IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това е таш-к работа за начинаещи.
    продават ти го с хубав марж, но не за теб
    Всеки си прави сметката в зависимост от информацията с която разполага. Да кажем че цените не са едни и същи навсякъде.

И още нещо, ако търсиш злато на възможно най изгодната цената изобщо няма да си купуваш нови монети и кюлчета а ще си купиш скрап или самородно злато във суров вид и после ако искаш сам можеш да си го рафинираш до 99% чистота дори и в "домашни" условия. Няма нищо сложно.

Коментар

• ех как ми липсват мненията на мишката илиев
      къде е сега да ни каже как няма никва инфлация
      да ни разкаже за цената десет годишните
      предполагам с днешна дата щеше да каже “ може да стигне две хиляди” , че да го изчакам на 1600
      адано, ама надали

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        Тези "шоколадчета" са много готини. Ако някой се чуди какво злато/сребро да си купи това е най доброто според мен. Малките плочки имай най добра цена, съхраняват се лесно заради формата и може един ден да се окажат и доста практично средство за директни разплащания

Че са удобни, удобни са, но кюлче от 1 кило е с доста по малък спред от тия шоколадчета. При купуването им си директно 10% назад, ако утре ти се наложи да ги продадеш обратно. Плащаш си за лукса малка разфасофка, нали щото кюлчето от едно кило не можеш да го срежеш на 10 и да продадеш една десета, ако ти потрябват кинти.

Аз лично съм във SGLD: https://finance.yahoo.com/quote/SGLD.MI/

Коментар

Тези "шоколадчета" са много готини. Ако някой се чуди какво злато/сребро да си купи това е най доброто според мен. Малките плочки имай най добра цена, съхраняват се лесно заради формата и може един ден да се окажат и доста практично средство за директни разплащания

това е таш-к работа за начинаещи.
          продават ти го с хубав марж, но не за теб
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Колко пари би сложил на твоята прогноза?
            Ехх борсите търгуват бъдеще.
            Въз основа на това аз отдавна съм направил залозите.
            Всичкото KGV 150 отива в кофата на англосаксонски PE 150
            А още омикрон не се е развихрил. Казахстанският вариант на вируса беше само началото.
            А като плъзне навсякъде.
            Ще е готино нали пачанга?
            Имам си една къса позиция върху вермахта половината от половината на печалбата от последното ми скъсяване за хобито.
            Бях казал в темата за Дойч капитоловия пазар, че ще ми спечели круиз до Латинска Америка.
            Стискай ми палци да посетя родината на Илич Рамирес.
            Най-хубавите жени са там повярвай ми.

Послепис.

Разбира се англосаксите биха могли да извъртят някой номер в последните минути на мача, но мисля и че те са напарвили залозите и връщане назад няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Аз мислех да си купя, но се отказах.
              И аз се отказах, защото са надценени поне при моя дилър. Защо бе джанъм да плащам поне 20% отгоре щото били разграфени, видите ли. 1/10 унция от монетка върши същата работа.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	XAU_USDDaily.png
Views:	1
Size:	9.0 КБ
ID:	3851866

Коментар

Аз мислех да си купя, но се отказах.
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Тези "шоколадчета" са много готини. Ако някой се чуди какво злато/сребро да си купи това е най доброто според мен. Малките плочки имай най добра цена, съхраняват се лесно заради формата и може един ден да се окажат и доста практично средство за директни разплащания

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Много по-малък спад ще има при него отколокото при индексите и ще върне много по-бързо.
                      Колко пари би сложил на твоята прогноза?

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

То това влияние ще го гмурне доволно ....
                        Много по-малък спад ще има при него отколокото при индексите и ще върне много по-бързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                          Освен очертаващото и тук-таме започнало "мърдане" на лихвите, скоро(3-4 месеца) ще има ли други влияния
                          То това влияние ще го гмурне доволно ....

Коментар

• Освен очертаващото и тук-таме започнало "мърдане" на лихвите, скоро(3-4 месеца) ще има ли други влияния

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

Среброто винаги е било с ДДС...

Има предвид Естония явно.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah Разгледай мнение
                                Само да напомня, че 31 Юни, 2022 г., промоцията на сребро без ДДС свършва. Мара ще се жени!
                                Среброто винаги е било с ДДС...

Коментар

X