Явно към златото има два подхода.Първия е на хора с РЕАЛЕН бизнес генериращ парични потоци част от които отклоняват за физическо злато.Втория е на хора които РАЗЧИТАТ евентуално да спечелат някоя и друга мижава стотинка от щракане по клавиатурата.........
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеИ аз да се намешем у спора.
То май само Хермес ще излезе мъжкото момче от златните буболечки, отстоявайки позиция докато златотото се срива.
За разлика от един Смок , чиито локуми подведоха доста хора следвайки неговите гръмки фрази и чаршафи.
ПП Скоро наближава време за покупка на физика така ми се струва.
За тези който са купили на по високи цени е време да почват осредняват а тези който чакат доста по ниски цени също може да почнат да влизат макар и след това да има още по ниски цени.
За покупка на акции на копачи ще трябва да се почака още доста време по време на дефлационния шок , този цикъл на спада не подходящ за покупка на акции отт добивачите.
Ще ти пусна оригинала от Месинджера
Току що изпратено от Correctively objective
Спор ??? ........................
Няма спор ... Как да се спори с хора , които като довод вадят ''Междузвездни войни'' '' Задругата на пръстена '' или ''Елезиум''
Как да спориш с хора които говорят врели некипели , а тайминга е неопределен в далечното бъдеще . . Как да провериш писанията и ''творбите им ''........... Как да се отнесеш насериозно към тях , като това което са написали , вече си го чел в редица блогове и сайтове на ....гурута - златопродавачи ....
В тоя ред на мисли , няма нищо ''мъжко '' , в това да си се запънал с двата крака в името на някаква смешно - конспиративна сказка , за ''времена на Мордор '' и ''златото в Космоса'' ......
Не е сериозно .........
Спор може да има с такъв като теб , например ..... Ще мине ли 2000 - преди (и ако) се спусне до текущи (не го очакваше) .........
Със зададени условия , параметри , цени и ..... графика (от моя страна ) .....Всичко ясно .... Е - ясен е и позналия ...
Така се прави ... За Спора ...За Форума ...За Егото ....За Знанието ..... За Парите
Другото е ...... ''ела , баба да ти разкажем , една приказка '' .............. Но вместо '' имало едно време '' , рефрена в началото е '' Ще има едно време ..... ''
Та къде видя СПОР ....Тодоре ???
пп Покупката вече е оправдана (говоря за спекулативно , чрез платформа за тъгуване ...............физическо е все тая и преди месец и след месец - няма избиване на спреда )
Печалба ще се появи за всеки купил от текуши в близко време , но не физическо , а спекулаторско .........
Да не се чака нов връх скоро , възможни са няколко варианта , дълго да се движим без пробив на върха ....
Баннат съм , и не ми се качват вариантите във вид на графика , точно сега и то в инвестора.........
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеИнтересна дискусия в името на която ще напомня,че фиата отдавна е измислил универсална ваксина за своето оцеляване - нарича се Парична реформа ( туземците около Карпатите и юг от тях я наричат Деноминация).
Някои по напреднали държави - примерно като Сащ - за да не си създават излишни главоболия са прибягнали до 2-ен аршин - за тълпата са банкнотите с купюри до 100 долара,а за фед до 100 000.Подобна ситуация има и в Европа където банкнотите от 500 евро са кът напоследък.
Наивно е да се мисли,че злато или друг метал може да хеджира Парична реформа просто защото има корелации от които няма как да се избяга.Пък и всяка такова Събитие има конфискационен характер доколкото цели урегулиране на паричната маса.
Друга голяма заблуда е да се вярва безрезервно,че инвестициите(особенно в злато) дават анонимност!Не само че не дават ами блестят като ранна икендия.
Паричните реформи също не решават проблема с дълга, щото той просто се деноминира, но отношението му към други показатели остава същото, както и преди упражнението, дори може леко да се влоши. Тия реформи са за дообиране на населението и малките бизнеси, щото скътаната с много зор кешовица, освен в световно призната конвертируема валута, изгаря в голяма степен. Обикновено бедните се оказват по-бедни след упражнението. Проблема с дълга се задълбочава, въпреки че за един малък промеждутък от време, баланса на ЦБ поолеква с "изгорелия кеш".
Отрицателните лихви доведоха до явлението да се теглят големи суми кеш от банките и да се съхраняват в трезори. Това е идеално за реформите, които казваш, щото при големи суми кеш гори голям процентен дял от сумата.
За златото си прав, че то мое си стои хиляди години, ни храна, ни вода иска. Но както спомена, то подлежи на конфискация или законови ограничения в търговията, с последващ пазар на черно, който изтънко се следи от органите, и много често там се гърми, т.е. държавата, или някой покровителстван от нея, пак го прибира жълтото на аванта.
Прочети кво писах долу. Само координирано здраво орязване на двете страни по балансите на банките може донякъде да спаси нещата. И целта е всичко да отиде в тия баланси, за да може да се резне като му дойде времето. Мое мнение, не задължава никой с нищо.
P.S. В подкрепа на тезата ми, ето малко факти за купюрите (кеша) в сегашно време:
М0 е около 90+ трлн. долара в световен мащаб сега (пиша +, щото с тия хеликоптерни пари през пандемията, статистиките трудно насмогват) Кеша в тва М0 е с много зор 20-25 трлн. долара (мисля, че и 20 е много), каквито и ще да са купюрите и монетите.
В останалите М-ки от паричното предлагане има още около 250+ трлн. долара в световен мащаб.
Всички тия М-ки (вкл. голяма част от М0) значат много ДЪЛГОВЕ. Световния дълг в момента отива към 330-340% от световния БВП (който е от порядъка на 90-100 трлн. долара, 20 трлн. са само Щатите).
При 300+ трлн. долара парично предлагане, едни смешни 20-25 трилиона не могат с нищо да повлияят при една реформа, нямат дори 10%. Кеша си отива, всичко е в некви бази данни и там могат да се правят доста бели и черни магии.
P.P.S. Всичкото физическо злато, изкопано през историята досега (около 180 000 т / 5.8 млрд. унции), струва по сегашни цени ($1790/oz) около 10 трлн. долара. Инвестиционното злато във всички трезори по тая земя днес струва общо 5 трлн. долара зорлен. Само кеша е 4-5 пъти повече от тая сума, а има още над 300 трлн. долара
След тия числа е кристално ясно, че от много години и в сегашният момент, хартиеното злато казва каква е цената на физиката. И това може да се промени само ако някъде по борсите изгърми реална доставка (имаше зор март-април, тогава и скочи цената яко), но мисля, че засега батковците от Лондон и Ню Йорк се справят с напрежението. От Лондон, Цюрих и другаде полетяха самолетчетата с ценни пратки до трезорите на КОМЕКСа, и се укроти работата. След август се кротнаха мераклиите за физика, и оттогава цената падна с 250 долара.Last edited by Kildirim_Bei; 29.11.2020, 20:03.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
� -
И аз да се намешем у спора.
То май само Хермес ще излезе мъжкото момче от златните буболечки, отстоявайки позиция докато златотото се срива.
За разлика от един Смок , чиито локуми подведоха доста хора следвайки неговите гръмки фрази и чаршафи.
ПП Скоро наближава време за покупка на физика така ми се струва.
За тези който са купили на по високи цени е време да почват осредняват а тези който чакат доста по ниски цени също може да почнат да влизат макар и след това да има още по ниски цени.
За покупка на акции на копачи ще трябва да се почака още доста време по време на дефлационния шок , този цикъл на спада не подходящ за покупка на акции отт добивачите.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ратко попита да изчака ли преди да си вземе физическо и аз му отговорих да изчака третата седмица на декември. Съответно ти се месиш де прочел, де не прочел в чужд диалог. Те ти я “корелацията”.
За другото -
Трендът на големите цикли е нагоре. Това гледам. Само да не ме попиташ пак на колко съм години. Вече ти обясних моята перпектива.
The current cycle suggests a Recovery phase is nearly complete and we should expect an Appreciation phase to begin within 2 years (or less). Historically, the Appreciation phase prompts a 200% to 300%+ rally in Gold prices – this time the rally may be even greater. We are just waiting for confirmation that the upward cycle in Stocks to Commodities and S&P Price to Earnings ratios have peaked and begin to move lower. That cycle confirmation will suggest the Recovery phase in Gold has ended and the Appreciation phase has begun. Additionally, once Gold rallies above $2,200 (breaking recent highs), this could also be considered a confirmation of the new Appreciation Phase in Gold.
https://www.miningstockeducation.com...xplode-higher/
ПС: Много си забавен когато се пробваш да указваш на хората какво да правят. Къде да пишат, през какви “рецензии” да минават.
Кой си ти? Хайде сега да слезеш на земята.
препоръка е
Коментар
� -
Интересна дискусия в името на която ще напомня,че фиата отдавна е измислил универсална ваксина за своето оцеляване - нарича се Парична реформа ( туземците около Карпатите и юг от тях я наричат Деноминация).
Някои по напреднали държави - примерно като Сащ - за да не си създават излишни главоболия са прибягнали до 2-ен аршин - за тълпата са банкнотите с купюри до 100 долара,а за фед до 100 000.Подобна ситуация има и в Европа където банкнотите от 500 евро са кът напоследък.
Наивно е да се мисли,че злато или друг метал може да хеджира Парична реформа просто защото има корелации от които няма как да се избяга.Пък и всяка такова Събитие има конфискационен характер доколкото цели урегулиране на паричната маса.
Друга голяма заблуда е да се вярва безрезервно,че инвестициите(особенно в злато) дават анонимност!Не само че не дават ами блестят като ранна икендия.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Ратко попита да изчака ли преди да си вземе физическо и аз му отговорих да изчака третата седмица на декември. Съответно ти се месиш де прочел, де не прочел в чужд диалог. Те ти я “корелацията”.
За другото -
Трендът на големите цикли е нагоре. Това гледам. Само да не ме попиташ пак на колко съм години. Вече ти обясних моята перпектива.
ПС: Много си забавен когато се пробваш да указваш на хората какво да правят. Къде да пишат, през какви “рецензии” да минават.
Сега ми е смешно как се въртиш и сучеш ....за да мимнимизираш ГЛУПОСТА , която каза сутринта с апломб .....
Та пак да те попитам ...В смисъла за III -та седмица на Декември ..... За какво да ''изчака да купува ТОГАВА'' .......
Като тогава цената СЕ ВДИГА .... А ти написа ЧЕ ПАДА ....
Осъзнаваш ли две прости думи ...
И не се мешам в ничии диалог , Безграничната ........... ТОВА Е ФОРУМ .... Диалози - на ЛС ...
А и НИКОЙ не те попита ПЕРСОНАЛНО .... ти пак се обади от коневръза , без да си запозната , дори ...
Както винаги , апропо ................
А кой съм аз ............съм сигурен че занеш , дори ти .... По отношение на златото , рзабира се ....
И въобще ...по ГРАФИКИТЕ
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнениеСега..... Къде е корелацията между този пост
И този пост ...
1. Златото ПО ПРИНЦИП си расте ...... ама сега малко .... не ще
2. Ако ме питаш мен , която и календарна година да взема , през всеки един месец има много моменти за закупуване на злато .
3. Декември е месец като другите . Златото няма нищо общо с Коледа или Никулден ..... Така че - колко да е добър за ''физическо '' злато си е в твоята главица само ..... Разбира се за закупуването на ''хартиено '' , подходящи са Март , Юни и Септември
4 . Кой тренд е ...нагоре ..... От 2000 г.пр.н.е ли ????
Той не ни касае ..... Този който интересува хората е от 3-4 месеца и е ... плавно НАДОЛУ .
Възможно е и той да се смени , НО засега ....... това се прдлага от пазара ...... С Тръмп / без Тръмп с Ковид / без Ковид .......
И айде , преди '' да си правиш труда '' да ми отговаряш - да минаваш на рецензия при поне двама от ''знаещите '' бъгове ....
Щот' ти си си ..просто на всека манджа мерудия ....и повечето неща са ти ЗЛАТНИ шедьоври на глупоста
За другото -
The current cycle suggests a Recovery phase is nearly complete and we should expect an Appreciation phase to begin within 2 years (or less). Historically, the Appreciation phase prompts a 200% to 300%+ rally in Gold prices – this time the rally may be even greater. We are just waiting for confirmation that the upward cycle in Stocks to Commodities and S&P Price to Earnings ratios have peaked and begin to move lower. That cycle confirmation will suggest the Recovery phase in Gold has ended and the Appreciation phase has begun. Additionally, once Gold rallies above $2,200 (breaking recent highs), this could also be considered a confirmation of the new Appreciation Phase in Gold.
https://www.miningstockeducation.com...xplode-higher/
Last edited by Selena; 29.11.2020, 15:27.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Сега..... Къде е корелацията между този пост
Първоначално изпратено от Selena
Кое не е по темата? Че през предпоследната седмица на декември цената на златната обикновено унция пада и е било така от 2016 г. насам? Или се трие без да се чете?
То си расте по принцип, но имам предвид друго. Ако вземеш дадена календарна година - винаги през месец декември имаш момент на възможност за купуване на физическо злато и на временно успокоение на цените. Декември е добър месец за купуване на физическо злато. Иначе, да трендът си е плавно нагоре.
Какво мислел грую и груевци по принцип както ти казах не ме засяга. Грийчо ми е на постоянен игнор и резонно.
Ти си ми малко по-интересен. Интересно ми е какво точно те движи. Затова и си правя и труда да ти отговарям все още.
2. Ако ме питаш мен , която и календарна година да взема , през всеки един месец има много моменти за закупуване на злато .
3. Декември е месец като другите . Златото няма нищо общо с Коледа или Никулден ..... Така че - колко да е добър за ''физическо '' злато си е в твоята главица само ..... Разбира се за закупуването на ''хартиено '' , подходящи са Март , Юни и Септември
4 . Кой тренд е ...нагоре ..... От 2000 г.пр.н.е ли ????
Той не ни касае ..... Този който интересува хората е от 3-4 месеца и е ... плавно НАДОЛУ .
Възможно е и той да се смени , НО засега ....... това се прдлага от пазара ...... С Тръмп / без Тръмп с Ковид / без Ковид .......
И айде , преди '' да си правиш труда '' да ми отговаряш - да минаваш на рецензия при поне двама от ''знаещите '' бъгове ....
Щот' ти си си ..просто на всека манджа мерудия ....и повечето неща са ти ЗЛАТНИ шедьоври на глупоста
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от interess Разгледай мнение
Само ти ще спечелиш, от целия цирк и ще се шириш из цялата "СЕЛЕНА"
СИЧКО ДРУГО, КЕ ОКАПЕ И ЖИВОТ НЕМА ДА ИМА.
Усещаш ли, какъв ще е живота на планетата по твоя сценарии, или нещо да си напишеш.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение
Глупостите ??
Изглежда нямаш и капка срам.
Кой на 1900 писа че купува и сяда да си люпи семки (демек , всичко е предрешено и той и другите малоумници -бъгове , са над нещата )
Кой на 150 $ по ниско , написа че ''маааааалко ще позачака ''
Просто смешно , откъде и да го погледнеш като хронология и ценово .
Ето това са чисти глупости ...... а не безпочвените ти обвинения , че всеки който пише против вманиачените ви представи за златото съм аз !!
Аз съм само Месинджър и нямаше и да се включвам изобщо ако не беше временното затруднение на човека с графиките
По твоята логика ,всички бъгове с едноподлогови изречения , изказващи одобрение към сказките на крумчо или флорида , би трябвало да сте ''одобрителните '' им никове ... А ?
Мислех , че си отлепила от Нулата и вече си на Левъл 1 ...... Но Груев си е прав , колкото и да се съмнявах . Безгранична си !
Първо , няма никаква връзка това твърдение с нищо ,
Второ , разбира се че НЕ Е ВЯРНО . Но явно и ти като Херместчо не си поглеждала графика и плещиш на ангро . Както когато '''обяснява'''' на Баце за хартиените и физическите унции .
ТОЧНО 2016 , 2017 , 2018 , и 2019 предпоследните и последните седмици на ДЕКЕМВРИ , златото РАСТЕ !!! ...Чуеш ли - РАСТЕ !!
Тоест ,написаното от теб е една глупост , която има тежеста на .....глупост
Искаш ли графика ???
Какво мислел грую и груевци по принцип както ти казах не ме засяга. Груйчо ми е на постоянен игнор и резонно.
Ти си ми малко по-интересен. Интересно ми е какво точно те движи. Затова и си правя и труда да ти отговарям все още.Last edited by Selena; 29.11.2020, 17:18.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Усилията към цифровизация на парите след Бретън-Ууд и особено след 1971 г. (дебитни и кредитни карти, електронно банкиране, безконтактни плащания/смарттелефони/крипто) са може би ключ към единственият възможен сценарий за овладяване на безконтролно растящата хартия. Когато му дойде времето, а то би трябвало да е скоро, се прави едновременно подстригване на дългове и наличности по сметки в някви съотношения, като сафридите ще станат цацички, акулите ще станат китове. Който има реални активи, си остават негови, а покупката на реални активи оттам нататък става почти невъзможна за цацата. Цени на стоки, услуги, суровини се напасват автоматично към новите реалности чрез пазара. Къвто кеш има останал, се приема в банките до определена сума, а тоя под дюшеците и в бурканите отива в камината.
Остава златото и то може да има няква роля тогава. Ако не решат като американците през 1933 да го приберат и него в трезора на държавата за по-сигурноИнтересно ще е
Last edited by Kildirim_Bei; 29.11.2020, 14:31.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Еми какво да пиша?!?Че вървим към светли бъднини?!?Или че илюзията създъдена от трилионите въздушни пари ще продължи вечно?!?Аз съм практичен човек.През целия си живот съм бил практичен и съм търсил точни и ясни логически обяснения на ставащите неща .Обяснения с простички думи та да ги разбере и човек далече от темата.И стигна ли до темата ЩО Е ПАРИ днес аз виждам САМО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИЧЕСКОТО злато.........Долари евро и другите принтирани с трилиони ОБЕЩАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ аз не ги виждам дългосрочно като пари а като инструмент за придобиване на имоти злато и ценни вещи които могат да ми послужат в момента в който ВЕЛИКАТА ИЛЮЗИЯ на фиат парите се срути......А ТЯ В МОМЕНТА ПРЕД ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ СЕ РУШИ.........Но малцина могат и искат да видят какво всъщност става.....Всеки един грам който съм купил бих купил пак на същите пари и НЯМА да съжалявам............Защото накрая само то ще остане от финансовите ми активи.Много трудно ще ме сложи някой в джоба си........Много.......Още повече от тия дето са аквариумни рибки гледащи с благоговение гРаФиКиТе.......Навън в РЕАЛНОТО БЛАТО такива ги излапвам на КИЛО...............Капацитет имам достатачно за да видя МОШЕННИЧЕСКАТА система на фиат парите.....Почерпен от ДОСТА по-интелигентни и разбиращи темата хора.........От БАЦЕТА и тем подобни драскачи ................Поста на Хазарт за мен води само и единствено до извода че ни чака голям и дебел..........И че в такива времена оцеляват само приспособимите и подготвените за такива времена..........
Общи приказки на килограм . С недотам реална представа за личните познания и умения . Неща , които фигурират и в постовете на други прозлатарски ''гурута'' ...
Но това го пише и е достъпно във всяка жълта , сензационна , фентъци или конспиративна литература или блог ....
Никой не го интересува , какво ще бъде след 50 години ... Още повече , какво ще стане с твоите 7-8 жълтички тогава - и дали ще имаш за хляб , мляко ....(тогава , де ) докато другите глупаци измират на килограм покрай теб ............
Ако можеш дай предположение , къде ще е златото след 1 месец ...след 3 ....след 5 ...след една година ...след 3 .............
И се обоснови ...
Другото са ..ала бала иж-миж ....... Доста хора могат да опишат сценария ти дори по - увлекателно , загадачно и уфологично - конспиративно без да са '' го черпили от други ''интелигентни и разбиращи''хора
Потвърждавам пак , това за слагането у джоба ...без да го превръщам в основен спор ...
А на Бацетата ...можеш само да носиш вОда ..
И с графики ..и без графики ........
много ти поздрави от баш Бацето
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от interess Разгледай мнение
Само ти ще спечелиш, от целия цирк и ще се шириш из цялата "СЕЛЕНА"
Усещаш ли, какъв ще е живота на планетата по твоя сценарии, или нещо да си напишеш.
Last edited by Hermes73; 29.11.2020, 13:07.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
В идвщите времена АкВаРиУмНиТЕ РИБКИ-ОФИС ПЛАНКТОНА от милионните градове ще понесат големия унищожителен удар от срутването на системата.......Заради този офис планктон е и цирка с КУРОНАТА..............В новия пост-фиатен свят те са непотребни ....Те и уменията им ............А БЛАТОТО е студено и опасно..........Пълно с хищници и рибари.........
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар