Първоначално изпратено от Jorkata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Не подценявай ромите.Last edited by RUBLA; 01.06.2022, 11:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Тия линкове са за клинети роми. Не бих купил от там.Last edited by RUBLA; 01.06.2022, 11:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Извинявам се, може и да не ме бива в изчисленията, но 76 лева промоция за грам 14 карата не изглежда да е цена около борсата. Лихвари.цом е даже лев два отгоре.
Естествено ще поровя в гугле и фацебук. Ма как не се сетих, много съм тъп. После ще питам и шофьорите на такси например....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
evtinozlato.com
lihvari.com
или
Разходи се по бул."Ломско шосе" например....
или се порови в google, facebook
Естествено ще поровя в гугле и фацебук. Ма как не се сетих, много съм тъп. После ще питам и шофьорите на такси например....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Дай някоя идея, може да е полезно за всички. Или пък да не им даваме акъл на крадците?
- 1 like
Коментар
-
Аз не ги знам и ПОНЕ четири пъти тук попитах къде продават на борса +2%. Щом всички знаят, значи не е някаква голяма тайна.
lihvari.com
или
Разходи се по бул."Ломско шосе" например....
или се порови в google, facebook
Коментар
-
Дай някоя идея, може да е полезно за всички. Или пък да не им даваме акъл на крадците?
От това се определя и какво можеш да направиш,ако с в къща имаш хиляди възможности ,защото разполагаш с много пространство и в самата къща и в самия и двор,в апартамент си по ограничен ,но и там има опции.
Не искам да изпадам в детайли защото все пак това са неща които не е добре да се споделят .
В миналото още по турско по къщите в имало огромни делви заровени дълбоко под самата къща или под пода и и по един улей са си пускали златните монети,такива са били решенията тогава.
Сега имаш бетон,желязо,отделно ще сложиш дебела врата с механизъм,можеш дори да го изградиш с няколко стени и защити+няколко врати на принципа на матрьошката ,изобщо ако се развихриш можеш да си направиш мини Форт Нокс у вас .
В крайна смета ще си независим и свободен ,но не бива да забравяш че все пак най-близките ти хора трябва да знаят какво си направил защото ако утре си заминеш,ненадейно те няма как да знаят къде и какво си оставил .
Когато моя баща почина ,преди да отиде в интензивното/може би е имал предчуствие/,имахме кратък разговор около минута и половина по телефона ,след като се сбогува по някакъв си негов начин с мен ми каза къде е оставил ценности и пари и мястото беше такова че ако не ми беше казал може би щяха и да си останат там .
Такива са нещата от живота
ПП
Важно е мястото ,иначе за конструкцията вече фантазията ти е отворена ,има и доста идеи в нета за изграждане
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Сейфове се правят +има механизми за защита в пъти по добри от тези на банките.
Отделно се защитават технологично.
Коментар
-
Поддържам. 3555 - 3453 лв. = 102 лв. спред си е около 3%. Как ги измислят тези 6 и незнам си какви проценти е загадка за мен.
Аз предпочитам да купувам от Виенския монетен двор, цената им е по-изгодна от местната в България. Златото ми е само за застраховка.
Интересен е въпроса със сейфовете, все пак трябва да ги държим някъде тези десетки килограми ценни метали, приятел едва намери в Пловдив, в София не успя да си осигури.
Отделно се защитават технологично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reltup Разгледай мнение
Дрън дрън ярина... Купуваш филхармония на 3555 продаваш с минус 3% на 3453. При напальоните е към 6%, но се предпочитат заради лесното съхранение и делимостта.
Аз предпочитам да купувам от Виенския монетен двор, цената им е по-изгодна от местната в България. Златото ми е само за застраховка.
Интересен е въпроса със сейфовете, все пак трябва да ги държим някъде тези десетки килограми ценни метали, приятел едва намери в Пловдив, в София не успя да си осигури.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеСамо че сега, за две години, М2 е х10.
https://tradingeconomics.com/united-...oney-supply-m2
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bonboniada Разгледай мнениеЧестно казано дори и да има балон в момента съм склонна да си вложа парите в злато, отколкото в нещо друго
През 70те, когато започва удвояването на М2 money supply и съответно инфлацията е 8%, годишните скокове са били в порядъка на 20-30% при нефта, златото и среброто, а всичко друго е застинало във реално изражение.
Само че сега, за две години, М2 е х10.
Last edited by hazard; 31.05.2022, 03:49.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аз не ги знам и ПОНЕ четири пъти тук попитах къде продават на борса +2%. Щом всички знаят, значи не е някаква голяма тайна.
https://igold.bg/
https://bulmint.com/
Не са вписани в
https://www.mi.government.bg/bg/them...JwYWdlIjoyfQ==
- 1 like
Коментар
Коментар