IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога очаквате следващата икономическа криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Прави ми впечатление, че почти всички тук очакваме КРИЗА но след година, две, че и повече. Наясно сме, че е време, но кризата е още зад хоризонта.

А кризите обикновено хващат 99% от нас...неподготвени... та по пътя на тази логика или трябва да започва вече или е доооста по-далеч за хоризонта.

Поздрави и успех
    Браво!

За мен е по-скоро второто!
    Капиталовите пазари определно си вземат необходимото време. Да вземем ДАУ. Веряотно имаме още малко път надолу до 22-23000. После опъваме крак нагоре до 30000 докъм края на годината. И след това, вероятно през 2019, първа сериозна корекция над 20% - до към 22000-24000. Тя ще има потенциала да се пръверна в "КРИЗАТА", но по-скоро ще задържи над 20000 и края на 2019 ще започне нов немалък бичи цикъл към поне 32000-34000 (60% от дъното 2019 трудно ще станат за по-малко от 5-6 години). Така че 2025 е таргетът, който имам засега - разбира се промени може да има по всяко време, но докато сме над 20000, определено смятам, че има време.

До 2025 вероятно нещата ще са доста по-розови от сега. Лихвите ще са "нормализирани" към 4-5%, заплатите нагоре, НИ в София би следвало да си стигнат таргета от поне 1600-1800 евро. Изобщо всичко както си му е редът, преди да започне сериозното млатене. А напук през това време- златото вероятно ще е пробило трите гранда (нищо че трябва да е хедж).
    Last edited by exxs; 23.03.2018, 16:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от fl00d

Инфлацията идва със забавяне и обикновено в момента, в който най не я искат. Според мен ЦБ нямат прецизен контрол върху икономиката. Контролът принадлежи на участниците в икономиката и докато те имат вяра в действията на ЦБ, сами ще правят така, че действията на ЦБ да дават резултати. Но когато изгубят вяра в ЦБ, последните няма да могат да направят нищо.
      Момента ще дойде, когато лихвите по облигациите надминат психологическата граница от 10 процента. И дълга стане неконтролируем. Но това няма да е сега. Моите очаквания е това да се случи след 5, 10 години. Колкото по не ,,пазарен,, е дълга , толкова контрола е по голям , пример ЯЦБ

Коментар

• Имай предвид, че през 70-те години Федът не е имал инфлационен таргет и не е смятал за нужно да има. Настроенията във Феда тогава са били, че трябва да се стимулира, а инфлацията - както дойде.

Сега инфлационните очаквания за по-здраво “закотвени” от когато и да било.

Първоначално изпратено от fl00d

Инфлацията идва със забавяне и обикновено в момента, в който най не я искат. Според мен ЦБ нямат прецизен контрол върху икономиката. Контролът принадлежи на участниците в икономиката и докато те имат вяра в действията на ЦБ, сами ще правят така, че действията на ЦБ да дават резултати. Но когато изгубят вяра в ЦБ, последните няма да могат да направят нищо.

Коментар

• Прави ми впечатление, че почти всички тук очакваме КРИЗА но след година, две, че и повече. Наясно сме, че е време, но кризата е още зад хоризонта.

А кризите обикновено хващат 99% от нас...неподготвени... та по пътя на тази логика или трябва да започва вече или е доооста по-далеч за хоризонта.

Поздрави и успех
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Къде е тая инфлация? В България - да, защото се вдигат доходите и стандарта.

Но в САЩ, Япония и ЕС няма.

Формално ЦБ таргетират инфлация, но реално таргетират икономически подем, които да доведе до пълно натоварване на капацитета, което пък води до нарастващи доходи (като намалее безработицата предлагането на работна сила намалява и цената на труда се вдига). Което пък от своя страна води до ускоряване на инфлацията. Което пък като стане ЦБ ще вдигнат лихвите малко по-бързо.

Първоначално изпратено от fl00d
            По-важният въпрос за нас като инвеститори е накъде ни водят ЦБ и знаят ли действително какво правят. Ниски лихви, финансиране на правителства и надуване на балони - това ли е "новото нормално", или следващата криза ще ги обрули толкова здраво, че ще спрат с безумната си текуща монетарна политика, и като бонус правителствата ще спрат с дефицитите. Ако следващата криза ни сервира стагфлация, ще се окажат с извити ръце. В момента "борят" стагнацията чрез създаване на инфлация, но когато и двата феномена ни ударят едновременно, едва ли ще са склонни да решават проблемите с печатницата и да създадат още по-висока инфлация. Дали ще осъзнаят, че те са причинили това и дали ще се поучат - въпрос за трилиони.

Коментар

• Първоначално изпратено от fl00d
              По-важният въпрос за нас като инвеститори е накъде ни водят ЦБ и знаят ли действително какво правят. Ниски лихви, финансиране на правителства и надуване на балони - това ли е "новото нормално", или следващата криза ще ги обрули толкова здраво, че ще спрат с безумната си текуща монетарна политика, и като бонус правителствата ще спрат с дефицитите. Ако следващата криза ни сервира стагфлация, ще се окажат с извити ръце. В момента "борят" стагнацията чрез създаване на инфлация, но когато и двата феномена ни ударят едновременно, едва ли ще са склонни да решават проблемите с печатницата и да създадат още по-висока инфлация. Дали ще осъзнаят, че те са причинили това и дали ще се поучат - въпрос за трилиони.
              Отговорът е "едва ли". Някой, който цял живот се е учил и подготвял не да създава, ами да влачи...не очакваме ли твърде много от спекуланти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Кога.....
                Ами, ако отчитаме от края на 2007-ма...

Коментар

• Според мен ще дойде през 2019-та,най-късно 2020.Интересно ми е обаче с какви мащаби ще е-според мен никоя икономика не е излизала реално от кризата,а само се отлага и става все по-зле.Американския дълг става все по-голям като същото е с повечето големи икономики.Но вместо да оставят балона да се спука те продължиха да го надуват изкуствено с печатането на пари.Като нищо може да видим ситуация като с Япония през 90те,които още не са се възстановили от тогава вече почти 3 десетилетия.Очаквам лихвите стигнат ли 2-3 процента и да стане много интересно с всички задлъжняли държави начело със САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Трябва да изгърмят най-малко 50 трильона,а те в момента са под 1 трильон.
                    50 много ми се вижда. Не мисля, че ни трябват фондове и банки в схемата. Достатъчно е много малки "инвеститори" да останат без кеш за алтернативни инвестиции и да затлачат пазарите масово (не само акции), защо не и малко частни фалитчета около заеми и прочие. Подобно малко камъче от 5-10 трилиона може спокойно да повлече някоя интересна лавина. 8 януари 800Б капитализация на криптовалутата, връх, края на януари пада около 400, леко връща и задържа. 6 февруари 300Б, 500Б изтрити. Междувременно, SP500, DAX, SHA, NIKKEI 225 търкат по 10% от края на Януари, особено около 8 Февруари. Интересно....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

80% )))
                      Взеха много да го плюят и сритват та гугутките взеха да отлитат по други дървета.Та това искам да кажа
                      "Когато има пари Иван Иванич,когато няма пизда Иванич".
                      Last edited by Grosss; 22.03.2018, 09:55.

Коментар

Ако има достатъчно гугутки.
                        80% )))
                        препоръка е

Коментар

значи има потенциал, както казва моя форумен приятел кретенчо.
                          Ако има достатъчно гугутки.

Коментар

значи има потенциал, както казва моя форумен приятел кретенчо.
                            препоръка е

Коментар

не знам дали ще удари 100-те ка, но мисля, че за да изгърми качествено, трябва да го добутат до 40-50к.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Не, но балона не се наду подобаващо. Очаквах да иде до мечтаните 100к и да изтрие няколко трилиона, напечатани последните години. Не мисля, че ще изтрие достатъчно кеш сега, но може да надуе пак знам ли. В комбинация с лихви, търговска война и прочие ще помогне много така или иначе...
                                не знам дали ще удари 100-те ка, но мисля, че за да изгърми качествено, трябва да го добутат до 40-50к.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X