If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм съгласен с първото ти изречение, както и онова за 50к, че нямало НИКОГА да станало. С останалите съм съгласен. Ако превъртиш лентата назад в темата ще видиш, че повечето сме на мнение, че жълтото е за съхранение на покупвателна способност за дълъг период от време. За много от нас то си е хедж.
Иначе си прав за рисковите активи. Аз също имам такива рискови инвестиции, които варират обикновено до около от 1 до 5%, рядко съю стигал до 10%. Докато жълтото ми не пада под 5% от 10г., а чат пат е достигало и до 10%. Точно в този момент ми е почти 8%, понеже малко му отскочи цената тия дни, а на рисковите ми активи съм назад с около 3% YTD, но пък знае ли човек....
Ако наистина вярваш, че в златото има потенциал за 50к, 8% е много малко да държиш. Поне за мен. Иначе акъли за чужди портфейли гледам да не давам. И аз държах злато известно време и таях надежди в него, но се разочаровах от липсата на по-сериозни движения по време на корона вируса и войната в Украйна. Продадох всичко и се насочих към петролни акции, които засега го бият откъм доходност. От металите имам само малко сребро, което никога не мисля да продавам -- потенциалът за ръст там е по-голям, от гледна точка за използването му като суровина.
Купувайте жълто (физическо) на регулярни интервали и не го мислете много много! Има достатъчно умни глави по света дето отдавна са измислили всичко. Не е нужно да се напрягате излишно.
Тия дето скъсявате внимавайте! Особено ако позициите са на марджин през CFD там и със отрицателните суаповете ще ви прецакат яко колкото повече държите. Да, може краткосрочно да се "играе" и в двете посоки но трябва да знаеш кога да излезеш. Не е за всеки тая работа....Ако си мисли някой че дългосрочно ще пада златото.....това е малко вероятно и по скоро клони към нула % вероятност.
Златото ще си цикли в рейндж и когато му дойде момента ще избухне нагоре с много як тренд точно когато не го очаквате. Като нищо ще пробие 3К само за няколко месеца.
Съгласен! Но по-скоро към 2500 ще е на първо време.
Купувайте жълто (физическо) на регулярни интервали и не го мислете много много! Има достатъчно умни глави по света дето отдавна са измислили всичко. Не е нужно да се напрягате излишно.
Тия дето скъсявате внимавайте! Особено ако позициите са на марджин през CFD там и със отрицателните суаповете ще ви прецакат яко колкото повече държите. Да, може краткосрочно да се "играе" и в двете посоки но трябва да знаеш кога да излезеш. Не е за всеки тая работа....Ако си мисли някой че дългосрочно ще пада златото.....това е малко вероятно и по скоро клони към нула % вероятност.
Златото ще си цикли в рейндж и когато му дойде момента ще избухне нагоре с много як тренд точно когато не го очаквате. Като нищо ще пробие 3К само за няколко месеца.
Забавник, ти нямаш нито една сделка за последните две години. И не, това че си купил краставици от Женския пазар, не се брои.
Ватник,нека нямам.Ти кажи защо обявяваваш позиции, а всъщост нямаш такива?
И като те хванат ,че лъжеш и цената е друга ,да се правиш че си се объркал
Само дребен човек който търси внимание и одобрение от околните лъже за сделки.Което е жалко,но вие ватниците сте си все такива, жалки и лъжливи същества
А ако искаш най,най,най-накрая след толкова години да почнеш да правиш някои лев,а не да лапаш мухи и да гледаш как другите правят огромни суми,правиш следното
Бате, моля те, кажи къде и ние да купим физическо на 102 лв/гр? :-)))))))
А ако искаш най,най,най-накрая след толкова години да почнеш да правиш някои лев,а не да лапаш мухи и да гледаш как другите правят огромни суми,правиш следното
-Сметни какво си купувал с 1 унция ,или каквото и да е количество злато,различни стоки и услуги 2000 (или коя да е година) и колко ще купиш ДНЕС със същото количество злато .ТОВА Е !!! Супер просто е
Опитай да го осмислиш и тогава се прави на интересен и "експерт"в златото,какъвто далеч не си.
-После като домашно сметни няколко други актива,имоти,крипто,акции и т.н. колко са дали за същия период?
Като няма какво да кажеш,мълчиш като риба и попиваш какво ти казват големите
Първоначално изпратено от sssaaa
Леле леле, бил давал факти. Фактите ги давам аз, а ти само спамваш и злорадстваш с просташкия си речник пълен само с обидни епитети и фрази.
В този форум съм забелязал ,че когато биеш с факти и доказателства ,слабата страна винаги го приема като обиди ,заяждания и т.н.
Я кажи предните постове къде е обидата???
Има числа,факти и доказателства
Въпреки, че Петракиса не заслужава, ще го направя за съфорумниците, които искат да "чуят" малко статистически данни и сами да преценят, без да ангажирам никой с тази информация..
Инфлацията за периода примерно от 2010г до днес е 55%, а колко ли е златото в този период? Е ще ви улесня точно толкова 55%. Хедж ли е ......а сега
Аз ти казам,че търгувам злато откакто баща ти е давал по 2лв за закуска,ти ще ми вадиш някакви манипулирани данни. КОЛКО Е РЕАЛНАТА ИНФЛАЦИЯ за периода,това е важното.
Затова ти дадох и пример:
-Сметни какво си купувал с 1 унция ,или каквото и да е количество злато,различни стоки и услуги 2000 (или коя да е година) и колко ще купиш ДНЕС със същото количество злато .ТОВА Е !!! Супер просто е
Опитай да го осмислиш и тогава се прави на интересен и "експерт"в златото,какъвто далеч не си.
-После като домашно сметни няколко други актива,имоти,крипто,акции и т.н. колко са дали за същия период?
-Анализираш,мълчиш и си поправяш грешката,ако не искаш цял живот да лапаш мухи,а да правиш и по някои лев
Въпреки, че Петракиса не заслужава, ще го направя за съфорумниците, които искат да "чуят" малко статистически данни и сами да преценят, без да ангажирам никой с тази информация..
Инфлацията за периода примерно от 2010г до днес е 55%, а колко ли е златото в този период? Е ще ви улесня точно толкова 55%. Хедж ли е ......а сега де?
Само за информация бих споделил също, че инфлацията от 01.01.2000г до днес е 179,8%, а цената на жълтото тогава е била 275 Евро, а днес е над 1800 Евро.
В тези несигурни времена на изпитания в този монополисен свят какво ли ще се случва дългосрочно с жълтото, ще се връща към тези 275Евро или ще продължава да поскъпва, оставям на всеки сам да прецени. Каква ли ще е цената му през 2043г (20г след сега), 275Евро?
Всъщност ясно ли да е дали ще има Евро тогава? И ясно ли е дали ще има Златото цена тогава и каква ще е тя, оставам на всеки сам да прецени.
Много удобно от твоя страна да вземеш 2010. Вземи 2000г примерно или 2003г (20г. хоризонт до днес).
След всички тези кризи, които се заформиха през последните 2-3г смятам, че в дългосрочен план цената на жълтото няма да ходи на долу, ама виж за акции на Алтерко не мога да кажа същото. Хеджирай си в тях, не ни пречиш.
И моля те, престани да обиждаш. Бъде обективен и престани да се заяждаш. Всички знаем, че слабите хора атакуват, когато са уязвими като защитна реакция. Бъде честен и откровен, а не злобар и критикуващ всеки за всичко и на всяка цена! Това няма да те направи нито по умен, нито търсен, нито уважаван.
Петракис, много удобно разглеждаш избран от теб период. Дай да видим тогава как е цената му от 2000г до днес?
.
2000 бил ли си роден? .Кой държи злато оттогава ? Поне сериозно количество.
Ако искаш да вземем отпреди 200г
Който и период да вземеш от 2010 до сега (последните 13г съвсем нормален период за един "инвеститорски живот") ,даже и в евро ,златото е най-много около 100%
от 2010 до 2019 е от 40% до 100% !
от 2020 до сега е 10-15% !
от 2022 вътрешна гума !
Та от 2010 е ~100% .За 23 години А колко е инфлацията за 23г? НО РЕАЛНАТА ?
Колко е Шаралантската реална инфалция само?
Колко войни ,ковид и какво ли не мина за тези 23г ? Къв хедж може да е нещо което приспаднато с инфлацията е загубило стойност един два ПЪТИ,не % ???
То ако беше хедж и при толкова войни и катаклизми от 2000 досега трябваше да е $50 000- $100 000 .А колко е сега ? 2к
Коментар