдра ще ходим в космоса..............
            Мюлер , не ти върви в '' споровете '' с мен
            И на 65 ..... и на 19 .55 ...........
            Оттук , можеш да си направиш и извод за последния ти цитат
            Дали ще ми трябва скафандър , а ???? Как мислиш ???
            Използвам поста ти , за да отговоря общо на всички златни бъгове

Цени от 3000 / 5000 / 10 000 ще видим в някой друг живот - не в нашия !!!

пп.......... Или най -точно : 3000 $ за оz може и да видим в нашия живот......... ( аз възнамерявам да живея поне още 30 г. )
            Възможно е !
            Обаче .......НЯКОГА ................НЕ СЕГА ............... (не тази година )
            СЕГА - малко ще пропадаме надолу ..............
            Last edited by Correctively objective; 21.04.2020, 15:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Еееее, тъкмо взе да ми става интересно и ти се спря едва на 10К. Щеше ми се да прочета нещо и за 15К, и за 20К и за 30К, че да съм подготвен за котировките следващата седмица.

Но пък дори и само заради картинките си заслужава човек да се отбива в тая тема - всяко малко дете като мен се радва на книжки с картинки!
              Ние трябва да сме благодарни на Майки че вече 5-6 години ни предупреждава за тази инфлация, и тъкмо като вземе да наближава периода посочен от него, дава още година две време, да се подготвим и да купим златце.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Три седмици Майк броени от днес.Не може да държиш затворено и гладно стадото до безкрай.Ще скъса синджира.Второто е че от известно време ни подгряват за събитие което ще стане именно в тези три седмици.
                Ето интуитивна прогноза дадена на 06 04 2020.

Коментар

Еееее, тъкмо взе да ми става интересно и ти се спря едва на 10К. Щеше ми се да прочета нещо и за 15К, и за 20К и за 30К, че да съм подготвен за котировките следващата седмица.

Но пък дори и само заради картинките си заслужава човек да се отбива в тая тема - всяко малко дете като мен се радва на книжки с картинки!
                  Нали съм ти казал, че ехидността е излишна!

Когато имаш аргументирани и качествени постове, дори и без цитирано мнение, всеки четящ и сам може да припознае правотата на тезата ти както, и високия ти капацитет на аналитичност!
                  Нищо повече!
                  Last edited by Mike Florida; 21.04.2020, 13:30.

Коментар

Ааа само аз се подвизавам в зоната над 10 000 за унция.Майк се стреми да дава коректни прогнози обосновани с факти.Моите прогнози са основно на интуитивна база-през годините разбрах че всякакви предварителни изчисления се провалят.Интуицията ми напротив-в повечето случаи ме водеше до правилни ходове....Разбира се за да стигнеш Цариград трябва да направиш първата крачка и да извървиш целия път....

Коментар

.... Ако златото скочи над 2К, преди нормализиране на доставките, навярно отново не биха купили, защото то вече ще е скочило и ще го чакат да падне! Ако отиде на 3-4К, вече ще го разглеждат като балон. При 8К момента навярно ще е изпуснат! При 10К инфлацията вече ще ги е отказала, да се надбягват с него, в опит да съхранят стойност! ....

Коментар

Интересно кое ще бъде събитието, което първо ще отведе златото над 2К!

Дали това ще бъде пропукване на финансовата система в идните месеци или обещание за допълнителен пакет стимули в САЩ, за нови 2-3 трилиона долара, което навярно ще доведе до моментално рали, като предното
                        Е, че то дотам са само едни 17%
                        Може да е тези двете плюс третата причина, ако питаш за хартиеното злато:
                        3.0. Възстановяване на работата на мините и монетните дворове.(премахване на карантината)
                        3.1. Изработване и доставка за КОМЕКС на 100 унциеви кюлчета.
                        Ако питаш за физическото, и другата причина:
                        3.2 Възстановяване на работата на мега/макро дилърите.и транспорта (премахване на карантината)
                        Междувременно, месеца-два-три карантина ще е накарал хората да продадат някое злато,
                        поне 5% от преди Коледа може да се озове в дилърите.
                        Естествено, зависи от дилъра, някои не купуват злато сега, при други маржа е 20%

Като имаш уравнение със три неизвестни е невъзможно да се предвиди, кое първо ще стане.
                        Нито да се дават предвиждания изобщо за каквото и да е, за 2020г.
                        Сегашната част е най-лесната - ограничаване на заразата по света и у нас.
                        После следва другата по-трудна - възстановяване на икономиките в що-годе здравословно състояние,
                        без болестта К-19 да се развихри отново.
                        Като не забравяме, че Германия, Япония и Италия бяха в рецесия до преди пандемията.
                        Сега банките ще отпускат по-малко пари за бизнеса, ще искат повече гаранции за придобиване на НИ.
                        Интересно ми е как разни банки и МВФ правят предвиждания за 2021г.,
                        колко бил щял да е растежа на БВП-то във различните страни.
                        Last edited by hazard; 21.04.2020, 03:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Вече девет години се чудя как интелигентни хора не могат да видят ИРЕАЛНОСТА на оценката на всички хартиени и електронни активи............Продължавам да се чудя..........
                          Интелигентни хора има много, но малко са тези с интелект! Интелигентността се придобива! Интелекта не!

Коментар

Интересното в текущата криза е това, че много хора, които по принцип не са харесвали златото като актив, сега навярно биха купили. Само, че вече няма! Ако златото скочи над 2К, преди нормализиране на доставките, навярно отново не биха купили, защото то вече ще е скочило и ще го чакат да падне! Ако отиде на 3-4К, вече ще го разглеждат като балон. При 8К момента навярно ще е изпуснат! При 10К инфлацията вече ще ги е отказала, да се надбягват с него, в опит да съхранят стойност! Така или иначе ако нямаме хиперинфлация, а просто галопираща такава(пример Турция 4-5 год), за няколко години, до изгаряне на стойност, прозореца за изгодна инвестиция в злато, няма да остане за дълго отворен. От друга страна корективните вълни на стабилизация и спад в цената, винаги ще разколебават предубедените към актива, за да си намират основания да не влизат в него!

Няма да съхрани стойност този, който изначално не разбира смисъла на тази дума!
                            Вече девет години се чудя как интелигентни хора не могат да видят ИРЕАЛНОСТА на оценката на всички хартиени и електронни активи............Продължавам да се чудя..........

Коментар

• Интересното в текущата криза е това, че много хора, които по принцип не са харесвали златото като актив, сега навярно биха купили. Само, че вече няма! Ако златото скочи над 2К, преди нормализиране на доставките, навярно отново не биха купили, защото то вече ще е скочило и ще го чакат да падне! Ако отиде на 3-4К, вече ще го разглеждат като балон. При 8К момента навярно ще е изпуснат! При 10К инфлацията вече ще ги е отказала, да се надбягват с него, в опит да съхранят стойност! Така или иначе ако нямаме хиперинфлация, а просто галопираща такава(пример Турция 4-5 год), за няколко години, до изгаряне на стойност, прозореца за изгодна инвестиция в злато, няма да остане за дълго отворен. От друга страна корективните вълни на стабилизация и спад в цената, винаги ще разколебават предубедените към актива, за да си намират основания да не влизат в него!

Няма да съхрани стойност този, който изначално не разбира смисъла на тази дума!

Коментар

• Интересно кое ще бъде събитието, което първо ще отведе златото над 2К!

Дали това ще бъде пропукване на финансовата система в идните месеци или обещание за допълнителен пакет стимули в САЩ, за нови 2-3 трилиона долара, което навярно ще доведе до моментално рали, като предното!

Коментар

Working...
                                X