Първоначално изпратено от Zaki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
С тоя 2 ливъридж - по добре да играеш на 100 направо с 5-10к лева, още по добре в койни. Като занули до края да годината да се похвали(може и същия ден да е)Не е препоръка
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнение
При всички положения, няма да се "чувстваш свободен", при реализация на сценария описан от теб.
Независимо дали имаш ЗЛАТО.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнение
При всички положения, няма да се "чувстваш свободен", при реализация на сценария описан от теб.
Цената на златото се движи с обратна корелация с личната свобода на индивида в обществото ,свободната търговия и глобализма. .
И цената е в пряка корелация с насилието, авторитаризма, протекционизма и войните.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
"Засега имаше всичко благодарение на натрупаните количества в света излишаци на храни и суровини за тях.ФАО няколко пъти вече предупреди че идва глад с библейски мащаби.В момента убиват дребния и средния сегмент във всички отрасли включително и при производството на храна "
СЕГА и в БЪДЕЩЕ, е ,и ще ,бъде в П Ъ Т И по лесно, бързо, достъпно и възможно производство и доставка на храни и суровини.
не ми се пишат фермани "защо", всеки има глава на раменете да прецени....
Малък пример виж Аликанте, Испания през GOOGLE
FAO(мнението им ми е през........) , се римува чудесно с ГРАО, ако ги нема , ора нема да има на тая земя.............
.Целта на кредитите е в един момент да станат неизпълними.За да ти вземат като дойде момента всичко.За да пречупят човек те трябва да му вземат всичко.
По всяко от трите изречения , отново могат да се пишат фермани
"......от кога живееш тук?......От времето на Хан Аспарух!!!!..( копни го в тубата, виж автора и отговори к'во ще му пречупят, и к'во ще му вземат. Повече от половината човеци са на тоя хал......
КОИ СА ТИЯ ДЕТО, НЯМАТ НИЩО И ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ВСИЧКО/////////??????????
"Заможния човек е независим благодарение на благополучието си .Такива не са нужни на новата система. "
Тоя от примера горе ли ще върти новата система..........
"Последните години правеше впечатление как куцо кьораво и сакато взимаше кредити далеч над възможностите си.Мразя банките още от 97-ма.Никога не съм имал доверие в системата и всеки лев го влагах в разрастване или резерв в стоки вместо в депозити на мижава лихва.Противник съм на взимането на кредити и моите фирми за 28 години не са взели НИКАКЪВ кредит.Разрастването винаги е било въз основа на натрупване и реинвестиране.Кредита е робство .На масата ще им вземат и гащите когато падне мораториума върху кредитит.А той ще падне и в тези времена на разпадане на икономиката мнозина милионери от милионери ще се превърнат в хора без стотинка преследвани от гладните и ненаситни кредитори....А тези с ипотеките за по 20-30 години още от сега да мислят къде ще се прютят като им вземат жилищата.........Никога не съм разбирал логиката да теглиш ипотечен кредит с давност десетки години след като няма как да предвидиш какво ще стане след година или две с теб и доходите ти.Па дори и от здравословна гладна точка.......С две думи дълга е робство ."
Кой , каквото е дробил, това ще сърба. Както е било ВИНАГИ.
А притежанието на физическо злато свобода.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
И като се спаружи злото, уиде коня у ряката наедно с имотяНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Отделно има го и варианта, ти имаш имот, който към момента е непродаваем, взимаш кредит за него през ниска ипотека.... убеден си, че златото ще скочи доста в идните 3 години, наливаш във физическо злато кредита(СЕГА) обслужваш главницата с текущи приходи, като имаш и буфер... като всичко това го правиш през умерен и преценен риск!
Не ми се струва лошо, ако човек е убеден в залога!
- 10 Харесвания
Коментар
-
Да се надяваме, че война няма да има, но мизерия и сривове със сигурност!
Ето сега се вижда на практика как работи ИНФЛАЦИЯТА на дефицита, зърното е нагоре, хляба неоусетно скочи.... сега скочи и олиото.... храните дърпат яко всички, а това е преди инфлацията от самата обезценка на парите още да е ударила както трябва. Това второто предстои!
Държавите нямат ниакакви буфери! На България ще и отпускат безбожни заробващи кредити, лихвите ще започнат да се вдигат.... ЕЦБ, която ще печата парите, ще инфлацира еврото, което значи, че инфлацира автоматично и лева, тъй като са вързани!
Сега със зърното и олиото от последните дни, това е ВЪНШНА привнесена за България инфлация!
Скоро когато започне краха на финансовата система, доверието във фиатните пари и тяхната стойност, съвсем ще започне да се изпарява....
и ,ако ДА , какво може да се направи СЕГА (според теб)..................
2.Подобни твърдения, се пишат във форума от както го има ( относно АПОКАЛИПСИСА , фиата е друга бира)
( справка , мнения в форума преди повече от десет години)..............
- 4 Харесвания
Коментар
-
Може би е така.Но на тема дълг съм консервативен.Много.Между другото и у нас и в много други страни по темата за МеРоПрИяТиЕто се наблюдават първите пукнатини в единомислието на елитите по места.....Дори в слънчева Калифорния.....А и с тази бясна пропаганда още повече правят хората подозрителни.Днес се разхождах по центъра в София и на 1 с маска имаше по 10 без.......Тези без явно не вярват много .....
В случая с платформите цензурата е обречена на провал, защото тя е по линията, винаги да е ПОСТ ФАКТУМ(масата народ вече го е видял или ако е изтрито ще го качат отново)!
А има и нещо друго. Свободолюбивите хора обикновенно са и по-умни от продалите се мишки, които се очаква да "измислят" как да цензурират първите!Last edited by Mike Florida; 12.12.2020, 00:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Последната част от поста е шеговита, но тя за мен показва, че не винаги е толкова лошо да се консумира от бъдещето, особено когато това бъдеще изглежда стабилно и перспективно! Е разбира се винаги има риск, както с всичко!
Въпрос е на лична оценка. Всичко е баланс!
Не ми се струва лошо, ако човек е убеден в залога!Last edited by Mike Florida; 12.12.2020, 00:08.
Коментар
-
Последната част от поста е шеговита, но тя за мен показва, че не винаги е толкова лошо да се консумира от бъдещето, особено когато това бъдеще изглежда стабилно и перспективно! Е разбира се винаги има риск, както с всичко!
Въпрос е на лична оценка. Всичко е баланс!Last edited by Hermes73; 11.12.2020, 23:54.
Коментар
-
Мненията ни се разминават по въпроса.......Няма добър дълг поради факта че не може по никакъв начин да вникнем във всички аспекти на причинно-следствените връзки за дълъг период от време .Насим Талеб е написал много добра книга по темата.Аз съм професионалист в това което правя и ще пропусна последната част от поста ти.........
Въпрос е на лична оценка. Всичко е баланс!
Коментар
-
Има логика в дълга, когато е разумно взет и имаш относително стабилна представа за сигурно бъдеще!
Не такъв е обаче масовия случай!
Чисто принципно обаче, хората, на които им е "орисано" да са богати, един ден ще умрат с огромен излишък от пари, излишък дори повече от необходимо наследство към деца! Така погледнато същите когато са млади, има сериозна логика да живеят от бъдещето, което те всъщност ще могат и да обезпечат, в последствие!
Най-добре е когато си млад да разполагаш и да ти е сладко на К**А, а не когато си дърта всъхната шушулка!
Коментар
-
Засега имаше всичко благодарение на натрупаните количества в света излишаци на храни и суровини за тях.ФАО няколко пъти вече предупреди че идва глад с библейски мащаби.В момента убиват дребния и средния сегмент във всички отрасли включително и при производството на храна .Целта на кредитите е в един момент да станат неизпълними.За да ти вземат като дойде момента всичко.За да пречупят човек те трябва да му вземат всичко.Заможния човек е независим благодарение на благополучието си .Такива не са нужни на новата система.Последните години правеше впечатление как куцо кьораво и сакато взимаше кредити далеч над възможностите си.Мразя банките още от 97-ма.Никога не съм имал доверие в системата и всеки лев го влагах в разрастване или резерв в стоки вместо в депозити на мижава лихва.Противник съм на взимането на кредити и моите фирми за 28 години не са взели НИКАКЪВ кредит.Разрастването винаги е било въз основа на натрупване и реинвестиране.Кредита е робство .На масата ще им вземат и гащите когато падне мораториума върху кредитит.А той ще падне и в тези времена на разпадане на икономиката мнозина милионери от милионери ще се превърнат в хора без стотинка преследвани от гладните и ненаситни кредитори....А тези с ипотеките за по 20-30 години още от сега да мислят къде ще се прютят като им вземат жилищата.........Никога не съм разбирал логиката да теглиш ипотечен кредит с давност десетки години след като няма как да предвидиш какво ще стане след година или две с теб и доходите ти.Па дори и от здравословна гладна точка.......С две думи дълга е робство .А притежанието на физическо злато свобода.
Не такъв е обаче масовия случай!
Чисто принципно обаче, хората, на които им е "орисано" да са богати, един ден ще умрат с огромен излишък от пари, излишък дори повече от необходимо наследство към деца! Така погледнато същите когато са млади, има сериозна логика да живеят от бъдещето, което те всъщност ще могат и да обезпечат, в последствие!
Най-добре е когато си млад да разполагаш и да ти е сладко на К**А, а не когато си дърта всъхната шушулка!
Коментар
Коментар