Първоначално изпратено от Correctively objective
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Нов връх ще правим, да. Ама няма да е нито тази, нито следващата, а почти сигурно, че и 2023 няма да е този нов връх
Ако нещо брутално се промени ще кажа, ама за сега това е
Само нема да се срамуваш и притесняваш ..........
Аре.......... ше чекаме бруталното ..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Чети ги тези съобщения де ....
Ако говориш за ЛС ......... от доста време нито получавам , нито мога да изпратя ..................
Или са ме ограничили или е някакъв бъг ..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеЯко се раздвижиха пазарите ..........
Златото направи седмична свещ по голяма от всички досега назад , само свеща от август 2020 която пореза всички мераци на бъговете за 3000 $ oz ......
и в началото на която , пратих моята поздравителна катричка към тях ............ Е по ГОЛЯМА .....засега ....
11.08 2020 .........преди големия срив ............
Август 2020 е по голяма е като движение .........като изражение в $ ... тази сегашната дори и нея бие ................ Става интересно ....
Очаквам тези дни нефта и индексите да последват златото ..............
На 1770 позатворих доста къси и отворих скромни дълги ............. Въпреки че в треидинга има неписано правило '' Каквото е в четвъртък ..........продължава и петък '' ............ мисля че ще се изкарат ПАРИ и от обратното движение
Коментар
-
Яко се раздвижиха пазарите ..........
Златото направи седмична свещ по голяма от всички досега назад , само свеща от август 2020 която пореза всички мераци на бъговете за 3000 $ oz ......
и в началото на която , пратих моята поздравителна катричка към тях ............ Е по ГОЛЯМА .....засега ....
11.08 2020 .........преди големия срив ............
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Очаквам тези дни нефта и индексите да последват златото ..............
На 1770 позатворих доста къси и отворих скромни дълги ............. Въпреки че в треидинга има неписано правило '' Каквото е в четвъртък ..........продължава и петък '' ............ мисля че ще се изкарат ПАРИ и от обратното движение
- 4 Харесвания
Коментар
-
Нека и аз да си кажа... това ако ще го търсите за верификация, от темата Биткойн е
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение24.05.2021, 09:08
Сгоден момент за късо злато е, но дали точно по Коледа ще гравитира около $1600 е много смело предсказание
Коментар
-
[QUOTE=Correctively objective;n3773079]
Поста е от 26 .05 на цена 1910$ за oz .................
Според мен..........много точна прогноза и доста точно изпълнение.
Поздравления за което!
И от тук на къде!Кои са евентуалните спирки надолу и в крайна сметка продължаваме ли възходящото движение?
Какъв е техническият прочит на картинката.........за тези които имат очите и знанията по въпроса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнениеДа не забравяме, че и копачите са се набълбукали с кредити до козирките (особено покрай ковид кризата), така че очаквам изненади и там.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Поста е от 26 .05 на цена 1910$ за oz ................. последния ми в темата оттогава ............
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеОттук някъде , мисля че ще започнат да го свалят ................
Според мен е рано за атака на върха , но дори и да стане , ще корегираме поне 70-80 $ преди това ..............
Не изключвам технически и вълново ново дъно , което ако стане ще е при около 1600 -1580 , но по скоро клоня към корекция на текущия тренд и продължение
Затова ......внимателно с ДЪЛГИТЕ ........ Аз каквото съм купил по пътя до тук от началото на април съм затворил на 85% .............. Оттук , за мен имат думата КЪСИТЕ .....
Нов връх ще правим , но цени от 3000$ .....5000$ (гледам че трендчето вече е възбудило рейдалио-то ) и така нататък нагоре ....... НЕ !!!
Въобще ....работата е непрестанна игра в диапазона 1400 / 2800 .............. като времето между двете изписани цени , разбира се , е години ................
За сега - КЪСИ .....
При образуването на няколко мечи бара , ще се изясни повече , каква ще е корекцията , колко и докъде ...... хипотетично , но с голяма доза вероятност .............
И ако Габровчето от Търговския Регистър чете ..... да знае ....
Поста ми не е написан за да унижи или обиди някой ..............
Просто отговарям на предния пост преди мен тогава ..........................Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнениеПрогнози сме чели всякакви.Пък и всеки има право на такива тук.
По-скоро някой с технически познания да сподели как ги вижда нещата.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМислих да ти отговоря, но пазарът така дълбоко ви го вкова отзад, че знам днес виете на умряло и по-добре да оставим за друг път
Пък и както виждаш, логиката ти с инфлацията силно издиша. А и не е като да не съм обяснявал над сто пъти...
Ти така и не можа да разбереш че хората които купуват физическо злато не ги интересува цената тъй като те не го купуват за да спекулират с него с цел увеличение на капитала. Купуват го на всяка цена. Ще го купуват и на 5000 и на 10000 ако стигне до там. А ако падне на 500 ще го купуват 10 пъти повече.
Last edited by alphaomega; 17.06.2021, 06:26.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеБабите и техните приказки са си окей на седянката
А златото от януари 1980 до средата на 2000 година пада ли пада. Мигар не е имало инфлация за този период?
А ти задаваш ли си въпроса ЗАЩО златото е падало през този период?
Падало е защото преди това е имало огромно покачване!
А защо е имало покачване?
Защото президента на САЩ Ричард Никсън през 1971г отменя фиксирания курс GOLD/USD 35 и с това слага край на златния стандарт и поставя началото на плаващите обменни курсове и фиатните пари без никакво покритие. Инфлацията се ускорява и за 9 години златото от 35 достига 850 долара което си е абсолютен балон! Съвсем естествено е след такова огромно покачване да има и голяма и продължителна корекция която да нормализира цената близо до справедливата стойност спрямо инфлацията. Златото се стабилизира доста високо на цени около 300 долара и до ден днешен продължава да изпреварва инфлацията което си е бонус но не е и причината поради която хората го купуват.
Сега сравни ситуацията от 1970-1980г със сегашната ситуация! Къде според теб се намираме? В началото, в средата или в края на новия супер инфлационен период?
Ето как изглежда златото на логаритмичната графика. Можеш да видиш "голямото" падане след 1980г.
Last edited by alphaomega; 16.06.2021, 11:53.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Бабите и техните приказки са си окей на седянката
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеМоля не обиждай бабите .
А златото от януари 1980 до средата на 2000 година пада ли пада. Мигар не е имало инфлация за този период?
Коментар
Коментар