IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
    ........................ ...................................

Току що казаха и по ТИЛИВИЗИЯТА .... световната новина .............

Мисля че до довечера ....утре ..... ще се върнем на нивата , преди да му текнат сАполете на Тръмпа ...........

Това , не означава , че ще му е минало , обаче ................

пп За Златото - не са се сетили да го включат ............. Ще умра от смех .... Да се влезе в сделка заради това че

Тръмпито е хремав ................. И съм сигурен че тази теза има свойте поддръжници и тук ..............
    Опаланкааааааа.............. Готови сме и за днеска ..............

В NYSE сутринта я качих веднага след дъното на (с) ........... И написах същото ...................

Та , викате ..... фундамент ...... Давам време до довечера , ровейки из нета да си изберете коя новина спре сополЕте на Дони

пп Това към новинарчетата......

Коментар

• Лагард открехва вратата за по-гъвкав подход към инфлационната цел

Политиката за компенсиране на периоди със слаба инфлация с такива с по-висока за известно време може да бъде част от стратегическия преглед на ЕЦБ

ЕЦБ прави нова крачка към въвеждането на дигиталното евро

Дигиталната валута на централната банка би позволила на жители на страни от еврозоната да внасят директно в депозити в ЕЦБ. Това обикновено е опция само за търговските кредитори, правителствата и другите централни банки.

В контекста на твърденията, че са налице усилия за премахване на банкнотите и монетите, ЕЦБ заяви, че цифровото евро „ще допълва паричните средства, не и да ги заменя“.

Явно ЕЦБ е измислила вариат как тихомълком, под формата на експеримент, да увеличи значително разполагаемите пари сред населението, а от там и инфлацията, която пък има пряко отношение към цената на златото.
      Пандемията от коронавирус подчертава неотложността на подобряването на устойчивостта на цялостната платежна система, изтъкват от регулатора
      Last edited by LaCosta; 02.10.2020, 15:22.

Коментар

• ........................ ...................................

Току що казаха и по ТИЛИВИЗИЯТА .... световната новина .............
        Американските индекси се сринаха заради положителен тест на Доналд Тръмп .................
        Мисля че до довечера ....утре ..... ще се върнем на нивата , преди да му текнат сАполете на Тръмпа ...........

Това , не означава , че ще му е минало , обаче ................

пп За Златото - не са се сетили да го включат ............. Ще умра от смех .... Да се влезе в сделка заради това че

Тръмпито е хремав ................. И съм сигурен че тази теза има свойте поддръжници и тук ..............

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
          Какво стана, влезна котката и мишките се разбягаха, пък бяха се втренчели в едни екрани със ТА.
          Дали и Ковида на Тръмп беше вградено във графиките на ТА, ама само просветените го виждаха ?
          ТА са полезни при спокойни времена, а не във волатилна обстановка (VIX +26).
          Айде сега започваме отначало със вариантите, нали ?
          Шансовете за стимули избледняват, но пък се повишава несигурноста.
          Сега през уикенда медиите ще изпишат фермани как ще отрази това на изборите.
          Както виждаш ....нищо не предвидимо НЕ Е СТАНАЛО ............
          Та не разбрах , какво имаш предвид в поста си ..............Кое движение те шокира ...

Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Ето ти за [b] от Y ..... И защо модела , който си описал не може да достигне 2000 ...............

пп

Тук обсъждам модела който спомена Събев ..... И това ''не може да качи '' се отнася персонално за него .......... Иначе ЦЕНАТА може да си ходи където иска ..... И над 2000 даже ..... НО НЯМА ДА Е описания от Тодор модел ..........
          Има си Правила И Норми , които ако искаш да търгуваш по тази система (теория ) - трябва да се спазват ......... Така и стоповете и таргетите са ти обясними и верни в главата ...........

Червения вариант го щракнах вчера , щото Мелания ми се обади да ми каже че дъртия нещо подсмърча .....
          Макар че и синия си е в кондиция и си е валиде..................

Коментар

Какво стана, влезна котката и мишките се разбягаха, пък бяха се втренчели в едни екрани със ТА.
            Дали и Ковида на Тръмп беше вградено във графиките на ТА, ама само просветените го виждаха ?

Todor Sabev
            Member
            25.09.2020, 07:30

Мяза на дънце. Низходящата тренд лининия от последното спускане е пробита и при двата метала. Отделно при златото от триъгълника на долу имаме нещо като завършена петица.

ПП.Цената е подходяща за допълване на физическо и при двата метала. Металите и да тестават дъната няма да са кой знае колко още на долу , за сега.
            Last edited by Todor Sabev; 25.09.2020, 07:49.

Коментар

Що ... какво е станало ...... на графиката .........

А я кажи и какво очакваш или виждаш ти .... ЛИЧНО ...Дай някакво движение , което мислиш че ще стане .....подтикнато от сополите на Тръпя

А работата на графиката е нонстоп ...... Ако мислиш че пари се изкарват ,като погледнеш 3-4 пъти на седмица и след това , очилцата на диадемка и върти синджирчето ................

Коментар

Факт, аз затова обичам да връзвам басове - казва се някакво число, дава се дата, слага се баса и готово. Примерно 2000 долара до края на година. Няма ако-та, мако-та и т.н. - щом си казал някакво число, значи си премислил и грипчета, и избори, и брекзити, и карантини и т.н. Успех на играчите, аз си имам чисто за защита и нищо повече - ни купувам, ни продавам
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Какво стана, влезна котката и мишките се разбягаха, пък бяха се втренчели в едни екрани със ТА.

Коментар

1. Нито имотите нито услугите ще скочат в САЩ ....... Особенно първите !! Те няма да скочат и извън САЩ ............ Дори ще започне обратен процес - отначало едва леко забележим , след това по ярко изразен , но ...... няма да има на кой да се ''чисти '' от желаещите ....
                    А желаещи ще има ..............
                    Не е по темата, но като стана въпрос за имотите в САЩ и се сетих, че там сега отново са тръгнали някакви уж горски пожари, при които се запалват и изгарят къщите, а дърветата около тях си остават обикновено незасегнати. Казват, само в Калифорния с това модерно оръжие са подпалили и ликвидирали над 7 000 сгради. Може да разчистват пазара, за да се гарантира търсене на къщи и покачване на цените. А знаем, че търсенето от сектора на недвижимите имоти задвижва търсене в цялата икономика.
                    Last edited by LaCosta; 02.10.2020, 01:17.

Коментар

Няма как при всички тези напечатани пари, над 10 трил. до момента, имотите и услуги да скачат в САЩ, пък златото да отива към 1550-1600 (цифрата е без значение).
                      Естествено, очаква се меча рецесия след изборите, зависи кой ще спечели, каква обща политика ще поеме, но въпреки това ще е странно да падне толкова, дабе и след евентуален връх 2200-2500 преди това.
                      Предполагам, доста хора ще допълнят на 1600, ако се появят тези цени през 2021.
                      1. Нито имотите нито услугите ще скочат в САЩ ....... Особенно първите !! Те няма да скочат и извън САЩ ............ Дори ще започне обратен процес - отначало едва леко забележим , след това по ярко изразен , но ...... няма да има на кой да се ''чисти '' от желаещите ....
                      А желаещи ще има ..............
                      2. Златото изобщо не корелира с имотите за да ги разглеждаш като скачени съдове ............. В по голяма част от времето дори са в обратна зависимост .
                      3 . Цифрата е без значение ........ но вече се прокрадва в мислите ..... Нещо , което в началото на август беше ТАБУ .... а '' Маями '' говореше за цени ...... неща да се сетя , но ако трябва да изцитирам , беше нещо
                      а защо не и 80 000 $ за унция
                      4 . Да се пълни на 1600 ще е доста разумно ........ С това съм напълно съгласен . .Дори и аз ще го направа ........ Ето - точно , конкретно ,ясно ............ Макар че иде ли до там .... възможното дъно за тази корекция е тест на 1380 .......
                      Нещо което един друг еххх - приятел , каза че никога няма да го видим .............
                      Но .... да не бъдем максималисти ........... Ще поживеем - ще видим ...........

Но 3000 - на Нова Година .......... НИКОГИШ !!!!

Коментар

• Няма как при всички тези напечатани пари, над 10 трил. до момента, имотите и услуги да скачат в САЩ, пък златото да отива към 1550-1600 (цифрата е без значение).
                        Естествено, очаква се меча рецесия след изборите, зависи кой ще спечели, каква обща политика ще поеме, но въпреки това ще е странно да падне толкова, даже и след евентуален връх 2200-2500 преди това.
                        Предполагам, доста хора ще допълнят на 1600, ако се появят тези цени през 2021.
                        Last edited by hazard; 01.10.2020, 21:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А ти как разбра, че сега сме при "дългосрочен връх", който ще се нареди сред "най-големите върхове"?
                          Нещо може да се определи като връх едва след като видиш спада след него, а спадът още не се е реализира, но ти още от сега приемаш, че се намираме при дългосрочен връх и за това споменах за известна пристрастност или си имаш някакви други технически основания.
                          Не ....не си ме разбрал въобще...............
                          Никъде не съм писал че сега сме при дългосрочен връх ............ Просто съпоставям движения , които са супер идентични , и на тая база задавам само ВЪПРОСА : '' Ами ако ...... ''
                          Добре е .... винаги човек да има предвид такива неща , и такива въпросчета , защото КОГАТО ВЕЧЕ види върха реализиран .... той спада вече е преминал ..... А това не е целта на задачата .............
                          Всеко нещо , което ти дава основание да предполагаш нещо , комбинирайки го с други неща ..... помага за взимане на решение за влизане в сделка ................
                          Е ..... да кажем , че това е едно от нещата ..... Разбира се винаги има доза риск ........ Но той съществува абсолютно навсякъде в живота.
                          Дори и в WC - то ако се надуеш малко по силно и ......... риск има .....
                          Та , в заключение , какъв финансов смисъл ще има ако нищо не правим и на 1500 (например) уверено кажем , че 2074 ВЕЧЕ се нареди сред големите върхове ................................

Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                          Аз пък си мислех, че разглеждаме графични модели, точно както след това си го написал:
                          Да ... графични модели ...... Продължавай да си го мислиш , защото е така ....
                          Това с овалите не е модел от Вълновата Теория .... но е Графичен Модел ... на две еднотипни по своята структура движения .....

Като погледне човек петте графични отрязъка:
                          септември 2005 - август 2006 /сега намерих и този, а със сигурност има и други/
                          юни 2007 - май 2008
                          януари - ноември 2011
                          декември 2015 - август 2016
                          април - октомври 2019 и т. н.
                          По-скоро първите 2 периода са подобни на сегашния.
                          Възприемаш нещата казани от мен за теза ...теорема ..... а не трябва ....
                          Това са само Предположения ... предположения с голяма доза верочтност да се случаТ , НО не са задължени да се случат ...
                          ...................
                          1 . Двете движения в овалите са абсолютно равни по ръст... (премери ги с )
                          2. И двете движения са накрая на дълъг ръст ..... (не като описаните от теб , които са или в началото или са след сравнително кратък ръст )
                          3. Най голямото от описаните от теб 4-5 примера е едва 60% от тези в овалите ....... Другите не достигат и 38 %
                          4 . Графичния модел който разглеждам на седмична графика , ПРЕДПОЛАГА тук някъде да се оформи връх .........
                          Къде точно - НИКОЙ не знае .... Затова и давам шанс на още един ръст нагоре ......... След края на корекцията .
                          А може и не ..............

А ако може да добавим и фундамента към разглежданите графични периоди, то тогава е най-логично да се намираме някъде в ситуация, подобна на тази от юни 2006 г. или април 2008 г. и да станем свидетели на подобно развитие на цената в следващите години, каквото се е случило тогава след въпросният графичен модел. И за да те скандализирам напълно, ще добавя, че за мен 3 000 долара цена след 18-24 месеца изглежда като съвсем реална възможност, без да съм убеден, че това ще направи някого по-богат. Просто цифричките на екрана и по магазините ще се променят.
                          Фундамент - не разглеждам изобщо ......... Като не отричам че може да има хора , които да търгуват по него и дори да правят пари ......
                          Но не и в този форум
                          По принцип той е най бавният метод от всички известни ............ Но , който иска да си се занимава .............
                          Както виждаш , аз всеки ден мога да пиша да качвам , да търгувам на база каченото ....
                          Фундаменталистите , освен да ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО , което всички ГО ЗНАЕМ (говоря за реалистите ... с'я фентъзи бъговете не ги отразявам ) НЯМА какво да кажат .............
                          Но да оставим тая тема ............

И изобщо не ме скандализираш ....... със прогнозата си за след 18 - 24 месеца ...........
                          Може би аз ще те скандализирам , като ти кажа да потърсиш назад ......... и да видиш че моят таван дори е с 300 /500 $ по висок от твоя ...................
                          Но , преди това ще се случи друго .............................. . Или пък няма да е толкова скоро...............
                          По принцип , доста разумни хора от форума дават горе долу тия цени за таван ...........

Само разни малоумници , синджиркаджии , откровенни тролове или търговци - златари дават космически цени от 3500 нагоре....
                          Като ония отдолу , който се реди на опашката да ме скролва ............ Ама така ме скролва на биткоин 18 000 , докато пишех че отиваме под 5000 .............. че после 6 месеца само '' добрютрю'' пишеше у темата

Коментар

Не съм разглеждал описаните дати от теб .... ще ги погледна .... Но те са извън контекста на това което , съм показал .......тъй като не са ''дългосрочни върхове '' ...................... Сам си го казал '' не само по най големите върхове '' . А ние тях разглеждаме .... ок ?
                            А ако слезеш на по малка графика .... (не мога да ги обхвана на монитора ) ще занележиш че показаните овали са почти близнаци ....
                            Ръст .... малка корекция тип триъгълниче ..... финален мощен ръст ...........
                            А ти как разбра, че сега сме при "дългосрочен връх", който ще се нареди сред "най-големите върхове"?
                            Нещо може да се определи като връх едва след като видиш спада след него, а спадът още не се е реализира, но ти още от сега приемаш, че се намираме при дългосрочен връх и за това споменах за известна пристрастност или си имаш някакви други технически основания.

А ние тях разглеждаме .... ок ?
                            Аз пък си мислех, че разглеждаме графични модели, точно както след това си го написал:

Като погледне човек петте графични отрязъка:
                            септември 2005 - август 2006 /сега намерих и този, а със сигурност има и други/
                            юни 2007 - май 2008
                            януари - ноември 2011

По-скоро първите 2 периода са подобни на сегашния.
                            А ако може да добавим и фундамента към разглежданите графични периоди, то тогава е най-логично да се намираме някъде в ситуация, подобна на тази от юни 2006 г. или април 2008 г. и да станем свидетели на подобно развитие на цената в следващите години, каквото се е случило тогава след въпросният графичен модел. И за да те скандализирам напълно, ще добавя, че за мен 3 000 долара цена след 18-24 месеца изглежда като съвсем реална възможност, без да съм убеден, че това ще направи някого по-богат. Просто цифричките на екрана и по магазините ще се променят.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                              Аз пък искам да блокирам искащите да блокират, защото само спамят, вместо да си траят, ако няма какво да напишат.
                              В тая тема 5-6 човека пишат нещо смислено, но пък има случайно преминаващи, които един смислен ред не са написали, а само изгарят от желание да блокират някого.

Някой да е спрял някого да коментира фундаментални въпроси относно златото в тази тема?
                              Коментирайте фундамента и така ще се отклони темата в желаната от вас посока! А пък като нямате какво да напишете по фундамента, някой пък може да има да напише нещо интересно по техническата страна на въпроса. Иначе ще е пълно мъртвило в тая тема.

Подобни овали човек може да си нарисува не само по най-големите върхове, но също и:
                              юни 2007 - май 2008
                              Явно това са характерни за златото движения.

Усещам някаква пристрастност у тебе за сценарий в посока надолу при цената на златото, което леко ми е странно за човек със 100+ унции метал.
                              Не казвам, че трябва да се пише само ъп, ъп, ъп, /А бе къде се изгуби Майкито?/ ама, струва ми се, бива да се разглеждат вариантите малко по-непредубено.
                              Не съм разглеждал описаните дати от теб .... ще ги погледна .... Но те са извън контекста на това което , съм показал .......тъй като не са ''дългосрочни върхове '' ...................... Сам си го казал '' не само по най големите върхове '' . А ние тях разглеждаме .... ок ?
                              А ако слезеш на по малка графика .... (не мога да ги обхвана на монитора ) ще занележиш че показаните овали са почти близнаци ....

Далеч съм от мисълта че трябва да се залага много на тази прилика .... Просто е интересно и занимателно .....

Така ........
                              Пристрастеност няма никаква ..... Аз вървя ,доколкото мога и ми го позволяват знанията С ГРАФИКАТА ...........
                              Нагоре- нагоре ..... Надолу - надолу .......... Вариантите са такива , каквито са .....
                              А и съм писал назад , че след тази корекция , очаквам финален ръст .... И цени до къде съм писал ..и така....
                              Защо , предубедено да пиша само за спад ............. ???
                              Личното ми финансово състояние и притежаване на физическо не е по темата ..... и то не само моето , а на всеки от пишещите .........
                              Тролове , като днешните .... ме накараха да обявя колко и какво имам .........
                              И ....да .... Толкова са !!! Което , обаче не означава че влияе на разсъжденията ми относно посока на цената ............. И не би трябвало при никой да е така ..............
                              Пристрастеноста е при бъговете .... които разчитат да за забогатеят със някакъв страхотен ръст на златото , без да имат понятие , това до какво би довело ............
                              При мен е обратното ........ Имането на физическо е хедж на живота . Купено веднъж - няма да се продаде никога , ако не става въпрос за живот или здраве .......................
                              Ако мога - печеля от златото чрез търговия на платформата .................. Физическото не е за търговия ....
                              За това му викат ИМАНЕ .... от ''да го имаш '' ......... А не да чакаш 8000 $ за да го продадеш и - '' погледнал се Илия - па у тия ''

Както и да е ... много се заобяснявах ..... а на ''смена '' е човек на бъговете ............

Когато пишеш че ще пада и ....то пада .... колко да е предубедено

Видя и EUR/USD ............. Предубедено март написах че ще расте .......... а септември предубедено написах че ще падне ....

Как да го напиша непредубедено

Коментар

• Аз пък искам да блокирам искащите да блокират, защото само спамят, вместо да си траят, ако няма какво да напишат.
                                В тая тема 5-6 човека пишат нещо смислено, но пък има случайно преминаващи, които един смислен ред не са написали, а само изгарят от желание да блокират някого.

Някой да е спрял някого да коментира фундаментални въпроси относно златото в тази тема?
                                Коментирайте фундамента и така ще се отклони темата в желаната от вас посока! А пък като нямате какво да напишете по фундамента, някой пък може да има да напише нещо интересно по техническата страна на въпроса. Иначе ще е пълно мъртвило в тая тема.

http://alfa.kachi-snimka.info/images...601549395u.png
                                Първият овал е 2011 ........... Вторият - сега ...........

Всеки може да си дорисува продължението при второто овалче - гледайки първото .................... . Кой купувал за 3 К 5 К 8 К .............. мааааааалко ще почака ...... Некой ,даже много ...........

Подобни овали човек може да си нарисува не само по най-големите върхове, но също и:
                                юни 2007 - май 2008
                                Явно това са характерни за златото движения.

Усещам някаква пристрастност у тебе за сценарий в посока надолу при цената на златото, което леко ми е странно за човек със 100+ унции метал.
                                Не казвам, че трябва да се пише само ъп, ъп, ъп, /А бе къде се изгуби Майкито?/ ама, струва ми се, бива да се разглеждат вариантите малко по-непредубено.
                                Attached Files
                                Last edited by LaCosta; 01.10.2020, 15:11.

Коментар

Working...
                                X